Janikovszky Éva meseíró pályázat indult

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár immár ötödik alkalommal hirdeti meg a Janikovszky Éva nevével fémjelzett meseíró pályázatot Az úgy volt... címmel. A felhívásra beküldhető írásművek tematikája széles skálán mozog, lehet hagyományos mese, a mindennapi élet bemutatása, vagy egy történet megörökítő leírása. A korábbi években volt, aki rajzzal is illusztrálta munkáját, így valóságos kis könyvecske született, írja az MTI.


A szervezők két kategóriában, 6-10 és 11-16 év közötti fiatalok írásait várják maximum öt, A/4-es gépelt oldalon. Az írások március 25.-től április 29-ig küldhetők el postai úton a központi könyvtár címére (1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.), vagy elektronikusan a titkar@fszek.hu e-mailre. A pályaműveket személyesen a központi könyvtárban elhelyezett gyűjtőládába lehet bedobni. A borítékra rá kell írni "Meseíró pályázat".

Az eredményhirdetésre május 23-án, pénteken kerül sor a Szabó Ervin téri Wenckheim-palota nagybáltermében. Az írónő emlékére életre hívott pályázat népszerűségét bizonyítja, hogy évről-évre nagyobb érdeklődés övezi a felhívást, tavaly több mint 500 pályamű közül válogathatott a zsűri - tájékoztatta a Fővárosi Szabó Ervin könyvtár a távirati irodát.
Oszd meg másokkal is!
Mustra