Bababolt a gyárak között

Véleményem szerint az egyik leggördülékenyebben működő üzlet a kismama-biznisz. Ugyanis a gyereken normális körülmények között, tuti, hogy nem fogsz spórolni. Hiába lóg ki a feneked a gatyából és példának okáért évek óta turkálóból öltözködsz, a gyereknek egészen biztosan veszel néhány új göncöt. Nem kell az egész ruhatárát persze vadiúj cuccokkal betárazni, de néhány puccos darab még a legspórolósabb családnál is becsúszik. Sőt, ajándékot is biztosan fog kapni a baba! Így hát meggyőződésem, hogy aki ebben az iparágban akar utazni, nagyon nagyot nem bukhat. Vagy ügyetlen. Nos, a soroksári Baby Outlet sok szempontból ideális hely. Sokból viszont nem, például azért, mert hihetetlenül idióta és ellenszenves helyen van. Aki történetesen nem tud vezetni, vagy nincs kocsija lehet, hogy el sem jut oda. Vagy úgy elkeveredik, hogy soha nem talál rá a gyárépületnek álcázott bababoltra.


Hogy ne csak sopánkodjak és fikázzak, azért elárulom, hogy miért is érdemes kikommandózni a világ végére. Más boltokban is van ugyan áresés, kedvezmény, akció, kuponbeváltás, arany szerda, szomorú vasárnap és még ki tudja, hogy milyen vásárlócsalogató, itt azonban tényleg jelentős összegeket spórolhatunk meg. Míg más boltokban azt érzem az akcióknál, hogy az eredeti ár van feltüntetve amúgy is és az áthúzott soha nem is volt beárazva, addig itt látszik, hogy néhány darabnál megfogtuk a malac farkát. Autós gyerekülést majdnem minden márkában találunk 20-30 százalék engedménnyel. Az okok prózaiak, kifutó modellek, nem szerencsés színkompozíció. Személy szerint tudok ezekkel a problémákkal élni. Így juthatunk Concord üléshez 35.000 helyett 20.000 forintért, legolcsóbban pedig Nania Gyerekülést 7000 forintért vehetünk.

A babakocsik között nem tekergethettem a nyakamat annyira a választék bőségétől. De mint sok nő, egy idő után lélekben én is fel szoktam adni a küzdelmet, és meghajolok a kedvező ajánlat és a sehová egy tapodtat sem jelmondatok előtt. Erre vajazhatnak joggal az outletesek. A 20 százslékos árkülönbség más boltokkal szemben a kocsiknál is érvényes. Peg Perego mózeskocsis csodát 105.000 helyett, 65.000 forintért kapunk, Traxx kocsit (nekem nagyon tetszik) 65.000 helyett 43.000 forintért vehetünk. A nem régen még olyan nagyon divatosnak számító háromkerekű, inkább rokkantkocsira emlékeztető csodák közül konkrétan egyet találtam, egy ABC design-t, 43.000 forintért.

Az egészen pici ruhákat nehéz nem megcsodálni, a mini méretből kifolyólag túl nagy esztétikai tragédia nem történhet. Ebben a korban azért a praktika és a mennyiség még az úr, így nem olyan feltűnő a sokféleség hiánya, mint a nagyobb méretű ruháknál. Bodykat 600 forinttól vásárolhatunk, ami igazán jó ár. Mini farmer, mini pulcsi, mini halásznadrág, miniszoknya 4.000 forint. Itt ez a bűvös szám és mellékesen a lélektani határ, ami fölött már nehezen vásárolnék egy hónap alatt kinőhető ruhákat. Nagyobb gyerekeknek viszont gyér a kínálat, közepes árfekvésben.

A kismamák is felcuccolhatnak, Nopppies Maternity melltartót 3.300 forintért, Anita cicifixet 8.550 forintért vásárolhatunk. Bandázst (sztrecs öv) már 1.700 magyar pénzért hazavihetünk, közepesen csinos felsőket pedig 4000 forint körül.

Arról nem esett még szó, hogy minden terméktípusból vannak sérült, vagy hibás darabok, amelyek jóval olcsóbban megvehetők. A legtöbb esetben kopottság a baj mindössze, vagy minimális sérülés, így teljesen használható áruhoz juthatunk. Olyan ez, mint az Ikeában az akciós termékek alul, nem lehet elmenni, hátha most találjuk meg azt a kihagyhatatlan nagy fogást.

A sok áthúzott ártól egy idő után azt kezdtem érezni, hogy VÁSÁROLNOM KELL. Elkeserítő, hogy ilyen jól hatnak rám a marketing szakemberek. Ha balra fordultam, mindent megkaphattam a szoptatáshoz, fejőgépet, kendőt, vitamint, miegymást, ha jobbra kanyarodtam mindent megvehettem (volna), hogy biztonságban tudjam a dedet, fertőtlenítő folyadék, ajtó, konnektor, sarokvédő, vagy zár, középen bio tejpépek, bio rágcsával, tipegőknek. Szóval egyszerűen már-már nem vagyunk célpiac, nagyon frusztráló érzés. Még az akciós Siesta cipők sem hoztak lázba, pedig talán 7.000 forintért reális is lehet egy szandi.

Összefoglalva tehát, a bolt ugyan nagy, az egyes termékekből azonban kicsi a választék. Sebaj, a tulajdonosoknak nem kell félni, üres kézzel csak nagyon kevesen távoznak, ha mást nem, az előtér automatáját jól megtömi mindenki. Egy kávé azért belefér.

Baby Outlet
Budapest, 1095, Soroksári út 160.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek