SZÜLŐSÉG

Fedezzük fel együtt a kismamaboltokat!

2008. március 6., csütörtök 08:05

Mielőtt terhes lettem, mindig azt gondoltam, hogy majd olyan csinos kismamagönceim lesznek, mint az álom. Aztán amikor tényleg aktuálissá vált egy dinnyényi has felöltöztetése, valahogy sodródtam az árral. Mert rohadt nehéz volt egyáltalán elindulni valahová, ha meg otthon kotlottam, elég volt egy póló. A dolgok lassan átbillentek a praktika oldalára. Természetesen volt fellépő ruhám is, amiben mozdulni sem mertem, nehogy leegyem, kiszakítsam, mert aranyáron tettem a magamévá. Különben is, micsoda pocsékolás olyan valamire kivágni egy valag pénzt, amit csak néhány hónapig tudunk hordani! Világos, hogy utána tovább kell adni, vagy valami gazdaságos dolgot művelni vele.Elhatároztuk, hogy folytatjuk a Poronty indulásakor elkezdett sorozatot és további helyeket kutatunk fel, ahová érdemes menni kislabdával a póló alatt és ahová nem. Idei első utunk egy pici, de határozottan helyes boltba vezetett.


A Lövőház utcában nyílt a napokban a B.BOOM kismama bolt, ahol amúgy is egymás hegyén-hátán vannak a mamaboltok, kész szerencse, nem kell ólomsúlyokkal döngetni kilométereket. Mi konkrétan a neten találtuk meg, mert lehet náluk interneten vásárolni, ami egyrészt nagy királyság, másrészt viszont közel nem biztos, hogy bálna testünket próba nélkül felékesítenénk, de a kényelem nagy úr, mint tudjuk. És igen, végre esélyegyenlőség jut a vidéken élő mamáknak is, postán érkezik a pesti ruha!

Az árak nagyon barátiak, nem estünk hanyatt a gálaruciktól sem, 7500 forintért talpig rittyben kísérhetjük a büszke apát partira. Gatyát például simán lehet kapni már hatezer forinttól, személyes emlékeim masszív terhesfarmerokról csak tízes körül vannak más helyről. A legnagyobb öröm és felfedezés a kismama öv volt, amely akkor jó, ha Gizike kedvenc naciját (vagy szoknyáját) szereti hordani hordóhassal is, de fázik a pocakja, mert a slicc ugye lent. No, nem kell mást tennie, mint felhúzni az elasztikus pamutcsíkot, amely ráadásul még csinos is és nyúlik vele a téma egészen a szülésig. Meg utána is. Ekkor kezdtem bánni, hogy nem vagyok illetékes vásárló, majd azzal vigasztaltam magam, hogy még bármi történhet az elkövetkező évtizedben. Mindenesetre a boltban azt mondták, hogy nyugodtan hordhatom nem terhesként is. Örök darab.

Nemrég írtunk csinos fehérneműkről, nos, a szóban forgó márka hamarosan megérkezik a polcokra, legalábbis ezt ígérte az eladó. Bugyik, cicifixek széles választékban kaphatók, szoptatós melltartó például 4990 forintért. Gyönyörűséges blúzok és vagány pólók között keveregtünk az elegáns stílustól végig a vagányig.

Első látogatásunk tehát sikeres volt, nem éreztük azt az ismerős érzést, amit a lehúzos mama boltokban szoktunk: Annyiért adom, amennyiért nem szégyellem, mert úgyis megveszed!

Legközelebb a Baby Outletbe visszük el olvasóinkat.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.03.06 08:18:53Atina

  Nekem semmi gondot nem okozott a ruhavásárlás. Szerencsére tavaly visszajöttek a divatba a tunikák. Vettem egy jópárat belőlük. Mondjuk évek óta kerestem, mert mindig is tetszettek, de évekig csak hülye haspólók voltak.

  Nadrágokat (2 db) egy helyi kismama boltban vettem 6E Ft darabja. Ezenkívül találtam egy kínai boltot, ahol 2500 Ft-ért tudtam még venni egy-két kismama sztreccsfarmert.

 • 2008.03.06 08:25:37céerem

  Nem vagyok érintett, de a Zarában láttam külön kismama-kollekciót: ruhákkal, felsőkkel, bővített derekú farmerekkel, stb.

 • 2008.03.06 08:50:48Coffie

  ügyeseknek és bátraknak (esetleg leendő nagymamáknak) nyárra: burda szabásminta (beszerezhető: a burda boltban a körúton, a Rákóczi tér és a Blaha között, illetve egy varrógépszaküzletben az Oktogonnál) + olcsó anyag. (érdemes a méteráru boltokat is feltérképezni, nem feltétlenül olcsók!)

  nekem így varrt anyukám anno 2 nadrágot, jók voltak egész nyáron, őszre vettem 1 db farmert, meg volt 5 db szebb (drágább) terhespólóm, hogy a munkahelyemen kinézzek valahogy. tunikát akartam venni én is, de nem voltak olcsóbbak, mint a kismama fölsők, és rám se jöttek volna egy idő után. a kismamapólókat még most is hordom. tényleg jobb, hogy hosszúak, én is utáltam a haspólókat, pedig így utólag belegondolva akkor kellett volna mutogatni a szép lapos, csíkmentes hasamat...

 • 2008.03.06 09:00:43zskoncz

  anno én is azt képzeltem hogy világverő szépséges kismama leszek- mármint öltözködésben!! aztán elkezdtem nézelődni a kismamaruhapiacon és kezdtem kiábrándulni.

  akkor jöttek a szemrehányások hogy ha te tudsz varrni--márpedig tudok-- akkor kutya kötelességem ezt tenni.

  ugyhogy varrtam a legtöbb ruhámat. legalább kinéznek valahogy. és tényleg sok jó méteráru bolt van ahol olcsón be lehet szerezni jó minőséget is.

  ja és a burda boltokban lehet szabásmintát rendelni, katalógusból. gyerekruha és kismama ruha is van köztük.

 • 2008.03.06 09:46:47Anura

  Én a barátnőmtől kaptam egy rettentő kényelmes sztreccsfarmer nadrágot, a másikat a CundA-ban vettem akciósan 2500 Ft-ért. Ezek a legjobbak. A farmer kertésznadrág tényleg 10ezertől kezdődik, de nagyon tetszik, bővül velem, és kényelmes.

  A tunikák meg nekem is kedvenceim, csak abból a jókat szintén kölcsönkaptam. :)  zskoncz, tudnál ajánlani méteráru boltokat? Én még csak most vadászom, hogy egyáltalán hol vannak, nem hiszem, hogy magamtól olcsón megúszom.

 • 2008.03.06 09:58:05Miss Marple

  Van köztetek olyan, akire az első trimeszter közepén túl is jók voltak a Formes gyönyörű ruhái?! Az a bolt az, ahol a leggyönyörűbbek és legelegánsabbak a ruhák, a hozzájuk méltó ki***tt magas árakon, de szerintem az anorexiás eladókislányra is kicsik. Kire méretezik azokat?

  Máskülönben a C&A dagiknak való osztályán lehet olyan fölsőket kapni viszonylag jó áron, amiket még szoptatás alatt is lehet hordani, aztán úgyis lepukkannak, úgyhogy aztán szívfájdalom nélkül meg lehet tőlük szabadulni

 • 2008.03.06 10:07:31cukika2

  Én is mostanában kezdtem el nézelődni kismamaruhákat,mert lassan már szükségem lesz rájuk. :) Még nem nagyon vettem semmit, igazából csak felderítő útra mentem. De azért, hogy ne menjek haza üres kézzel, vettem egy tök jó dolgot, egy bordó bandázst. Szerintem a cikkben is erről volt szó, csak itt kismamaövként szerepel. Nekem ez nagyon tetszik, mert praktikus, és nem csak terhesség alatt tudom hordani, hanem majd amikor már nem lesz pocakom (bár arr még picit várni kell ;)). Tök jól néz ki a fekete garbómmal :).

  Sikerült betévednem egy-két pocakos boltba. Sok helyen láttam sok jó cuccot, de nekem igazából a Brendon tetszett a legjobban, mert minden van egy helyen, és tök jó áron láttam cuccokat . Például az én bandázsom nem is volt drága, 2500 Ft. És annyi, de annyi csini ruci volt. Ezt mindenkinek meg kéne néznie! Ja és az eladók is tök kedvesek voltak, ami ugye ritka.

 • 2008.03.06 10:37:17Cyr

  M&S. Nem kifejezetten kismamaholmik, de lehet kapni igen jó minőségű és ízléses (és pocakkal is táguló) felsőket, teljesen elfogadható áron.

  Jártam továbbá a 2in1-ban is, árban ugyan elfogadható, az eredmény elkeserített. Meg vannak róla győződve, hogy a kismamák KIZÁRÓLAG testhez símuló göncökben akarnak flangálni. Ja és FELTÉTLEN 180 cm-nél kezdődik a magasságuk. Addig teherbe sem esnek.

  A Formes-ről ne beszéljünk. 17e egy felső, 27(!)e egy egyszerű szoknya. Köszi...

  És, könyörgöm: miért kell nekem várandósan feltűnő, nagymintás, őrült színekben pompázó csicsákat viselnem? Vesszőparipám. Next. Érdemes megnézni a kismamáknak szóló oldalait. Vesetálat kéretik a csorgó nyál alá tartani.

 • 2008.03.06 10:42:55csirimiri

  A Wesselényi utcánál a körúton van egy bolt egy kapualjban, ami kismamaruha végkiárusítást tart. Még 2 hónapig van nyitva. Én vettem egy 3/4-es gatyát 3900-ért. Póló 2000-ért van (nagyon szépek), vettem volna, de nem volt nálam elég pént, és kártyával nem lehet fizetni.

 • 2008.03.06 11:03:51kisgombacsik

  már a 8. hónapot kezdem, de nem volt szükségem bevándorolni ezekbe a boltokba. a brendonba jártam babcuccok után, de valóban elég drága, a kismamaruhák meg konfekció szagúak. nekem bőven jó bemenni havonta 1x a váci utcára, végigsétálni a zarát (igen, van kismamakollekciójuk), a HM-et (szintén) és a Promodban is szuper rucikat találtam. és csinosnak érzem magam, pont mint régen, hisz ugyanazokban a boltokban vásárlok. még árleszállításokat is el tudtam csípni, pl 1500-ért szuper tunika promodban stb... 2008 van, változnak az idők, minek görcsölni 20 nm-es kismamaboltokban?

 • 2008.03.06 11:08:20zskoncz

  Anura

  elég tré a kinézete az összes "megbolondultunk" méteráru boltnak, de elképesztően jó minőségű dolgokat lehet kifogni ez a legolcsóbb.

  a móriczon van 1, a körúton több is: mester uctai megállónál, a Baross utcai megállónál, jászai mari térnél. és van 1 a nagycsarnok mellett a vámházkörúton majdnem a Klapka mellett. (

  a Móriczon a 3 buszmegállónál van egy méter-rövidárú bolt itt inkább patchwork anyagok vannak de nagyon nagy válsztékban- gyereknek. és minden egyéb átlagos áron.

  a mester utcai megálló és a ferencz körút között van a Omega textil, itt amit akarsz van. de az ára minőségtől függ van nagyon drága is.

  és a mester utcánál az otp mellett van 1 olyan szoci tipusú méterárú bolt, de néha olyan is van itt amit sehol sem lehet venni.(pl: pöttyös anyagok -ezt fél éve sehol sem tudtam venni csak itt.)

  a 32-ek terén az euro-textil kiárusit, ez nem igazán olcsó de ki lehet fogni érdekes anyagokat. a burda boltokban szép dolgok vannak de drága.

  egyelőre ennyi jut eszembe. bocs de főleg a körúton mozgok. ha eszembe jut még valami irok. • 2008.03.06 11:11:39Aprika

  Én a kismama övvel hordtam hónapokig a régi nadrágaimat, nagyon jó szolgálatot tett plusz a régi felsőimet, nem zavart, hogy feszült (én a tunikákban éreztem magam alaktalannak, rövidlábú vagyok, sajna). A végére vettem 2 nacit a CundA-ból. Ennyi volt a beruházás.

 • 2008.03.06 11:18:22boglár

  Nagyon aktuális nekem a cikk! Épp a múlt héten tettem egy kismamabolt-körutat.

  Szerintem nem tiszta pénzkidobás kismamaruhát venni, hiszen hordod 5-6 hónapig, ugyanennyit a következő gyerekkel, körbejárhat a barátnőknél, vagyis jól ki lehet használni.

  És igen, én kifejezetten testre simuló kismamarucikat akarok hordani, meg szoknyát, feltűnő színeket, úgy élvezem, hogy most csinos kismama vagyok, nem az a bálna, mint az első babámmal anno. Nem is jók az akkori terhesnadrágjaim.

  Ehhez képest én mindenhol szinte csak sátorszerű lebernyegekkel találkozom, főleg igaz ez a CundA-ra.

  A legnagyobb csalódás a Cucclik volt, amit itt annyira dicsértek. A farmerek mind répafazonúak voltak, a felsők pedig... uncsi kis seszínű pamutpólók, sima A-vonallal, 5000-ért.

  A 2in1-ből van farmernadrágom és szoknyám, ezek nagyon jók. A HM-ből (Vörösmarty téri üzlet) elegáns fekete nacim munkahelyre.

  A Formes jó lenne, de az árai sajnos nem nekem valók:)

  Felsők: leginkább Promod-os tunikákat hordok, szépen felfeszülnek a hasamra.

  A bandázst nem szeretem, kényelmetlen alatta a régi nadrág nyitott cippzárral, folyton be kell nyúlkálni igazítgatni, mégis lecsúszik.

 • 2008.03.06 11:22:48cseresznyevirag

  En vettem nehany tunikat es babydollt a megszokott kedvenc butikjaimban, nyari rucikat (novemberben szuletett a bebi) es egy nagyobb blezert oszre. En ezekkel remekul elvoltam. :) Ja vettem egy kismamanadragot is, de utaltam remes volt, kenyelmetlen szoval inkabb hordtam a regi farmereimet. Telen nehezebb lett volna nagy pocakkal...

 • 2008.03.06 11:22:49boglár

  Én a Zarában még nem találtam normális kismamaruhát, a nadrágok nagyon szűk szárúak, derékban viszont túl bők. A felsők pedig sátorszerűek.

 • 2008.03.06 11:25:40"izé"

  OFF  Már megint offolok, baszki, de végül is bolt is meg gyerekes téma is, szóval.  Itt ez a mai cikk:  index.hu/gazdasag/magyar/ikgulli08030/  és aztán ezek a régebbiek is:  index.hu/gazdasag/magyar/uvikea070510/

  index.hu/gazdasag/magyar/ikea070201/  A kérdésem: Miért mindig CSAK az IKEA-tól hallom, hogy nagy hangon szertekültöli egy termékének a hibáját és a sima cseréjét???Miért nem olvasok ilyet a többi nagy bútoráruház-lánc, a KIKA, az RS Bútor, a Retz Bútor és a Sconto Bútor nevével?  Válaszok:  a) Az IKEA ennyivel többet hibázik, mint az országban tevékenykedő többi nagy középkategóriás bútorlánc;  b) Az országban tevékenykedő többi nagy középkategóriás bútorlánc legalább ugyanennyit hibázik, csak sunyít fasza magyar kereskedő módra.  A megfelelő válasz aláhúzandó.  ON  Tavaly nyáron a hetedik hónapban lévő asszonyembernek beszóltam, hogy aggyá má magadra asszonyember!, mert ekként szólítom őtet, mire elkezdte duruzsolni a nincsegyrongyomamitfelvehetek-mantrát a fülembe.

  Na feljöttem a fővárosba - ugyanis nyaranta a család a fővárosból kellemesebb helyre költözik, mint valami fordított fecskeraj, én persze továbbra is itten dolgozom, de ez részletkérdés, de a történet értéséhez kell - és elmentem a Mammut melleti TWO IN ONE-ba, hogy akkor most én veszek megannyi ruházatot a lelkemnek, ne ríjjon a szája.

  Nem gondolom, hogy gyakori vendégek ottan az atlétatrikós szőrös férfiemberek egyedül, ezért kisebb műsor kerekedett az ügyből, de hihetetlenül ügyesen kezelték az eladók a helyzetet, kábé másfél vidám órát töltöttem el az üzletben, de pár óra múlva a zacskók kiborogatásakor a nej fejit látva nem eredménytelenül. Az eladó csajoknak ezúton is köszönom!! :-))))))))))))

 • 2008.03.06 11:29:51zskoncz

  "hordod 5-6 hónapig, ugyanennyit a következő gyerekkel, körbejárhat a barátnőknél,"  persze ha kibirja annyi ideig. én 3 nacimat alakitottam át kimamanacivá és mindegyik kezd nagyon kopott lenni a sok térdelés, mosás stb miatt. pedig naivan azt hittem még a következő gyereekt is ebben növesztem, de nem biztos.

  :-)

 • 2008.03.06 11:44:37"izé"

  Az IKEÁS offér szorri, látom, miközben ötven telefonnal szíjjelbaszarintva zötyögve írtam a hsz-t meg is jelent posztként :-))))))))))))))))))

 • 2008.03.06 11:49:43Békanőci

  Izé!

  Egyre inkább úgy írsz, ahogy az egyik igen jó cimborám beszél... Vagy hogyisvanez? :)  De én kérek elnézést,hiszen nem is olvaslak! :D • 2008.03.06 11:53:04Békanőci

  Rokonok,barátnők mondták,hogy ne vegyek kismamanadrágot,majd adnak.

  Hogy is mondjam...Amikor sofort kellett volna öltözni és belebújtam a kölcsöngatyába,a tükörből egy nagyhasú hákleberri nézett vissza,bokavillantva. :)

 • 2008.03.06 12:10:23kisgombacsik

  rá lehet specializálódni azokra a cuccokra, amikor terhesség után is hordhatóak (nekem ez az egyik mániám), pl kötős-gumis nadrágok, szoknyák, mell alatt kötős felsők stb... van egy több éves promod felsőm pl ami akkor volt a legcsinosabb rajtam, amikor 50 kilósan nulla hasam volt - és most kereken. tiszta poén, szóval egyáltalán nem "pénzkidobás" terhesen vásárolgatni, főleg, hogy amúgy sem maradt túl sok örömöm (orvos csokitól, szextől eltiltott - szééép mondhatom!)

 • 2008.03.06 12:23:00animani

  Nyáron szültem, szigorúan a leértékelt mama cuccok között kezdtem el a válogatást a H&M-ben, amikor még rám jöttek a régi ruháim. Sikerült filléres, egyszerű, mégis szexi pólókat (hosszabb fazonok), de selyemblúzt, meg tunikát is vennem. Csak egy gumis derekú farmer szoknyát vettem teljes áron, 8 ezerért - mind akinek a fogát húzzák :-) -, de nem bántam meg, azt aztán jó sokat hordtam. KIK diszkontban meg derékban húzható nacikat, meg nem ugyancsak nem terheseknek szánt, de simán nagy hassal is hordható blúzt, meg párat kaptam is, meg volt régről terhesruha-félém, az a mell alatt rakott fazon, X éve az volt a divat, a várható terhesség miatt nem dobtam ki őket; na ezeket csak otthon nyúztam, de otthon is inkább a kinyúlt póló volt a legkényelmesebb. :-) Meg a sportos, derékban állítható halászgatyák is jó szolgálatot tettek. A környezetem csinosnak mondott, és tényleg, még a színek, cipő, a táskára összhangjára is tudtam figyelni kevés pénzből. A hajamra, arcomra meg amúgy is mindig figyelek, ha "utcára megyek." Legközelebb is hasonlóképpen szeretném megúszni.

 • 2008.03.06 12:54:46Vikunya

  Nekem az angol használtruha turkálók jöttek be. Ott lőttem néhány nagyobb felsőt, minden alkalomra, munkába, játszósat, elegánsat. Olcsón megúsztam, és egyik sem jött szembe velem az utcán. Nadrágban megengedtem magamnak az újat, a C&A-ban normális áron (6E) lehet hozzájutni a terhesnadrágokhoz, és végig kitartottak.

 • 2008.03.06 12:59:08kanga t

  Persze. Tuti bolt, megnéztem a neten. Van olyan farmer, amiből 33-as!!! méret IS kapható, mint az abszolút maximum. Hogy szedne magára 20-30 kilót minden ványadt csibe és akkor esetleg én is kapnék magamra nadrágot :((((! Promod? Kac-kac! Ott a 42-es női méret a maximum. Hogy fulladna meg az összes boltos. Ha a Burda szabásmintában sem lesz méret, akkor becs szó nem megyek ki idén tavasszal az utcára!

 • 2008.03.06 13:09:14zskoncz

  burdánál van 46-56 is! erre van a molett különkiadása. és a régi számokból is lehet a boltokban csemegézni.általában leértékelve hevernek egy padon.

 • 2008.03.06 13:24:34Anura

  zskoncz köszi, el akarok kezdeni varrogatni itthon egyszerűbb dolgokat, és a neten néztem, hogy hol a csodában vannak egyáltalán méteráru boltok Pesten.

  Összeszedem egyszer magam, és megnézem, amiket mondtál. :)

 • 2008.03.06 13:38:38lucanszky

  Mikor megtudtam, hogy babát várok, azonnal kijelentettem, hogy nekem nem lesznek olyan idétlen kismamaruháim, amiben eltramplisodok (nőgyógyásznál tett első látogatásomkor az egyik kismama farmer kantáros nadrágban virított vastag, idétlen kötött pulcsival és magassarkú csizmával - sajnos nem tudom eléggé jól leírni a látványt, de én azon nyomban letettem az ilyen ruhákról, legyenek akár milyen kényelmesek is).

  Eldöntöttem, hogy én akarok lenni a környék legdögösebb, legvagányabb kismamája, akire rácsodálkoznak, hogy "jé egy kismama kinézhet így is?", emellett meg szerettem volna, hogy a párom büszkén feszítsen a gyermeke anyja mellett.

  Aztán eljött azaz idő, amikor a pocakom növésnek indult, egy nadrágom sem bírta a kiképzért, így vettünk kismama nadrágot a Zarában (elég drága volt, de imádtam, sőt a következő babánál is imádni fogom). Azért döntöttem a Zarás naci mellett, mert tök egyszerű, semmi strassz (amit rühellek), semmi csicsa, és csak páran vették észre, hogy nem csipőnadrág, hanem kismamanaci. Ráadásul kényelmes is. Szóval bevállt.

  Emellett felsőket nem vettem, hiszen az itthoni készlet nagy része terhesen is jól állt.

  Úgyhogy én nagyon minimális összeget fektettem a 9 hónapos ruházkodásba, a többit a babára költöttük. És hozzáteszem, büszkén, irtó csinosan mentem a macesztalálkozóra (terhesgondozásra), ahol mindig megnyugodtam, hogy nem tramplisodtam el, megtartottam nőisességem. Emellett a párom a mai napig vallja, hogy a világ legszebb kismamája voltam.

 • 2008.03.06 13:39:03zskoncz

  Anura ha tudsz rugalmas anyagot varrni (polo anyagok) akkor a megbolondultunk boltokba érdemes körülnézni. sajna állandóan változik a kinálat, még a boltokon belül is de nagyon jókat vettem már ott.

 • 2008.03.06 13:48:30peppermint

  Engem a Mammolában és a C&A-ban ért kellő mennyiségű sikerélmény. Most pedig megkönnyebüléssel veszem tudomásul, hogy többé nem kell ilyesmivel foglalkoznom.

  Mindenki másnak sok sikert! :-)

 • 2008.03.06 14:49:28ravaszdi2

  Hello mindenki!  Látom nagyon megoszlanak a vélemények. Nem tudom.... Bárk bármit mond én Brendon fan maradok. Tudom, hogy megbízható, jó dolgokat árulnak. Valamint szerntem nem lehet azt mondani rá, hogy csillagos ég, mert drága ruhák mindenhol vannak. itt is lehet találni olcsón is, itt is vannak különféle akciók. De akár olcsó, akár drága biztos, hogy jó a minősége.

 • 2008.03.06 16:49:28AdMi

  Két terhesnaci, és a "régi" felsőim. Nekem kb. ennyi egyenlőre a kismama-kollkcióm, de még csak most jön a java! (16 hetes vagyok)

  A JÓMÚLTKOR (9 HETESEN) elindultam anyuval várostnézelődni, persze,h egy kismamaboltnál lyukadtunk ki. Én egy héttel előtte vettem az első kismamanacimat, mert már akkor zavart, hogy mi van, ha nyomja a nadrágkorca a Picúrt, de akkor is megvette nekem anyukám azt a kismamanacit, amit azóta is szidok, mert pont ott van a varrása, ahol nem kéne, és mindig rángatni kell, hogy ne nyomja "kaksivá" szegény kicsi Pöppömet, amikor leülök:(. Amúgy az első 5.500.- volt, a "csodanaci" meg 8.000.- aszittem kifordulok a boltból. De az enyém lett!!! :P:)

 • 2008.03.06 17:11:45begyszli

  C&A-ban vettem gatyát, és a régi felsőimet hordtam hozzá. Amit még vásároltam az egy olyan cipzárral ellátott kardigán, amit alulról is ki lehet nyitni. Azt nagyon élveztem, hogy ha akarom villogtathatom a hasam:)

  Klasszikus kismama ruhát már 12 évvel ezelőtt sem vettem.:)

  Mondjuk amúgy sem hordok szoknyát. Lévén, hogy nem vagyok nádszálkarcsú, viszont legalább alacson:):)

 • 2008.03.06 18:01:37Anura

  Nem értem, mért lenne idétlen a farmer kertésznadrág kismamákon. Főleg ha mondjuk vékony vagyok alapból. Állati kényelmes, és a párom ha körülnézett előadásokon azt mondta, én vagyok a legcsinosabb. Mondjuk oda nem kertésznadrágban mentem, de amúgy se érzek késztetést tramplinak érezni magam benne.  zskoncz, nem tudom, tudok-e varrni rugalmast, egy Brother olcsó gépet vettem most, csak még nem volt időm elolvasni, mennyi mindent tud. A megbolondultunk-ról meg először nem tudtam, hogy micsoda. Ilyen boltok is vannak? :)) Vicces

 • 2008.03.06 18:57:31Atina

  Velem tegnap történt, s nagyon jót tett az önérzetemnek.

  Bent voltam a munkahelyen. Szembejön velem a folyosón egy távolabbi munkatárs, odaszól, hogy "De rég láttam! Hol volt eddig?".

  Ebben a pillanatban elfordulok a lépcső felé, így oldalról lát: "Ja, most már értem!" - s mosolygunk.  Szóval úgy tünik, nem tramplisodtam el. Már 7. hónap, de azt mondják, hogy hátulról nem is látszik. Ezek szerint elölről sem nagyon ;-)

 • 2008.03.06 20:19:51marywolf

  Még a harmadik hónapban benéztem egy kismamruha boltba, pont aznap zárták be, ezért mindent szinte fillérekért megkaptam, így lett két tunikám, annyira jól néznek ki, hogy tuti később is hordani fogom, most is nagyon jók, mert az ingeim illenek hozzájuk, ezért úgy néz ki, mintha sok cuccom lenne, mert jól kombinálhatóak, és az nem látszik, hogy a pocakomnál képtelenség összegombolni.

  Itt inget is vettem, csíkos és szerintem nagyon királyul néz ki.

  Ja és itt vettem nacit, majd egy másik boltban találtam 4 ezerét farmer, a pénztárnál derült ki, hogy csak 3 ezerbe kerül,Juppi:)

  A bandázs volt az uccsó beszerzés, jó kis naracssárga, jól megy a keki cuccaimhoz.

  Hülyén hangzik, de én a gimis kötött pulcsijaimat hordom a legtöbbet,ja meg egy Calgary hokimezt, az a legjobb.

 • 2008.03.06 20:55:48zskoncz

  "A megbolondultunk-ról meg először nem tudtam, hogy micsoda. Ilyen boltok is vannak? "  hát ilyen hülye neve van, de minden 390/méter. elképesztő dolgok is vannak én szeretem ezt a boltot.

 • 2008.03.06 21:54:55kaktuszvirág

  Szerintem is össze lehet szedni egy csomó cuccot nem kismama boltból. Tök divatos a mell alatt fűzött fazon, a hosszú pulcsi, a kötött ruhák, ezek mind jól állnak a nagy pocakon. Persze a nadrág és szoknya probléma kikerülhetetlen, de akár a Zara, H&M, C&A és társaiban, akár a kismama boltokban ennyi megtalálható. Én a Zarából és H&M-ből vettem, de mindenki meglepődött, hogy gumis a derekuk, teljesen olyan, mintha normál gatyák lennének.  El kell ismerni, a magyarországi kínálat tragikus. Ha terhes vagy, egyenlő azzal, hogy farmerban/kertészgatyában jársz, és bő pólóban. Hogy esetleg dolgoznál, és fel kéne öltöznöd csinosan? Hát, ahhoz nem elég a kismama ruha bolt, kreatívnak kell lenned. De talán mostanában változik a tendencia, egyre bővül a kínálat, az utóbbi pár hónapban is sokat változott.

 • 2008.03.07 09:33:29Ziz

  Ha bőséges választék kell, vagy esetleg alkalmibb ruhára vágysz minőségi anyagból én Bpen a MaternElle boltot ajánlom a Baross utcában. Ők tervezik és varrják a ruhákat, ha nem áll tökéletesen rádigazítják, ha nincs a méreted valamiből amibe beleszerettél megvarrják. Az árai is tök normálisak, szerintem sokkal olcsóbb, mint a C und A és társai, nem beszélve a Brendonról. Én alkalmibb ruhát kerestem és míg máshol ha volt is ilyesmi, nagyon gagyi anyagból, itt kapásból 5 ruhát is felpróbáltam. És bár nem néztem meg tüzetesebben, de százféle nadrág, szoknya és póló is volt. Nem csak standard uncsi színek, anyagok (fekete, drapp), hanem mindenféle.

  Én MaternElle hívő lettem :)

 • 2008.03.07 10:17:47Anura

  Baross utcából Budapesten van vagy 10 db, mindenféle kerületekben. Ez a bolt pontosan melyikben?

  Mondjuk CundA-nál nem hiszem, hogy sokkal olcsóbb lehet valami, én mindig ott fogok ki tűrhető darabokat leárazva.

 • 2008.03.07 10:18:29Anura

  Kivéve egy nyomorult hosszú szoknya, mert azt sehol sem lehet kapni, mindent csak féllábszárig, vagy térdig, ami nem kell. És piros szoknya sincs a világon, csak fosszínű, vagy csiricsáré mintás. :)

 • 2008.03.07 11:22:06Ziz

  1082 Baross u. 21.  Szerintem volt hosszú szoknya is, de hosszú ruha biztos. És én láttam piros meg bordó csinos ruhákat többféle anyagból (kord, szövet, meg vastagabb is, az már majdnem szoknya, de lehet, hogy szoknya is volt...

 • 2008.03.07 12:18:27zskoncz

  ott a szülészeti klinika mellett a baross utcában ( Kálvin tértől egészen az Horváth Mihály térig) legalább 5-6 kismama-baba bolt van. egyik drágább másik olcsóbb.

  én csak nézegetni meg ötletgyűjteni voltam ezekben de vannak azért jó holmik.

 • 2008.03.12 10:00:39iciripiciri

  Sziasztok! Figyelmetekbe ajánlom a Kálvin téri Városkapu Üzletházban található Kismamaruha boltot. Ott nagyon sokféle nadrág, felső, szoknya található, és mindez elérhető áron. Még a farmer nadrág is 9000 Ft alatt!!!

 • 2008.03.15 20:05:07anyany

  véleményem szerint meg lehet találni az olcsó dolgokat is. napokban szülni készülő munkatársam 2000Ft-ért vett kismama nacikat, újakat. nekem 3500-ért sikerült. egyébként pedig annyiban van szerencsém, hogy az egyik hugom nagyobb, mint én és tudott kölcsön adni a ruhatárából. három naci 6 hónap alatt, kettő kölcsön + reményeim szerint a kismamással kibírom a maradékot...

  felsőkkel kapcsolatban pedig vettem néhány tunikát, plusz egy csinibbet, h

 • 2008.03.15 20:09:03anyany

  ... egy csinibbet, ha ki kell mozdulni valahova, van két bandázsom is, illetve használom azokat a felsőimet, amiket nem nagyon sajnálok kinyújtani a pocimmal.

  nálam a bugyik voltak a problémásak. végülis a csípőfazonú, xl méretű franciabugyik jöttek be, mert ami a pocimhoz ér az rögtön nagyon kellemetlen is. ezekkel azonban majd szülés után leszek bajban...

 • 2008.03.25 19:31:35sorenyes

  A "megbolondultunk" boltok közül nekem a Mester utcánál levő jött be a legjobban.

  Jó lenne tudni, hogy pl. a Váci úton van-e ilyen (mert mostanában arra járok) és ha igen, hol...

  Ruházatilag nagyon ajánlom a Forgách utcánál a Káprázat divat nagyker-kiskert. Ügyelni kell, hogy akkor menjen az ember, amikor fel van töltve a bolt. Kismama cuccok is vannak, bár nem túl sok, de jó minőségűek, jó áron és zömmel magyar gyártmányúak (5500-ért vettem egy fekete kordbársony nacit). Már kétszer jártam náluk úgy, hogy az a cucc volt jó rám, amit az eladó a kezembe nyomott a leírásom alapján, és nem az, amit én választottam. Úgyhogy én elfogult vagyok irántuk. :)

  A Brendonban is fogtam már ki normális ruhát nem annyira magas áron.

  Amúgy én is kreatív vagyok, a Káprázatban vettem két olcsó de nagyon kényelmes farmert és pocakbetétet toldottam bele, amihez az anyagot Gödön szereztem be egy pamutboltban (amit szintén rendkívül jónak tartok). Sokkal jobb hordani őket, mint a régi nadrágjaimat övvel. És én másoknak is vállalok átalakítást... :)

 • 2008.03.25 20:09:36ikuko

  Nekem ez a kismama ruha nagyon nem jön össze,s-s méretű vagyok,és amiket felpróbáltam nackókat ,azok meg lobogtak rajtam akkora combjuk volt,most kaptam egy sima M-es normál gatyát azt hordom,még tíz hét van szülésig,és megmondom őszintén nincs humorom erre a kis időre venni egy gatyát 10-11,000-ért erre a kis időre,kereséltem a neten hol van esetleg használt kismamaruha bolt ,de nem jártam sikerrel,úgyhogy most csak reménykedem hogy ez a nackó kitart.

  A pocakom már elég nagy,de amúgy vékony vagyok

  úgyhogy elég nehéz.  Ez a Matern Elle hol van pontosan?

 • 2008.04.05 11:15:59mirakulum

  A Cucclikban van rengeteg olyan cucc, amiben meg lehet jelenni a munkahelyen is. Kismamaingek, nyári rucik, szoknyák (piros is!). Gap mindegyik, elég jó minőségűek. Budán vannak, a neten megtaláljátok a pontos címet.

Blogok, amiket olvasunk

OTTHONTÉRKÉP Ide költözött az Obama család a Fehér házból

Ízlés és pénztárca kérdése, hogy sokalljuk-e azt a 8,1 millió dollárt, amit a volt amerikai elnök és felesége kifizetett azért a washingtoni házért, amiben január óta lakik. Az mindenesetre biztos, hogy az új otthon felettébb impozáns.

MÁS TÉSZTA Alakbarát palacsinta

Van egy jó ötletünk, hogy jutalmazd meg magad egy isteni reggelivel, ami ráadásul még nem is terhelő, hiszen javarészt egészséges, izomépítő fehérjéből van.

STÍLER Csúcstechnika a tökéletes bikini titka

Ha jól választunk, és esetleg hajlandóak vagyunk egy kicsit többet költeni, sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat. Lássuk, milyen a jó bikini!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta