SZÜLŐSÉG

Kirúghatnak, ha a gyerek még a lombikban van

2008. február 27., szerda 09:08

A mai válogatott hírünk úgy kerek, ahogy van. Nem kell hozzá semmit tennünk ahhoz, hogy gondolatokat ébresszünk, hiszen a második bekezdéshez érve már cifra szitkokat mormolunk a bajszunk alá, íme:

A lombikterhesség csak a megtermékenyített petesejtnek a méhbe történt beültetésével kezdődik - mondta ki kedden az Európai Bíróság. A luxemburgi taláros testület egy osztrák pincérnő jogvitája nyomán került szembe ezzel a kérdéssel. Sabine Mayr felmondólevelet kapott munkáltatójától - egy salzburgi cukrászdától -, miközben mesterséges megtermékenyítési procedúra miatt, orvosi igazolással, távol maradt munkahelyétől. (A cukrászda rögtön az után mondott fel a pincérnőnek, hogy az tájékoztatta munkáltatóját az orvosi beavatkozás természetéről.), írja az MTI.


Amikor Sabine Mayr a felmondólevelet kézhez vette, petesejtjeit már megtermékenyítették partnere spermájával, de még egyet sem ültettek be a méhébe. Az Európai Bíróság előtt azzal érvelt, hogy terhesség alatt mondtak fel neki, ami jogellenes. Csakhogy a bíróság arra az álláspontra helyezkedett, hogy a terhesség kezdetének a megtermékenyített petesejt méhbe történt beültetését kell tekinteni, Sabine Mayr tehát még nem volt terhes, amikor felmondtak neki.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a Baeckerei und Konditorei Gerhard Floeckner nevű munkáltató feltétlenül triumfál az ügyben. Az Európai Bíróság ugyanis kimondta azt is: mivel férfiak nem vethetik alá magukat mesterséges megtermékenyítésnek, nemek közötti tiltott diszkriminációnak minősül, ha valakit csak azért bocsátanak el, mert mesterséges megtermékenyítésnek vetette magát alá. Sabine Mayr tehát bizonyíthatja igazát - ha bizonyítja azt, hogy más indok nem volt az elbocsátására.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta