SZÜLŐSÉG

Bébinapló: Abigél visít

2008. február 25., hétfő 07:37

Megváltozott kicsit a véleményem a múltkori oltásos írás óta, miután elolvastam a sok hozzászólást (ezúton is mindenkinek köszönet), vacilláltam még egy kicsit, és döntöttem, Abigél tegnap megkapta a rota elleni védőoltást. Azt éppen nem mondhatom, hogy örült neki, ordított rendesen, főleg, hogy utána kapott még egyet a lábába is, én meg aztán izgultam, hogy nehogy valami baja legyen az oltástól, mert az soha nem bocsájtom meg magamnak. Szerencsére azonban nagyobb baja nem lett, szemmel láthatóan fájt a hasa két napig, és borzasztó sokat aludt, de ezt betudhatjuk a melegfrontnak is.Igazság szerint már egy ideje úgy gondolom, a következő naplót biztosan úgy fogom kezdeni, hogy Abigél megfordult. Nem mintha mániám lenne a forgolódás, de már hetek óta olyan ügyesen fordul az oldalára, sőt már homorít és teljesen kicsavarodik, ha valami olyat lát kicsit messzebb, ami érdekesnek tűnik. Ennek ellenére még most sem fordul át, viszont a kiságyban valami érthetetlen módon vándorol. Én mindig a kiságy közepére teszem, és tíz perc múlva, mikor elalszik és bemegyek betakarni, néha már az ágy tetejénél van a feje, és keresztben fekszik, fogalmam sincs hogy csinálja. Most egyébként nem koncentrál annyira a mozgásra, új tudományát gyakorolja ugyanis, a sikítást. Ezt már egyszer megtanulta, majd abbahagyta, de csak azért, hogy erőt gyűjtsön és újra kezdje.

Hol vannak már az édes kislányos gügyögések, Abigél reggeltől estig, állandóan és egyfolytában sikongat, tudom, hogy minden mozdulatát imádni kéne a gyerekemnek, de néha annyira idegesít, úgy érzem, hogy a gyomromtól indul a sikoly és tart egészen a fejem búbjáig és kettéreped a fejem. Mert ezek nem olyan kis kedves, nőies sikolyok, hanem teljesen olyan, mintha a lányom a Linda castingra gyakorolna és azt kísérletezné ki éppen, melyik az a legélesebb és legmagasabb hang, ami a hallható tartományba még éppen belefér. Sikongat a babakocsiban, minden fának és faágnak, amit meglát, sikongat a játékainak, sikongat a lámpának a falon, és sikongat a boltban, röhögnek a nénik a pult mögött, sonkavágás közben. Azért van vicces része is a sikításoknak, mégpedig a reggeli hangolás. Reggel hétkor, az ébredés után Abigél rögtön visítana, de ilyenkor még be van rekedve, és nem jön ki hang a torkán, csak egy két erőtlen nyekergésre futja. Ez az én időm a napban, az összes többi meg az övé.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.02.25 07:52:39Pandi

  Mother Mary, igen, igen igen.:)))  Ez a sikítós "korszak" nekünk és a környezetünkben lévő összes babának megvolt.  Nem elkeserítésképp mondom, de a fiam még mindig imádja kiereszteni a hangját teljes hangerővel, pedig már lassan 10 hónapos.

  Sőt, sikításnak indul, aztán erőteljes ordításba torkollik, úgy, hogy minden ér kidagad a kis kobakján, nyakán és ő ezt szemmel láthatóan élvezi.:)  Azért persze mostanra már nem ez az egyetlen módja a kommunikációnak, rengeteget gagyog is, olyankor valami rettentően aranyos, mert erőteljes fintorgással, szemöldök húzgálással kíséri.:)  Az átfordulás biztosan csak napok kérdése, ha ilyen szépen fordul az oldalára, majd egyszer csak átbillen és kihúzza szépen maga alól a kezét.  A képhez külön gratulálok, fantasztikus.:)

 • 2008.02.25 08:31:22huhhh

  Abigél még mindig gyönyörű!!!

  Naná, hogy röhögnek a sonkavágó nénik, nem nekik kell hallgatni egész álló nap. :)))

 • 2008.02.25 09:51:52SzavannaPanna

  A kiságyban való különös elmozgás is nagyon ismerős. :O)

 • 2008.02.25 10:58:15Békanőci

  Hű,de jó képet kaptunk ismét! :)

  Sikítás állandó alapzaj volt nálunk is-teli torokból szólt egy kivörösödött kis arcból,csak úgy passzióból.Esténként,mikor a zuram szép csendben beszélgetett volna,én könyörögtem neki,hogy:Halkabban,vagy feliratozza magát! :)

  Most már nem vörösödik a lány arca,és már csak néha sikít,de egész nap halandzsázik.Ebből jut a játékoknak,de séta közben az autóknak,kutyáknak,fáknak,szélfútta nylonzacskónak és mindenkinek aki elmegy mellettünk...

  Ha alszik,akkor a mai napig járok "megmenteni",mert rendszeresen beszorul valamelyik sarokba,vagy kidugja a lábát a rácsok között és nem tér annyira észhez,hogy megoldja a helyzetet.Ha pedig megoldja,akkor már feláll(miért ne?),pakolni és játszani akar.Mondom,a vándorlás is ismerős!

 • 2008.02.25 11:58:40kisbalas

  :)) Szép szeme van ennek a lánynak!

  Hasonló cipőben járunk, én is azt hittem, hogy lassan már átfordulás lesz a műsor, de ehelyett vándorlás van, meg hasonpörgés :DDD

  A sikítás most éppen nem olyan izgalmas. Kezdtem már én is kétségbeesni, de kb. egy hete megtanult berregni és köpködni, és azóta azzal szórakoztat, hogy felfújja a kis arcát és váratlanul egy nagy "brrrrrrrrzzzzzz" keretében kiereszt egy vödör nyálat, aztán pedig elégedetten vigyorog....

 • 2008.02.25 12:53:06kisbalas

  Ja, kérdés: van itt valaki, akinek ilyen korában terpeszbetétes rugit hordott a gyereke? (Majdnem 4 hónapos most.) Napközben rajta van folyamatosan, az esti fürdetés előtti játékhoz veszem csak le róla, viszont ez akadályozza a mozgásban szerintem. Ti ezt hogy oldottátok meg?

 • 2008.02.25 12:56:52zolnaid

  A lányom hordott. Hát picit akadályoz, az szentigaz, de azért megtanult forogni. A többit már betét nélkül csinálta.

 • 2008.02.25 13:40:02vikimanka

  Nekem a nagyobbik lányom hordott terpeszbetéteset és nem emlékszem, hogy akadályozta volna, mindent idejében megtanult.Most 10 hetes a kicsi és rá is ráadom.Múlt héten volt beteg a kis picúrom és elvittem a dokinénihez.Meg is jegyezték, hogy nem igazán látják, hogy az anyukák használnák a rugit. Meg is dícsértek érte, hogy én ráadom.Nekem ez azért is természetes, mert anno a nagynak az ortopéd szakorvos is javasolta hordani.Néha én is leveszem róla, mert már többször éreztem, hogy benedvesedik a rugi.Először azt hittem, hogy összepisilte magát, aztán rájöttem, hogy minden más száraz rajta.

 • 2008.02.25 13:41:35vikimanka

  Én arra nem emlékszem, hogy milyen idős koráig javasolják viselni. Kíváncsi vagyok, hogy őt vinnem kell-e majd ortopédiára.

 • 2008.02.25 14:08:19Popimami

  Sikítás ismerõs, Popi kb nyolc hónapos koráig folyamatosan sikított. Mindenki mondta, hogy milyen szerencse, hogy nem sír, hanem sikít, én nem így éltem meg...

 • 2008.02.25 15:46:39PannaAnya

  Szerencsémre Panna keveset sikított, de azt is nehezen éltem meg.

  Viszont én is azt hittem vagy két és fél hónapig, hogy na, végre átfordul, mert annyit feküdt az oldalán, de nem. A harmadik ilyen oldalazós hónap végére fordult meg először...

 • 2008.02.25 15:49:09PannaAnya

  Mi ez a terpeszbetétes cucc? Mi voltunk 3x is voltunk ortopédián, de egyszer sem mondták, hogy kellene, azt mondták, hogy rendben vn a csípője. Pedig mégis kellene???

 • 2008.02.25 15:59:50Cobold

  Kislányom 6 hetesen lendületből hasáról hátára fordult. Nem technikából, mert az még nem ment. 2 hét múlva el is felejtette, aztán mikor eljött az ideje pár hónap múlva, pont úgy tanulta meg, ahogy a kortársak.

 • 2008.02.25 16:25:24summarygloss

  A rota elleni jó ötlet volt, én is beadattam. Húzós az ára, de "kikoplaltuk". Az első után úgy kínlódott, hogy átkoztam magam a hülyeségemért, de a másodikat fel se vette.  Enyimé 4 és fél hónapos, és most kezdi a sikongatást. Nem túl hangos, egyelőre, lesz ez még így se? :)

 • 2008.02.25 17:16:02Mucikamucc

  Nekem fiam van,de ő is tud sikítani.Főleg az utcán és olyan csúnyán néznek az emberek,mintha most loptam volna azt a gyereket.

 • 2008.02.25 17:40:02Pussycat Doll

  Mucikamucc: ismerős :D Szintén fiú, szintén sikít, szintén csúnyán néznek. Egyébként ha visszasikítok neki (leginkább itthon), bugyborékolva röhög a következő sikításig :D Egész jól el tudunk így játszani :D

 • 2008.02.25 19:56:13vikimanka

  PannaAnya!A terpeszbetét ártani biztosan nem árt, de ha azt mondták, hogy minden oké akkor biztos az is. Úgy néz ki, mint egy műa. bugyi ami a két oldalán pattenttal záródik és a lába között van egy négyszögletes keményebb betét.

  Úgy tudom régen összehajtogatott pelust tettek a babák lába közé ecélból.

  Már várom én is, hogy lesz-e nálunk ilyen sikítás.Ha lesz akkkor meg biztos azt fogom várni, hogy abbahagyja.

 • 2008.02.26 22:09:52JOVIDAN anya

  Nagyon aranyos baba Abigél!

  Végig nyomon követtem a terhes naplód is, majd a babanaplót is, ugyanis egy napra voltunk kiirva, csak én a harmadikkal.Az enyém egy kicsit jobban sietett, ugyanis már 8.-án meglátta a napvilágot, tehát durván két héttel időssebb Abigélnél.Az enyém is aktívan gyakorolja a sikítást, a kiságyban "vánszorgást" és ő már kb 1 hónapja megfordul hasról hátra és egy hete felfedezte, hogy hátról is hasra fordulhat, de mi is úgy kezdtük, mint Abigél. Ha ráérez, állandóan forgolodni fog!Gratulálok hozzá , szép baba!

 • 2008.02.26 22:35:38Moira

  A mi lányunkis sikoltozott, aztán Karácsony után berreget, most a grrrrrrhhh, és a eeeggggggyyeeee a sláger. Ma amíg sétáltunk úgy kiabált, be nem állt a szája. :-))

  Mielőtt hasról háttra fordult volna, ő is propellerként forgott, most meg nem lehet hasra rakni, mert mire felegyenesedek, már háton van. És ma anyáméknál sikerül a hátáról hasra fordulnia, úgy bámult engem.

  Ja és tolat ezerrel.

  Abigél meg gyönyörű, de ez konstans, és minden naplóbejegyzésnél megemlítem. :-DD

 • 2008.02.26 23:20:01miramira

  Neharagudjatok hogy ide írok.

  a lányom 29 hónapos és hétfőn kezdi a bölcsit,illetve akkor kezdem beszoktatni.

  Mire figyeljek oda???

  Légyszíves segitsetek kicsit.

  Köszönöm.:-)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta