Hétvégi programok: Pinokkió a jégszínházban

Kinn már tombol a tizenöt fokos tavasz, ezért legfőképpen mindenkinek azt ajánljuk, menjen kirándulni! Azért egy pár programot is írunk, ha mégis eleredne az eső.

A múló tél jegyében egy korcsolyaprodukciót ajánlunk első helyen: Collodi Pinokkióját.



A két felvonásos, másfél órás darabot már az ovisok is érteni és élvezni fogják, ígérik a rendezők. A szereplők Európa- és magyar bajnok korcsolyázóink, így aztán látványos showra számíthatunk. Kosztümök, vetített díszletek, pirotechnika, zene – egyszóval minden, mi szem-szájnak ingere. Mindez szombaton és vasárnap is délután háromkor a Meder utcában. Információ és jegyrendelés itt: +36 20/577-1282.


A musical- és táncrajongó kiskorúaknak kínál szórakozást a Művészetek Palotája is vasárnap tíztől háromig. Minden hónap utolsó hétvégéjén egy-egy megyeszékhely a Cifra Palota vendége, februárban Nyíregyháza. A folyamatos kézműves programok mellett, melyeket nyíregyházi mesteremberek tartanak, ezért most rengeteg nyíregyházi táncprodukció lesz: tíztől a Dongó együttes, majd gyerek tánc, 10:45-től pedig a Mandala Dalszínház adja elő Lázár Ervin Költői versenyét, tudjuk, amikor Dömdödöm nyer, de mindenki más is kacifántos költői agyszüleményekkel áll elő, görbe tükröt tartva a különböző költői stílusok elé. Majd különböző musicalekből részleteket láthatunk Mészáros Árpád Zsolt és gyerekszínészek előadásában. Egykor Állatmesék a bábszínházban.

Aki inkább a tánctalan színházra szavaz, az menjen a Thália Stúdióba, ahol szombaton 11-től A. A. Milne meseregényét, a Hol nem volt-ot játsszák. Vazul király nem költheti el békességben reggelijét, mivel asztala fölött elhúz hétmérföldes csizmájában király kollégája, Bódog, a szomszédos Bikarbóna ura. Megy is a hadüzenet, és nemsokára harcban áll a két királyság. Ezalatt a hátországban különösnél különösebb dolgok történnek. Az uralkodásban tapasztalatlan Viola királykisasszonyt könnyedén az ujja köré csavarja a szépséges és ármányos Csincsilla grófnő… Ha kíváncsiak vagyunk, hogy kivételesen nem lesz-e rossz vége a mesének, nézzük meg!

Kevésbé klasszikus, annál közkedveltebb a két kelet-európai nyúlcsemete, Bob és Bobek. Őket láthatjuk a Vaskakas Bábszínházban pénteken kettőkor a Békásmegyeri Közösségi Házban (Csobánka tér).

A Fonóban pedig a Kolompos zenés színháza adja elő szombaton 11-kor a Furulyás Palkót, babokkal, élő szereplőkkel, sok zenével.  Vajon hogyan találja meg a királykisasszony párját a juhászlegény személyében?

„Ez a per – szándékaim szerint – mindenekelőtt becsületsértési per. Időtlen idők óta tart a lejárató kampány, melyben a szürke farkasok ősi és rendkívül barátságos fajtáját egyesek megpróbálják vérengző fenevadként feltüntetni. Magam is súlyos előítéletek áldozata vagyok. Talán elég, ha csak a három kiskorú sertéssel elhíresült afféromra célzok, melynek során másodfokú égési sérüléseket szenvedtem. Ennek a kirekesztő szemléletnek estem áldozatul ezúttal is, amikor egy szép, kora nyári napon, az erdő mélyén…”   Vajon kinek a peréből idéztünk? Hát persze, hogy az ordas farkaséból. A Ciróka Bábszínház előadása végre igazságot szolgáltat az összes mese farkasának. Régi mesék, új szempontból, a Millenárison szombaton tizenegytől. Író Tasnádi István. Reméljük, jobb vége lesz, mint a Nexxtnek.

Háromtól ugyanitt Mácsai Pál olvassa fel a Maszat-hegyet, amit nem kell bemutatni, elég annyi, hogy a legaranyosabb és legszellemesebb kortárs gyerekmeséről van szó, versben. Szösz néne dalát minden HTB nyugodtan dúdolgathatja portörlés közben, vagy inkább helyett. Négytől pedig az Alma együttes provokatív verskoncertje. A műsorban Kányádi Sándor, Kiss Benedek, Weöres Sándor, Szalai Borbála, Romhányi József, Nagy Bandó András művei. Az együttes népi hangszerek egész arzenálját használja, például tamburát, bouzoukit, cimbalmot, kavalt, tilinkót, ukulelét.

Aki pedig nem szeretne semmiféle zenebonában részt venni, a kiránduláshoz pedig lusta, ellenben imád a tükör előtt fésülködni és cicomázkodni, az menjen szombaton tízre az Iparművészeti Múzeumba, ahol a gyerekek a kézműves-foglalkozáson egy öltözőtükör kicsinyített mását készíthetik el, amellyel majd saját szobájukat díszíthetik.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek