Szül a legjobb barátnőm!

A szülés a világ legizgalmasabb dolga, főleg, ha az ember a barátnője szülését várja. Lehet, hogy egyedül vagyok ezzel az érzéssel, de szinte jobban izgultam ma, mint a saját szülésem előtt, mikor reggel nyolckor kaptam a telefont: Anita barátnőm bevonult a szülőszobára.

A körmömet is lerágtam a nagy izgatottságban, kíváncsi voltam, első szülőként mennyi ideig fog vajúdni, mennyit segítettek neki a tanácsaim (légzéstechnika, Dr. Laufer cikke), hogy fogja magát érezni és milyen lesz a kicsi, aki belülről már megrugdosta párszor a pocakra tett kezem.


Odaképzeltem magam a szülőszobára, szinte láttam őt a szülőágyon, ahogy kapaszkodik a fogantyúkba, Gábor barátunk (a férj) pedig mellette áll és próbál segíteni neki. Jó fejek voltak, nem hagytak sokáig izgulni, fél 11 körül már jött a hír: Levente Márk 10.02 perckor, 2550 grammal és 51 centivel világra jött. Az anyuka és a pici is jól vannak.

Az ifjú anyával telefonon is beszéltem az imént. Úgy éreztem, még nem nagyon van képben, amin nem is csodálkozom, reggel még egyben voltak, most meg már ott a pocakján a kisfia. Remélem, majd megosztja gyors szülésének történetét a Poronty olvasóival.

Isten hozott, Levente Márk, üdv a klubban, barátaim!
Oszd meg másokkal is!
Mustra