SZÜLŐSÉG

Megcsalta-e Norbi a nejét?

2008. február 15., péntek 11:05

Kedves Gyerekek! Mai óránk témája a megerőszakolás. Definiáljuk először a fogalmakat és tekintsünk meg egy rövidfilmet a megerőszakolásról! Láthatjuk, amint négy férfi éppen lefog egy nőt és sorban megdugják. Szerintetek milyen dolog ez? És jók a nő mellei?

Klikk!

Bár a rossz szervezésnek köszönhetően kis csapatunk lekéste a Kölykök forgatásának első negyed óráját, attól tartok, nem így kezdődött a műsor. Pedig a téma bizony ez volt: Majka, aki a cickómutogatós műsor vezetőjeként már megmutatta, milyen rátermett fickó is ő, most gyerekműsort vezet, sőt moderál, a téma Zsanett és a rendőr bácsik. Áll leesik, majd kézileg visszahelyez, igen, a cuki és persze vásott kölykök arról dumcsiznak, babzsákjaikban elterülve, trendi kis cuccba bújtatva, hogy szerintük Zsanett hazudott. Mert hogy a rendőr bácsik annyira összepuszilták a b. nejüket, amikor kiszálltak a kocsijukból, hogy bizti nem is csináltak semmi rosszat. Hogy mit is, és hogy hogyan lehet hazudni és hazugságon rajtakapni valakit, hogy egyáltalán mi az, hogy megerőszakolnak többen egy nőt, arról nem esik szó.


Mint ahogy nem esik szó arról sem, hogy ha négy ember állít valamit, egy pedig az ellenkezőjét, akkor attól még nem a négynek van feltétlenül igaza. Még ha a fékezhetetlen agyvelejű kis csákó erre a briliáns következtetésre jut is. Nem esik szó semmi lényegesről, pedig az lenne a cél, hogy itten a friss tekintet meglássa a lényeget. Ehelyett kiskorú tévéműsorvezető-imitátorok beszélnek a dologról a bulvárközbeszéd bevett fordulataival.

De hogy tisztábban lássunk, a nyilván jó előre megírt forgatókönyv szerint aztán megkérdezik a betoppanó vendég Norbi bácsit a gyerekek, hogy ő mit gondol erről, ő pedig mélyen a szemünkbe néz, és elmondja, hogy ő rendőr volt, és a rendőr bácsik nélkül nem fordul a világ kereke, pedig vérrel verejtékkel, és kevés pénzért és egyébként is szolgálatban nem erőszakolnak meg. De reméljük, ha meg is, legalább nem piszkos a körmük közben.

Igen, volt egyszer egy kreatív, aki azt gondolta, hogy a celebekre sokan kíváncsiak, meg a gyerekekre is, akkor celeb+gyerek=sok néző. Kár, hogy a celebek alapból többnyire unalmasak, kivéve, amikor saját paródiájukat adják elő, de ahhoz megfelelő kontextus kell, a gyerekek meg szintén nem olyan izgik, ahogy nagyon is művi és felnőttes kérdéseket tesznek fel. Biztos leülnek a bácsikkal és nénikkel, és kitalálnak együtt kérdéseket, majd leosztják, aztán jön a fülesen az ukáz, hogy ki mit mikor kérdez.

Ettől még lehetne vicces és érdekes is a műsor, kettő kéne csak hozzá: érdekes, eltalált kérdések, valamint egy jó dramaturg, aki felépíti a kérdések sorrendjét, és az abból adódó feszültséget. Sajnos a kérdésíróknak arra futotta, hogy tréfásnak, ne adj isten felháborítónak találják, hogy egy hat év körüli kiscsaj azt kérdezi Norbitól, hogy ő tömette-e ki Rékával a cickóit; hogy a kismellű Zsanett kéne-e neki; vagy hogy megcsalta-e a nejét. (Egyébként állítása szerint nem, de ha mégis, akkor sem itt mondaná el.)

Pedig nem vicces, hanem rettentően gáz, ha egy hatévest a mellplasztika érdekel. Majd kínosan sokszor kérdezik meg Norbit arról, hogy ehetnek-e édességet/vattacukrot a gyerekei, mintha hülyék lennének a gyerekek, és nem értenék elsőre a nemet. Nem baj, majd ügyesen összevágják, nem igaz? Pedig lehetett volna akár ezt is sokféleképpen kérdezni. Érdekes, hogy épp életszerű helyzetek és gyerekekkel kapcsolatos dolgok nem jutnak a kis versenyzők eszébe – vajon ők akarnak ennyire hülye felnőttnek látszani, vagy a szövegíró ennyire nem tud gyerekfejjel gondolkozni? Tényleg nem jut eszükbe az obligát cukor helyett azt kérdezni, hogy ki főz otthon? Hogy mit visznek a babazsúrba és ott mit esznek a kölykök? A mennyit keresel helyett a mit játszol otthon a gyerekeiddel?

Klikk!

Egyébként amikor Norbi azt mondja, hogy ha tényleg olyan gazdag lenne, akkor nem dolgozna, hanem csak a gyerekeivel játszana, az igazán vicces. Valahogy nehéz elhinni, hogy pont a Rubint-Schobert pár ne tudna megélni egy kereső jövedelméből. Norbi egyébként hozza a formáját: kedves, egyenes, határozott rutinválaszok a cseppet sem újszerű kérdésekre. Profetikus, kiegyensúlyozott, sablonos, nyilván bele lehetne zavarni, de ez láthatóan nem volt cél: a veszélyesnek kikiáltott kölykök semmivel sem veszélyesebbek egy email-interjúnál.

Majka nem tett hozzá észrevehető dolgot a műsorhoz, kábé tanárosan felszólította a gyerekeket, megigazgatta néha a széküket, poénra nem jutott idő. Pedig elkelne, mert már negyed óra után kókad a fej, kalandozik a figyelem elfele.

Az egyik kislány folyamatosan törleszkedik. Norbihoz, Majkához, a nézőkhöz. Nincs más szavam, szánalmas. És egyszersmind szánnivaló. Ennyire muszáj, hogy mindenki folyamatosan jelezze, hogy szereti és kedvesnek/helyesnek találja? Vajon tényleg ilyen ő, vagy ezt a karaktert írták rá a műsorban? Mindenesetre benne van a tévében, és akár így, akár úgy, az iskolában biztosan jól lehet vele még egy fél évig dicsekedni. Aztán elfelejtik, és nagyot koppan. Mert majd anélkül kéne tudnia, hogy vele minden rendben, hogy nem mondja ezt tévénézők serege.

Hogy nézzük-e? Ha érdekel, hogy sikerül-e kicikizni Kiszel Tündét vagy Hajós Andrást, ne adj isten Rogán Jófiú Tónit, hát persze. Azért nagy égésre, nagy durranásra ne számítsunk. A tévébe és a showműsorok előtti punnyadásba valószínűleg belesimul az, amire így élőben csak azt a gimis szakkifejezést tudom használni, hogy vérciki.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.02.16 13:10:34vasszűz

  Coccinella Septempunctata!  Hát má' hogy a ... fenébe ne ismernélek meg!

  Ide (is) járok háborogni.:D  Szerintem ez nem gyerekműsor egyébként, illetve nem csak nekik készül. Hanem a felnőtteknek is, akik majd jót nevetnek azon, hogy jajdeédeset mondott a nemi erőszakról az a picike.  és ha már doris blogja, akkor linkeljünk is, hátha még nem olvasta valaki:  doris.blog.hu/2008/02/06/iskolai_horror

 • 2008.02.16 14:42:19"izé"

  Nekünk kábé öt éve nincs tévé az ingatlanban. Pont. Ilyen baromi egyszerű.  És nem is a kölyök miatt, évekkel előtte már kivágtuk a francba.

  Azóta este megy a pofázás, időnként szól a zene, a gyerek rohangál a szőnyegen, tologatja a szakadt autóit, a törpe meg nézi és röhög bele világba, és eltelik az este, nem a TV vagy a DVD elé van lebaszva a kölyök (utóbbi egyetlen fokkal jobb, mint a tévé, hiszen a DVD esetében legalább a szülő választhatja meg, hogy milyen mozgókép/hang-kombóval vágja gallyra teljesen a képzeletére ekként semmiben nem szorított gyerek fantáziáját), az este tehát együtt telik el, és ha én éppen nem vagyok otthon és a muter a kisebbiket pucolja - érdekes! - akkor sem kell a tévé, mert eljátszik a szőnyegen király mód, az esti mese szóban hangzik, ugye nem gondolja senki, hogy bármilyen fasza DVD pótolja a anyja hangjának a duruzsolását, még ha könyvből is duruzsol, mert nem író, hogy fejből nyomja.  És ha, mint sajnálatra méltó rabszolgák nyomorult kérdését, kidobom a kukába a "És mit csináltok este?"-szózatot, mert ilyen idióta is van, bizony, a "de kell az információ a világról"-dumát meg hangos zajjal röhögöm ki, kérdezve, hogy honnan szerzed az információt, faszomöccse, esténként az RTLHíradóból?, internet, hülyegyerek, internet, szóval ha ezeket a béna próbálkozásokat nem is veszem figyelembe, értelmes arcok részéről is különös élvezettel hallgatom az érveléseket, hogy miért NEM jó a tévétlenség, közben belülről elnéző mosollyal a lelki számon kicsit szánom is az illetőt, mert mindig, de mindig annyira érződik, hogy az érvek a TV-függő szülő hülye ideológiájának szörnyszülöttei, amivel nyugatgatja magát.  Egy érv lehet, ami megfontolandó: a TV-műsor, mint beszédtéma, és ezen keresztül szocializációs tényező, ugyanis az én gyermekeim, elég kevéssé fognak tudni az óvodában belefolyni a soros minimax-hős erkölcsi értékelésébe. Erre a TV-függők feltartott mutatóujjal kiközösítésről hápognak, én meg úgy gondolom, hogy a gyermekeim - talán nem utolsó sorban e vizsgált lelki nihilt jelentő tényező ártó hatásaitól megkímélve és a jófej és szelíd anyjukkal és a nagypofájú és vadbarom apjukkal eltöltött párszáz este emlékével felvértezve - ezt a hiányosságot valahogy fel fogják tudni dolgozni.  Csak javasolni tudom mindenkinek: Vágjátok ki a tévét a gecibe! Legalább gondolkodjatok el rajta... ...egyik legjobb döntés az életben.

 • 2008.02.16 14:54:55fehérgalamb

  ízé,le a kalappal a tévé kidobás elött,eggyet értek vele nem kell a kölyöknek.és nem lessz hátrányos az oviba sem.csak ezzel a csúnya fogalmazásoddal nehéz megbarátkozni,de tartalma naon jóóó.

 • 2008.02.16 15:30:07Hűbele

  Hát, nem tudom, nekem ez a TV-kidobás a ló túlsó oldalának tűnik. Én inkább a középútra szavazok. Az agyatlan ker.tévéket mi is kerüljük, de szerintem nekünk felnőtteknek heti 2-3 órára 1-1 jó filmet ki lehet fogni máshol, a többi este pedig a miénk. Ez is egy szórakozási forma, ugyanúgy, mint a mozi. A gyereknek meg, ha nagyobb lesz (most 10 hós, szerintem semmi baja nem lesz, ha esténként megnéz egy 10-15 perces normális mesét (pl. Mazsola, Mézga család, Vízipók stb.). Attól még belefér az esti beszélgetés, szőnyegen játék stb. Azt meg, hogy anya este mesét olvasson, úgyse ússza meg, mert imádok mesélni:-))))  Szerintem így legalább saját és szülei példáján megtanulja, hogy ésszel kell tévézni. Ha viszont itthon nem is látna tévét, szerintem a többi gyerek elmondása alapján előbb-utóbb hiányérzete lenne, és ha egyszer tévéhez jutna, akkor nehezebben tudna mértéket tartani. Olyan ez, mint a csokitól tiltani a gyereket: ha teljesen elzárjuk tőle, annál jobban fog vágyakozni utána, szerintem jobb időnként, mértékkel adni neki.

  Bocs az összevissza fogalmazásért, de fél szemem a gyereken.

 • 2008.02.16 15:32:58Hűbele

  Ha most megtanulja helyesen használni a TV-t, akkor annak később se lesz hatalma felette, amikor nekem már nem lesz olyan nagy befolyásom rá. Remélem:-)))

 • 2008.02.16 15:47:29Hicudzsi

  Izé!

  "Erre a TV-függők feltartott mutatóujjal kiközösítésről hápognak"

  Basszus, hogy én ezt hányszor hallottam már... hogy jajj a gyerekeim nem fogják ismerni a Pittyempöttyet meg a Mittoménki szuperhőst és majd ki lesznek közösítve...

 • 2008.02.16 15:48:23Hicudzsi

  :)) lemaradt a vége, a sok mosoly.:)))))

 • 2008.02.16 16:12:47szövetszöcske

  Szerintem kar ennek a tevezes dolognak tul nagy feneket keriteni, meg egy cudar musor apropojan levinni a plazmatevet a kuka melle, nem gondolom hogy valami satani dolog lenne ez a szerkezet. Eltunk kulfoldon 4 evet teve nelkul, aztan hazkoltozes utan vettunk egy franko nagy keszuleket, jo sok csatornaval benne, barmelyik patkany megirigyelne, aztan igazibol nem valtozott semmi. Neha nezzuk, 1-2 hetig egesz sokat, aztan meg honapokig be sincs kapcsolva. Ha valaki tevefuggo lesz, az csak tunet, nem a betegseg maga. Attol hogy teve van a hazban meg senki nem lett tevefuggo...  Egyebkent meg azt gondolom, hogy csak a nagyvilag egy darabjat engedjuk be vele magunk koze. Ez a vilag, es ilyen az emberek izlese es kesz. Azt gondolom, hogy ha operafilmekre vagy biocsutkababa szerelesre lennenek kivancsiak a tomegek, ezek mennenek a focsatornakon es nem a retegadokon. De nem, a jonep az agylotybolos esetleg az aggressziv vagy szexualis musort szereti, pedig ezt dragabb picit eloallitani, mint a kulturmusorokat, dehat ebben van a penz. Penz beszel, igy aztan a musorok nem hazudnak, a vilag tenyleg ilyen:) Es lehet nem beengedni, de akkor persze miert pont a tevet kidobni, ki az internettel is, ott van aztan a sok mocsok, most mindenki kapcsolja ki a gepet, aztan huzas kulturalodni, az internet is agy-gyilkos. Vagy ha net sincs, akkor mar csak a munkahelyi kollegakat kell levegonek nezni, a gyereknek az ovodas tarsait kell megtanulni ignoralni, az utcan nem nezni a hirdetooszlopokat, azok sem mindig kulturalisak, tenyleg le a romlott vilaggal... Nehez hatart huzni, de pont a teve ellen kuzdeni szerintem hot felesleges szelmalomharc. Ha belul rend van az emberben, siman megnezheti este a lancfureszes zombikat, utanna monikasot, majd a hiradot, majd a parjaval pornofilmcsatornakat hogy legyen valami jo is es nahat, nem romlik el semmi, masnap mar fel sem merul, hogy megint tevezes legyen az esti program.

 • 2008.02.16 17:41:44cozumel

  Szerintem siman lehet tv nelkul elni, nekunk is volt ugy, hogy egyszer volt, egyszer meg nem volt:-)  Ha muszaj valasztani, akkor inkabb net legyen, de az LEGYEN!!! mert kulonben rontok-bontok!!!  Nalunk Kanadaban van egy allami gyerek-csatorna, azon ohne reklam, tehat barmikor nyugodtan kapcsolom be. Ja, termeszetesen ohne hulye-cartoon.

  Thomas, Dora, Franklin, Bob the builder, ilyenek mennek. Aranyosak, okoskak, 20 percesek.  Neha napokig nem nezzuk, neha 2-3 rajzfilmet is egymas utan (ennel tobbet soha).  Vannak ismeretterjeszto musorok is, szinten 10-15 percesek, a gyerekek szintjen, nekem tetszik. Ugye sokmindent meg tudok magyarazni a gyereknek, de nem tudom neki a rendorautot belulrol megmutatni, a darukezelo perspektivajat a magasbol, vagy, hogy a tehenet hogyan fejik meg:-) ...ezert jopofak ezek a "Mini Deltak".

 • 2008.02.16 18:15:48Dexter68

  Én eléggé korlátozom a tévézést, de engedni is képes vagyok. Egy ideje bejön a Jimjam, de csak 11-ig, amikor is Csipetkém oviban van... Jól kitalálta a UPC. Cartooon és tsai kilőve, néha Minimax (Csipetke szól, ha „buta mese” van), de a sztár a Bebe :oDDD

 • 2008.02.16 18:37:07"izé"

  Hübele  "Ha most megtanulja helyesen használni a TV-t..."  Hát a nagy helyzet az, hogy annak, hogy elegem lett a tévéből, pont az volt az oka, hogy ÉN nem tudtam helyesen használni. Ha van, hajlamos vagyok megnézni minden szart, úgy hogy pontosan tudom, hogy amit nézek az az esetek döntő hányadában legjobb esetben is egy lábszagú középszer, másnap meg sokkal álmosabban kelek, mintha már tízkor húztam volna a lóbőrt, mint rendesen, szóval alapvetően e téren sem vagyok egy jellembajnok :-))))))))))))))))))))))  cozumel  "nem tudom neki a rendorautot belulrol megmutatni"  Nyáron, amíg a nők bevették magukat a DM-nevű bótba, áttekertünk a siófoki kapitányság szomszédos parkolójába a gyerekkel rendőrautót nézni, mire kijött egy fakabát, hogy mijafasz, mondom, főtörzs úr, a pulyámnk mutogatom verdákat, erre a zsernyák lefoglalta a kölyköt, mint a bűnjelet és háromnegyed órán át magyarázta neki, hogy merre hány méter, szirénáztak, adóvevőztek, mint állat, szerintem még tömeget oszlatni is elvitte volna, úgy kellett indítványt tennem a lefoglalás megszüntetésére.  "a tehenet hogyan fejik meg:-)"  A nejjel időnként e szokunk menni pár napra ide (még bőven a gyerekes idők előtt is):  www.ferenczporta.inf.hu/  E M B E R E K !  Ez egy nagyon fontos link, most témától függetlenül! Egy a budapesti csatornaszagból elmenekült házaspár, ipari mennyiségű gyerekkel, hihetetlen kedvesek, , persze azért a "a tévé ellen küzdeni szerintem hót felesleges szélmalomharc"-slágert nekik előadni nem biztos, hogy szerencsés :-))))), nem nagyon érnek rá a vendég körül ugrálni, hagynak békében tekeregni, de épp ezért egyben a tolakodás nélküli vendéglátás csúcsai is. Eléggé előre le kell foglalni, mert kevés vendéghely van, annó csak egy volt, de látom a honlapról, hogy már két(! :-))) ) családot tudnak tárazni egyszerre, mindenkinek kurvára ajánlom, oldalakat tudnék mesélni az ott eltöltött hosszúhétvégékről, az Őrségben csavargásokról...  "a darukezelo perspektivajat a magasbol..."  ööö... hát igenn... :-))))))))))))))))))

 • 2008.02.16 18:42:48Hűbele

  Izé  "Hát a nagy helyzet az, hogy annak, hogy elegem lett a tévéből, pont az volt az oka, hogy ÉN nem tudtam helyesen használni..."  :-))))

  A férjem is pontosan ilyen volt, először rajta próbáltam ki, milyen vagyok nevelésben:-)) Próbáltam alternatív esti programot kínálni neki, általában bejött;-)

  Lehet, a gyerekkel nem lesz ilyen egyszerű...

 • 2008.02.16 18:44:15Hűbele

  Izé, a link amit adtál szuper, hála érte:-)

 • 2008.02.16 21:25:17Rozina

  Basszus, nekünk is a legtutibb időszakunk az volt, amikor nem volt TV-nk.

  Nálam ez a pasikon bukik meg, a volt férjem és a párom is szerintem igazi TV-függő. A kölkök meg tanulják a szar mintát :( szerncsére már most fejlett kritikai érzékkel a legszemetebb dolgokat elkerülik, különben is a PC komoly csáberővel bír.

 • 2008.02.16 22:50:52Csöre

  Ferenczéknél mi is voltunk (igaz, csak kecsketejért és sajtért, ugyanis épp akkor születtek az ikrek, így megszállni épp nem lehetett). Nagyon kedves emberek. És van náluk minden, mi gyerekszemnek kedves: kutya, macska, kecske, tehén, bárány, talán ló is. Aztán traktor, eke, stb. Az Őrség meg ugye csodaszép. Biciklivel érdemes menni.

 • 2008.02.16 23:04:08cozumel

  Ize  Most nagyon szep nyari emleket juttattal eszembe: pontosan tudom, hogy melyik siofoki DM-r0l beszelsz :-)

  Ott nem kaptam pelenkat a kolykokre az o meretukben, de ettol fuggetlenul a nyaralas jol sikerult!  Mar en is gondoltam ra, hogy leszolitok egy mounty-t, ugyan mutassa mar meg a rendorkocsit, csak olyan "ize", hogy a gyerekek letamadnak 100 kerdessel...magyarul:D:D:D

 • 2008.02.16 23:32:49Vierre_

  izé drága.

  Én nézek tévét. :)))))))) agymosásnak tartom,kikapcsolódásnak, bambulásnak, háttérzajnak és vannak dolgok amiket még élvezek is :)) pl a vészhelyzet, a hóóósok, de ammárnincs, meg a négyezernégyszáz de azsenincsen, meg a grészklinika de rájöttem hogy ezek közül már egyik sincs. :)))

  Én nem gondolom, hogy a tévé a sátán. Akkor már a net!!! :DDDDDD

  A gyerekek mesét néznek dvd, és természetfilmeket. Pont annyit, hogy a futkározás, cangázás , agynyúzás, rombolás, örület között leseggeljenek fél órára néha és kajáljanak a tévé elött egy jót.

  Nem érzem magam szarul emiatt. :)))))

  Látott már mind a két csicska ilyen - olyan- amolyan ninóautót, tehenet, malacot, tyúkot, és ezeket mind mind élve is ;))))))) sztem nem a tévé a hibás ha a gyerek agymosott hülye lesz. A tévében azt nézhet amit én engedek. Tehát ha tömeggyilkos pedó lesz mert azt látta a sok zsé- kategoriás überfos, amerikaininjahét gregor meggregoros alkotásokban, az a szülő felelősége. Azt ha nagyobb lesz és megy bandázni , ide oda amoda, máshol úgy sem tudom lecsekkolni mit csinált , mit nézett. De az még messze van. :DDDD  Én sztem gépet nem fog kapni tőlem nagyon sokáig, hogy a love.hu- ra ha lehet , ne nyolc évesen regeljen, és elkerülném, hogy kilenc évesen itthon, netes receptek alapján megkeverje az első molotovkoktélját, ha meg még be is nyeli mert koktél ééééérted, koktél, nagyonjó O.o az a szép világ.  :)))))))))))

 • 2008.02.16 23:48:49"izé"

  vészhelyzet, a hóóósok, négyezernégyszáz, meg a grészklinika... Ezekből a Vészhelyzet még megvan, de a többiről fogalmam sincs micsoda, és hallod, kérdezd már meg, hogy mekkora hiányérzetem van emiatt?! :-)))))))))))))))))))

 • 2008.02.16 23:56:58Vierre_

  pfff, tudod miről maradsz le?

  A m1-en koncertet mutatnak az A38-ról, Russkaja, aszondja a csóka, aki akkora arc, hogy kb egy órája rajta vinnyogunk, hogy az nem szka. Az hardkór-pólka. --- viccel.

  Zseniális zene, zseniális arcok és nem is hallottam róluk soha, énkérekelnézést, de asszem a következő látogatásuknál az első sorban fogok ugrálni .

  Erre jó a tévé.

  Az hogy te nem vágod a hóóóósoket, hát nagyon égő. :DDDDDDDDDDD ---- ez is vicc

  :)))))))

 • 2008.02.17 00:04:36Vierre_

  HÁt hogy ez a csóka mekkora arc (riport is van,) váháháháháááááá, jáj, imádom, válok, megyek Moszkvába rajongani :DDDD Úgy alázza szerencsétlen lúzer ál-kamu-trendiriporternőnket, ahogy az nem szégyen :DDDD

 • 2008.02.17 00:30:59"izé"

  Russkaja télleg jó, hallottam már őket, de tévé nélkül is megvan, egy haver a koncert előtt két napig ugatott hörögve, hogy ne legyek már papír, de hétköznap volt, vagy mittoménmi, gyáva voltam, nem mentem, kár volt. Valami rémlik, hogy a szigeten is küldték, de lehet, hogy nem, olyan zavaros a film, onnan a Flash első felén kívül nem sokra emlékszem. Legkevésbé a Flash második felére... :-)))))))))). Meg valami olyasmi is, hogy nem is pure oroszok, hanem valami full internacionál bagázs, vagy mijafaszom, még valami magyar gyerek is nyomja velük...?

  Szal a tévé sokmindenre jó. Te például az előző esszédben mindent leírtál, amit az irányadó és szép kötetekben minden idiótára rásózható

  hogyanneveljünktökéletesgyereket-tudomány a tévé-fejezetben elvetendőnek tart: sorozatnézés, bambulás, háttérzajnak használás, tévé előtt kajálás. :-))))))))))))))))

 • 2008.02.17 00:48:17Vierre_

  Ó én kérek elnézést ismét, amúgy meg szarok én a trendi gyermeknevelési kiskátékra, nálam még gáz nem volt belőle és nem is lesz. Pont. :DDDDDD Muhahahaha. :)))) Én így használom, nekem jó a háttérzaj olvasáshoz, szeretem. Egy két sorozatot is simán bevállalok, jó film alig, a Dunát meg nem nézem mert fos. :DDDDD

  Gyereknek meg dvd- n teljesen jó a menómanó, meg a teszveszváros, meg a kisvakond egy bálával, és szereti, kb negyed óráig, aztán irány tovább törni zúzni. Szal én ebbe drámát nem keverek, túlzásba sem viszem ellenben nézem, ha jól esik. Azért pedig nem fogom nem nénzi, mert mostanság az nagy divat :DDDDDDDDDD

  Amúgy király de én soha nem hallottam róluk. Mármint a Russkajaról. Szal nekem most pl erre kiváló volt az m1. Jahm van benne magyar, a gitáros, meg mégegy talán. Nemvágom bár a műsor végén bemutatták őket. Fasztduja. :DDDD

  Dedede. Egy hideg esős nap ha nem baj nem megyek ki a klambókkal a tanyára lovacskák meg tehenecskét meg malacocskát skubizni, vagy a skanzenbe zarándokolni, mert az jót tesz a fejlődésének.

  Akkor maradunk a home progiknál bele-belecsúszva egy egy kisvakondba. :DDDDDDDD

 • 2008.02.17 00:50:14Vierre_

  Az elütések azért vannak mert félkontaktlencsés vagyok :(((

  Na jó , ez nyilván kifogás, de azért sztem egész jó kifogás :DDDDD

 • 2008.02.17 00:56:16"izé"

  A home-progis dumádnak olyan a szaga, mintha a home-progi nem létezne tévé nélkül. Szerinted én és a kis családom mi a szart csinálunk, ha szakad? A szobában körözünk halálos csendben el-el sétálva egymás mellett, közben tátogunk és az az ünnep, ha valami ismeretlen felsőbb erő büdös szárított kaját szór be a menyezeten át...??? :-))))))))))))))))))))

 • 2008.02.17 01:02:43"izé"

  A félkontaktlencsés duma meg elutasítva, én egyszer, mikor még nagyon fiatal voltam, egy tíznapos tiszai evezést csináltam végig egy lencsével. Vagyis kettővel, de. Marha okosan szemüveget nem vitem, nappal kellett, este kellett és lefekvéskor valahogy soha nem voltam olyan állapotban, hogy kivegyem, tehát bennealvás volt, és reggel kezdődött elölről az egész. Úgyhogy - akkor azok még elég húzos példányok voltak, nem ilyen egyszerre veszek harminc párat, annyira nem volt öröm egy bennük alvás - azt találtam ki, hogy páros napokon bal szem, páratlanokon jobb. A második öt napban már nem is baszakodtam a lencsék cseréjével, reggel kivettem az egyik szememből és raktam át a másikba, aszt csá. :-))))))))))))))))))))

  Hát ennyit a kontaktlencséről. :-)))))))))))))))))

 • 2008.02.17 01:03:48Vierre_

  :DDDDDDDD

  Édesem.

  *vinnyog*

  Nálunk van tévé olyankor. Nabumm. Egy. Mamus addig nyugiba kakál.

  Kettő. Addig a gyerek pulzusa is helyreáll.

  Aztán letelik a kb negyed óra amig lekötötte. Oda megy, kibekapcsolja ötezerszer, a dévédét is, meg a tévét is, éljenek a orion cuccok, mert még bírják, *zászlót lenget és trombitába tutul*

  Az, hogy nálatok ilyen spirituális és misztikus dolgok történnek *direkt nem érti* az nagyonjóóóóó O.o. De mifelénk bezony a kisvakond meg a manó megatöbbi is ott ficeg. De még nem látom hogy a gyerek fülén folyna ki az agyveleje és azonosult volna az egérkével akinek elvitte az árvíz a házát és ettől tök kivan. Egyelőre még ép és egészséges a mentálja a kiscsicskának, nyilván mert a mamuska és a papuska azért mást is csinál vele, mint a tévé elé ülteti.

  Oszt jön majd a jóidő és még ennyi sem lesz. De had, had , had ne érezzem már magam szarul ÓÓÓ "izé", hogy bezony mi nem vetjük meg a napi egyszeri negyed órás nyugalmat :DDDDD

 • 2008.02.17 01:06:28Vierre_

  lencse.

  Baszod, azért húúzóós. Ami most elszakadt, az egy havi lencse volt. Négy évig bírta :DDDDD

  Sztem az egész jó. O.o

  Valahogy mindig másra kell az a 17 rongy ami amúgy a lenya gempája lenne. Szal most feltúrtam a lakást, találtam egy felet még beszáradva kőkeményen egy ősöreg tokba, feltöltöttem folyadékkal, szépen ki is fog lágyulni és jó lesz az addig amíg nem lesz másik :))))))))

 • 2008.02.17 01:15:23"izé"

  Az, tudom. Rá egy évre már előrelátó voltam és direkt csináltattam egy sztk-t erre a két hétre, de azzal sem jártam jobban, mert akkor meg készült egy kép, amiben fényes nappal egy világoskék melegítőben, egy szemétdombon talált bőrbekecsben - estenem, fáztam az éjjel - és abban az ótvar barnás vastag szemüvegben hányok egy kerítésen át, és egy haverom azóta ezzel a képpel zsarol. Még megvan valahol nekem is, ha kíváncsi vagy rá, megmutathatom... :-))))))))))))))))))))))))

 • 2008.02.17 01:21:45Vierre_

  naná. Én meg előkeresem a taréjgépes bőrszerkós feketeszemesszájas képeket és ahelyett, hogy a mamust hagynánk kibontakozni a mamust a kukibetyárotok ezeroldalas fényképalbumát mutogatva a kínos csend elkerülése végett egy úúúúúú, meg egy ááááááá be-be szúrásával, ezeken fogunk szórakozni.

  :))))))))))

  Meg viszek békávéval, a hátamon egy 10 ropis, még az is ócsóbb mint a lencse, fénymásolót, hogy amikor kimész brunyálni és a mamus pont nem figyel sutyiba lefénymásolhassam, hogy ha valami giszer van, nincs pénz, tudjak valakit én is pumpolni.

  A lófaszt :DDDDDDDDDD

  Elég sokk lesz nekem már oda eljutni, nem kell még hozzá ilyen dráma. :))))))))))

  De szivesen viszek egy adag kisvakondot, hogy kitárgyalhassunk mi is az az übergáz ami miatt az nem egészséges. Szám.gép is lejátsza. ;)))))))))) muhamuha muha *köcsög*

  :DDDDD

  A lófaszt. :DDDDDDD

 • 2008.02.17 01:25:11cozumel

  :D:D:D  Lencses sztorikat en is tudnek, sokat es sokat:-)

  '86ban kaptam az elso parat, szerintem a legelsok kozott voltam Magyarorszagon....szegeny anyamek, a csaladi kassza eppen nem nagyon kivanta ezt a befektetest, de hat akkor mar vakon koboroltam, mert szemuveget fel nem vettem volna (16 eves bolcs kamasz, ugye).  Nnnna, megkaptam az elso lencset....ballagok haza a sulibol kb. 2 het mulva, hoppa mondom, a szemfesteket le kene torolni, mert multkor is szolt anyu, hogy azt nem akarja latni...hat sikerult kitorolni a szemembol az egyiket.

  Matattam a porban ezerrel, persze nem lett meg, pedig meg nehany jarokelo is besegitett:-)  Volt otthon nagy siras-rivas, szivszakadas, na meggyoztem az osoket, hogy ha meg egyszer, akkor arra nagyon de nagyon fogok vigyazni.  Leutaztunk Szegedre (merugye csak ilyen kozponti helyeken lehetett beszerezni, mint ma a muszivet), kiraly, csak parban lehet kapni, egy darabot nem am!  Hat ha mar ott voltunk, anyam megvette, oszt aszonta: itt van kislanyom a szulinapi (julius), nevnapi (dec) es karacsonyi ajandekod, meg ami meg elofordul a naptarba...akkor volt aprilis:-)

 • 2008.02.17 01:25:21Vierre_

  a mamus és a lófasz kétszer játszik.

  nekem ne mondd, hogy nem a lencse miatt van. A második lófaszt még akár le is tagadhatnám, de nem teszem, mert őszinte ember vagyok.

  Fáradt sem vagyok, mert este fél tízkor keltem.

  A szókincsem még mindig kiváló, a humorom páratlan.

  Tehát csak és kizárólag a 0 vs -3 lehet az oka a dolognak.

  Nah mindegy. Depi lettem. Nem vagyok hozzá szokva, hogy nem remekművek hagyják el frissítés után a billentyűzetem.

  pfff. De gáz.

  :)))))))))))))

 • 2008.02.17 02:09:34Vierre_

  hallgattam egy kis depeche mode- t és ráübereltem egy imperial march- csal (aki nem tudná, súgok. TAm- tam - tam- tatatam- tatatam. Aki ebből sem jött rá, ez a birodalmi induló báj sztárvársz) és rendbe jöttem, jól vagyok, köszi.

  :)))))))))))))))))

 • 2008.02.17 02:15:26"izé"

  coz  az elveszett lencséről még annyit, hogy én is dörzsöltem már meg a szemem a 86-os megállójában, emlékszem, aztán, puff, lencse sehol. Keresgéltem egy darabig, aztán pűr nap múlva elmentem csináltatni még egy új darabot, kábé egy hét múlva meg is volt, oszt plussz egy hét múlva egy reggel jött egy zavar, hogy hát este kivettem a lencsémet, akkor hogyhogy a szememben van??? Kiderült baszki, hogy a régi lencsém ott sunnyogott hátul az agyamban vagy két hétig, aztán gondolt egyet és egy szottyadt reggelen röhögve előmászott. Vigyázz, lehet, hogy a Te lencséd is ott figyel a fejed belsejében és vár... valamire vár... :-))))))))))))  Vierre_  Ne nyarvogj itt remekművekről, én például a bio-posztban pont Neked készítettem egy kitűnő kis dolgozatot fokhagymanyomóról, de a valaki által meistersück-nek minősített anyag randán visszhangtalan maradt... :-))))))))))))))

 • 2008.02.17 02:23:24"izé"

  TAm- tam - tam- tatatam- tatatam?????

  Ebből nehéz rájönni. Mert az úgy van, hogy

  TAm- tam - tam- tattataam- tattataam.

  (nektek is baszkurál az egész index velvetestül, porontyostul?)

 • 2008.02.17 02:29:09Vierre_

  jahm , szarakszik, mert az index szarakszik. :))))

  Az kérlek ta- ta -ta- tatatamm tatatamm.

  Nem máshogy, így.

  De azóta eleveztem már a faith no more- a color star és a man with no name felé, így kellően ekletikus hangulatom tökéketesen alkalmas arra, hogy percenkénti 10 frissítés után ötpercenkénti oldalbehozatallal türelmesen várjak még egy bláz erejéig, hátha meggyógyul.

  :)))))))

 • 2008.02.17 02:45:55"izé"

  Húztam aludni. Cső. Menj te is.

 • 2008.02.17 15:25:25cozumel

  Ize  Nalam biztos nem maradt benn lencse, 8 eve mar, hogy megmuttettem a szemem. Csak jol korbenezett elotte a doki azon a tajekon:D....azer' a penzer' legalabbis...

 • 2008.02.17 16:13:43kikelet

  Úgy gondolom, hogy ilyen kérdéseket és témákat csak az adhat a gyerekek szájába, akinek nincs még kölyke.Mert ha lenne, valószínűleg szégyellné, amit most nagy büszkén tesz, és saját porontyát még a stúdió közelébe sem engedné.És borzasztóan fel lenne háborodva, ha az ő apró csemetéjét az iskola első osztályában a műmellekről és megerőszakolásról oktatnák ki az "elvetemült" osztálytársak.

  És olyan gyáva alak lehet a szerkesztő, aki nem mer kiállni a Norbi elé és megkérdezni tőle,amit szeretne tudni, így inkább a gyerekek szájába adja kérdéseit.Mert ahhoz nem elég " tökös", csak egy kis sunnyogó, alattomos fráter/ vagy csaj.

  A Majkát idetenni műsorvezetőnek pedig igazán CIKI.Sík hülye a gyerekekhez, hozzátenni nem hiszem, hogy bármit is tudna a műsorhoz.Kiváncsi leszek, mikor derül ki, hogy ki ennek az egésznek a mozgagatórugója, azaz "esze"?

  Lehet, hogy ma az ATV Frizbi című műsorába kiderül, ahol egy tök ellenszenves, szőke kis kölyök fog szerepelni.

 • 2008.02.17 20:58:33wish73

  ha jól olvastam, ez még csak a forgatás volt. mikor és melyik csatornán lehet megnézni ezt a királyságot? komolyan kíváncsivá tett.

  gondolkodtam ezen a tv vs net dolgon. arra jutottam, h a tv előtt ülve elhülyülhetek, leépülhetek, de lehet, h olyan filmekbe futok bele, amiktől tájékozottabb, jobb kedvű leszek, elgondolkodom a világ nagy kérdésein, mert ugye a neten dokumentum filmekbe én még nem futottam bele. arról, hogyan élnek a gyerekrabszolgák, a cigányok, a hajléktalanok, stb. én pl. a tv-ből tudok. az újság, a szöveg sztem elég karcsú ahhoz a képi megjelenítéshez képest, amit egy helyszíni riport nyújt. és télleg nem a napi hírekről beszélek, mert arra valóban elég a net, újság.

  aztán hallott-e már vki olyat, h játékfüggő lett és eljátszotta a lóvéját online pókeren pl? hozzá lehet-e férni a számlaszámomhoz tv-n keresztül? vagy a nagykorú oldalak. tv-n én egyedül a hustler-ről tudok, ami este 11 után megy vmelyik csatorna helyén. neten az origo-ról egyetlen kattintással elég durva oldalakra lehet jutni.

  szóval veszélyt legalább annyit rejt magában a net, azt is ésszel és kellő óvatossággal kell használni ahhoz, h ne ártson.

  a reklámokról meg tök sokat beszélünk. hogy a 2 hónapig tartó hajfestékkel is kitörölheti az ember a s.ggét, mert addigra úgyis lenő, tök mindegy, h kopik is-e. vmelyik nap a lányom azt találta mondani, h milyen kedvesek a providentnél, h egy telefonhívásra zsét hoznak. és akkor elbeszélgettünk a kölcsönről, kamatról, stb. szóval, mire saját zsetonjuk lesz, talán azt is fogják tudni, hogy hogyan ne dőljenek be minden ócska dumának. lehet azt modnani, h ilyesmiről tv nélkül is lehet beszélni, persze. bmiről lehet beszélni, de ahhoz, h szóba kerüljön, h legyen alkalmam elmondani, ahhoz vhogy talkálkozniuk kell a negatívumokkal is. ez adja az apropót. a kisvakond is nagyon cuki, de nem biztos, h elég. ha burokban tartom őket a szennytől, az kb olyan, mint amikor vki kifőzi, sterilizálja a gyerek cuccait 2 éves koráig, nem engedi közösségbe, nehogy összeszedjen vmit. aztán egyszer csak elindul a nagybetűs élet és az első rátüsszentéstől megnyekken.

 • 2008.02.18 14:28:07Vierre_

  Én sokat foglalkoztam azzal a gondolattal, hogy ha előjön a halál mint téma. Úgy hogy semmilyen vallást vagy filozofiát ne keverjek túlságosan bele. Nekem ez fontos.

  Sokat dumáltunk a dologról, azt most nem részletezem, hanem hogy a sok fosban is van néha jó. Én nem kultiválom a valtdizni meséket, bár egy kettőn nagyon jól szórakozom, énkérekelnézést, pl oroszlánkirály3. Nah azon vinnyogok mindig, főleg a pukis részeknél, mert a puki mindig bejön, de nem is az a lényeg.

  Nincs itthon valdizni, ellenben láttuk a Mackótestvért. Én pl annak a mesefilmnek a halálhoz való viszonyát nagyra értékelem. Valamit elbaszhattak az USÁban, mert az egész kellemes hozzáállás. Sztem éppen a szokásos gárda szabin volt és egy egész normális ember ragadott tollat és mire vissza jött a banda , nem volt mese, nyomták a határidőt, úgy maradt. Nem is baj. :))))))

  ÉN nem nevelem burokban a gyerekeimet, csak a korának megfelelő infót adagolom az én meglátásom szerint.

  Kinek a pap, kinek a papné ugyebár, van akinek meg a papnövendék.

  TEhát ez is szubjektív.

 • 2008.02.18 16:49:11énecske

  Nátán nevét -elnézést érte- első hallásra Sátánnak értettem.Talán very okos szülei az angolszász Nathan névből próbálták meg magyarítani;bár akkor az "á"-k helyén "e"-k állnának.Talán tényleg a "sátán" volt a név(mérv?)adó?Kinézetre ez stimmel.Amit mond(mondatnak vele) szintúgy.Felmerült bennem (is) a kérdés,vajon miért sztárolják ennyire ezt a srácot?Talán a szerkesztők megijedtek,hogy a hokiütőjével elnáspángolja őket?Vagy tán a producer ismeretségi köréhez tartozik?A műsor jópofának indult:csintalan,SAJÁT szavaikat,gondolataikat kimondó lurkók véleménye rólunk,felnőttekről,a világról;némi Fridis felhang sem zavart volna.Ezzel szemben:még adásban sincs a műsor,csak rosszat hallani felőle.Akkor inkább ezerszer az ötödikesek zsenikhez felnövő felnőttek megszégyenülése,mint ez.Ja,és az miért nem publikus,hogy a felkészítések során Nátánkát kizavarták?

 • 2008.02.18 18:49:20kikelet

  Igen, a producer Árpa Attila ismerőse,nem is csinál titkot belőle.És is sok mindent hallottam,de semmi jót Sátánkáról, akit sztárolnak, pedig inkább nagyon kellen szégyelni és főleg nevelni.Tényleg mit szólna az Árpa, ha felnőtt kislányának egy ilyen tipusú fiú udvarolna? Akkor is jópofának tartaná?

 • 2008.02.18 18:57:26cantaloupe

  Meg lehet valahol tekinteni ezekbol reszletet? Most mar kivancsi vagyok en is ezekre a borzalmakra meg Natanra. :)

 • 2008.02.18 19:08:36Anura

  Nem a Náthán névből eredhet a kis Sátán neve? Tudjátok, a zsidó ősapa, vagy kiféle.. gazdag zsidó, na. :)

 • 2008.02.18 19:16:56Vierre_

  Azért az durva hogy már a Sátánnál tartunk :)))))))

 • 2008.02.18 19:42:25Anura

  Szerintem ez az áthallás énecske részéről a legjobb poén. Akkorát röhögtem rajta! :)))

 • 2008.02.18 21:24:03kikelet

  www.storyonline.hu/hirek/durvan_beszoltak_kamerak_elott_kiszel/6295/  Most kaptam. a www.storyonline.hu-n látható Sátánka.Meg tegnap este az ATV Frizbi című műsorában volt jelenése.

 • 2008.02.19 10:16:26wish73

  ha már zsidózunk, akkor pontosan. Nátán próféta volt.

 • 2008.02.19 22:33:45énecske

  Hát,drágáim,ha Nátánka szavai egy próféta szavai,akkor rettentően örülök pogány mivoltomnak!Mindenesetre nagyon várom az elhíresült vagy inkább elhírhedt(?) műsor első adását!

 • 2008.02.19 23:05:19cantaloupe

  Kikeletnek megkoszonve a linket visszajottem a Natan-nezobol. :)  Szerintem nem fozik olyan forron a kasat. Ez a Natanka egy szemtelen, vagany kiskolyok es persze a musorban ezt a tulajdonsagat erositik fel benne, mert ezt veszik, mint a cukrot.  Ahelyett, hogy itt satankaztok, inkabb Arpa Attilat es a hozza hasonlo tinglitangli producereket, vagy a kisfiu szuleit kellene szidni.  Mellesleg a kissracok, aki nezik a bulvart, igy beszelgetnek egymast kozott. Ezt onnan tudom, hogy 11 eves az unokaocsem. :) Mondjuk o teveben biztos nem nyilvanulna meg igy, de haveri korben biztos "menozik" o is.

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta