Komolyzene áramlik az anyaméhbe

Szeretethang címmel kismamáknak indít koncertsorozatot január 31-én, csütörtökön a MÁV Szimfonikus Zenekar. A 60 perces hangversenyek helyszíne a zenekar budapesti, Múzeum utcai próbaterme.

Klinikai megfigyelések bizonyítják, hogy érdemes a magzat érzékszerveit ingerelni, mert így serkenthető az érési folyamat. A zene eljut a magzathoz: nemcsak hallja a zenei hangokat az anyaméhben, de arra egyedi módon reagál is. A nyugodt tempójú, csendes zenéket, az árnyalt, finom hangszínű énekhangot általában nyugodt, lelassult szívveréssel nyugtázza, míg a gyors tempójú zene, ének tempóbeli változásaira szívverése ritmusának megváltozásával reagál, olvasható Mélykútiné Dietrich Helga tanulmányában.



Az első foglakozásra népszerű szerzők - Bach, Mozart, Vivaldi - kamaraműveiből válogatott Székely Edit fuvolaművész és Dr. Kokas Klára zenepedagógus, Kodály Zoltán tanítványa. Az előadásokat maximum ötven fős csoportoknak tartják, hogy megőrizhessék a bensőséges hangulatot, ezért előzetes jelentkezés szükséges (Keskeny Dóra: dkeskeny@mavzenekar.hu), tel.: 338-2664.

Első foglalkozás: 2008. január 31. 17 óra
Cím: Budapest VIII., Múzeum u. 11.
Részvételi díj: 500 forint alkalmanként

Oszd meg másokkal is!
Mustra