Nem engedték be a gyereket a játszóházba, mert Down-kóros

Egy Down-kóros gyermeket és az őt kísérő nagypapáját nem engedték be az egyik nagyáruház játszóházába. A cég azzal indokolt, hogy szabályzatuk értelmében nem fogadhatnak beteg gyerekeket, írja a Hírszerző.


Az esetet a Kézenfogva Alapítvány január elsején indított országos diszkriminációs jelzőrendszerén jelentették be. A jelzőrendszer a „NE HAGYD MAGAD!” antidiszkriminációs program gerincét képezi, amely keretében lehetőség nyílik az egyéni diszkriminációs esetek feltárására és jogi úton történő kezelésére.

Az antidiszkriminációs program fő célja az értelmi sérült, halmozottan fogyatékos és autista emberek egyenlő bánásmódjának elősegítése. Erre azért van szükség, mert a sérült embereket is igen változatos módon éri diszkrimináció. Így például közvetlen, vagy közvetett hátrányos megkülönböztetés, zaklatás, jogellenes elkülönítés, megtorlás.

A 06-40-200-320 – as helyi tarifával működő kék számon az egész ország területéről várják azok jelentkezését, akik fogyatékosságuk okán kerültek hátrányos helyzetbe életük lakhatási, foglalkoztatási, képzési-oktatási, egészségügyi, szociális színterein.

Az országos hatókörű programot három szervezet valósítja meg: a Kézenfogva „Összefogás a fogyatékosokért” Alapítvány; a Szimbiózis Alapítvány; az Autisták és Autisztikusok Országos Szövetsége.
Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek