SZÜLŐSÉG

A celebeknek nehezebb az anyaság?

2008. január 22., kedd 12:00

Erdélyi Mónika segítség nélkül maradt kislányával – olvasható a Kiskegyed idei harmadik számában. Nem, nem hagyta el a férje, csak hirtelen rászakadt a hétköznapi anyák életének súlya: főz, most, takarít és a nap nyolcvan százalékában a néhány hetes csecsemővel kell foglalkoznia. Ez pedig kimeríti, derül ki nyilatkozatából.

A műsorvezetőnek olyan nehéz dolga van, amilyenre állítása szerint nem számított. Bár Olivia Johanna jó kisbaba, mert csak akkor sír ha éhes vagy tele a pelenkája, ennek ellenére Mónikát annyira leterhelik a kislánya körüli teendők, hogy semmi más nem fér az életébe. A rossz idő miatt sétálni sem mennek ki. Mónika már nagyon szeretne visszamenni dolgozni, tervei szerint január végén-február elején már forgatni fog, olvasható a női magazinban.


Valószínűleg most sokan azt kérdeznék: minek szült gyereket? Miért akar a hathetes babája mellett dolgozni? Nem először lett anyuka, sejthette, hogy mi vár rá szülés után. Miért van meglepve, hogy az újszülöttnek szüksége van rá?

Aztán persze lehetünk megértőek is, Mónika pörgős típus, a média pedig várja vissza: „the show must go on”. Bennem azért csak ott motoszkál a kérdés: miért nem bír ki, csak egy fél évet a kislányával otthon, amikor csak rá figyelhet és gondoskodhat róla?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.01.22 15:43:33animani

  Eldugulok, csak még a nyakba szakadáshoz: 'hogy hát' nem mindannyiunknak a nyakába szakad az egész - minden örömével és nehézségével? Sztem de. Minek áltassuk magunkat?

 • 2008.01.22 16:00:19andie

  Jaj, megragadott egy mondta:

  "mert gondolom sokunknak nem azért van a baba, hogy elmondhassam van 1 gyerekem, hanem mert ő az életünk értelme".  Épp Csernus könyvét olvasom, és szerinte, ha egy nőnek a gyerek az élete értelme, az már régen rossz. (és akkor még finoman fogalmaztam)  Bocsi, tudom, hogy rossz tóba dobtam ezt a kavicsot, nem provokálni akarok, de említette valaki korábban a gyerekeiért élő mártír anyákat (mint másik véglet), és ez jutott eszmbe, gondoltam megosztom veletek.

 • 2008.01.22 16:08:59vasszűz

  a beleszóláshoz: gyakran elrettentenek azok a dolgok, amiket ilyen babás oldalokon tapasztalok. Valahogy vannak ilyen jól képzett gyerekpszichológusok, és ha nem úgy csinálod, ahogy ők mondják, akkor örök életre el....szod a gyereked. Az anyák frusztrálása egyébként is nemzeti sport. Nagyon erősnek kell ahhoz lenni, hogy valaki mosolyogva eltűrje az állandó kritizálást. Pláne olyanokét, akik tök ismeretlenül, egy beírás alapján ítéletet mondanak a másikról. (Az már megint más kérdés, hogy az éjjel-nappal gyereke nyakán logó szülő csemetéje lehet, hogy elkényeztett majom lesz. Honnan lehet tudni?) Személy szerint herótom van a szuperanyákból.

  Tessék csak a szoptatásos vagy együtt aludjunk-e írásokra gondolni.

  Senkinek semmi köze, hogy egy anya hogy dönt. Ha úgy dönt, hogy hat hét után megy vissza dolgozni, akkor abban nem lehet megakadályozni, max. tudomásul venni. (Mosolyogva.) Véleményt persze lehet alkotni, ítéletet mondani nem.  a munkába való visszatéréshez: sehogyse lesz jó. Ha két évnél korábban megy vissza, akkor aljas karrierista, aki önző módon nem nézi csak a saját érdekeit. Ha két évnél tovább marad, akkor a lábát otthon lógató, élősködő ribanc.  Mónikához: úgy látom, itt egyesek nincsenek tisztában a médiában zajló dolgokkal.

  Tessék nekem mondani egy 40, ne adj' isten 50 körüli műsorvezető, hírolvasó nőt! Nincs? Hogy lehet?

  Egy Pálffy István félrészegen levezethet egy híradót, a Napló nem tudom melyik műsorvezetője motyoghat akármilyen hülyeséget, Havas Henrik pöffenthet bármilyen közhelyet, tahó módon tálalva. Érdekes módon a férfiakat nem lehet onnan kirobbantani. Egy nőnek meg meddig van esélye? Esetleg nyomtatott médiában, vagy a rádiónál. (úgy látszik, ez Tündének sem esett le)

  Tudja ezt Mónika is, tisztában van vele, hogy addig kell ütni a vasat.

 • 2008.01.22 16:13:30vasszűz

  andie!  Szerintem ezt a képmutatás mondatja velük. Próbáljon csak mást mondani...

  Olvastam még régebben egy nemzetközi felmérésről, azt vizsgálták, hol milyen az értékrend. Magyarországon első helyre mindenki a családot jelölte meg (más országokban nem feltétlen ez volt az első helyen, valahol azt mondták, hogy munka, karrier stb.).

  A szociológus azzal kommentálta, hogy ugyan ezt mondjuk, de nézzük csak, hogy Magyarországon milyen kiemelkedő a válások száma, és mennyi az utcákon kallódó gyerek.

 • 2008.01.22 16:34:48cozumel

  Szeretnem ha britt kutatok egyszer konkret peldakkal bizonyitanak, hogy mi baja lesz egy gyereknek, ha az anyja heti X alkalommal kb. 3 orara masra bizza.  (Szerintem semmi. De se britt, se kutato nem vagyok).

  Es ha ez a Homar lenne, akkor azt irnam, hogy "minekszulazilyen" tipusu kerdest feltenni osi roman szokas.

 • 2008.01.22 16:39:57henianyu

  Mégis mit sajnáljak rajta?Mert tuti hogy viheti a gyereket szoptatni.Az is biztos hogy ugye nem úgy dolgozik mint mi,lenyomja a 8 órát egyben és örül ha a folyó ügyeit elintézheti nemdebár?

  Mikor oldhatom meg én így a gyereknevelést meg a munkát!Örülök neki ha nem b**nak ki ha beteg a gyerek!

  Tehát ne nyavajogjon már ,ha nyerek a lottón majd lesz időm és megsajnálom!

 • 2008.01.22 16:48:53Tünde

  vasszűz: de, leesett. Csak én azt gondolom, hogy egy seggel nem lehet két lovat megülni.

 • 2008.01.22 16:58:24szövetszöcske

  Azert oszinten szolva ez az egesz poszt szep peldaja annak, hogy egy Kiskegyedben megjelent cikkrol irt masik cikk alapjan is pont eleg hogy uszuljon a jonep zome. Ettol szep a vilag, hogy ez a hatartalan joindulat az igazan altalanos.

 • 2008.01.22 16:59:04andie

  Mostanában elég gyakran belebonyolódunk ebbe az örödgi körbe a meddig maradjak vele otthon? témában:

  ha otthon maradok, kevés a lóvé, leépülök szellemileg, nem vesz vissza a munkahelyem, nem lesz új munkahelyem, minek menjek vissza, ha mindjárt jön a kistesó.  de ha visszamegyek viszonylag hamar, gyereket másra bízom, rossz anya vagyok mindenki szemében, mert a társadalom elítél, a főnököm parázik, a beteg gyerek lesz, ha bölcsiben, oviban van. Ha nincs ott, sokba kerül, ha ott van, az se olcsó, de elkapja a betegséget, vagy kicsit betegen is be kell vinnem, akkor a többit fertőzi, de ha otthon maradok sokat, kirugnak, akkor minek mentem vissza,  és így tovább

  de erre nincs megoldás!

  akkor minek rágódni rajta?

  csak úgy, mert jó kibeszélni a gondokat.

  OK.

  De akkor miért b*sztat mindenki mindenkit?

  Jaj, de nehéz az anyák sorsa!

 • 2008.01.22 17:03:09Atina

  Henianyunál a pont. Tök mindegy, hogy dönt Mónika, az ő dolga, de ne nyafogjon, mert neki van választása. S biztos, hogy az RTL klub biztosítja a kellő babás feltételeket a kulissza mögött.  Közben ha egy nem-híres anyuka visszamegy dolgozni, akkor nem tudom, melyik az a munkahely, ahol 2-3-4 óránként szoptathatja a gyerkőcét, egy berendezett babaszobában, ahol babysitter vigyáz a gyerkőcre. És ezt még nem is Mónika fizeti, hanem az RTL!

 • 2008.01.22 17:19:52cantaloupe

  Vasszuz: remelem, nem az jott le, hogy en sportot uztem volna a lelkifurdalas keltesevel. Hidd el, nekem teljesen mindegy, ki mit csinal es az utolso lennek, aki valakit lecseszne mert nem anyatejjel hanem tapszerrel, nem babakocsiban hanem kendoben, nem termesztes szulessel hanem epidurallal stb...  DE  Ugy gondolom, hogy a forum arra valo, hogy kifejtsuk velemenyunket es nem lehet mindig mindenkinek a buksijat simogatni, az valoban nem lenne eletszeru.  Meg vannak a gyereknevelesben olyan vitatemak, amik huszadranguak, de ez szerintem NEM az...minden gyereknek joga van biztonsagerzethez, anyai szeretethez amikor meg teljesen magatehetetlenek es azt sem tudjak, hogy onallo szemelyisegek. Ezt feladni egy show-ert...haaat, hadd ne tapsoljak.  Akit meg egy forumos velemeny ingat meg az anyasagaban, azzal van valami bibi...

 • 2008.01.22 17:24:34cozumel

  "vasszűz: de, leesett. Csak én azt gondolom, hogy egy seggel nem lehet két lovat megülni."

  Tunde!  Es arra nem gondoltal meg, hogy esetleg csak Neked nem megy? Mas talan jol megoldja?

 • 2008.01.22 17:26:57vasszűz

  Tünde, nem tudom ezzel mit akarsz mondani, de hogy te nem kezdtél el 6 hét után dolgozni, most azzal jobb anya vagy?

  Szerintem E. Mónika esete messze nem az egy seggel két lovat megülésének esete (a rugalmas munkaidő miatt).

  A médián belül uralkodó helyzetekről gondolom te is tudsz.

 • 2008.01.22 17:31:27Tünde

  vasszűz, én képes voltam visszautasítani egy olyan állásajánlatot, ami talán sosem fog még egyszer jönni. Csak azért, mert a gyerekem még csak 8 hónapos volt. Én így döntöttem. Mónika meg úgy, hogy visszamegy. Máshogy gondoljuk, ennyit írtam le.  cozumel, de, megy. három lovat is. de nem is nyafogok miatta.

 • 2008.01.22 17:33:12vasszűz

  cantaloupe!  Nem tudom, fogalmam sincs, de szerintem ha valaki rossz passzban van (három napja üvölt a gyerek), és kap valami kioktató "tanácsot", akkor bizony rosszul eshet neki, pláne, ha érzékenyebb személyiség. Ez nem csak fórumokon mehet, hanem mondjuk valami ismerőstől, baráttól, családtagtól.

  Erre írtam, hogy népi sport az anyák frusztrálása.

  Nagyon sokat tanultam a nővéremtől ezen a téren. Sosem hagyta, hogy beleszóljanak, nem engedte, hogy kritizálják (bár veszekedés ebből sosem volt). És tényleg: ő a gyerekek anyja, ő tudja legjobban.

  Bár ilyen szoptatás körüli felhajtás, mint egyes fórumokon olvasok :O(mindenki jobban tudja az anyánál, hogyan, miképp kell csinálni, csak épkézláb tanácsa nincs senkinek), ilyen a családban nem volt.

 • 2008.01.22 17:43:00cozumel

  Tunde  Nem akarom nagyon ragozni, de most akkor Magadnak mondtal ellent.  Egyebkent Te nem rinyalsz, o meg igen, Te nem eled az o eletet, nem erzed az o erzelmeit, o meg nem eli a Te eleted, nem erzi a Te erzelmeid.

  Nem fogsz mindig mindenkit megerteni, es Teged sem fognak mindig megerteni.  Tudom mi jon, meg is elolegezem a valaszt: de, persze, velemenyed lehet.  Csak a "minekszulazilyen" kijelentes (mert ez ugye igazabol nem kerdes) az tulmutat a velemeny kategorian.

  Igaz, piszinek sem kell lenni allandoan. • 2008.01.22 18:11:44vasszűz

  Hát, igen, minden szempontot körül kell járni, de nem fogok az újságírás szabályairól papolni, elvégre ez egy Kiskegyed-cikk, és ne a porontyon kérjük számon a szakmaiságot.

 • 2008.01.22 18:25:50manci

  Mónika védelmében talán annyit: egyszerűen nem bírom elképzelni, hogy tényleg benyögte a "főzök, mosok, takarítok" dumát. Nem gondolhatja, hogy van ember, aki elhiszi, hogy nincs legalább egy takarítónője.  Viszont volt szerencsém annyi újságíróhoz régebbi munkám során, hogy simán el tudom képzelni, hogy kellett még 2 sor a cikkhez, és a szájába adták.  Anno minden cikket, amiben a főnököm nyilatkozott, visszakértünk javításra, de ez sem volt garancia semmire.

 • 2008.01.22 18:29:04Mille38

  Ne hülyéskedjetek már, egy feltupírozott kiskegyed-cikken vitatkozunk? Egyáltalán nem biztos, hogy ez a Mónika (sose láttam ugyan a műsorát) ezt mondta, így mondta, így gondolta. CSak elmondta, hogyan él: mint bármelyik anyuka párhetes baba mellett. Aztán egy szintén alulművelt újságíró "értelmezte" az egészet és "új kontextusba" helyezte. VAgyis engedelmeskedett a szerkesztőnek, aki azt mondta, csinálj ebből valami eladhatót. Ennyi. Csapó.

 • 2008.01.22 18:39:44Memme

  "A rossz idő miatt sétálni sem mennek ki."

  Erre van az esőkabát és a gumicsizma. Amennziben nem futja rá a művésznőnek, szívesen küldök.

 • 2008.01.22 18:53:42Pandi

  Memme, bár nem vagyok híres anyuka és amikor szép, tiszta idő van, viszem ki a babámat, amint lehet, most, az országos influenzajárvány idején nem biztos, hogy esős, párás időben célszerű gumicsizmát húzni és csakazértis kimenni a gyerkőccel.:)

 • 2008.01.22 19:12:41banyácska

  Elszomorít, hogy menyire nem értitek, vagy nem akarjátok megérteni, ha valakinek nem az az élete értelme, hogy főzzön, mosson, takarítson és csak a gyerekével foglalkozzon minden percben. Ettől még ugyanolyan jó anya lehet, ahogy az "én minden percemet a gyerekemmel töltök"-félék nem biztos, hogy jó anyák.

  Félelmetes az az irigység, a rosszindulat, ami egyes kommentből kihallatszik. Mónikát nem kell szeretni ahhoz, hogy megértsük. Úgy látszik, az előítéletek miatt ez többeknek nehéz. Brummmmmm

 • 2008.01.22 19:40:02kincs

  Sokan azt mondjátok,h egy csecsemőnek nem számít,ha az édesanyja elmegy mellőle dolgozni.Hát íme egy ellenpélda: tesóm utolsó éves egytemista (másoddiploma, levelező),havonta három napot tölt az iskolában, ami 5 prcre van tőlük,így haza tud járni szoptatni.Iskolás napokon Anyukámék vigyáznak a babára.Az elmút időszakban Hanna nagyon nyugtalan lett, éjszaka többször felriadt (8 hónapos, 2 hónapos kora óta átaludta az éjszakát). Ahogy tesómék gondolkoztak,h mi lehet az oka, rájöttek, hogy a baba nyugtalansága egybeesik a vizsgaidőszakkal. TEHÁT: a mi babánk megérezte az anyukája 2-3 órás távollétét is, pedig ugyanúgy szoptatta, sőt nem egy idegen, hanem a nagyszülők vigyáztak rá.Tudom, tudom minden baba más és más, de mint a tanulmányok és a tapasztalat is mutatja, ilyen kicsi korban még azt hiszik, hogy ha az anya elmegy,akkor otthagyata őket. Ez pedig nem növeli a biztonságérzetüket.

 • 2008.01.22 20:04:37Rozina

  Bár Mónika műsorait nem követem, de a bulvárcikkek alapján nem ellenszenves - legrosszabb esetben is közömbös. Az ilyen híreken nem kapom fel a fejem, inkább átugrom.

  De vannak olyan közszereplők, akik kiverik a biztosítékot:

  1. Csisztu Zsuzsa, mert mindig fikázza a médiát és mégis folyton eladja magát meg a családját neki;

  2. S. Norbi / R. Réka, mert szerintem nagy átverés, hogy ők elhozzák a kánaánt, mármint az egészséget, boldogságot, karcsúságot;

  3. Várkonyi Andrea, mert mindig rinyál, hogy orvos akar lenni, de a tetteiben ez nem tükröződik - ez necces téma nálam, mert ma orvosnak lenni Mo-on minden szinten szívás, legalább ne heccelje őket.

  Igyekszem nem azzal foglalkozni, ami negatív érzéseket kelt bennem, de a fent felsoroltak borzasztóan irritálnak!!

 • 2008.01.22 20:34:45Memme

  Pandi, nem azt mondtam ,hogy mindenaron, de az a kifogas, hogy rossz az ido, nem megyek ki, az nalam nulla. Itt eleg sokat esik az eso osszel es tavasszal, sot, influenza is szok' lenni, oszt megis ki lehet menni, ha erted...

 • 2008.01.22 20:46:51Rozina

  Gyerekotthagyós témához:

  Amikor az első született, nagyon nehéz volt egy idő után "csak" otthon lenni. Később rájöttem, hogy az iskolában megélt két évtized alatt, SOHA SEMMI nem szólt a gyerekvállalásról, gyereknevelésről stb. Én magam éreztem úgy, hogy totál értéktelen vagyok, mert nem önmegvalósítok vagy karrierkedem épp.

  Most már lesz..rom, mint annyi minden mást. Az én értékrendemben a gyerekeimmel szembeni felelősségbe beletartozik, hogy vagyok nekik/velük. Menedzselem magunkat (minden családtagot egyénenként is és egyben is) napi 24 órában, és nincs szabadnap. Ebbe beletartozik az is, amikor igyekszem megérteni a másik motivációit, vagy lazulok este egy kád vízben, hogy tudjam tenni másnap is a dolgom.

  Ami fáj, hogy a társadalom ezt nem értékeli - nem a lovettáról van csak szó. Az én hitem szerint 6 héttel/3 hónappal a szülés után dolgozni menni nem jó a babának.

  Hacsak nem a tejre és kenyérrevalót keresi meg a nő nem vagyok képes átérezni az ilyen anyák viselkedését (nem az elutasításomat fogalmazom meg, hanem a képességem hiányát).

 • 2008.01.22 20:50:24Pandi

  Én biztosan.  Meg persze a kákán is lehet keresgélni.

 • 2008.01.22 20:57:23Pandi

  Bocs, Memme, az előbb elfelejtettem megkérdezni: mennyi idős(ek) a babád/babáid?

 • 2008.01.22 21:24:47Memme

  Ez nem csomokeresgetes, de ha egy hetig esik az eso, rohadjon meg a gyerek a negy fal kozott? Mellesleg az anyanak sem jo, ha nem megy SEHOVA.

  Velemenyem fuggetlen holmi gyermekeletkortol.

 • 2008.01.22 21:30:17Hicudzsi

  Memme egyetértek, a rossz idő szerintem érdekes kifogás. :)

  Amíg aprók voltak az esővédő alatt hatalmasakat aludtak a babakocsiban séta közben, mikor már nagyobbacskák lettek és kaptak gumicsizmát, vízlepergetős cuccot, azóta szinte kifejezetten kérik az esőben sétálást. Ilyenkor én is csak felkapom a gumicsizmám és megyünk ki a dombra a sárba tapicskolni :)))

 • 2008.01.22 21:35:45Pandi

  Memme, persze, ha nem akarsz, ne válaszolj, csak korrektebb, ha azt mondod, mint úgy csinálni, mintha nem is kérdeztem volna semmit.  Hicudzsi, lehet, de szerintem most Magyarországon az országos járvány kellős közepén éppen nem főbenjáró bűn nem kivinni egy 6hetes bébit és azt mondani, hogy milyen kár, hogy ilyen vacak az idő.

 • 2008.01.22 21:38:38Hicudzsi

  Mónikához: hát legalább mer rinyálni :))))) és nem előadja az szuperanya képet.  Szerintem gáz a médiának kiteregetni a magánéletüket, de hát van aki ebből él, ha nincs tehetsége kell neki valami más,mondjuk botrány vagy egy gagyi műsor. :)))

 • 2008.01.22 21:38:39zolnaid

  kincs, a 8 hónaposak szeparációs szorongása nem jutott senkinek eszébe? Ez minden baba életében bekövetkezik ebben a korban, akár vizsgázik az anyja akár nem.

 • 2008.01.22 21:41:50Hicudzsi

  Pandi nem főbenjáró bűn, dehogyis, mindenki úgy él ahogy szeretne, és mindenki a saját meggyőződése szerint cselekedjen. Csak sokan nem mernek elindulni pedig a latyak is lehet jó mulatság.

  Én nem BKV-ztam járványok idején, csak sétálgattam velük. Kenguruban, babakocsiban ahogy jólesett.

 • 2008.01.22 21:42:41zolnaid

  Séta: én kivinném, valami csendes helyre, de nem tudom, Mónikáék merre laknak, esetleg nem kivitelezhető. Esetleg a gyerekdokijuk nem javasolja.  Viszont, én nem hinném, hogy heti pár óra forgatástól akkora baja lesz a gyereknek. Igazából nem vesz az igénybe, sezrintem, akkora időt, és hát Mónika elég jól megél belőle. Ki tudja, ha az lenne a tét, hogy heti egy napot dolgozom a gyerek két hós korától hat éves koráig, anyagilag gondtalanul vagy napi ötöt de csak három éves kortól, és kevesebb pénzzel, én is az előbbit választanám.

  Bár jelen esetben, az nekem rejtély, hogy csinálhat valaki ilyesmit mint a Mónika show, nekem se gyomrom, se idegem nem lenne hozzá.

 • 2008.01.22 21:53:08kincs

  zolnaid: tudjuk, hogy ez az egyik ok (megkérdeztük a védőnénit + tesóm gyógypedadógusnak tanul, úgyhogy otthon van a témában:)) Viszont a "sima" sulisnapokon (ami 3 hónapos korától jár anya suliba) is nyugtalanabb, és amint megjön Anya nyugodtabb lesz, és kapaszkodik belé.

 • 2008.01.22 21:55:52Bürográcia

  Én vagyok az az anyuka, aki 6 hónap után visszament dolgozni, nem anyagi kényszerből hanem belső indítattásból, mondhatjuk, hogy jókedvemből (ezt persze csak az indulatok felkorbácsolása végett).

  Hihetetlen mennyiségben kaptam a gyermekes és (főleg) gyermektelen kollégáktól, ismerősöktől a "büdös karrierista" jelzőt.

  Ez mindig nagyon megmosolyogtat. Meg az is, amikor valaki a mindenttudó varázsgömbje felett hinti az ítéletet, hogy ki és mitől rossz vagy jó anya.

  Halkan jegyezném meg, hogy Franciaországban, ahol az anyák max. 3 hónapot maradhatnak otthon a gyerekkel (vagy teljesen, de mindenféle juttatás nélkül), nos ebben az országban a legnagyobb ma a születési szám. Nagyrészt azért, mert a gyerekvállalás nem egyenlő a "mindentfélreteszekcsakagyerekemnekélek" eszmével. A gyerek (1-2-3 db)természetes része az életnek, nem kell választani VAGY a gyerek VAGY munka között, és a társadalom sem löki rá az emberre a "szar anya vagy" billogot úton útfélen.

  Amúgy meg vállalom, szar anya vagyok, ha valakinek ez kell ahhoz, hogy Ő jó anyának érezze magát.

  Aztán majd megdumáljuk 15 év múlva kivel mi lett (gyerekestül).

 • 2008.01.22 22:06:24yamahakata

  Sok igazság van abban amit irsz, csak egy dolog szúrja a szemem...a gyerekek "ledarabozása". :-)  Többinek: attól még lehet valaki nagyon rossz anya, hogy évekig otthon van a gyerekkel és forditva!

 • 2008.01.22 22:27:37Memme

  Eppen pont politikusasszonyhoz merten nem valaszoltam a kerdesre es kulonben is, esosetaugyben Hicudzsival fujok egy kovet :-)  Egzebkent meg nem szar anya, hogy visszamegy dolgozni realtive koran, de kulonosebben nem is erdekel. O gyereke, o elete, elje, ahogy neki tetszik... csak vigye levegore a kolkot :-))))

 • 2008.01.22 22:45:40cozumel

  Memme!  Igazad van! Mindenki jo anya, akar 3 hetig, akar 3 evig van a gyerekkel otthon.

  Csak akkor szaranya, ha nem levegoztet! :D:D:D

  (javaslom altalanos konszenzusnak a porontyozok kozott )

 • 2008.01.22 22:49:12Tünde

  :)))))))

 • 2008.01.22 23:08:25miramira

  Sziasztok!

  Nekünk nagyon nehéz jelenleg,mert én gyest kapok,párom súlyos cukorbeteg lett,nem sorolom a kiadásokat mert mindenkinek van.

  Szerencsére igényelni tudtam külömböző járadékot.DE nagyon nehéz.Mégsem adom a lányom bölcsibe,mert felejthetetlen mikor reggel hozza a kis poharát hogy nekem hozott benne kávét és nagyon jó hogy az egész nap rólunk szól!!!Csak remélni tudom hogy az az idő amit a gyeekével tölt szeretetben ,békességben tellik!

 • 2008.01.23 00:07:03Ludováry Ludmilla

  Amíg lehet, én is itthon maradok Vele. Kicsifijúnk most lesz négy hónapos, igazi Tündér /néha kicsit hisztis Tündér/. Egyszer, amikor még vártam, elejtettem egy olyan kérdést, sajnos félhangosan, hogy "most mi lesz a karrieremmel"? Azóta is ég az arcom miatta. Megértem, ha valaki visszamegy, imádok dolgozni, és bírok is. Viszont megértem azt is, aki amíg lehet, otthon marad, és ha úgy alakul, nem rohan azonnal, életet ad még egy-két porontynak...Én, ha lehet, maradok középutas: itthon, amíg lehet /negyvenezres gyermekágyiból ugyan nem könnyű nagyot álmodni, de mindegy, fene egye azt a nemlétező karriert/, aztán visszamegyek /már ha fogadnak még/, és jó esetben hat év múlva jöhet a Tesó /vagy amikor akar, de így terveztem/. Biztos a közelgő álommanók hozták ezt az óriási optimizmust, hogy így is lesz... mindenesetre, ha a Mónikának és tsainak így tetszik, csinálják...én maradok. Vagy inkább megyek. De csak aludni. Szép álmokat Mindenkinek!

 • 2008.01.23 07:24:34Pandi

  Ok, ok, engedve a többség "nyomásának", kiköltöztettem a gyereket a kertbe, kiságyastul, mindenestül, nehogymá' sz*ranya legyek!:)))  (Lehet, hogy jövő héten megpróbálkozunk egy Körös-átúszással is.:DDD)

 • 2008.01.23 08:00:32cseresznye

  Az volna a nagy álmom, hogy ne csak amiatt legyen elfogadott a gyerekszülés, kicsi és nagycsaládban létezés, mert hasznos a társadalomnak, hanem azt sem kéne szégyellni, hogy emellett nagyon jóóóó!

  Nem azért, mert láblógátás, hanem jó az embernek. Kiteljesedik a szeretetben, önismeretben, mélyebben gyökerezik a világban. Elfogadom, hogy nem mindenki gyerekkel lesz teljes ember, de azért a többség igen.  Annál mindenenesetre TERMÉSZETESEBB dolog, mint hogy csak úgy mellékesen, suttyomba kelljen még gyereket is szülni.  Óriási dolog megtapasztalni, hogy nem én vagyok az utolsó láncszem. Én rengeteget fejlődtem az anyaság tapasztalatával, amit nyugodtan besorolnék az önmegvalósítás kategóriájába. Nem biztos, hogy egyedül jobban meg lehet ragadni az élet üstökét. Nekem a kislányom már most nagyon sokat segített megérteni, hogy mi ez a világ, mi az, hogy halandó vagyok...  Ez csak annyiban kapcsolódik az otthonmaradás/munka témához, hogy a kettő nem kell, hogy ellenfele legyen a másiknak. Simán elmehet a saját élete mellett az is, aki dolgozik, és mindenfélét letesz az asztalra, és az is, aki otthon szorgoskodik.

 • 2008.01.23 09:07:36Rozina

  Cseresznye, ezt gyönyörűen megfogalmaztad.

  A korom előrehaladtával egyre inkább érzem és elfogadom, hogy nő vagyok és élvezem ennek rengeteg előnyét. Pld. a gyermekszülésben/nevelésben való kiteljesedést. Ez a második legnagyobb felelősségű projekt az életemben (az első az önmagammal szembeni felelősség).

  No meg ez az a terület, ahol nem vagyok behelyettesíthető - mert nincs olyan munka, amit ne tudna uo. jól csinálni v.ki más.

 • 2008.01.23 15:18:36bongi

  Csak a feléig van időm elolvasni, de sokkal kevesebb volt a higgadt vélemény, mint az ész nélküli fikázás.

  Ronda dolog - különösen anyáktól - szoptatós anyát b@sztatni. A celeb is ember, neki is fáj a kritika, ami ezesetben végsősoron M. babájának árt. Nem beszélve arról, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a kritika jogos.

  Mert mire is épül? Egy bulvárcikkre. Nem tudjuk, mit mondott az interjúalany, nem tudjuk, hogyan fogalmazott, nem tudjuk, miért vállalkozott a nyilatkozatra. (Pl. hogy végre békén hagyják, és legalább némi igazságalapja legyen a mindenképp megjelentetendő cikknek.) Egy cikket meg lehet írni úgy, hogy a tények meghagyása mellett totálisan kicsavarjuk az alany mondandóját. Ha ez történt, a csaj most duplán szív - 1. nem az jött át, amit üzent 2. azonosítják a hamis képpel és kövezik miatta - de nem valószínű, hogy a feljelentősdi belefér a napjába és az aktuális tűrőképességébe.

  Hogy miért megy vissza dolgozni?

  Tudjuk, milyen feltételeket szabott neki a kereskedelmi tv? Tudjuk, mennyi időt vesz el a gyerekeitől, ha visszamegy? Ha nem megy vissza és kirúgják, biztos, hogy talál magának munkát később? Mert a médiában nem nyomulnak a fiatalabb, szebb, vékonyabb stb. csajok, mi?

  Szerintem legalább abban a hat hétben legyen békéje ennek a babának (meg az anyjának), amíg háborítatlanul együtt lehetnek. Minden jót nekik és grat. a szép, egészséges gyermekhez.

 • 2008.01.23 16:59:21andie

  Na tudom, szóba került-e, de Mónikának 2 másik vállalkozása is van (mint a legtöbb tévésnek) a műsor mellett, tehát se munka, se pénz nélkül nem marad.

  Így azért már más a leányzó fekvése az én szememben.

 • 2008.01.24 13:56:26Atina

  Mindig van, aki védi a celebeket.

  Hát más dolog a színész, v. bemondó, v. mittudom én, és más a celeb. Mert a celeb abból él (kap munkát a médiában), hogy megjelenik a bulvárlapokban, esetleg nyilatkozik, fotó stb.

  Viszont ezzel felvállalja azt is, hogy fikázzák. Hiszen, aki nem vesz blikket, annak is az arcában vannak már ezek pofátlanul, higy egy Tényekben is már róluk van szó, mert a kereskedelmi csatornákon a híradók is el vannak bulvárosodva. Szóval ő maximálisan tisztában van azzal, hogy sokan utálják, esetleg beszólnak neki, de ők (celebek) leszarják, mert annyit kaszálnak, amennyit nem szégyellnek egy-egy nyilatkozattal, vagy fotózással.

  Még mindig vannak színészek, akikről nem ír napi szinten az újság, de színházban, mozifilmben lehet őket látni. Ők védik is a magánéletüket, nem is fikázzák őket.

  Még mindig vannak olyanok, akik nem rohannak rögtön a sajtóhoz, hogy "Vilike már pépeset eszik".

 • 2008.01.25 12:40:16di

  egyébként miért csak a Mónika lett támadva? Mert Ő nyilatkozott sejtésem szerint. És a többiek? pl. a Máté Kriszta? alig van este otthon, a gyerekeit biztosan nem Ő vacsiztatja, fürdeti, fekteti le...

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta