SZÜLŐSÉG

Ingyen oltják a tiniket méhnyakrák ellen Százhalombattán

2008. január 21., hétfő 14:40

Százhalombatta Város Önkormányzata tavaly döntött arról, hogy – az országban elsőként – térítésmentesen adja be a településen élő 13-18 éves fiatal hölgyek számára a méhnyakrákot és a nemiszervi szemölcsöket okozó négy leggyakoribb HPV típus ellen védelmet nyújtó humán papillómavírus (HPV) elleni védőoltást.

A 60 millió forintba kerülő program keretében 674 százhalombattai leány kaphatja meg a vakcinát a szükséges szülői beleegyező nyilatkozat kitöltését követően, tudtuk meg a város önkormányzatától.


A méhnyakrákot és a nemi szervi szemölcsöket is okozó vírus ellen ható négykomponensű vakcinával elsőként Szeder Fannit oltják be. Az ifjúsági országos és diákolimpiai bajnok úszó, a felnőtt és ifjúsági válogatott tagja egyike azoknak, akik térítésmentesen juthatnak a védőoltáshoz.

A méhnyakrákot a humán papillómavírus (HPV) okozza, mely bőrkontaktus útján fertőz, s a férfiak is hordozók. Ez az egyetlen olyan rák, amit a tudomány mai állása szerint oltással megelőzhetünk. Egy vakcina körülbelül harmincezer forintba kerül és három oltásra van szükség a teljes védelem kialakulásához.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.01.22 09:47:16szövetszöcske

  Valami kifejezest csak kell hasznalni az itt irosgato lelkesebb kozonsegre... Nekem a kemeny mag nem negativ. Nevezhetjuk a kommentelok velemenyformalo retegenek, de ez nem fedi azokat akik nem formalnak velemenyt csak ugy offolnak, masreszt meg szarul hangzik.

 • 2008.01.22 09:55:05levendul

  lehet, hogy már megint Brumibabyvel értek egyet? :)  amúgy a Katicát tényleg visszaszerezhetnétek valahogy :) én még mindig várom a riport második részét...

 • 2008.01.22 10:04:10Brumibaby

  levendul, állat keménymagot hozunk össze!

 • 2008.01.22 10:05:07levendul

  ja:)

 • 2008.01.22 10:06:15zolnaid

  Igen, fikázni könnyű.  Tapsolni még könnyebb.  Ha már témát javasol az ember, szedje is pontokba? vagy írja is meg? mi a kommentelők vagyunk, nem keverendő a szerkesztőséggel. Akiknek egyre több cikke nem önálló cikk hanem sima - esetleg lefordított - hír. Copypaste funkció rulez.  Az persze ms kérdés,

  kell e egyáltalán kommentelő

  vagy felesleges.  Lehet felesleges. Magam részéről le is épültem szépen.

 • 2008.01.22 10:11:20judy00032

  Marha jó!A megelőzésről papolnak,menj szürésre,oltasd be magad,aztán 30000-ért adják a védőoltást!Akinek nincs rá pénze az nyugodtan megdögölhet!

 • 2008.01.22 10:24:31Cica7

  Csak a témához szólva, engem komolyan érdekelne az, hogy vajon milyen kutatási adatok állnak rendelkezésre, ha például az idősebbek szeretnék maguknak az oltást, szerintem itt igen kevesen vagyunk 26 áv alatt.

  Inkább már 30 év felett.

  Az ára viszont húzós, lehet rá gyüjtögetni.  Csatlakozva az előttem szólókhoz.

  Én sokáig csak olvasgattam, míg párhónapos volt a lányom, most kicsit több időm lett,vagy beállt napirendünk lett, erre meg kevés a jó téma.

  A babás témák, szüléstörténet, dokiválasztás, meg kórháztémák mellett volt még,emberi kapcsolatokról, megcsalósdi meg efféle is, azok viszont nagyon tetszettek.

  Látszott is a kommentszámokból,volt 200-300 hozzászólas is.

  Majd gondolkodom még a lehetséges témákon és dobok egy e-mail-t a szerkesztőségnek. • 2008.01.22 10:28:37cantaloupe

  Szocske, nekem mindegy, hogy kemeny magbol ir-e valaki, vagy teljesen friss nicknevvel. Mondjuk a "mag" elonye, hogy tudom, van 10-15 ember itt, akinek szeretem olvasni a velemenyet, mert ertelmes, elgondolkodtat stb.  A read only emberkek meg ebbol a szempontbol nem relevansak, hiszen "nema gyereknek anyja sem erti a szavat", aki csak olvas, nem javasol, az kesztermeket kap. Mondjuk szerintem nem baj, ha tobben olvasnak, mint irnak es nem kell egy komoly poszthoz 4563 hsz-t elolvasni. :)  En sem irok mindig, mert

  1)vagy nem erdekel a tema

  2)vagy valaki mar megirta, amit gondolok

  3)leoffoljak es nem a temarol szol  Nekem pl. a halalom, ha egy komoly, erdekes temat szetoffolnak azzal, hogy hol lehet 56-os kesztyut meg szaloncukrot kapni. Ez kb. olyan, mint egy tarsasag beszelgetesebe belevagni, a temat elterelve.  Ezert eszembe jutott egy javaslat: kene egy help-poszt, ahol aktualis kereseket, felhivasokat, infokat lehetne cserelni es nem offolodna le 3-4 topik a szaloncukrok miatt. :)

 • 2008.01.22 10:46:04huhhh

  Cantaloupe, csak egy apró megjegyzés a szaloncukrok ügyében: ha visszaolvasod, az eredeti témával kapcsolatos hozzászólásokra egyesek által adott észosztó, leminősítő, kinyilatkoztató és személyeskedő vélemények miatt ment el a téma a szaloncukrok irányába (némileg célirányosan), ami határozottan jót tett a hanvételnek. De ez csak az én magánvéleményem, vagyis SZERINTEM (maradjunk hűek a klasszikusokhoz :)).

  Aztán emlékszem még a sokadik otthonszülős posztra is, aminek a kommentjei hm... már kb. a második hozzászólástól kezdve elég hosszasan "kicsit" más témák felé mozdultak, mint amiről a cikk szólt.  Lehetne egy poszt a kulturált vitáról és véleménynyilvánításról. Mert szerintem az nem sorolandó ebbe a körbe, amikor berobban ide valaki, hosszasan kinyilatkoztat, aztán már csak elég "érdekes" hangnemben leminősít mindenkit, akinek mer az övétől eltérő véleménye lenni. Arra már nem is merek gondolni, hogy a sokféle véleményt elolvasva esetleg alakítana a saját véleményén, mert belátom, ez maga a tökéletes utópia. A stílust meg végképp hagyjuk, mert kezdem azt hinni, hogy én várok el túl sokat e téren.

 • 2008.01.22 10:46:44Gesztenye

  Nekem a hosszú hozzászólások nem tetszenek. Nem tudom végigolvasni, mert itthon mindig történik valami közben. :)

 • 2008.01.22 10:47:34huhhh

  Gesztenye, hosszú hozzászólások olvasásába én bele sem kezdek. :))

 • 2008.01.22 10:56:40Gesztenye

  Meg az sem tetszik, amikor van egy téma, és mindenki hozzáteszi, hogy ő hogyan csinálja, és ott van 285 variáció, amiből 143 majdnem ugyanaz, a többi 142 meg a másik alapváltozat variációja. És a két alapváltozat az természetesen az, amivel amúgy is tele van minden egyéb kiadvány.

 • 2008.01.22 11:01:18Cica7

  Nekem pl.a megcsalósdi téma vagy a szüléstörténetek hozzászólásai 3-4 napomba telt mire elolvastam.

  De érdekelt, hogy kinek mi a véleménye,még arra is képes voltam, hogy napokig olvassam.

  Mivel itt lassan megint OFF lesz, egyszerűbb lett volna külön feltenni így a támát: Mi a véleményetek, vagy milyen témákat javasolnátok?

 • 2008.01.22 11:01:31huhhh

  Gesztenye, ezzel nem tudsz mit csinálni, ez már csak az ilyen fórumok sajátja. Esetleg az első 34-40 "majdnem ugyanaz" után (vagy amikor már nagyon ismétlődnek a vélemények) ne olvasd el a többi hozzászólást. :))

 • 2008.01.22 11:06:18Gesztenye

  Különben meg hajrá, Szászhalombatta! Az én városomban egy polgármesteri köszöntőlevelet kapnak a babák, egy sablonlevelet, sablon megszólítással. Még nevek sincsenek rajta. Csak Tisztelt Szülők és a sablonszöveg. Tucatlevél a tucatembernek.

 • 2008.01.22 11:12:06szövetszöcske

  Nekem bejon az offolas is, meg az akademikus tobb szaz soros agymenesek is. Meg az is elmegy, hogy ha felall egy-ket-harom allaspont, mindenki elregeli hogy o melyikhez tartozik es miert (akar ismetlodes akar nem). A provokatorokat sem banom, a hozzaszolasaik utan sokszor ertelmes vita lesz, csak kicsit eles hangnemben (bar igazibol sokszor azt gondolom hogy a provokatorok berhulyek, a szerkesztoseg kuldi ra a posztokra oket ha punnyadt a hozzaszolasi kedv). Ami nem jon be, amikor az offolas atmegy szemelyesbe, es jon a Gizike:)) mosolygas egymasra, meg hogy hogy van a ferjed vagy sikerult a vizsgad, kaptal-e tegnap babaruhat, az en izlesemnek sok a nyilvanos smuzolas.

 • 2008.01.22 11:17:19huhhh

  Szövetszöcske, a "bérhülyékkel" kapcsolatos gyanú bennem is felmerült már néhányszor.

 • 2008.01.22 11:20:07Nilüfer

  cantaloupe, én pl.az egyik otthonszülős szétoffolásában igen lelkesen benne voltam, mert az abban a témában sokadik volt, lerágtuk sőt hegyesre szopogattuk már, szerintem nem volt azon már mit kommentelni....  Belátható, hogy a Poronty fennállása alatt nagyon sok babás téma sorra került, nehéz újakat írni, illetve csak annak új a téma, aki nem a kezdetektől olvassa / ez a látszik abból, hogy sokan olyanokat kérdeznek, amit már kitárgyaltak a korábbi látogatók/  Azt gondolom, ahogy gyerekek nőnek, és újabb kismamák "keltkeznek", szinte elölről lehet kezdeni a témák sorát, mindenesetre a korábbi színvonalból nem kell engedni.  Nagyon sok témajavaslat volt mellesleg,amit nem sikerült beiktatni a posztokba és tényleg meg kell írni, el kell küldeni a cikkeket, kár lenne, ha érdektelenségbe fulladna az egész Poronty.  Én szurkolok, jó kis hely lesz ez , csak új lendületet kell venni.  Mostanában én sem tudok hozzászólni, amit sajnálok. • 2008.01.22 11:23:35Cica7

  Ja, előadjuk itt a punnyadó kismamit, vagy kispapit, lásd szöcske, közben meg ki tudja, hogy vajon nincs-e köztünk bérhülye.:))))

  Nem lepődnék meg a dolgon.

 • 2008.01.22 11:25:20Pandi

  Gesztenye, látod piszkosul nem vagyunk egyformák! Engem legalább annyira szoktak érdekelni a kommentek és abban a személyes tapasztalatok, mint maga a poszt.  Ezzel azt is elárultam, hogy amit itt egy poszttól várok, az maga a téma - lehetőleg érdekes - felvetése és tálalása, az elvárásom csak annyi, hogy tárgyi tévedés és túl sok helyesírási hiba ne legyen benne. Az biztos, hogy nem akadémiai székfoglalókat várok egy könnyed babás blogtól.  A legtöbb hsz-t hozó posztok sem abból lesznek, amik a legmívesebben vannak elénk tálalva, hanem amelyek olyan témát hoznak elő, ami sokakat érint és/vagy érdekel, pláne, ha a kommentek között találkozunk egy-két sarkos megfogalmazással, máris gyűlnek szépen a további vélemények.  Azt én is érzékelem, hogy kissé uborkaszezon van, de ennyi. Benézek, ha van valami, ami érdekel, olvasgatok, ha nem, majd benézek holnap. • 2008.01.22 11:25:36huhhh

  Szia Nilüfer, régen hallottalak (hé Szövetszöcske, ez ugye még nem számít smúzolásnak? :)) Én is azt próbáltam itt írni az imént, hogy a szétoffolásnak mindig oka van: vagy a kommentek hangneme ment el valami nagyon rossz irányba vagy az eredeti téma tök érdektelen vagy már századszor ismétlődik, úgyhogy szerintem sincs baj azokkal, akik offolnak. csak meg kéne kérdezni őket, hogy miért teszik, aztán rögtön kiderülne, hogy mi nem tetszik. Aztán lehet javítani.

 • 2008.01.22 11:30:31Pandi

  Amúgy szia Nilüfer, szia Huhhh!  Szerintem meg belefér a másik iránti érdeklődés is, főként, ha egy itteni ötletet próbáltunk ki sikerrel, szerintem ennek közlése az ötletgazdával teljesen rendben van.:)

 • 2008.01.22 11:39:50huhhh

  Én még annyival egészíteném ki Pandi véleményét, hogy én szívesebben olvasok és szólok hozzá olyan cikkhez, amiről érzem, hogy ha nem is tudományos igényességgel megírt szakcikk, de az írója fektetett bele némi energiát, hogy igényes írást tárjon itt mindenki elé, nem csak gyorsan felkerült valami, mert kellenek az új posztok. Sokszor fájlalom azt is, hogy az ilyen "ki a bájosabb..." jellegű és színvonalú témák miatt rövid idő alatt a második oldalra csúsznak érdekesebb, igényesebb és izgalmasabb témák, olyankor pedig már kevesebben olvassák, és még kevesebben szólnak hozzá. Zolnaidhoz hasonlóan nem az én világom a máshonnan idemásolt hírecske, aminél még arra sem történik semmi erőfeszítés, hogy "porontyosítsák" egy kicsit, vagyis hogy az itt olvasgatók-kommentelők összetételéhez és igényeihez igazítva kicsit átalakítsák, ne adjisten plusz információkkal kiegészítsék.  Máris van egy ötletem, de nem tudom, technikailag megvalósítható-e. Ha egy téma csak nemrégiben került fel, és még sokan, aktívan és értelmesen hozzászólnak, akkor nem lehetne megoldani, hogy ez a téma egy ideig (mondjuk két-három napig, vagy ameddig a szerkesztők úgy látják, hogy értelmes vita folyik róla) kiemelt pozícióban legyen, azaz az új témák megjelenésekor is maradhasson az első oldalon? Úgy látom ugyanis, hogy egy új hozzászóláskor hiába jelenik meg a poszt címe jobb oldalon, ha maga a cikk nincs a kezdőoldalon, akkor már sokkal kevesebben olvassák és írnak hozzászólást. Arra persze nincs ötletem, mi a teendő, ha az új témák is mind-mind értelmesek, érdekesek és izgalmasak, mert ennyit biztos nem lehet mind kiemelt pozícióba helyezni az oldalon, de ennek megoldásán majd akkor gondolkodom el, ha itt lesz már a Kánaán. :)))

 • 2008.01.22 11:53:59huhhh

  Cica7, szerintem Szöveszöcske biztosan nem bérhülye, ahhoz nem elég provokatív, és emlékeim szerint még nem küldött el senki a p...ba sem. Bérhülyének túlságosan normális. :))

  Igen, igen, Szövetszöcske, ez bizony smúzolás volt. :))

 • 2008.01.22 11:54:47huhhh

  Szöveszöcske = Szövetszöcske, bocs  Pedig csak Begyszli nevét szoktam eltéveszteni. :))

 • 2008.01.22 12:02:42cantaloupe

  En most nem xy topikokrol beszeltem, hanem az altalanos jelensegrol, hogy valaki berobban egy beszelgetesbe es elkezd teljesen masrol beszelni, mikor epp kialakulna egy jo kis vita, pozitiv ertelemben. Nekem sok, ha 3 topkot ugyanazok, ugyanazzal offolnak le.  Zolnaid: veled meg nagyon nem ertek egyet, miszerint "tapsolni konnyebb, mint fikazni". Kicsit visszasnak erzem, hogy a sok kritika ellenre azert majdnem mindenki, aki beszolt a szerkesztoknek, napi-heti rendszeresseggel itt log. Most vagy tetszik valami, vagy nem, de ha utalom es csak kritizalom, akkor nem jovok...kulonben nincs benne logika. :)  Nekem nem jon be az a felfogas, hogy jol pecezzuk ki a rosszat. A jo kis magyar mentalitas fenyeben igenis nehezebb tapsolni, mert a legtobben mar iskolas korunkban arra vagyunk kihegyezve, hogy mit NEM csinalunk jol. Azt, hogy a jot is hozzategyuk, ami tetszett? Na, az ugye luxus...  Persze igazatok van sok dologban, nem mondom, hogy 100%-ban tokeletes a Poronty, de azert az egyik leglatogatottabb netes portal anyukaknak, valszeg nem veletlenul.

 • 2008.01.22 12:22:49ikrekmama

  Ha mar szot ejtettunk a reklamokrol, nekem a kedvencem a Poronty felirat felett futo Pirner Alma "Dobj egy sztripet!"-je. Meg hogy legyek en az en ferjemnek a Valentin-napi ajandek. Mindjart regisztralok.  Szerintem nem rossz a Poronty, a Velvetrol nem nyilatkozom, mert oda nem jarok, csak felidegesitem magam a sok szemeten.

  Viszont mostanaban tenyleg kicsit leultek a temak itt is, pedig en tenyleg azert szoktam ide, mert a tobbi anyukas oldalhoz kepest tenyleg feludules volt es intellektualisabb, na. :)

 • 2008.01.22 12:36:15szövetszöcske

  Szerintem egy topic akkor fullad offolasba, ha senkinek nincs mar hozzatennivaloja. Ha valakinek van meg, akkor jo adag off utan is beirja a sajat velemenyet. Szerintem kevesbe gaz, ha valakiket ignoralni kell olvasas kozben(vagy az offolo hulyeskedoket, vagy a temat tul komolyan vevo okostojasokat, vagy az aggresziv stilusuakat, izles szerint), mintha elo lenne irva a kotelezo stilus. Ez egy kozos homokozo, tobb homokvar elfer egymas mellett, megfernek a szaloncukrok az aberralt netezokrol keszult igenyes elemzesekkel, valamint a szimplan aggresszivkodo beszolasokkal.  Azzal egyetertek, hogy lehetnenek epuletesebb posztok is. Inkabb heti 2-3, de abban legyen tobb gondolat. Orulnek tapasztalatcserenek mindenfele gyerektartasi kezikonyves kerdeskorben, nekem ezek a leghasznosabbak (ilyen volt a fitymahuzogatas rejtelmei legutobb peldaul, de lehetne a ludtalptol kezdve az evesi problemakig barmi).

 • 2008.01.22 12:38:37marcangoló

  Engem röviden az érdekel, hogy csak a kattintásszám a fontos, vagy a kommentek/kommentelők is. Biztosan van arra statisztika, hogy hány olvasóból hányan szólak hozzá, arról viszont nem biztos, hogy van, hogy a "read onlyk" mit olvasnak, a posztot csak, vagy a hozzászólásokat is.  De tényleg elfogadható ötletnek tartom, hogy mint a Poronty baba legyen egy Témaötletek, vélemények poszt, ami mindig elérhető. Én pl. lusta vagyok arra, hogy kikeressem a címet (akár a fejemből is), mgírjak egy levelet, hogy szerintem erről kéne posztolni. Meg nem gondolom, hogy akkora nagy szám vagyok, hogy pont az én ötletemből legyen poszt.

 • 2008.01.22 12:49:37renege

  Én mint kvázi read only szeretnék megnyilvánulni. Nem mondhatni, hogy nagyon irogató lennék, talán fél éve írtam utoljára, meg mostanában kettőt, szóval remélem, elfogadtok "hiteles" read only véleménynek.  Én konkrétan a kommenteket szoktam olvasgatni. Persze, néha a posztot is, de számomra (egyedi vélemény) a kommentek sokkal értékesebbek, mint maga a poszt. Van olyan, hogy magát a posztot nincs is türelmem végigolvasni, főleg ha hosszúra sikeredett. Persze nyilván kell a poszt is, mint vitaidnító, meg azért abban is lehet jó tanácsokat találni, de az anyukák/apukák személyes véleménye és élményei azok, ami miatt leginkább olvasom a porontyoy. És bizony, vannak, akiket sajnálok, hogy eltűntek...

 • 2008.01.22 12:58:25Tünde

  Mindjárt lesz egy poszt, ahol írhattok véleményt, kérdéseket, stb. a Porontyról/hoz.  Marcangoló: nem feltétlenül az a legolvasottabb poszt, ahol a legtöbb a hozzászólás, a read only-k száma sokszorosa a kommentezőkének.

 • 2008.01.22 13:01:31druantia

  Tünde, inkább hadd ne kelljen megismételni, amiket elmondtunk. Azért fogtok reagálni is?

 • 2008.01.22 13:03:31huhhh

  Tünde, ez a "nem feltétlenül" valami statisztikán alapszik? Mert a nagy számok törvénye alapján én inkább Marcangoló véleményét osztom. Amit többen olvasnak, ahhoz a már említett nagy számok törvénye alapján többen szólnak hozzá, hiszen az írogatók és a csak olvasók aránya egy adott pillanatban az éppen futó témáktól függően ugyanaz, a látogatottabb poszthoz ezért több hozzászólás is érkezik. Szerintem ugyanis nincsenek olyan témák, amiket csak a "read only"-k olvasnak, de persze ezt te tudod jobban. Na, baromi bonyolult voltam, csak azt akartam mondani, hogy Tünde véleménye ellentmondana a statisztikai törvényszerűségeknek. :))

 • 2008.01.22 13:04:12huhhh

  függően = függetlenül, bocs, mert így semmi értelme :))

 • 2008.01.22 13:05:24napos oldal

  Szia szöcske, nejed, kicsik jól vannak? Fát leszedtétek már? Szaloncukor elfogyott?  Win, te akármit írhatsz, azt elolvasom, ha van időm erre járni. A többi nickedét nem.  Alapvetően az egy leütésre jutó (kommentelő!!) hülyék száma nőtt meredeken (az okokat kutassák ki a pözsó mérnökei), valamint a hülyék hülyeségi foka is emelkedett, és ezek a körülmények indítanak arra, hogy értékes szabadidőmben, ill. még értékesebb munkaidőmben olyan helyet keressek, ahol értelmes emberek vannak és értelmes dolgokat mondanak.  Ami azt illeti, szerintem semmi szőröznivaló nincs azon, hogy ez most egy blog, újság, kockásfüzet vagy mozifilm-e, létének egyetlen igazolója a kattintásszám. A GE amerikai főgóréja sem forgolódik álmatlanul, hogy Jolika, a budapesti pénztáros vajon nem bánja-e, hogy két méterrek odébbkerült a klotyó, fel-e mondd vajon most emiatt, nem, ő azt nézi, Budapesten (vagy Bukarestben? ezt mindig keveri) kettő vagy egy számjegyű-e a növekedés, mert utóbbi esetben megnyomja a piros gombot.  Kapitalizmus. Itt tessenek utánanézni: K. Marx: Kommunista Kiáltvány, meg A tőke 23. fejezet. Asszem.  Nadehátezundorító. Igen, és hazudtam is, mai modern világunkban, csupa szívjóság okán, már nem dolgoznak a bányában az ötévesek. A legtöbb helyen. Mai modern világunkban a munkásember már nemcsak droid, kattintásnövelő gép, munkájával szemben elvárása, hogy az ilyen izés legyen, lelkileg is hogyhívják, szóval marxi értelemben nem elidegenítő. Néha ez két ellentétes elvárás, és mivel a világot sajnos még mindig a kattintás viszi előre, egészen a hogyishívják, környezeti katasztrófáig, naszóval a kattintás fontosabb, mint az újságíró jóérzése, önazonossága. Azért fontos próbálkozni, hátha össze lehet egyeztetni a kettőt.

 • 2008.01.22 13:17:31Tünde

  Druantia, látod, erről beszéltünk Winnel.

  Többen szeretnének külön posztot erre. Amikor jelzem, hogy megcsináljuk, akkor azt írod, hadd ne kelljen megismételni, amit írtatok.  Erre írtam fentebb, hogy nem tudunk mindenkinek megfelelni, bárhogy igyekszünk.  A Poronty elsősorban kismamáknak, kispapáknak szól, de rengetegen olvassák gyerek nélkül, fiatalok és idősebbek is, nagymamák is.  Huhh: van olyan téma, amelyhez 300 hozzászólás van és 6 ezren olvasták, de olyan is van, amelyhez csak 30 a kommentek száma, viszont 4 ezren olvasták. Hiába a sok komment egy cikkhez, ha egy felhasználó 50-et ír. Ettől nem nő a kattintások száma.  (Természetesen egy cikk nem attól jó vagy rossz, hogy mennyi a kommentek és kattintások száma. Ez csak azt mutatja, hogy melyik cikk érdekelte/háborította fel legjobban az olvasókat.)

 • 2008.01.22 13:18:50Guruljka

  cantaloupe, tökénél fogtad meg a témát;)

  Engem az zavar, de nagyon, hogy manapság sokkal ritkábban lehet értelmesen beszélgetni, vitázni. Mert vagy beugrik a szaloncukor vagy a "kurva anyám", na jó kb. abban a stílusban, hogy a nő aki téged szült, az pénzért árulta ám a testét!

  A legeslegeslegrosszabb ebben pedig az, hogy _belőlem_ is sikerült végül a legrosszabb énemet kihozni.

  Így én el is pályáztam, maradtam nagy ritkán read only, illetve bizonyos témákban mániákusan a "másik oldal". Merthogy azt látom, hogy már nincs olyan hogy vita. Csak hajbakapás.  Mindazonáltal nekem nem tetszik az a tendencia sem, hogy celebgyerkekről írnak illetve az sem, hogy bizonyos témákat tök feleslegesen a vulgaritás felé viszik el már a címben. De most nagy levegőt véve ezt betudom a Velvetnek, amit nem olvasok mert szerintem nem érdemes.  Szerintem míg a tápszer/szoptatás vagy az együtt/külön altatás témának van 250 ezredszer is jogosultsága ezen a blogon, addig a HPV-nek pl nincs. Elég az egyszer-egyszer is. Mert nem a napi kismama-kispapa-baba gondok része. Persze kellenek ezek is, de nem így tömegével ugyanaz kéne, hanem mondjuk egy rovat ami a betegségekkel foglalkozik mondjuk hetente 1 cikkben. És ha végetértek az endometriózison a PCOS-n, HPV-n akkor kezdhetnék előröl. Mire előről kezdik lesznek itt új emberek, akiknek jó a téma is. Meg a régebbi kommentelők is azt érzik, hogy nem lerágott csomntot kaptak ebédre.  Kedves szerkesztők!

  Én nem tartanék itt kiképzést arról, hogy hogyan kell cikket írni, meg kutatni hozzá, meg ilyenek, mert úgyis tudjátok. Időnként meg is mutatjátok. Csak valahogy úgy érzem, nem vagytok mostanában motíváltak az új témák keresésében és a meglevők feldolgozásában sem. Megértem én egy-két gyerek mellett nem egyszerű az élet. De had adjak egy-két remélem konstruktív javaslatot:

  -csináljatok több interjút

  -szerintem hanyagoljátok az MTI-t, vagy írjatok a hírekből rendes cikket.

  -kommenteljetek gyakrabban  Üdv nektek: Guruljka

 • 2008.01.22 13:33:24huhhh

  Tünde, köszi az információt, erre gondoltam, amikor azt kérdeztem, hogy nézitek-e a kattintások és a hozzászólások arányát vagy csak úgy megérzésre jött tőled a "nem feltétlenül". Mert ezt én innen nem tudhatom, ti viszont igen. Úgyhogy még egyszer köszi.

 • 2008.01.22 13:35:10Tünde

  Huhhh: igazán nincs mit :)

 • 2008.01.22 14:45:43magyaranya

  Akkor visszatérnék az eredeti témához. Százhalombattán gyerekorvos a polgármester! Dr. Benedek Lászlónak hívják. Talán nem véletlen az ingyen oltás, meg persze ott a MOL, nyilván megengedheti magának a város a befolyó adókból.

 • 2008.01.22 14:52:53huhhh

  Magyaranya, ez akkor most pozitívum vagy negatívum?

 • 2008.01.22 14:55:51thais

  Százhalombatta nem szegény város. Van ott még sok más egyéb, mint a kőolajfinomító. Pl. a hőerőmű, a temperáltvizű halgazdaság stb. Battán éltem 14 éves koromig. Nagyon unalmas hely volt, nem volt túl sok kulturális program. Manapság egy kicsivel nyüzsgőbb lett (minden relatív), de nem laknék ott. Mellesleg pár éve a lakosságot felkérték, hogy ne nyissa ki az ablakot, mert a levegő minősége katasztrofális volt. A lányom rendszeresen befulladt. A gazdagságnak vannak hátrányai is. Azért nagyon helyes, hogy beoltják a lányokat. Másoknak is követni kellene a példát.

 • 2008.01.22 21:45:08wish73

  Ildikó, köszi az On-infót:)

  ma hallottam, h az V. kerületben is ingyé' oltják a lányokat. átjelentkezünk:)

  amúgy sztem sokan összekeverik a fórumozást a blogolással. a "hogyan válasszuk el a babát" tipikusan fórumozós téma. itt pedig a napi aktualitások futnak. azok, amik mindenkinek épp ma friss, és nem azok, amik csak egy bizonyos életszakaszban érdekesek, de a nagy többség még előtte/már utána van.

 • 2008.01.22 23:54:13miramira

  Hú de szuper!!!!!!!

  És nagy fej ebből mennyit kaszál????

  Jó annak aki ezt így elis hiszi.

 • 2008.01.23 00:21:58wish73

  hát, én úgy vagyok ezzel, hogy inkább ingyen oltással szerezzen valaki plusz szavazatokat, mint virágpalántákkal. nálunk pl. ez megy. és nem hiszem, h 10 lépésenként telepíteni egy virágtartó oszlopot, majd azt telepakolni virágokkal, azokat karban tartani olcsóbb vagy hasznosabb dolog lenne akár rövid, akár hosszú távon.

  aki rólam aszongya, h akár csak egy kicsit is, gondolati szinten felmerül, h középről jobbra akárcsak pillantsak is, az hazudik. de, ha a demagógia ingyen oltásban fejeződik ki, hát kétlányos anyaként örülnék, ha a mi kerületünkben is lenne egy ilyen demagóg.

 • 2008.01.23 19:08:19hűűhaaa

  Az információ téves!Százhalombattán már nem a gyerekorvos a polgármester,megnéztem a honlapjukon. Ott egyébként elég sok infó olvasható erről a programról, ami szerintem dícséretes. Kár, hogy nem országos!!!

 • 2008.01.24 18:30:43magyaranya

  Bocs, le vagyok maradva! Kilenc évet húztunk le Battán, ha lehet, elkerülöm még a híreket is a környékről. Egyébként pozitívum.

 • 2008.01.26 17:34:59Hallány

  De miért csak a tiniknek? Ők olyan sokat szexelnek? Vagy a felnőttek nem ismerik a bőrkontaktust?

 • 2008.01.26 18:34:04andie

  Hallány, ha a kérdés arra irányul, hogy miért csak a tiniket oltják: azért, mert elvileg az oltás akkor a leghatékonyabb, ha a szexuális élet megkezdése előtt kapja meg az alany, amikor még tuti nem került kapcsolatba HPV-vel.

 • 2008.01.26 19:44:20Hallány

  ahá!

  köszi, andie, világos.

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta