SZÜLŐSÉG

Kövér kis malac, felrakom a falra

2008. január 14., hétfő 14:44

A falfestésnél és a tapétázásnál is lényegesen egyszerűbb megoldás a gyerekszoba dekorálására a matricázás. Manapság már egészen óriási matricákat lehet kapni, például 4 méterszer 1 métereseket, tehát ne a rágó mellé csomagolt kis levonókra gondoljunk.

A Poronty kedvenc boltjai közé tartozó Forma a Ferenciek terén (harminc felettieknek: Felszab) többféle falmatricát is árul, igaz, főleg felnőtteknek szánt dizájnokban. Vannak képkeretek, fraktálok és fekete-fehér háziállatok is: lemur, bulldog, papagáj. A Ráday utcai Innoshop kék lepkés és zöld csillagos matricákat is árul, 5-8 ezer forintért. A csak online áruló Walldecónál kapunk malacost, kutyásat és cicásat is tízezerért, de vannak színes pöttyök, repülő és lufi is ötezertől.


Ha a gyerek már abban a korban van, hogy firkálna, akkor jobban járunk, ha az Ikeában veszünk neki flipchartot (sok papírral), fekete iskolai táblát vagy fehér letörölhető táblát, amire filccel írhat. De ha már megesett a baj, az összefirkált falat is jótékonyan takarja a dekormatrica.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.01.14 17:08:37kriszi

  Nem sokkal bonyolultabb és lényegesen olcsóbb megoldás:

  - 1 db akármilyen poszter (nekünk spec Walt Disney-ből van többféle a falon)

  - 1 nagy színes műszaki karton (A1-es, ha jól emlékszem), a poszterhez valamint a falhoz illő színben (kisebb poszterből - a mieink A3-asok - több darabhoz is elég)

  - olló vagy még inkább szike

  - ragasztó

  - vonalzó

  - kétoldalú ragasztószalag (mondjuk művészellátós vagy akármilyen más).  Poszterméretet lemér, kartont körévág keretnek, rákasíroz, falra felragaszt - teljes szobadekor 10 000 alatt van.

 • 2008.01.14 17:25:30begyszli

  Maradok a falfestésnél:) Diavetítővel rávetítjük a falra a kívánt mintát, felrajzoljuk, majd temperával ráfestjük.

 • 2008.01.14 17:33:25Moira

  Nálunk a plafonon világító csillagok, és bolygók vannak, meg egy félhold. A bolygók kb 1500-ba fájtak a HappyBox-ban, a hold és a csillagok együtt kb 1000 ft volt.

  És nagyon jól néz ki. Ráadásul amikor felraktuk, még nem is tudtuk, hogy úton van már a kisasszony. :-))

  Kicsit gyerekesek vagyunk.

 • 2008.01.14 17:41:31Miss Marple

  begyszli, ez mekkora ötlet!!!!!!

 • 2008.01.14 17:42:22zolnaid

  Nekünk kép van a gyerekszobafalon, keretben. Színes rézkarc is kijön néhány ezerből akár, vannak gyerekes témájúak (nekünk cirkuszos, állatos és egy gyerekfigurás vár még elrakva)

 • 2008.01.14 17:50:48Moira

  Ja van nég mindkét szobában hatalmas poszter(csillag térkép, illetve régi térképmásolat) Praktikerben, kb ezres darabja és ugyanennyi hozzá a plasztik lap, amivel föl lehet rakni a falra.

 • 2008.01.14 18:12:46Anura

  Hát igen.. én egyszer asszem Vekerdy-nél olvastam a legegyszerűbb megoldásról: fehérre meszelt fal, amire firkálhat a gyerek zsírkrétával, ecsettel, stb. És esetenként újrafesteni a falat.

  Ez nagyszerű eszme, csak a páromat nem tudtam róla meggyőzni. Ő olyan értékbecsülő, hogy ha neki jó volt a papír+ceruza, akkor a gyerek se firkálja a falat.

 • 2008.01.14 18:23:58lii

  én láttam ilyen falfirkás lakást, csak ott a gyerekek nem maradtak meg a gyerekszoba keretein belül, és jutott a nappaliba és a konyhába is. :)

  jól nézett ki, de itthonra nem biztos, h. kéne.

 • 2008.01.14 18:29:49begyszli

  lii, nem is tudtam, hogy jártál már nálunk:) Na nem egészen ez a helyzet, de a legkisebbet nem tudtuk meggyőzni, hogy a fal nem firkálásra való. Jutott a saját szobája falára, a konyhába meg a mi szobánkba. De csak diszperzites a fal ezeken a helyeken, így a megoldás gyors és egyszerű.

  Miss Marple: a legjobb mintákat egy Disney munkásságáról szóló diáról szedtük le, mert azon majd' minden meséből voltak szereplők:)

 • 2008.01.14 19:45:24Els

  Unokahúgom a nagymamájánál nyaralt és ott alkotott a falon, természetesen a gyerek meg is magyarázta: csak emlék a nagyinak, hogyha ránéz akkor mindg én jutok majd az eszébe! :)))

 • 2008.01.14 20:13:16tnyúl

  Van egy ismerősöm, 6 tesója van. Egy panellakásban nőttek fel. Édesanyjuk, amikor meglátta, h a falra firkálnak a kicsik, "becsomagolta" kifordított csomagolópapírral. Ezt időnként cserélte, a műalkotásokat pedig el lehetett tenni emlékbe. Szerintem zseniális.

 • 2008.01.14 21:17:29oreille

  anno én is összefirkáltam mindent,amit értem. Anyukám tett is a falra egy nagy fehér papírlapot, hogy majd én azt jól összefirkálom. sajnos egyetlen tollvonás nem került rá :-))

 • 2008.01.14 21:25:20oreille

  a lányom szobáját csíkosra festettük, két finom pasztellszínt váltogatva. a képek kétféle gyereknaptárból kivágott rajzok (kis jegesmedve és virágtündérek) bekeretezve. a bútorok fehérek, a függöny és a kispárna ugyanabból az anyagból készült.

  a lakás legszebb pontja és akkor még a gyereket meg sem nézte senki :-) többen mondták, hogy egy lakberendezési lapban is megállná a helyét. nagyjából fillérekbe került.  Els, ez nagyon aranyos!

 • 2008.01.14 21:33:51levendul

  nálunk a csajok szobájának egyik falát belülről szigeteltük, aztán én batikoltam rá bordó-narancs lepedőket, ők meg tíz perc alatt teleaggatták a rajzaikkal, fotókkal, dalszöveggel, ezzel-azzal, jó meleg kuckó lett :)  az előző dizájn az volt, hogy ők (a két nagy) festhettek az ágyuk feletti részekre, nagyon élvezték :)

 • 2008.01.14 21:37:20oreille

  még egy mondat és aztán lelövöm magam: szóval nagyon elegáns igazi babaszoba lett.

 • 2008.01.14 23:53:31druantia

  Nálunk a gyerekeszobában a fal alsó része három féle, felfelé egyre világosodó zölddel van dombszerűre festve, feljebb nagyon szép igazi nyári égkék a fal meg a plafon. A plafonon ikeás nap alakú lámpa, a dombokon dekorgumi autók, vonatok meg állatok (van házikó is), az "égen" dekorgumi repülőgépek, helikopterek, hőlégballon, stb. Teljesen egyszerű az egész, gyakorlatilag annyi volt a csavar, hogy nem egyféle festékből kellett sokat venni, hanem négyféléből kevesebbet és a dombok miatt rétegesen kellett festeni. Meg persze a színeket kellett nagyon jól megválasztani. A dekorgumi dekoráció a legegyszerűbb: kirajzoltam a sablont, a dekorgumira átmásoltam, kivágtam, szükség szerint színeztem és kétoldalas ragasztóval felragasztottam. De lehet bluetac-kel is ragasztani, akkor nem szedi le a vakolatot, ha mégsem kellene oda az illető elem.

 • 2008.01.15 08:09:12Dexter68

  Hadd linkeljem be Agócs Irisz dolgait:

  artistahowto.blogspot.com/

 • 2008.01.15 08:38:40levendul

  Dexter, ez klassz!

 • 2008.01.15 09:31:06tökcsősz

  Ugyan nem gyerekszobát, hanem hálót dekoráltunk, és nem diavetítővel, hanem projektorral, de működik a dolog. Babra munka, 3 napig befáslizott csuklóval nyomultam utána, de megéri. :) Ha egyszer gyerekszobát csinálok, ugyanígy akarom majd. Projektor + felfestés.

  (Mielőtt bárki sznobnak titulálna: a projektor céges, kölcsönkértem egy estére :P )

 • 2008.01.15 13:55:12ka9

  Én majd csillagos eget festek a gyerekszoba plafonjára, a háló fölött már van egy igen valósághűre sikerült. A trükkje az, hogy nem csillagokat festek, csak pöttyöket, és így olyan, mint az "igazi". A nagyobb csillagképeket is lehet ábrázolni, a kisebb pöttyöket meg véletlenszerűen hozzáadni. Nappal nem látszik, mert fehér a festék, éjszaka meg világít.

 • 2008.01.16 00:35:43cs1

  A létező legolcsbb megoldás. Szó szerint fillérekből:  Tavasszal 2-300 ft körül szokták árulni a naptárakat (asszem a Szalai kiadó sátraiban). Én kaptam már óriási falinaptárt Mickey egérrel, Teddy macikkal, mindenféle Disney figurákkal, jópofa rajzolt állatkákkal stb. Így max. 1-1500 Ft-ból akár az egész szobát ki lehet tapétázni (ld. naptáranként 12 kép - a naptár méretétől függően persze)  A másik kedvencem: Bauhausban kapható a legolcsóbban marha széles Rausch bordür(én ott 3000-ért vettem a szokásos 5 helyett) - kb. fektetett A4.es szélességű, 5 méter, rajta a komplett Grimm mesevilággal. Megfelelő magasságba ragasztva komplett mesevilág varázsolható a gyerekszobába. (Nálam itt figyel 2 tekercsnyi és még nem tudom, hová kéne raknom, hogy látszódjon is belőle valami... azon is filózok, hogy méterenként ráragasztom egy kartonra így akármikor áthelyezhetem őket a szoba átrendezésénél... bár az is lehet, hogy a nappaliban végzi majd... ANNYIRA aranyos:)

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta