SZÜLŐSÉG

Tomika tévésztár akar lenni

2008. január 13., vasárnap 13:00

Tejfölszőke kistündérek, vagány, ám jólfésült kisfiúk várakoznak az előtérben. A szülők az utolsó simításokat végzik rajtuk: igyekeznek a helyére tenni egy rakoncátlan tincset és levadásznak egy kis szöszt a pulcsiról.

Klikk!

Egy utolsó puszi és ölelés, mielőtt a kamerák elé küldik a porontyot. Talán még nem tudják: itt a külső kevés lesz. A Viasat február végén induló új műsorának gyerekszereplő-válogatásán jártunk.


A zsizsegő gyerekhadsereget hátrahagyva belépünk egy ajtón, amely mögött négy gyermek várakozik. Az ötödik épp a szerkesztők által feltett kérdésekre válaszol egy helyiséggel beljebb, zöld háttér előtt. Szereplését kamera veszi. Feje fölé szőrös mikrofont tartanak, önkéntelenül abba bámul. Nincs sok ideje, hogy lehengerelje a zsűrit: ha nem elég talpraesett, két perc múlva már a folyosón van ismét, hogy átadja a lehetőséget a bizonyításra. A szerkesztők pusmognak: „Helyes ez a kislány.” „Nem elég, hogy helyes, meg sem mer szólalni, nem jut tovább.”

A Kölykök című új műsorban hétről hétre egy-egy híres embert látnak vendégül, akit az öt és tíz év közötti gyerekek Majka vezényletével kegyetlenül szembesítenek a világról alkotott véleményükkel, s ez által görbe tükröt tartanak eléjük és egyben elénk is. Ehhez pedig olyan gyerekekre van szükség, akiknek határozott nézeteik vannak a világról és a feltett kérdésekre nem a szüleik által beléjük sulykolt választ adják. Kiderül, a legtöbb gyerek semmit sem tud a tágabb környezetéről. Sok gyermek a hétköznapi, egyszerű kérdésre leblokkol, holott nem a tárgyi tudás a lényeg, hanem az egyéniség.

Egy kisfiú a szülés témakörében teljes meggyőződéssel mondja el, hogy a babát a nő a kórházban megszüli, majd hívja a gólyát, és az szállítja ki az újszülöttet a családba. Az érzelmekről beszélgetve egy kislány elpirulva suttogja: ő Harry Potterbe szerelmes. Mire a kisfiú megállapítja, hogy ez hülyeség, mert túl nagy a korkülönbség.

Úgy beszélgetni egy gyerekkel, hogy előjöjjön a tehetsége, természetes egyénisége, közel sem biztos, hogy egyszerű. Ki az a Terry Black, mit tudnak a világbékéről, mit csinál Britney Spears? Mi az a politika? Ki hallott már úttörőkről és kisdobosokról? Kádár Jánosról? Mi a plasztikai műtét és ki végezteti magán? Michael Jackson fiú vagy lány? Mi a véleménye az azonos neműek házasságáról? Számít a válasz egyáltalán? Elég csak a hogyan? Ami esetleg külső szemlélőnek rögtön kizáró tényező lenne, a válogatóknak gyöngyszem: mihez segíthet hozzá egy csipetnyi selypítés?

Nem szenzációhajhász dolog gyerekekkel együtt dolgozni? Biztosan mindig sikerhez vezet, ha a csiszolatlan gyerekszáj kerül képernyőre? Friderikusz Sándor ezzel a címmel készített műsort (Gyerekszáj, 2000-2001, TV2) jó nézettséggel, egy idő után azonban kifutott a téma. A Kölykök készítői szerint ez a produkció egyedülálló a maga nemében. Izgalmas szituációkat eredményez majd a szabadszájú gyerekek és a nyomorult helyzetbe hozott celebek találkozása. Talán most látjuk meg hazánk becses hírességeit először kendőzetlenül?

Nézegessen gyerekeket!

Az egyik csoportból szólítják Tomikát, aki szinte berobban a helyiségbe. Két másodpercre nem bír egy helyben maradni, izeg-mozog, csacsog, kérdezés nélkül is. Röpke csicsergés után, kifejti a világ és az SMS közötti összefüggést, majd közli, hogy pisilnie kell és kiszáguld a mondat közepén. Később visszajönne, de némi félreértés után zokogva távozik. Később újra bejön, a csoport többi tagja mellé áll, a kamerák elé. Nem telik bele két perc, a durcás kis arc kivirul és megered a nyelve: szóhoz sem hagy jutni másokat. Hiába küldenek ki mindenkit a kör végén, Tomika, mint a bumeráng, visszaszalad és közli, hogy ő még beszélni fog. És beszél is, lelőni sem lehet. Mikor végre sikerül kivezetni, az ajtóból még visszakérdez: "Benne leszek a tévében?"

Talán benne. Mint ahogy rajta kívül még közel harminc gyerek, akik felváltva fogják adásonként hatan kínpadra feszíteni az újabb és újabb híres áldozatokat. De vajon a 300 meghallgatott gyerekből ki lesz az, akiről hamarosan mindent tudni akarnak majd a nézők? Kik lesznek az új kedvencek?

Elfáradtunk mi is, a váróteremben is nyúzottak az arcok. Az asszisztens kihirdeti az eredményt. Elmondja, hogy az ötös csoportokból kik a biztos továbbjutók. A gyerekük útját egyengető szülők, akiknek nem olvasták fel a sorszámát, csalódottan veszik tudomásul, hogy nem lesz a kicsiből tévésztár. Legalábbis egyelőre. De nem aggódnak sokáig, a legtöbben már tudják, hol és mikor lesz a következő válogatás, amelyre elcipelik porontyukat. Mi pedig izgalommal ülünk le februártól a tévé elé, hogy megtudjuk, mit gondolnak a nyolc évesek az MTV ostromról, a Zuschlag-ügyről és Gyurcsányról. Még jó, hogy minket nem kérdeznek.

Win, Tünde

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.01.14 11:33:02Nilüfer

  Subbantósdi, az a baj, hogy pl én uyganazt éreztem, csak tőled nekem( is ) címezve. Védekeztem is:D  Hagyjuk már...  Másrészt meg szerintem én aztán űberliberális vagyok, kérdezt meg a lyányaimat:)

 • 2008.01.14 11:37:16Subbantósdi

  Hicudzsi: sajnálom, hogyha ez jött le, akkor nem olvastad az általános hozzászólásomat, hogy nálam nincs fekete és fehér, ezt általában értettem, hogy megérthető ez is, az is.

  Ha egy kicsit ellentszólok, nem szeretem, ha felnagyítják, mert nem rögtön negatívkodok.

 • 2008.01.14 11:38:49Pandi

  Subbantósdi, az égvilágon semmit olyat nem adtam a szádba, amit nem mondtál, de ha te így jobban érzed magad, dühöngj csak nyugodtan.:)  (Esetleg idézhetnéd, hogy én is meglássam.)

 • 2008.01.14 11:42:23Subbantósdi

  Dühöng a rák! :o)

 • 2008.01.14 11:48:22Hicudzsi

  Na mégegyszer leírom mi volt a fura: akiknek nekimentél, hogy beszűkültek, ugyanazt modták mint Brumibaby, hogy "gyerekek természetellenes helyzetbe kényszerítve stb... stb..." utána meg mellesleg egyetértettél Brumibabyvel és ezzel együtt a dolgot támadókkal (csak mondjuk ők erőteljesebben fogalmaztak).

  Még mindig nem érted, hogy nem téged cikizlek, csak érteni szeretném, hogy most akkor hogyis van ez nálad?

  Megjegyzem attól még lehetsz színes meg überliberális, hogy egy-egy témában határozott véleményed van, mondjuk fekete vagy fehér. :)

 • 2008.01.14 11:56:31Subbantósdi

  Hol használtam ezt a szót, hogy beszűkült? Kérdem é?:o)

  Ki ad kinek és mit a szájába? Megint kérdem én?:o)

  Szerintem nincs itt tisztelete annak, hogy liberális véleményalkotás, kár.

  De én lezártam a témát, inkább megyek másik posztra.

 • 2008.01.14 12:00:15Hicudzsi

  Csak sugalltad ezzel:

  "Én egy kicsit szabadabban, liberálisabb látom a világot, nem úgy, mint ahogy itt látom, a többség.

  Talán nem félek annyira az ismeretlentől és nincsenek előitéleteim."  .) De nincs harag, csak kíváncsi voltam, megmagyarázhattad volna,de nem érdekes. Megyek én is inkább tanulni. :)

 • 2008.01.14 12:02:10Pandi

  Hicudzsi, add fel! El kell sajnos fogadnunk, hogy nem vagyunk liberálisak, félünk az ismeretlentől és szeretünk kígyót-békát kiabálni.  Már-már irigykedem is, hogy Subbantósdi hogy lehet ennyire liberális, szabad.

 • 2008.01.14 12:08:56Hicudzsi

  :))))))

  Hát ez van . :))))))

 • 2008.01.14 12:15:06sziszmo

  Van (azaz a gyerek előtt volt) szerencsém médiaközelben rabszolgáskodni. Volt, amikor gyerekkel kellett együtt dolgozni. Az a véleményem, hogy hamar kialakult (illetve minden korosztályban kialakul) egy "profi" gyerekgárda, akikkel nagyon könnyű együtt dolgozni, mert született tehetségek a gyerekek. A munkát pedig elsősorban a gyerek élvezi, nem a szülő.  A baj ott van, ha (pl. Tomika) a szülő unszolására kerül bele ebbe a mókuskerékbe - ami egy felnőttnek is megterhelő - és már apró korában bele van plántálva a kis fejecskébe, hogy milyen nagyon vagány kölök is vagy te fiam. Azonban azt valószínűleg a szerkesztők is látják, hogy kivel lehet együtt dolgozni majd, és ki az, aki majd stábot sem hagyja szóhoz jutni.  Gondolom az sem véletlen, hogy a műsor promójában ismerős arcocskákkal találkozik az ember. Arról nem is beszélve, hogy azért az anyagi vonzat sem lebecsülendő. Bár szemérmetlenül gazdag nem lesz a gyerek (által a szülő sem), de azért csak össze lehet egy - másfél átlagfizetést gründolni egy hónapban...

 • 2008.01.14 13:00:36Kékfelhő

  "Ki az a Terry Black, mit tudnak a világbékéről, mit csinál Britney Spears? Mi az a politika? Ki hallott már úttörőkről és kisdobosokról? Kádár Jánosról? Mi a plasztikai műtét és ki végezteti magán? Michael Jackson fiú vagy lány? Mi a véleménye az azonos neműek házasságáról?"  Ezekre az én fiam egyszerűen nem tudna válaszolni, mert nem tud semmit a bulvárvilágról, a politikáról, a hazai vagy kinti sztárocskákról.

  Ettől független nem unalmas a kölyök, halálra tudom magam nevetni rajta, csak épp 5 és fél évesen ezek a dolgok - gondolom természetszerűleg - nem érdeklik. Mondjuk engem sem, felnőtt fejjel...

 • 2008.01.14 13:17:23marcangoló

  Hicudzsi, hagyjad, nem érti, amit mondasz. Mondjuk én is inkább Brumibabyvel értenék egyet, mint saját magammal...

 • 2008.01.14 14:16:27Vowel

  fiatalabb koromban én is sokat jártam castingra, lévén Tanodás voltam, és már akkor is azt éreztem, h ez amolyan lóvásár féle. De ott és akkor ÉN döntöttem úgy ,hogy részteveszek rajta. TÉny,h ezek a reklámok elég jól fizetnek.

  A gyerekeimet, bár szépnek és jónak látom őket ;))), mégsem tudtam SOHA elvinni ilyesmikre, mert mindig arra gondoltam, h mi van ha nem sikerül "eladni" őket ? Mit mondok a gyereknek, miért is hoztam ide, miért is tettem ki ennek az egésznek? hogy ezeknek a néniknek/bácsiknak te nem voltál elég JÓ, SZÉP, stb???? grrrrr...inkább meghagyom magamnak a szépségüket és jóságukat, és majd nagykorukban azt csinálnak vele, amit ŐK jónak látnak...

  mondjuk a nagy már igy is szerepelt egy videoklipben, de az is úgy történt, mint ahogy sokan irtátok előttem. Eljöttek az oviba, és azt mondták, itt szeretnének forgatni. Aki akar benne lehet, aki nem, az nem. Én megkérdeztem a gyereket, h akarja-e, ő igent mondott, igy én is.

  Egy nap alatt elkészült a klip, egy hónap múlva megmutatták, és nagyon elégedett voltam az eredménnyel, a mai napig a kedvencem, mert rengeteg cuki gyerek van benne, a legtöbbet ismerem, ott az "enyim" is, és még a dal is jó...

  igy nincs vele gondom...;))  egyébként én is arra gondoltam, h ha megkérdeznék a srácomat, h mi a véleménye a melegekről, nem tudna mit mondani, meg gőze nincs arról, h van olyan, amikor két azonosnemű él együtt és szereti egymást. Ez NEM az ő világa! Még. Ráér erről majd akkor gondolkodni, amikor elég érett lesz hozzá. Én azt szeretném, ha sokáig lenne gyerek...mondjuk ebbe belefér, ha néha hall vmi "felnőtteset" és arról véleményt mond, de a legtöbb dologhoz nem tudna hozzászólni...

 • 2008.01.14 14:17:12Vowel

  Marcangoló,

  nem látlak mostanság...:D:D:D

 • 2008.01.14 14:30:57marcangoló

  Vowel, magamba szálltam, és inkább visszavonultam. :-)))) Meg valahogy már az időmből sem futja. Nem tom, mit csinálnék három gyerekkel... ;-)

 • 2008.01.14 14:37:13marcangoló

  Ja, most, hogy mondtad, benéztem, és látom, miért mondod. Nem én voltam. :-D

 • 2008.01.14 14:38:58Vowel

  OFF:

  Marcangoló,

  Kettőt oviba adnál, ahogy én is tettem...;))) hiszen már a középsőm is 3 éves...egy gyerek pedig nem gyerek, ugye???:D

  és kár, h "magadba szálltál"...

  de ez nem ide tartozik.;)))

  ON:

  ööööööö....

 • 2008.01.14 14:40:23Vowel

  NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEM azért mondtam, ugye nem gondolod???

  AZ a téma, AZZAL az emberrel nem hoz lázba...

  RÁTOK lettem volna kiváncsi...:D (remélem elhiszed)

 • 2008.01.14 14:41:32marcangoló

  Ja, akkor azért még benézek. :-))))

 • 2008.01.14 17:26:06vasszűz

  Ennek a műsornak az előzeteséről el szoktam kapcsolni.

  Elve már az egész koncepció, hogy majd itten édibédi cukimukikat mutogatnak majd.

  Borzasztó ellenszenvesek a reklámban szereplő gyerekek.

 • 2008.01.14 18:09:08Anura

  Én hálisten nem is láttam ennek sem az ajánlóját, se semmit. Amit itt elolvastam, abból azt gondolom, hogy ez egy nagyon ízléstelen, szar CIRKUSZ, ahol a gyerekeknek mórikálni kell magát, aki a legjobb, az kiváltja a felnőttek nevetését, de sokszor lehet látni, hogy szegény azt sem tudja, mivel. Nem helyes ilyen irányba terelni egy gyereket, hogy ha okoskodik, ha kitalálgat dolgokat, ha mindig mindenre tud válaszolni akkor szerethető.

  Ez a Tomika meg szerencsétlen.. nekem is az agyamra mennek az ilyen típusú gyerekek. Ők azok, akik annyira magatartászavarosak, meg szociálisan zavarodottak, hogy egyszerűen kezelhetetlenek. A felnőtt tökéletes figyelme sem elég nekik, folyamatosan akarják a figyelmet, és ezért nem veszik észre, hogy mit szabadna/nem szabadna a többi gyerekkel csinálni. És az, hogy nem engedi szóhoz jutni, a legkevesebb..

 • 2008.01.15 07:41:55cozumel

  Subbantosdi  Egyszer majd ha sok idom lesz, es eszmeletlenul unatkozom, megszamolom hany posztban fejtetted ki, hogy Te egy kicsit mas vagy mint a tobbseg, meg liberalis, meg szines a vilag es kulonbenis, szolithatunk Ms. Tolerancianak.  Amugy meg egyet is ertek sokmindennel, amit irtal. Szerintem sem feltetlenul lesz Britney mindenkibol, aki belecsoppen a gyereksztarok vilagaba.

  Nagyjabol attol fugg, hogy milyen szerepekrol van szo (Kolyokido versus "mutasd meg a fogaidat"), mennyire onszantabol csinalja a gyerek, es hogy milyen biztos csaladi hattera van, hogy az esetleges kudarcokat segitenek-e neki feldolgozni.  Remelem eleg szinesen latom a vilagot:-)

 • 2008.01.15 07:51:46Brumibaby

  Halkan szeretném megkérdezni, hogy nem lehetne felhagyni Subbantósdi csesztetésével? Sztem ez méltatlan a Porontyhoz meg mindannyiunkhoz. Eddig véleményeken vitatkoztunk, nem személyeken, esetleg ketten kedvesen letahózzák egymást, az nekem még belefér, de egységesen nekiesni valakinek, az kiábrándító, még akkor is, ha véletlenül megérdemli, de hát nem is.  (Könnyű nekem, mondhatjátok, mert Brumibabyvel, a tutifrankó avatott és elhivatott megmondójával mindenki egyetért :))))))))))))))

 • 2008.01.15 08:55:15marcangoló

  Brumibaby, szerintem igazad van. :-D

 • 2008.01.15 10:15:39méregzsák

  Brumibaby: erre gondolsz?  "Ma elmosogattam éppen este nyolcra,

  Rakosgatom fel a bögréket a polcra.

  Kettő van fületlen, de elölről szépek,

  Egészen olyanok, mint a többi épek.

  Csak a fületlen részt hátulra kell tenni,

  S nem kell azt a hibát úgy szemügyre venni!

  Mert hiszen töretlen használhatóságuk,

  És csak szépséghiba ez a kis hibájuk.  Most az jut eszembe: sok felebarátom,

  Hogyha képletesen fületleneknek látom,

  Úgy teszem-e őket életem polcára,

  Hogy ne lássak mindig arra a hibára?

  Hanem csak a szépre, hanem csak a jóra,

  Mert csak ha így térek egykor nyugovóra,

  Akkor tesz el úgy az igazságos Isten,

  Ahogy a bögréket rakosgattam itten:

  A mennyei polcra nagyirgalmú szemmel,

  Hátrafelé az én letörött fülemmel."

 • 2008.01.15 10:16:49méregzsák

  bocs, ez lemaradt:  Máriássyné Szemere Katinka:  A fületlen bögre

 • 2008.01.15 10:28:35Brumibaby

  méregzsák :))))))))))))))))

 • 2008.01.15 11:31:17wish73

  nahát, h milyen naívak vagytok...

  van itt egy szűkebb mag, akik egy követ fújnak. nem azt nézik, h mit, hanem, h ki írta. saját vélemény nincs, megvárják, míg születik jónéhány hsz, aztán nevek szerint megy az állásfoglalás.

  ha nem kerültél be, hát, hiába próbálkozol, nem fogsz tudni megfelelni, akármit is írsz.

  imádom pl. a célozgatásokat bizonyos másik fórumra, hogy csak az értse, akinek szól, a többi meg nézzen bambán.

  nem baj, hátha idővel teljesen átszoknak, és nem lesz az embernek outsider érzése. megszoksz vagy megszöksz.

 • 2008.01.15 11:36:50Nilüfer

  wish, ez most kinek is szólt, és miről is szólt????

  Ki fúj mit?? ki van kivel???????

 • 2008.01.15 11:44:18méregzsák

  wish73: ezt én sem értem. milyen célozgatás, milyen fórumra? milyen kemény mag? mutass egy olyan hszt, ami arról szól, hogy "jött ez a hülye 'atyagatya' nicknevű fószer/csaj, mondjuk meg mán neki, hogy húzzon el a ...-ba, mert nem érdekel senkit a véleménye" Sztem nem tudsz ilyet mutatni.

 • 2008.01.15 11:45:01Hicudzsi

  Wish baszus én csak kérdeztem mert nem értettem valamit, leírtam már fenteb, hogy mit... Nem Subbantósdit akartam cseszegetni, csak nem értettem mire akar kilukadni azzal, hogy ellentmondásos dolgokat ír. • 2008.01.15 11:47:17Hicudzsi

  basszus, fentebb...

  bocs csak rossz a billentyűzetem, gyanítom valakik tegnap este kakaót öntöttek bele :))).

 • 2008.01.15 11:55:00zolnaid

  Wish kedves, láss tovább már az orrodnál... szabad országban élek, ott fórumozok, ahol akarok, és nem gondolom, hogy kötelező megadnom, milyen nicket használok az indexen vagy az nlc-n... bár meg kell mondjam, fórumonként ugynazt használom, spec. én nem szoktam váltogatni. Legyen ennyi elég.

  Az meg, hogy egyesek véleményéből képet alkotunk az illetőről, pláne ha sok kommentjét olvassuk, az alapvető emberi tulajdonság. Még ha ez a vélemény nem is mindig kedvező.

 • 2008.01.15 12:43:14Kékfelhő

  ehhe... ez mekkora marhaság :)  elég rég jártatom itt a számat, és van pár ember, akit az írásai alapján még kedvelek is, de eddig gyakorlatilag mindegyikkel volt olyan téma, ahol szöges ellentétben állt a véleményünk :)

 • 2008.01.15 12:44:26druantia

  Üldözési mánia. Volt már ilyen másnál is.

 • 2008.01.15 12:45:54Kékfelhő

  érdekes, az internet szokott ilyesmit kiváltani emberekből...

 • 2008.01.15 13:11:05marcangoló

  Még szerencse, hogy nem vagyok a kemény mag része, így va lehetőségem az önálló véleményformálásra. :-)

 • 2008.01.15 13:14:56szövetszöcske

  Szerintem mindenki a kemeny mag resze aki nem.

 • 2008.01.15 13:15:52marcangoló

  Már megint az összeesküvéselméleteknél tartunk. :-D

 • 2008.01.15 13:22:41Kékfelhő

  marcangoló :D

 • 2008.01.15 13:24:41Hicudzsi

  Én csak egy birka vagyok :)))) ahogy a nevem is mutatja :)))))

 • 2008.01.15 13:26:17Tori

  "Szerintem mindenki a kemeny mag resze aki nem."

  Ez olyan besenyőpistabácsis... :)

 • 2008.01.15 13:33:02szövetszöcske

  Nna, ereztem en hogy egy joizu offolashoz ide kell jonni. A szemelyeskedos beszologatas meg az offolas igy ebed utan sokkal jobban lekot, mint az unalmas es hulye posztok meg a sok okostojas hozzaszolas a posztok eredeti temajahoz, amitol aztan nekem is bizsereg a gyomrom hogy eszet osszak.

  A legjobb arrol vitatkozni, hogy kinek szabad itt a vitarol vitatkoznia. Hogy konstruktiv is legyek, szerintem ugy a legjobb az ilyet csinalni, hogy meg kell nezni az elso 10-20 hozzaszolast, akie a leghosszabb, vagy a legtobb szerintem van benne, na az a hunyo, bele lehet kotni hogy nem lett volna szabad ilyet irnia.

 • 2008.01.15 14:58:48cozumel

  Brumybaby  Nem feltuno, hogy Subbantosdi emeli magat mindig ki az "itteni mag" fole?

  Nana, hogy ez reakciot valt ki...Tudod, "kard altal vesz, ki kardot ragad..."  Amugy ki szamit kemeny magnak, mar ugy megkerdeznem?

  Mert engem pl. hetekig le sem lehet loni, aztan honapokig neha a Poronty fele sem nezek, aztan megint....Vannak ismeros nickek, de sokrol meg nem mondanam, hogy a kezdetektol forumozok, vagy csak mostanaban nyomul aktivan.

  Ja, es en is forumozok meg x szamu masik helyen, 3 eve szerkeztosegi tag vagyok egy nagyforgalmu oldalon is, de engem mindenutt ezzek a nickkel fogtok megtalalni.

 • 2008.01.15 15:15:41Anyatünde

  Wish,  A természettudományokban is előfordult időnként, hogy két kutató egymástól függetlenül fedezett fel ugyanazt / jutott ugyanarra a végkövetkeztetésre.  (Mostanában azért talán kevésbé.)  Értsd, ahogy akarod.

 • 2008.01.15 16:08:36Brumibaby

  cozumel, nem feltűnő, mert én nem olvasok minden posztot, csak amelyik érdekel, és nem olvasok el az olvasott posztokon se minden hsz.-t, de ha úgy lenne is, tartózkodnék attól, hogy vkit az itteni megnyilvánulásai alapján megítéljek.  Hozzászólni is csak akkor szoktam (remélem), ha van véleményem.  Ami épp most az, hogy ez a "kemény mag" dolog egy ilyen blogon baromság. Mindenki elmondhatja, amit gondol, erről szól az internet. Nekünk meg jogunk van nem egyetérteni vele. És lehet, hogy vkivel egyetértek a gyerektáplálás ügyében, és ott vele vok kemény mag, de nem értek egyet a félreizélés dolgában, akkor ott nem vok vele kemény mag?  Kicsit szigorúak vagytok egymáshoz.  Jah!  Szerintem...

 • 2008.01.15 17:00:57cozumel

  Brumibaby  Akkor ezt megbeszeltuk:-)

  Nekem feltunt, mert az utobbi kb. 3 honapban eleg aktiv voltam itt, es Subbantosdi is.

  En sem olvasok minden posztot, de ha erdekel, akkor elolvasom a posztot es a hozzaszolast, mert ugy nem akarok semmit hozzatenni a dologhoz, hogy valaki elottem mar leirta nagyjabol ugyanazt.  Megitelni senkit nem tudok, mert nem ismerek senkit szemelyesen, az meg igen keves, hogy valaki mit ir a neten. A kommentjeit tudom megitelni, az meg engedtessek mar meg nekem.  Mondjuk en jo parszor szembe mentem a "kemeny maggal", (felrekefeles tema pl) es meg sem erzem, hogy barki szigoru lett volna hozzam. Lehetseges, hogy azert nem, mert nem hangsulyoztam lepten-nyomon, hogy en mekkora egy bezzeg ember vagyok a "tobbseghez" kepest?

  Es nem gondoltam ugy, hogy huuu de milyen egyeni a velemenyem, mert pontosan tudom, hogy ITT lehet az, de atmegyek egy masik blogra, forumra, oszt' egy leszek a tucatvelemenyek kozott.

 • 2008.01.15 20:56:50wish73

  vicces, h nem személyeskedtem, mégis rögtön többen voltak, akik magukra vették és támadni vagy védekezni kezdtek. ez nem igényel további kiegészítést. a paranoia diagnosztizálását külön köszönöm, egy jónevű pszichiáter 15 rugót is elkért volna egy szeánszért, ennyi pénnzért pedig két hónapig korlátlanul netezem. így van esélyem valami online-terápiába is belefutni. reménykedem.

 • 2008.01.16 11:12:07mazsola84

  Rosszul vagyok az olyan műsoroktól, ahol gyerekekkel akarják megmagyarázni a világot. Félreértés ne essék, szeretem a gyerekeket, de engem halálosan untatnak az ilyen műsorok. Az okosabb-e vagy, mint a Tilla? című műsortól is hánytam.

 • 2008.01.16 11:49:19Kékfelhő

  Szerintem akkor vicces az, hogyan látja egy gyerek a világot, ha azt tényleg a gyerek látja úgy, ahogy.  A kisfiam és én 4 éve költöztünk a mostani páromhoz, sose próbáltuk sugallni neki, hogy ő az apja, vagy az apa funkciót tölti be a családban, gondoltuk, majd kialakul. Kialakult.

  Kábé egy éve a gyerek elkönyvelte, hogy a párom az "anya férje", és ezzel tökéletesen kerek lett a világ.

  Egyetlen egyszer próbáltam megmagyarázni neki, hogy nem vagyunk összeházasodva, de szeretjük egymást és ezért élünk együtt, ezért jön a kistesó. A kicsi fiam gondolkodott egy tizedmásodpercnyit, majd jól kiosztott minket, hogy ha már jön a tesó és szeretjük is egymást, akkor tessék azonnal összeházasodni, mert azt úgy kell csinálni.

  Eszméletlen nagyot nevettünk a dolgon, EZ számomra egy 5 éves gyerek őszinte véleménye volt, saját kútfőből, a saját tapasztalatain alapulva. És szerintem vicces is volt adott helyzetben :)  De ebből műsort csinálni nem tudom hogy lehetne, vagy miért kellene...

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta