SZÜLŐSÉG

Találgattuk a gyerekfogkrémek ízét

2008. január 9., szerda 15:25

A gyümölcsízű fogkrémeken kívül nem jöttünk rá, melyik fogkrém milyen ízesítésű. Zselés, csillámos, színes és illatos gyerekfogkrémeket teszteltünk.

Nézegessen fogkrémeket!

A legnagyobb méretű Oral-B-vel kezdtünk. Kellemes tutti-fruttis íze, élénk neonrózsaszín színe a felnőtteknek is bejön, lánygyerekeim azonban a külső miatt választották: Hamupipőke, Ariel és Belle mosolyog a tubusról. Ára ne tévesszen meg senkit, a nagyobb mennyiség miatt olcsóbb, mint a többi.


A híres Elmex gyerekfogkrém nem a külsejével hódít. Ízét nem tudtuk meghatározni, az egyszínű fehér krémben enyhe mentolt véltünk felfedezni. Gyerekkorunk kedvence, a Gabi íze semmit sem változott, csak a tubusa lett modernebb. Megjelent viszont a málnaízű változat, amelyet nem győztünk nyaldosni, annyira jól sikerült. Ez nem feltétlenül jó, a gyereknek nehéz megmagyarázni, hogy hiába finom, talán nem kellene lenyelni. A zselés-csillámlós fogkrém pedig csábító.

A Colgate zselés gyerekfogkréme szintén csillámos és átlátszó, apró kék szemcsékkel. Enyhén mentolos íze talán visszatartja a gyerekeket a lenyeléstől. A Signal és az Aquafresh Kids hagyományos, fekvő formátumú, előbbi tekerős, utóbbi pattintós kupakkal. A Signal áttetsző kék, fehér csíkos fogkrémje édes, az Aquafresh háromszínűje pedig kissé kesernyés ízű. A Vademecum Junior almás és epres zselés fogkrémjei neonzöld és neonrózsaszínben pompáznak. A zöldalmás íze valósághű, az epreset nem biztos, hogy felismertük volna, hogy melyik gyümölcs, ha nincs a tubusra írva.

Gyerekfogkrémet választani nem egyszerű. Ha a kölyök nem szeret fogat mosni, célszerű olyat venni, amely érdekes lehet számára: vagy a színes csomagolása, vagy a fogkrém állaga, színe, íze különleges és vonzó. A mi fogorvosunk szerint teljesen mindegy, melyiket választjuk, (bár ő a Signalt valamiért nem kedveli), sok fogorvos pedig az Elmexet javasolja. A legfontosabb azonban a fogmosás technikája és a megfelelő fogkefe, amelyeket egy későbbi posztban fogjuk tesztelni.

Oral-B Stages

Külső: álló formátum, pattintós kupakkal, Disney hercegnők a tubuson
Kupak: pattintós
Szín: neonrózsaszín
Íz: tutti frutti
Állag: zselés
Kor: 7 éves korig
Extrák: fogkrémformázó adagolófej (hold alakú)
Mennyiség: 75 ml
Ár: 507 ft

Elmex

Külső: álló formátum, egyszerű, domináns narancssárga szín, pici egérke a tubuson
Kupak: tekerős
Szín: fehér
Íz: mentolszerű
Állag: krémes
Kor: az első fogaktól 
Mennyiség: 50 ml
Ár: 522 Ft

Gabi Fluorid+Kalcium

Külső: álló formátum, halvány színek, elefánt a tubuson
Kupak: tekerős
Szín: fehér
Íz: kellemes
Állag: krémes
Kor: 1 éves kortól
Mennyiség: 50 ml
Ár: 289 Ft

Gabi málnaízű

Külső: álló formátum, halvány színek, elefánt a tubuson
Kupak: tekerős
Szín: málnaszínű, csillámos
Íz: málna
Állag: zselés
Kor: 1 éves kortól
Mennyiség: 50 ml
Ár: 289 Ft

Colgate Smiles

Külső: álló formátum, zöld alapszín, vidám gyerekek rajza a tubuson
Kupak: pattintós
Szín: átlátszó világoskék, sötétkék szemcsékkel és csillámokkal
Íz: enyhén mentolos
Állag: zselés
Kor: 2-6 év
Mennyiség: 50 ml
Ár: 349 Ft

Signal Kids

Külső: fekvő, vidám fogak a tubuson
Kupak: tekerős
Szín: áttetsző kék alap fehér csíkokkal
Íz: édes
Állag: zselés
Kor:
Mennyiség: 50 ml
Ár: 359 Ft

Aquafresh Kids

Külső: fekvő, a tubus egyik oldalán maci, másikon cica mos fogat
Kupak: pattintós
Szín: fehér alapon kék és piros csíkok
Íz: kesernyés
Állag: krémes
Kor: 7 éves korig
Mennyiség: 50 ml
Ár: 339 Ft

Vademecum Junior almás

Külső: álló formátum, zöld tubus, rajta krokodil
Kupak: tekerős
Szín: neonzöld
Íz: zöldalma
Állag: zselés
Mennyiség: 50 ml
Ár: 289 Ft

Vademecum Junior epres

Külső: álló formátum, rózsaszín tubus, rajta krokodil
Kupak: tekerős
Szín: neonrózsaszín
Íz: eper
Állag: zselés
Mennyiség: 50 mm
Ár: 289 Ft

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.01.09 17:41:43kiskati7

  A fogorvosok szerint 10 éves koráig nem tudja egy gyerek igazán jól megmosni a fogát egyedül. Én ezt hajlandó vagyok elhinni. Az én közel 7 éves lányom roppant szófogadó és tényleg iparkodik rendesen mosni a fogát. De ha megnézem a mosása eredményét, akkor azt látom, hogy itt-ott marad a fogában műzlidarabka. Ezért nálunk az a szokás, hogy a reggeli fogmosást egyedül csinálják a nagyok, de mellettük vagyunk és dirigálunk ( 2 óra múlva úgyis tízóraiznak és oda a tisztaság ), viszont este mi mossuk meg nekik a következő fogmosásig eltöltendő hosszú idő miatt ( és este már nem ehetnek édességet ).

  A fogkrémek közül nekünk a tubusos Vademecum jön be. Szeretik az ízét, és néhány másikkal szemben ez habzik, vagyis tényleg lehet vele normálisan fogat mosni.

 • 2008.01.09 18:08:38Chang Yai

  nekem is bejön a sós :-) mintha a tengerben mosnék fogat, szeretem.

 • 2008.01.09 18:37:52Els

  bohar: a blendamednek van citromos meg még egy nem tudom milyen ízű fogkréme felnőtteknek.

 • 2008.01.09 18:39:34Els

  Talán narancsos, de ezt nem tudom, most lehet hülyeséget mondtam. Bocs, de a citromos tuti.

 • 2008.01.09 19:13:20Eledh Laure

  Emlékszem nekem is elég sokáig mosta anyum a fogam, olyan 8-9 körül hagyta rám az egészet, nincs is egyetlen lyukas fogam sem.

  Nálunk a "csicseri" volt a varázsszó, akkor így vigyorogni kellett, hogy kívülről is megsikálja... :-)

 • 2008.01.09 19:51:04Lilienfeld

  Bohar,

  a DM-ben láttam Fructodent fogkrémet (még mini kiszerelésben is.) A menta-eper, menta-csoki, menta-menta íz mellett van vanília, zöldalma, citrom-narancs, rózsa-ibolya :)

  A 4. oldal alján:

  www.andestrade.hu/newspaper/Andes%202007_jul.pdf  Nekem minden fogkrémtől olyan dzsuvaérzés volt a számban, h. van egy réteg, amit nem tudok leöblíteni. Ezért szoktam rá a Dentomin natúr fogporra: a krémhez képest rém furcsa, nem habzik egyáltalán, olyan, mintha homokkal mosnál fogat (ami majdnem így is van :)  Viszont az említett ipari szemetektől teljesen mentes; és sztem sokkal alaposabban lehet vele fogat mosni, mert rendesen érzed, hol van még lepedék. A dús hab meg az erős íz elveszi ezt az érzést. (Dentominból is van mondjuk habzó-ízes, de nem próbáltam)

 • 2008.01.09 19:55:44Starlark

  Hááát, asszem én óvodás korom óta magam mosom a fogaim, emlékem sincs arról hogy anyám mosta volna helyettem. Nekem sincs egy lyukas se. /Gabi volt az abszolut kedvencem, no meg a Blendi-ből a képregény:)/

  Amúgy ,hogy mennyire romlékony a fogunk tisztán genetika kérdése, de egy jó ellenálló fogat is tönkre lehet tenni.

  Ebben a tekintetben hálisten jó dolgot örököltem a családfámból :) Remélem a kölök is az én fogaim örökli és nem az apjáét.  Egy időben én fluor mentes fogkrémet keresem, mert a kozmetikus ajánlotta. Horribilis összegekért volt csak így letettem róla:(  bohar: remélem te fogsz találni nem mentolost elfogadható áron.

 • 2008.01.09 20:05:37Eledh Laure

  Nem tudom... sok helyen hallottam már a fogromlás genetikai hátteréről, de valahogy én inkább hajlamos vagyok hinni a fogkefe hatalmában, no meg a kevés édesség evésében.  Amúgy egy kérdés:  Sokan reggeli ELŐTT mosnak fogat. Ennek mi értelme???

 • 2008.01.09 20:40:08Anura

  Én a genetikai háttérben hiszek. Alig ettem édességet, sokat mostam fogat, mégis lyukadtak. Ellentét: húgom, zabálta a csokit, alig mosott fogat, mindegyik jó neki. Apám dettó, fogkefével évente 3x találkozik. :)

 • 2008.01.09 20:50:10odrade

  Mentolmentes fogkrémek: Elmex, Homeodent citromos, clorofilles és gyerekeknek epres, Dabur gyogyfogkrém és Dentomin-H gyogyfogpor epres és barackos.A 11 éves fiam fogát még én mosom este legalább az az egy alkalom biztos. De szerintem is a fogromlás nagy részben genetika kérdése.A reggeli előtti fogmosásnak szerintem SEMMI értelme:)

 • 2008.01.09 21:00:26Starlark

  Végülis van értelme csak nem tudom miért jó fogkrées szájjízzel reggelizni. :)  Éjszaka nem működik a száj öntisztulása akkor szaporodnak leginkább a bacik, szaporodnak a bacik melléktermékei ezeket lehet nem szeretnék lenyelni...

 • 2008.01.09 21:00:27Moira

  A Lush-nak annó volt sós fogkrémje, és fekete(!) is. Ezzel addig kellett fogat mosni, míg eltünt a feketeség a fogadról. Most voltam fent a honlapjukon, de már nem találtam. Lehet, hogy külföldön még gyártják.

  A párom Dentomin fogport használ. Nekem is bejött, tényleg leszedi a lepedéket, mex utána egy kis "sima" fogkrém a mentolos lehelletért.

 • 2008.01.09 21:05:27wish73

  nekem azt mondta a nagyapám, h az meg már milyen dolog, h megreggelizzük az egész éjjel termelődött mindenfélét a szánkban, ezért kell rögtön ébredés után fogat mosni, aztá perszekaja után újra.

  azt is hallottam, h savas dolgok-üdítő, gyüm.lé, citromos tea, alma, stb után kifejezetten káros a fogmosás, mert felmarja a sav, meg kell várni, míg visszaáll a kémhatás, különben elsuvickolja az ember a fogait.

  sokan nem a mentholra, hanem a fluorra allergiásak, pár hónapja szűnt meg a rossmann sajátmárkása. anyám azóta felkutatott mindent, de ő is csak a fogporig jutott.

  nekünk annak idején azt javasolta a védőnő, h amíg nem tudja kiköpni, ne tegyek fogkrémet a fogkefére, de az a legegyszerűbb, ha egy textilpelenka sarkával megdörzsölöm a fogakat.

  ja, és a fogorvos azt mondta, h a csoki jó, mert zsíros és réteget von a fogra. jó, nyilván nem fogmosás, de a cukorka és egyéb édességek helyett.

 • 2008.01.09 21:05:57Eledh Laure

  Hát lehet valami a genetikában is, nem mondom.

 • 2008.01.09 21:20:56tavaszkisasszony

  azert a porokkal és a szemcses cuccokkal en vigyaznek. a fogidokim most tömött be egy nem lyukas, hanem kikopott fogamat (a nyakanal). Ö kifejezetten a gyenge (soft) sörtéju sensodune fogkefeket ajanlja, fogkremre azt mondja, gyenge, kremes es felnottnem max egy borsonyi (tehan nem a brutal nag ynyilasu kremekbol vegignyomni a meteres kefet). es azt is mondta, ami nem jon le a sikamikaval, az ugyis fogidokira tartozik(szoval fogko).

  Valamint, hogy a szajapolas nem fogmosas, hanem plusz fogselyem (mert az genetika, hogy olyan szorosan allnak a fogaid, hogy a kefe kozte ne m tisztit) es szjviz minimum, de inkabb szajzuhany vagy elektromos kefe, mert a rossz technika gyorsan rogzul, felnottkorban mar alig tudjuk modositani (meg ha nagyon igyexunk is) es hogy a fogko az egyik nagy veszely, s van, akinek egy-ket havonta felrakosik annyi, mint masnal evente.  Szoval a fogkremre nem volt hozzafuzese, a technikara viszont annal inkabb.

  Egyebkent nalunk is Elmex.

 • 2008.01.09 21:39:33Eledh Laure

  akkor mostantól kevesebb krémet használok. :-)

 • 2008.01.09 21:41:29rnagy8

  Én terhesség alatt fogínyvérzés ellen Parodontax Classicot használtam (fluor mentes). Elég ratyi íze van, de meg lehet szokni, és nekem használt.

  Gyerkőcnek még nincs foga, de már nagyon jön, így a tippeket köszönöm.

 • 2008.01.09 23:21:26Memme

  A norveg fogorvosok szovetsege most hajtotta el a francba a colgate-t, mert a fogkremuk (a total) tobb kart okoz, mint hasznal es igy a toluk kapott tetemes ossegrol is lemondanak, de nem reklamozzak inkabb. (ismeros reklam?: a magyar fogorvosok szovetsegenek ajanlasaval... ugyanez norvegban)

 • 2008.01.10 00:42:45Lilienfeld

  Biztos van, akinek nem jó a fogpor; én idestova tíz éve használom, és semmi kopás vagy ilyesmi.

  Fogkrémet csak akkor, ha minősített oka van az illatosításnak. (Bár ez a rózsa-ibolya cucc felcsigázott - milyen lehet már kölnivel fogat mosni? :)

  Anno, amikor bejött az Amway, a brutálnagy, brutáldrága, de-ez-eltart-fél-évig-is-mert-csak-egy-borsónyi-kell-belőle tubusával, na akkor jöttünk rá, hogy MINDEN fogkrémből elég egy borsónyi. Legfeljebb a fejed nem habzik fel úgy, mint a Rába Szentgotthárdnál.

  De akkor is a Dentomin a legjobb. Ja, és olcsó és környezetkímélő és magyar termék.

 • 2008.01.10 08:41:00Picinger

  Ínygyulladás és fogínyvérzés ellen a legjobb fogkrém a Meridol.

  Igaz, nem túl olcsó, de nekem nagyon bejött.

 • 2008.01.10 09:52:25begyszli

  Valaki nem tudja véletlenül, hogy hány éves kortól ajánlott fogszabályzót hordani? Vagy mitől függ, hogy ajánlja-e az orvos vagy nem? Mindenki mást mond. Én úgy gondoltam, hogy amíg nem esik ki az összes tejfog, nem kell. Viszont marha lassan esnek ki (már 11 éves és még csak 8 fogat váltott) és hát igen-igen nagyok a metsző fogai. Igazi kics nyulacska:) Nagyon előre is domborodik, mert szerintem kicsi az álkapcsa. Szóval ha valaki tud valami okosat az szóljon.

 • 2008.01.10 10:06:46másutt

  begyszli, en ugy tudom, hogy amint egy fog kibujik es lathato, hogy 'rossz helyre no', ajanlatos szabalyozni.

  konnyebb 'elterelni' a helyes pozicioba mialatt no, mint a mar teljesen betelt fogsort atvarialni.  igy ha pl. ha a bal felso kettes a helyes pozicioba kerul, az utana a harmas, negyes, stb is a jo helyre no. ha az egyes rosszul nott, valszinuleg baj lesz a tobbi helyevel is, mert a rosszul nott foghoz alkalmazkodnak, az felreloki oket, stb.  remelem ez segit.

  (nekem is ezt csinaltak, profi volt a csaladban)

 • 2008.01.10 10:22:46begyszli

  köszi másutt! Asszem ezt nem lehet körzeti fogdokira hagyni, keresek valakit a környéken, mert nem szeretném, hogy később még több gondja legyen a fiamnak. Most egyenlőre úgy néz ki, hogy ha kellene hordania fogszabályzót szívesen tenné. Nem várom ki az időt amíg ciki lesz:)

 • 2008.01.10 10:31:05másutt

  amit leirtam az nem tegnap volt :) (nyolcvanas evek), es lehet, hogy azota megvaltozott a szakvelemeny. de en megnezetnem, legfeljebb azt mondjak menjetek vissza 2 ev mulva.  de en ugy hallottam, 'minel elobb annal jobb'  (csak egy darabig ciki.. utana megint kool! a felnott fogszabalyozas nagyon meno most! :)

 • 2008.01.10 10:38:30begyszli

  Azért akarom máshová vinni, mert itt helyben két orvos rendel és egyik ezt mondta, másik azt. Most akkor döntsd el. Attól, hogy az egyik nekem szimpibb, nem biztos, hogy mint szakember is jobb.

  Ja, azt én is tapasztaltam, hogy milyen "menő" a felnőtt fogszabályzás. Egyik barátnőmnek is volt nemrég egy évig fogszabályzója és azzal "szórakozott", hogy más-más színű kis kövecskékkel díszíttette.

 • 2008.01.10 10:41:22galiba

  Én saját célra ezt használom: Tea Tree Oil. A haramiának meg Weleda fogkrémet, szintén kapható a DM-ben. Nem olcsó. Viszont a csemetének még csak 8 db egész foga van (1,5 évesen!) + 1-2 kezdemény, úgyhogy még egy fél tubussal sem sikerült elpusztítanunk a fogkrémből:-)

 • 2008.01.10 10:42:37Metog

  boharnak, ha még belép:

  én is mentholmenteset használok. van az elmexnek, tutijóóóó! ajánlom.

  fogszabályzásról: 13 éves fiamnak korábban amatőrök ajánlották. ezek után a gyermek - tutijoóóó - fogorvosunk tanácsára hallgatva vártunk. ez volt a jó. mire kinőtt neki az összes, szépen helyrerakták a csálékat.

 • 2008.01.10 10:43:20Zsákos ember

  begyszi: mi harom evesen vittuk el elosszor egy olyanhoz, aki kifejezetten gyerekek fogszabalyzasaval foglalkozik (a cumitol ferden alltak a fogai). Persze kb kirohogott amiatt, hogy 5 eves kora elott ne is szamitsunk ra, hogy egyutt fog mukodni. Egyebkent azert ajanljak a tejfogak szabalyzasat, mert akkor a vegleges fogak mar jobb helyre fognak noni. Ebbol gondolom, hogy nem kell megvarni a vegleges fogakat.

 • 2008.01.10 10:43:45galiba

  Ja, saját célra próbálkoztam a felnőtteknek való Elmex-szel, nekem nem volt jó. Mintha nem szedte volna le rendesen a lepedéket.

 • 2008.01.10 10:44:22begyszli

  Metog hol ez a tutijó fogorvos?

 • 2008.01.10 10:46:03begyszli

  Szóval ismét jól összezavarodtam:) Marad az, hogy keresnem kell egy tényleg jó fogorvost és majd Ő megmondja a tutit:)

 • 2008.01.10 10:52:13Metog

  galiba: felnőtt elmexből is többféle van már, érdemes próbálkozni. én a homeopátiást fogyasztom, mert mentholt sajna nem bírja a "gyomrom".  zsákos ember: a fiamnak a tejfogai még nagykönyvszerint álltak. ennek ellenére maradandók kezdetben nem.  begyszli: Déli pályaudvarnál. sajna mostmár magán. ha továbbra is érdekel, holnapra előszedem a számát.

 • 2008.01.10 11:00:08begyszli

  Köszi, de az kicsit kiesik. Azért ha nem találok közelebbit, visszatérek hozzád:)

 • 2008.01.10 11:01:43Metog

  ja és még valami: az elmexnek van egy gélje. hetente egyszer kell vele végigmosni a fogakat. kisebbek egy enyhe öblítést tehetnek, de a nagyobbak már ne öblítsenek. csak azért merem ezeket leírni, mert a 13 éves srácomnak teljesen tökéletesek a fogai. korábban itt olvashattunk a barázdazárásról is. megelőzve az itthoni fogorvos kollégákat, a mi doktorbácsink már megcsinálta ezt akkor, amikor kijött az összes maradandó rágófoga a gyereknek. (akkor a többi szülő totál hülyének nézett emiatt)csak ajánlani tudom mindenkinek az eljárást. (hozzáteszem azonban, hogy ez itt nem a reklámhelye célzatttal született)

 • 2008.01.10 11:41:50Eledh Laure

  Mi az ördög az abarátdatárás?!

 • 2008.01.10 11:42:21Eledh Laure

  öööhh, akkor újra:  Mi az örödög az a barázdazárás?

 • 2008.01.10 11:53:34begyszli

  Eledh Laure megnéztem mi a barázdazásár. Amikor kibújnak a csontfogak v.miféle (műanyag?) anyaggal vonják be a fogakat, ami segít elkerülni a fogszuvasodást. Azt olvastam, hogy gyerekkorban nagyon hasznos, de felnőtt korban is ajánlott lehet.

 • 2008.01.10 12:09:10Kékfelhő

  pillanatnyilag én is a gyerek Gabi fogkrémét használom, ez az egyetlen, amitől nem forog annyira a gyomrom

 • 2008.01.10 12:39:01Metog

  A barázdazárás 10 percig tart kb. egyszerre csak az egyik oldalon csinálják. beecsetelik a fog felszínét és egy kéken világító lámpával "rászárítják" a fogra. nagyon laikusan.

 • 2008.01.10 13:01:34Eledh Laure

  á, köszönöm. Ha megyek HPV-szűrésre, csináltatok majd egy barázdazárást is a szomszéd ajtóban. Csak nehogy összekeverjem, hol mit kell kérni.... :-))))

 • 2008.01.10 13:22:23begyszli

  Pont ez jutott eszembe, hogy nehogy összekavarodj az ajtók között...:)

 • 2008.01.10 13:48:28Metog

  felnőttkori barázdazárásról nem tudok. de sok sikert.

 • 2008.01.10 13:55:24begyszli

  Metog én csak a gúgülben olvastam:)

 • 2008.01.10 14:43:15Metog

  begyszli! Nem zárom ki. Én sajna nem tudtam róla, így a mostani terhességem el is vitte az egyik fogamat.

 • 2008.01.10 15:10:43wish73

  fogszabályzás már fogváltás előtt. uis, ha pl. ujjszopós és torzult az egész állkapocs, boltozat, akkor nem kell megvárni, míg rossz helyen kinő az új, hanem már ún. trainerrel-éjszakai szilikoncucc lehet előkészíteni a terepet. ez az új "trend", ősszel hallottam egy konferencián. és míg mondjuk egy ilyen készülék 30ezer körül van, addig a klasszikus fogszab. egy nullával több, úgyhogy nem kizárt, h a megelőzéssel elég sokat lehet spórolni.

 • 2008.01.10 15:33:18begyszli

  Mennyi???

 • 2008.01.10 21:05:34kovvacs

  Ajánlom még gyereknek - mi ezt használjuk:

  Homeodent (citromos, de többféle is van) fogkrém.

  A homeopátiás fogkrémek nem tartalmaznak mentolt, így nem csípnek.

 • 2008.01.12 00:45:11wish73

  begyszli, tőlem kérdezed?

  igen, egy alsó-felső, fog színéhez passzoló fogszabályzó rendszeres kontrollokkal, utánállításokal ennyi. a trainer is annyi, amennyit írtam.

 • 2008.01.12 20:15:46wish73

  ma láttam a auchanban csoki és kóla ízű fogkrémet. kívácsi lennék az ízükre

 • 2008.06.14 11:26:25zelzele

  kicsit offos kerdes: a kisfiam tapszeres es ugy olvastam, hogy minden este az utolso etetes utan meg kell tisztitani az inyet, mert kesobb a fogai szuvasok lesznek a tapszertol. Igaz ez? Ha igen, mivel tisztitsam meg, meg csak 3 es fel honapos?

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta