SZÜLŐSÉG

Hogyan csináljunk tuti fiút, vagy tuti lányt

2008. január 6., vasárnap 12:00

Mi nők gyakran tévedünk. Anyaként az első tévedésem az volt, amikor évekig önmagamat kizárólag lányos anyának vallottam. Ha fiam lett volna először, nyilván fordítva lett volna. Van, aki három lány mellett is fiúra vágyik, de olyan is van, aki egy focicsapatnyi kisfiú mellett éjjelente fodros tütükről és loknis copfokról álmodik. Milyen szerencse, hogy már nem nagyon kell attól tartanunk, a szomszéd bácsi ránézve újszülött lányunkra bíztatóan vállon vereget minket: Nem baj, a második már biztosan fiú lesz. Néhányan nem bízzák a véletlenre a dolgot, felkutatnak minden népi trükköt, kipróbálnak minden fellelhető tudományos és kevésbé tudományos technikát. Kínai horoszkóp, spermák állóképessége, apuci meleg vízben áztatása, krumpli rejtése az ágy alá. Tudja meg Ön is, hogyan csináljon 2008-ban tuti fiút vagy tuti lányt. (Az esteleges tévedésekért reklamálni blokk ellenében lehet csak)


Az én perverzióm első körben lány volt. Meg is tettünk az érdekében mindent, tudományosan álltunk a dolgok elébe. Összevetettük a petesejt és a hímivarsejt állóképességét, ugyanis a fiú harcosok (tudományosan Y kromoszóma)gyorsabbak, de hamarabb kidőlnek, hiába, ők valljuk be, később is megőrzik eme jó tulajdonságukat. Mindössze 12-18 óráig bevethetőek. A lányok (X) viszont lassabban érnek be a célba, életben vannak azonban 48-72 óráig. Mi sem egyszerűbb, ha pontosan tudjuk a peteérést, előtte két nappal vessük rá magunkat apára, utána viszont véletlenül sem, ha lányt akarunk. Ha azonban fiút szeretnénk, a peteérést követő 24 órában van rá a legnagyobb esélyünk.

Ha nem vagyunk annyira biztosak biológiai megfigyelőképességünkben, a hűtő tartalmának szoros felügyeletével is manipulálhatjuk a későbbi rendbontók nemét. Egyes kutatások azt állítják, hogy az étkezés nagymértékben befolyásolja a születendő gyerek nemét. A fiúknak segítség a paradicsom, gomba, szárított hüvelyesek, fehérkenyér, füstölt hús, tojás, vörös húsok és a sós ételek. Lányok érdekében azonban egyen a mami rengeteg zöldséget, halat, tejterméket, teljes kiőrlésű gabonát. Mennyivel egészségesebben hangzik már az is, ahogyan a lányok indulnak, igaz? De ne idegesítsék ezen fel magukat a férfiak, ugyanis a stressz gyilkolja az amúgy is harmatgyenge Y katonákat. Sőt, ha a papa gatyája szoros, az is kinyírja a leendő trónörökös esélyeit. Rossz hír az is a férfiaknak (lássuk be, nekünk is), hogy túl sokszor sem érdemes ellőni a patront, mert az is növeli a gyengébb (haha!) nem esélyeit.

Diétázó anyukák figyelem! Kutatók bebizonyították, hogy a vércukorszint esése lánygyerekeket eredményez nagyobb százalékban. A szervezet ugyanis úgy érzékeli, hogy a nő egészségi állapota gyengébb, így az utód is az lenne, egy gyengébb, kevésbé domináns hím pedig kisebb eséllyel örökíti tovább magát. Egy életképtelen fiú utód helyett, inkább egy életképtelen lány utód, világos. Ha azonban van néhány felesleges százezrünk, nyugodtan ellátogathatunk melegebb éghajlatra, mert trópusi éghajlaton valahogy több fiú gyermek születik, hogy miért, nem tudni. Férfiak, nincs még veszve semmi, irány az Egyenlítő!

Végül távolodjunk el a valóságtól és hagyjuk, hogy Kína kezébe vegye családunk nemi eloszlása (s lassan a világ) feletti uralmát. Böngésszük a kínai fogamzásnaptárt, majd terjesszünk módosított formátumban a neten barátaink és ellenségeink között, miután a rózsaszín szobába hazavisszük az öt napos fiunkat.

A legbátrabbak próbálkozhatnak a különböző pózok variálásával, anya hosszabb ideig felültartásával fiút, normál pózban bármit (kutyát azért nem) eredményezhet.

Ki tudja, talán már nem is olyan távoli az a jövő, amikor mindenki olyan nemű gyereket szül majd, amilyet akar, hiszen mesterséges megtermékenyítés útján már szelektálható a két nem. De vajon mit eredményezhet ez a kis "istenjáték"? Hogyan kapunk érte büntetést? Addig is olvasgassunk egy kis Merle: Védett férfiakat és örüljünk, ha fiú, örüljünk, ha lány!

(Forrás: www.abbcenter.hu, www.gyongyosinfo.hu, www.index.hu)

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.01.07 14:15:30marcangoló

  Á, de ez olyan farkastkiáltós sztori. Harmadszorra tuti azt hinném, hogy át akarnak verni, mondjuk akkor kell adni az ominózus nevet.

 • 2008.01.07 14:18:12zolnaid

  lassan már ott járunk a harmadiknál. (és igen, még lehet belőle név is, akkor majd megírom.)

 • 2008.01.07 14:24:41huhhh

  Marcangoló, szerintem is úgy kell csinálni, hogy amikor már mindenki biztos benne, hogy egy újabb elterelő hadművelet áldozata, na akkor kell beélesíteni az alibinevet. :)) Hátránya, hogy utána tényleg ki kell találni egy másikat. :))

 • 2008.01.07 14:28:54marcangoló

  Á, tudod, hogy három gyerek még trendi, affelett meg már űbergáz.... Zolnaidéknak már csak egy dobásuk van.

  Zolnaid, akkor szorítok, hogy fiú vagy lány legyen- ami a névnek megfelel. Persze az igazi jó alibinév az a Gabi.

 • 2008.01.07 14:32:50Pandi

  Zolnaid, na akkor lesz mit vásárolni Londonban!:)))  Nálunk nem kellett alibi név, mert a gyerekem bentről nekem megsúgta (bruhaha), de tényleg akárhonnan kezdtem, akármilyen lelkiállapotban, de mindig csakis az az egy név lebegett a szemeim előtt. Így mindenki el is lett hajtva - nagyon elegánsan - az ötletével.  Atina nem lehet közös az anyósunk, mi pont tegnap vesztünk velük össze piszkosul?

 • 2008.01.07 14:33:38marcangoló

  Pandi, nekem azt súgta, mi nem akar lenni. :-D

 • 2008.01.07 14:34:43huhhh

  Továbbá Viki, Bogi... most hirtelen nem jut több eszembe. Csak utána nagyon gyorsan el kell húzni, nehogy visszakérdezzenek (Viktor vagy Viktória). :))

 • 2008.01.07 14:36:03huhhh

  Atina, Pandi, anyóssal összeveszni??? Áááá, milyenek tudtok lenni... :)))

 • 2008.01.07 14:37:27marcangoló

  És a Bogi? Bogáncs?

 • 2008.01.07 14:41:07huhhh

  Jaj, Marcangoló, természetesen Bogdán. Az unokaöcsémet is így hívják, bár amikor született, a szülésznő nemes egyszerűséggel kijelentette, hogy a nővérem mondjon más nevet, mert ilyen név nincs is. Még szerencse, hogy az orvos szélesebb látókörű volt, különben valami másnak hívnák a gyereket. :))

 • 2008.01.07 14:42:50marcangoló

  Kár, hogy nem írt egyből valami rendes nevet karszalagra.

 • 2008.01.07 14:44:26huhhh

  Lehetne mondjuk Benő...Benőke (bocs minden Benőtől :)))

 • 2008.01.07 14:44:49Pandi

  Marcangka, az se kutya, csak macerásabb.:))  Huhhh, én vagyok a büdös tapló, amikor jöttek nem fektettem le eléjük a hóba a vörös szőnyeget, sőt, még a fúvószenekar sem ért rá...

 • 2008.01.07 14:51:39méregzsák

  Nálunk a Helka ütötte ki a biztosítékot a kórházban, elírták Melkától kezdve mindennek, a végén már azt sem bántam, hogy Helkát Borostyánozták - ez a második neve -, mert ezt legalább nem írták-mondták rosszul... bár azért amikor tizedszerre kérdezték meg, hogy télleg van-e ilyen név, hogy Helka, legszívesebben visszaszóltam volna, hogy nincs, most találtam ki, vazze!

 • 2008.01.07 14:52:39huhhh

  Pandi, igazán kár, pedig az anyós a legtoleránsabb, legkedvesebb lény a világon, igazán nem ezt érdemelte volna.

  NEKEM ugyan fogalmam sincs, hogy milyen a TE anyósod, de én ezt sokkal jobban tudom nálad, úgyhogy meg is mondom neked, hogy fúúúúúúúúúj, hogy viselkedtél szegénnyel. :))))

 • 2008.01.07 14:54:18huhhh

  Méregzsák, Helka-Melka, a Milkához mit szóltál volna? :)) Lehetett volna sok bocifoltos lila cuccot venni a gyerkőcnek. :)))

 • 2008.01.07 14:55:06Pandi

  Huhhh, tudod mit, mennyé Londonba!:)))  Egyébként az enyimé tényleg olyan különleges lény, hogy mindjárt bérelek is neki egy ketrecet az állatkertben, hogy más is csodálhassa.:D

 • 2008.01.07 14:55:37marcangoló

  Méregzsák, még ha te is találtad volna ki, akkor is lehetne...

 • 2008.01.07 14:58:28starbuck

  Ismerőséknél megszületett az első unoka, egy kislány. Tény, hogy nem egy szokványos nevet kapott a szüleitől. Az újdonsült nagymama egy kisboltnak volt a tulaja. Anyu ment vásárolni, s érdeklődött a kislány felől, kérdezte a nevét is. Ekkor a nagymama akkurátusan elkezdte tanulmányozni az áruval megrakott polcokat, majd, amikor a tisztítószerekhez ért, meglátta az Ultrát. Ekkor boldogan közölte anyuval: Dézi!

  Komolyan, ezen azóta is röhögünk.

 • 2008.01.07 15:00:30marcangoló

  Akkor már inkább Százszorszép. Én bírom ezt a virágneves- gyömölcsneves újkori vonulatot.

 • 2008.01.07 15:05:20Pumatex

  Nálunk két vetélés után tényleg tökmindegy volt a neme. Mondjuk 50,000001%-ban szerettem volna fiút, mert az előző házasságából van egy lánya, hogy ha mégsem szülhetek másodikat, legyen fia is.

  Mindenki esküdött, hogy fiú, mert linea, mert hegyes, mert hátulról nem látszik, mert zöld a szemem, mert nő vagyok, vagy mert mittodomén (kábé ilyen komoly alapokon mondták, hehe). Mondjuk én is megálmodtam kétszer a kukiját.

  Ehhez képest olyan tuti kiscsaj, hogy ihaj. És amikor megtudtuk, úgy örültünk neki, hogy csak na. Ha meg fiú lett volna, akkor meg annak örültünk volna. Ez van. :D  Most dolgozunk a másodikon, hétvégére már talán megtudom, hogy sikerült-e. De az tutkó fiú lesz, ha a cikknek lehet hinni, mert elég későn készült. :D Vagy nem. Mindegy, valamelyik biztos lesz, ha már megszületik...  Egyébként 2 hónapos volt Panna, amikor már kitaláltuk a meglévő fiúnév mellé az új lánynevet... :))))))))))))))))))))

 • 2008.01.07 15:06:28Eledh Laure

  Jaja, a virágnevek frankók. De azért nem irigylem Feslő Rózsa nevezetű hajadonunkat. Mert ugye majd úgy 40 felé már lehet kínos lesz... Meg ugye ott van Arany Virág és húga Arany Pálma. Határeset.

  Vizsont az Alma sztem t szép és egyszerű, nem tudom Magyarországon adható-e már.

  Lányoknak az Iringó, Írisz nagyon szépek.

 • 2008.01.07 15:07:30marcangoló

  Eledh, az Alma minden további nélkül.

 • 2008.01.07 15:09:17starbuck

  Lányom 2. neve Iringó.

 • 2008.01.07 15:11:32másutt

  :(

  Az Alma nevet megvetozta Draga Parom!

  :(

  Nekem az volt a numero uno legkedvencebb nevem

  Latinul, spanyolul azt jelenti: LÉLEK.

 • 2008.01.07 15:24:08Eledh Laure

  Tényleg?! De jó! Nem is tudtam, hogy ilyen jelentése van.  Jó lenne, ha lehetne egyedibb neveket is adni... Bár amikor egy kislányt Fradikának akartak anyakönyveztetni... háááát, akkor már inkább legyen csak így egyszerűen "Mari"...

 • 2008.01.07 15:26:39huhhh

  Erre a Fradikára én is emlékszem. Az apuka elképzelse szerint a keresztelőt a Fradi-pálya közepén megejtett kezdőrúgás vezette volna be. :))

 • 2008.01.07 15:29:36énisénis

  Az jó, hogy lehet egyedi neveket adni, de szülészorvos baratnőm szerint, az elmúlt egy-két évben megszaporodtak a Máriák, Erzsébetek, Magdák, Jánosok, Józsefek, Ferencek ....stb. Először meglepett, de aztán arra jutottam, hogy ma már ezzel lehet különlegesnek lenni a Fradikák és egyéb cifra nevű gyerekek között!

 • 2008.01.07 15:32:22Atina

  Az egyedi nevekkel az a baj, hogy van sok hülye szülő, akik nem gondolnak bele, hogy a gyerek felnőtt is lesz.

  Pl.: fiú név: Dömper, Anakin.

  lánynév: Orália. - több most nem jut eszembe.  Idén is nemsokára kijön a statisztika a tavalyi nevekről, meg hogy milyen új neveket anyakönyveztek. Én mindig jót szórakozom rajtuk.

 • 2008.01.07 15:35:09énisénis

  Ja, és óvónő anyósommal röhögtünk pár éve, mert mondta, hogy kb 5 gyerekről a neve alapján el nem tudta dönteni, hogy fiú vagy lány, pedig nem begyepesedett nő.

 • 2008.01.07 15:39:01Atina

  Én kórházban dolgozom, volt ott Orsós Napsugár Angyalka. De volt olyan, hogy telefonált az ápolónő az ujszülött osztályról, diktálja be a gyerek adatait, én írom a gépezetbe. Csak ott akadtam el, hogy 1-es, vagy 2-es. Visszatelefonálok, megkérdem.

  Azt mondta, most nem tudja, de mindjárt megnézi, mert ő most kezdte a műszakot.

 • 2008.01.07 15:46:11másutt

  aki nev ugyben akar jatszani, ez a 2 hely a kedvencem:  hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_n%C3%A9vnapok_bet%C5%B1rendben  www.behindthename.com/

  ez utobbiban vilagszintu statisztikak vannak, magyar is... es meg lehet keresni a nevek rokon neveit es variacioit...

  peldaul az Erzsebet rokon neveinek listaja (WOW!)

  www.behindthename.com/php/related.php?name=erzse10bet  Eledh Laure: az Alma nev meglepetesszeruen Svedorszagban igen nepszeru (#31) most.

  az USA-ban is az volt a szazadfordulon, de most eppen ter vissza megint.. kicsit patinas a hangzasa..

  :D

 • 2008.01.07 15:54:27Atina

  másutt megnéztem az egyik linket. Különösen tetszett a Dzsuliett, Zsüliett, Stecida, Izrael.  Lehetne még pl. Palesztina, v. Nigéria, v. Kenya, stb.

  A miénk lehetne Tunézia, mert ott fogant.

 • 2008.01.07 16:00:04másutt

  ja, es az uniszex nevek (mint pl Riley vagy Morgan) iszonyuan nepszeruek az USA-ban es Angliaban.

  tobb ilyet ismerek, es egyikuk sem tunik szexualisan konfuznak (nincs identitaszavarja).

  ez valami nagy divat kezd lenni.

  nemtom miert.

  szoval, enisenis, fura az egesz, de sok helyen divat.  a 'regimodi' nevek meg sok mas europai orszagban is ternek vissza, a babanevkonyvem szerint.  Ami mindig falhoz vag, hogy most per pillanat 1/2 europaban az Anna es a Hanna vezetnek, ami ugye ugyanannak a nevnek a variacioja. Ha az Annakat es a Hannakat osseadjuk, az kb a csecsemok fele Magyarorszagon, Nemetorszagban, stb.

 • 2008.01.07 16:04:01másutt

  namegegyet aztan lelepek:  www.nyilvantarto.hu/new/kozos/index.php?k=statisztikai_adatok_lakossagi_legujsznevek_hu  magyar csecsemo utonestatisztika, hogy ne kelljen talalgatni mi nepszeru!  pussz.

 • 2008.01.07 18:13:28mzperx

  Subbantósdi: Uzsokival kapcsolatban tudok segíteni (de nem Csapónál szültem), hová tudok írni Neked?

 • 2008.01.07 18:24:16Eledh Laure

  Jah, ismertem egy Ázsia nevű lányt... Jujjj. Még szerencse, hogy fekete hajú, barna szemű, kreolols bőrű volt, és nem mondjuk anygali tejfehér bőrű szöszi.

 • 2008.01.07 18:25:23Eledh Laure

  :-( pedig az Anna tetszett. Meg a Panni mint becézése, csak mióta volt egy főnököm, akinek az igan kekec felesége volt Pannika (rosszabb napjain Annuska)...

 • 2008.01.07 18:26:23Atina

  Nekem tuti fiam, vagy tuti lányom lesz:-)

 • 2008.01.07 18:42:22vikimanka

  Ha már neveknél tartunk.Most,mikor szültem volt bent az osztályon egy baba,aki Krisztiánó Ronáldó lett.Ezt a két keresztnevet kapta.DDD))))

 • 2008.01.07 18:59:15Atina

  A párom 1976-ban Leonardó lett volna az anyja kedvére, de akkor még az apósom ellent mert mondani neki, s simán lett László őutána.

  Egy jó pont apósnak! ;-)

 • 2008.01.08 06:45:54Subbantósdi

  mzperx:nyugodtan írhatsz nekem ide, mert talán másoknak is tudsz segítséget nyújtani.

 • 2008.01.08 09:45:23mzperx

  Subbantósdi: OK. :)  Tehát, Uzsokis tapasztalatok 2006. nyár:  -miket kérnek majd bevinni a kórházba:

  a babáknak csak popsitörlőt (és értelemszerűen hazamenős ruhát) kellett bevinni, minden mást adtak.  -fizetős szobák:

  Amikor én voltam, 3 db fizetős szoba volt, 2 db egyágyas, és 1 db kétágyas. Fizikailag ez úgy néz ki, hogy a kétágyas és az egyik egyágyas egymás közvetlen közelében találhatók, ezekhez tartozik egy (szép, kultúrált) zuhanyzó, mosdó és WC. A másik egyágyas szoba kicsit odébb található, a csecsemőosztály mellett, külön saját vizesblokkal.  Nálunk úgy működött a dolog, hogy még a szülőszobán megkérdezték (hogy szülés előtt még, vagy után, arra már nem emlékszem :)) , hogy szeretnék-e fizetős szobába menni, viszont ebben az esetben az összeg egy részét (azt hiszem, 4 éjszakát előre) ki kell fizetni még aznap (vagy nyilván értelemszerűen, amikor "magához tér" a kismama) :) majd a többit (ha ennél tovább kell maradnod) távozáskor fizeted.  Ha éppen nincs hely fizetős szobákban, akkor is szólhatsz, hogy Te lehetőség szerint át szeretnél költözni, és akkor amint felszabadul ott ágy, átkerülhetsz.  Az egyágyas szobákba bemehetnek a látogatók, gyakorlatilag mi a kétágyasban is megoldottuk, persze ez a szobatárson is múlik. Jó volt így, hogy nem a folyosón kellett időzni a babákkal.  Ami nekem szimpatikus volt: (de lehet, hogy másnak ez éppen nem tetszik) a babákat nem csak üvegfalon át nézhették meg a látogatók.  -szülésznők:

  Rosszat még egyetlen Uzsokis szülésznőről sem hallottam, én ügyeletes szülésznővel szültem, nagyon aranyos és profi volt, hatalmas pirospont (Riskóné Icának hívták). Egyébként elvileg lehetséges a szülésznőválasztás is, de kicsit macerás, mert ápolási igazgatói engedéllyel vállalhatnak csak ilyet a szülésznők. Emiatt ha szeretnél választani, azt a 27. hétig kell megtenned. (Ezek 2006-os információk, nem tudom, azóta volt-e változás).  -egyebek:  A kaja alulmúlhatatlan.  Csapó dokiról annyit tudok, hogy nagyon népszerű, és így általában rengeteg kismamája szokott lenni, és sokszor átirányítja őket más kollégákhoz.  Úgy tudom, hogy nemsokára indul újra szülésfelkészítő tanfolyam, ha belefér az idődbe, esetleg érdemes elmenni rá, mert sok aktuális információt megtudhatsz, és teljesen ingyenes. Kérdezz rá telefonon, mikor indul pontosan. • 2008.01.08 10:23:00Tünde

  Subbantósdi, én nála szültem mindkétszer, most is két barátnőm fog szülni vele tavasszal. Ha gondolod, írj mailt és mindent elmondok, ami érdekel.

 • 2008.01.08 12:35:27Subbantósdi

  mzperx: köszi szépen, én attól félek, hogy nem tudok előre le stipi-stopizni fizetős szobát és nemfizetősben kell lennem, mert attól a hátamon is borsódzik a szőr.

  Anno a Schöpf-Méreiben ezt előre lehetett jeleni, a gazdasági igazgató asszisztensénél, Ő beírta, az adataidat, név, mikorra vagy kiírva, meg hogy hány ágyas fizetős szobát akarsz, dokid nevét és hogyha ténylegesen ott voltál, már csak erre kellett hivatkozni és rögtön valahogy bejuthattál egy ilyen szobába.

  Itt ezek szerint ez nem lehetséges, hanem ha van hely, akkor. Ez meg nem igazán tölt el sok örömmel.

  Köszi, a szülésfelkészítő tanfolyamot, anno voltam egy ilyen alkalmon még a Schöpf-Méreiben, a többire már nem tudtam elmenni, mert szültem, mikor nekem jó lett volna, abban az időben épp nem indítottak ott, mikor meg kora ősszel elkezdték, én szeptember végén már szültem. :o)

  Szülésznőt igazán nem szeretnék választani, anno sem tettem, az a szülésznő volt, akivel a doki akart a dolgokat, elfogadtam.

  De az egy másik doki volt, természetesen.

  Nekem a Csapó lesz a dokim, úgy néz ki, rákérdeztem, nem szándékozik átadni másnak, ahogy én is hallottam, hogy van rá esély, de ezt úgy hallom, inkább az első szülők nőkkel szokta, mert azok állítólag "problémásabbak". :o(

  A kaján nem döbbenek meg, bár az ebéddel anno elégedett voltam, nem vagyok nagyigényű amúgy sem, a reggeli és vacsiravalót meg férjem és anyám hozta mindennap, zacskóban, úgyhogy volt mindenem, a kórházihoz hozzá sem nyúltam.

  A gulyáságyú szerű teáztató nem volt semmi.:o( A tea meg ihatatlanúl cukros (én semmivel sem iszom, ugyanis....) :o(

  Üvegfal mögött nézegetés nem volt a Schöpf-Méreiben, mert gyakorlatilag a nap bármely szakába és éjjel is megbeszélés szerint bármely szobában, fizetős vagy sem, rooming rendszer volt, szóval egész nap ott volt mindenkivel a babája. • 2008.01.08 13:51:50mzperx

  Subbantósdi: az első mondattal maximálisan egyetértek, az első szülés előtt még nem volt ez amolyan "mindenképpen"-elvárásom, ha másodikunk lesz majd, nekem is borsódzna a hátam a "sokfős" szobától. Viszont van, akinek meg éppen ez jön be. :)

 • 2008.01.10 20:37:17orsbors

  OFF!!!  Hímzőkör: elkérhetném annak az asztrológusnak az elérhetőségeit?  A témához annyit: a közhely nekem is elég lenne.

 • 2008.04.17 16:41:59zsko

  Sziasztok! Tudtok arról valamit, hogy az afp eredményből megállapítható -e a gyermek neme? nekem 30.6-os és egy csaj azt mondta, hogy fiú lesz. Két fiammal és az urammal lánycit szeretnénk! Aki tud légyszi segítsen! Köszi!

 • 2008.04.17 17:06:45huhhh

  "nekem 30.6-os és egy csaj azt mondta, hogy fiú lesz."  ...vagy lány. Legjobb tudomásom szerint nem állapítható meg. Vagyis megállapítható, de csak 50%-os biztonsággal. :)) De ahhoz még AFP sem kell. :))

  Értem én, hogy inkább lányt szeretnétek, de most már úgyis mindegy, nem? :))

 • 2008.04.21 10:37:05zsko

  Hát már mindegy! Én meg sem kérdezném a nemét, de a srácaim(7 és 9 évesek) nagyon szeretnék tudni! Így aztán megkérdezem, ha fiú szeptemberig megbarátkoznak a gondolattal!

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta