Taktikázik a H&M

Mivel hírét vettem, hogy elkezdődött a hatalmas leértékelési szezon, gyerekestül, babakocsistul felkerekedtem, hogy a rohamosan növekvő két és fél hónapos bébimet felcuccoljam az újonnan nyílt, belvárosi H&M-ben. Itt ugyanis leértékeléskor semmivel sem drágábbak a gyerekruhák, mint mondjuk egy közepes turkálóban. Mikor a Vörösmarty térre értünk, kissé megijedtem, hogy lecsúsztunk a vásárról, a kirakatban ugyanis azt hirdetik, hogy „újabb engedmények”, az eddig ötven helyett már hetven százalék kedvezmény van.


Ehhez képest a gyerekholmiknak jó, ha a húsz százaléka van leértékelve, annak is csak elenyésző része ötven százalékkal, a legtöbb csak harminccal, és a ruhák többsége teljes áron ott figyel a fogasokon. Engem is beleértve minden shoppingoló szülő azt kérdezte, hogy mikor lesz minden leárazva, mert ugye visszajönne akkor. Mire az eladók csak annyit mondtak, már nem lesz más leértékelve, csak az, ami ki van téve, ami nyilván hülyeség. Hiszen nem fogják a régi kollekciót őrizgetni, nyilván az a céljuk, hogy az ember hetente odamásszon a gyerekkel és végigböngéssze a készletet, ami nem túl szép terv.

Most is hozzá lehet jutni azonban egy-két jó darabhoz, body-k 900-ért, pólók és kisingek ezer körül, farmernadrág 1300-2000, lányka ruha 1300, kiskabát 3000, kétrészes együttes pedig 2000 forint. A szomszédos Zarában még ennyire sem haladtak a leárazással, még leértékelve is drágább a gyerekholmi, mint amit az ember jó szívvel kiadna érte, ráadásul nem tudom, ki hogy van vele, én a Zara minőségétől sem vagyok elájulva.
Oszd meg másokkal is!
Mustra