Fontosabb a gyereked élete a sajátodénál?

Mire lennék képes a lányaimért? Nem egyszerű a válasz, hisz elméletileg bármit megtenne az ember a gyerekeiért. Képes lenne-e azonban valóban meghúzni a ravaszt és az életét adnia a gyerekének, mint tegnap az egyik kereskedelmi csatornán vetített John Q – Végszükség című filmben az apa?

John Quincy Archibald (Denzel Washington) fia baseballozás közben összeesik. A kórházban kiderül, hogy csak a szívátültetés mentheti meg a gyerek életet, az apa biztosítása azonban nem fedezi a transzplantáció költségeit. Az egyébként becsületes apa elkeseredésében átlép minden határt: túszul ejti a kórház dolgozóit, így kényszeríti az orvosokat a műtét elvégzésére. (Port.hu)


A film végén az apa végső elkeseredésében azt találja ki, hogy öngyilkos lesz, így a túszul ejtett szívsebész majd kiveheti az ő szívét és beültetheti kisfiába. (Az már más kérdés, hogy a szokásos hollywoodi forgatókönyv szerint a jók mindent túlélnek: a fegyver nincs kibiztosítva, amikor szájba akarja lőni magát az önfeláldozó apa.) Az utolsó pillanatban érkezik egy donorszív, amely megmenti a kisfiút, így az apának sem kell még egyszer meghúznia a ravaszt. Apát elítélik a túszejtés miatt, a fia viszont életben marad.

Az ember nem tudhatja, mit hoz a holnap. Feláldoznánk magunkat a gyerekünkért hasonló helyzetben? Meddig mennénk el?
Oszd meg másokkal is!
Mustra