SZÜLŐSÉG

Apa nem akar több gyereket

2008. január 3., csütörtök 10:35

Egy éve még közösen ábrándoztunk arról, hogy egy harmadik porontyot is a világra hívunk, aztán ahogy teltek-múltak a hónapok, a bébi pedig nem akart megfoganni, lelkesedésünk is csökkent. Olyannyira, hogy úgy döntöttünk, maradunk kétgyermekes szülők. Egészen addig boldog voltam a döntéssel, amíg két legjobb barátnőm egyszerre jelentették be, hogy babát várnak. Akkor hirtelen fellobbantak anyai ösztöneim és ismét vágyakozni kezdtem egy kisbaba után. Apa viszont hallani sem akar róla.

Hiába imádja a lányait és nézi őket csodálattal, ahogy cseperednek, nem érez késztetést további szaporodásra. Legfőbb indoka, hogy egészséges, boldog, kerek család vagyunk, ne kockáztassuk az egészet. Mert mi van, ha beteg lesz a kicsi, vagy terhesség alatt történik valami? A másik pedig az első egy év, amely – valljuk be – embert próbáló és megerőltető: az éjszakai kelések, a sok gyereksírás, amikor ő még egy halvány mosolyon kívül nem kap visszajelzést a picitől. Biztos nehéz neki is.


Nyilván elment a maradék eszem is, hogy most, hogy végre a lányaim kezelhető életkorúak (3 és 5 évesek), most akarom elölről kezdeni a pelenkázást, bevállalni az alváshiányt, a kötöttségeket. De amikor olyan jó érzés, ahogy a hasamban mocorog egy kis lény! A szülés minden fájdalom ellenére maga a csoda, a babaillat, a pirinyó ruhák és a szoptatás gondolata pedig felpiszkálja az érzelmeimet. Főleg, mikor Anita barátnőm kisfia finoman rugdossa belülről a pocakra tett kezem. A kérdés az, hogyan győzzem meg Apát arról, hogy kell még egy baba. Az igazi persze az lenne, ha rábeszélés nélkül érezne ellenállhatatlan vágyat egy bébi után. Vajon van erre esély?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.01.06 10:19:34huhhh

  Zolnaid :)))  Pandi, közben rájöttem, miért gáz kétgyerekesnek lenni. :)) Mert biztosan csak azért van két gyerekem, mert jól meg akarom mondani a véleményem mindenkinek, akinek nem kettő van. Mert mindenki más szánalmas punnyadt alak. És önző is. És csak trendi akar lenni. Bezzeg én. :))

 • 2008.01.06 10:35:37cseresznye

  Akkor ami most jött, az a jóindulatú ironizálás kategória?  Jó, felveszem a kesztyűt:

  Miért ne gondolhatná valaki önző magatartásnak azt, ha valaki a saját kényelmét előtérbe helyezi? Mi az önzés, ha nem ez? Mindenki önző valamennyire, ez természetes és szükséges is.  Arról érdemes eszmét cserélni, hogy kinek mennyi önzés fér bele a saját életébe, mit vár el magátől, és mi teszi szimpatikussá számára a másik viselkedését.

  Szerintem nulacska annyit írt, hogy neki mi tetszik, és mi nem.  Én pl néha nem viszem le a gyereket sétálni, mert úgy ítélem meg, hogy most magamat részesítem előnyben. Ennek van olyan mértéke, ami szerintem belefér, barátnőm szerint nem jó, és van, amikor szerintem sem, és akkor lelkiismeretfurdalásom van, és igyekszem megjavulni.  Aztán vannak önzőbb életszakaszok, amikor nem is gond, hogy az ember csak magával foglalkozik. Később aztán eljön az ideje, hogy továbblépjen és a gyűjtött kincsekkel a világot is gazdagítsa. Ez is egy példa volt, nem szűken a gyerektémában, és csak saját jelenlegi világlátásomat tükrözi.  Egyébként a véleményformálásban mindig van valami univerzálisra törekvés, különben maga előt is hiteltelenné válna. Az ember nem képes létezni a szélsőséges relativizmusban (biztos mindenkinek igaza van)  Gáz akor van, ha az embert személytelen retorziók érik a véleményéért. Azért írom, hogy személytelen, mert egy barát pl kijelentheti, hogy ha én ezt gondolom, akkor ő nem tud tovább a barátjának tartani. De egy munkaadó meg ne rúgjon ki a véleményem miatt. Nálam kb ezek az elvek működnek.

 • 2008.01.06 10:36:17nullacska

  azé gáz a két gyerek mer tisztán önzőségből, hogy legyen ugyan má egy tesó is azé lett csak kettő  meg azé is gáz, mert az olyan snassz ,hogy lacika-marika-apuka-anyuka... • 2008.01.06 10:42:16huhhh

  "Arról érdemes eszmét cserélni, hogy kinek mennyi önzés fér bele a saját életébe, mit vár el magátől, és mi teszi szimpatikussá számára a másik viselkedését."  Cseresznye, ha rögtön ez után nem a másik (le)minősítése jön, akkor teljesen rendben van a dolog. Csak sajnos az esetek többségében bizony az jön.  Ez most jóindulatú ironizálás volt?

 • 2008.01.06 10:48:09nullacska

  azt is írta valaki, hogy engem az ugyan mit érint,hogy embertársaim hogy döntenek gyerekvállalás-ügyben.  vannak ugye a munkás hétköznapok és vannak ugye ennek a gondjai, megoldandó problémái és bizony nem kevés idegörlő helyzetei  vagyok ugye én, akinek van négy porontya, ebből három három különböző oktatási intézménybe jár, egy pedig oviba  dolgozom teljes állásban, még úgy is fogalmazhatnék, hogy valamiféle karrierem van  aztán vannak azok az anyatársaim, akiknek csupán egy gyermekük van ( mindegy milyen okból ) és még ráadásul otthon is vannak azzal az egy szem gyermekkel ( mindegy milyen okból )  és van az, hogy például a fiam iskolájában a 26 gyerekből kábé 14-re ez jellemző, 10-re az, hogy van tesó de anya otthon van  nos ,amikor nap mint nap azzal szembesülök hogy KEVÉS VAGYOK, hogy míg a többiek doppingolnak én fél lábbal próbálom lefutni a távot  ebben a versenyben vesztes vagyok és ez nap, mint nap a munkás hétközanpokon lesújt engem és nap mint nap érzem : kevés vagyok a munkahelyemen, de kevés vagyok otthon is  és a baj aszem az, hogy ez az egykés modell talán túlburjánzott a 90-es években  most úgy látom tényleg történik valami változás, de jelenleg a környezetemben a sok kölyökkel én teljes mértékben hátrányos helyzetű vagyok  köszönöm, ha megértettétek és nem félreértettétek, amit most itt kiontottam magamból... • 2008.01.06 10:50:02nullacska

  huhh  ha tőlem kérdezed az ironizálást, akkor igen

 • 2008.01.06 10:50:09huhhh

  A jóindulatú ironizálásról pedig az jut eszembe, hogy eddigi tapasztalataim szerint leginkább azok hajlamosak rá, akik nem azért járnak a Porontyra, hogy igazolást kapjanak arra, hogy az úgy jó, ahogy ők élik az életüket. Kíváncsiak mások véleményére, de nem azért, hogy jól megmondják a másiknak a tutifrankót. És leginkább nem dőlnek a kardjukba, ha valaki az övéktől eltérő vélemény (akár ítéletet) fogalmaz meg, esetleg valami leminősítőt ír.

 • 2008.01.06 10:51:43huhhh

  Nem Nullacska, nem tőled kérdeztem, hanem Cseresznyétől (mivelhogy ő hozta szóba, nem te), de sebaj, most már legalább a te véleményedet is ismerem ez ügyben. :))

 • 2008.01.06 10:58:50cseresznye

  ez semilyen irónia nem volt.

 • 2008.01.06 11:02:48huhhh

  Köszi, Cseresznye, megnyugtattál. A kérdésem előtti mondatot ugyanis nem iróniának szántam. Sem jóindulatúnak, sem másmilyennek.

 • 2008.01.06 11:05:27Tünde

  wish, boszor, ajánlom figyelmetekbe a poszt legelső mondatát. (Gyk: nem most találtam ki, hogy szeretnék még egy gyereket.)

  ----------------------------------

  Szerintem a leggázabb, ha valakinek két gyereke van, ráadásul egy fiú, egy lány. Az olyan nyááááálas. :)))

  Ha meg két egynemű van, akkor meg mekkora önzőség nem bevállalni egy harmadikat, mert így rontjuk a népesség ivararányát. :)))

  Valamiért mindenki hülye/rosszul csinálja, de nem bánom, szeretek hülye lenni :))))

  (Csak a rosszindulatot viselem nehezen...)

 • 2008.01.06 11:06:38huhhh

  Csak most akkor itt vívódom kétségek között, hogy akkor jóindulatú irónia volt (nullacska) vagy sem (Cseresznye)??? :)))

 • 2008.01.06 11:07:20huhhh

  Tünde :))))))

 • 2008.01.06 11:24:09Dexter68

  Tünde: Apának üzenem (persze óvatosan, de azért hátha olvassa ő is ;o)))), hogy mi sem akartunk harmadikat. Megvolt a jól bejáratott nyugis kis életünk, volt két nagy fiunk, szabadon mozogtunk a világban. Ehhez képest befigyelt Csipetke 3 éve, az összes nyűggel, nemalvással korlátokkal stb. Akkora parát, pánikot okozott, mintha monnyuk kiderült volna, hogy kilakoltatnak, vagy ilyesmi.

  De elárulom, hogy ez volt a legjobb dolog, ami történhetett velünk.

 • 2008.01.06 11:29:32cseresznye

  Nekem még csak egy gyerekem van, de így is megvan a sehol nem vagyok elég érzés. Egyre jobban csodálom anyukámat, mi ugyanis hárman voltunk tesók, és nagyon kerek volt az életünk, úgy látom, anyukámnak is.  Kb.Három gyereket tervezünk (ebben egyetértünk a férjemmel), és való igaz, most csak azt tudom felmérni, mennyire nem tudom felmérni a ránk váró összes nehézséget.

  Az visz tovább ezen az úton, hogy olyan elképzelhetetlen pluszokat hozott magával az első gyerek érkezése is, hogy számításaim szerint 3 gyerekkel is pozitív lesz a mérleg.  Hogy miért vagyunk nagycsalád pártiak, azt nem szeretném teljesen racionalizálni. Vannak racionális érvek persze, de azok önmagukban nem elegek.  Nyilván működik bennünk a minta, jó volt, hogy sokan vagyunk, nem csak a kiscsalád, de a nagycsalád is népes.

  Nem mondom, hogy a rokonaim a kedvenc társaságom, ahányan vagyunk, annyi félék, de mind alapvetően jószívű, segítőkész ember. Jó az a biztonság, hogy ha velünk valami történik, biztos, hogy mögénk állnak, nem engednek az utcáig zuhanni.  Nyomorogni nem szeretnék, igyekszem is most olyan képesítést szerezni, amivel majd megdobhatom a családi kasszát, de jómódúak sem leszünk valószínűleg.

  Arra gondolok, hogy ha felidézem, életemben mikor mennyire voltam boldog, az aktuális anyagi helyzetnek ehhez semmi köze sincs.

  (Hagsúlyozom, azért sosem éheztem, fáztam, rakodtam vagont tanulás helyett)

 • 2008.01.06 11:39:00másutt

  nullacska: nem akarok most itt parazs vitat kezdeni az otthon maradasrol... DE  1. szerintem nincs olyan anya, aki ugy gondolja, eleget tett. akkor sem, ha 'otthon van' (GYES, stb)

  En otthon vagyok most es neha azert is 'buntudatom' van, ha nincs kedvem felkelni reggel amikor a baba gugyoreszik hozzam.  2. meg NEM SIKERULT BEBIZONYITANI, hogy egyertelmuen rosszabb egy gyereknek (egy bizonyos kor utan, nem 6 hetesrol beszelek) ha mind2 szulo dolgozik. SOT! En ugy tudom, hogy iskolai eredmenyek szempontjabol JOBB ha a mamanak karrierje van.

  Sok orszagban (Franciaorszag, USA) nincs ez az otthonmaradasi kultura (az USA-ban olyan, mint GYES nem letezik, ha nem dolgozol, nincs beveteled, punktum) es nem nagyobb az ongyilkosok aranya. Alkoholista sincs nagyobb szazalekban.

  Kulfoldrol nezve, ez az "otthonmaradok 9 evig, mert a gyerekeimnek ez jobb" dolog nagyon santit.  (persze, hogy el kell foglalni a gyereket ertelmesen, nem arrol beszelek, hogy kulccsal a nyakaban csavarogjon es 13 evesen a kapu alatt cigizzen)  Ha tudsz angolul, ajanlom ezt a cikket:

  www.usatoday.com/news/opinion/editorials/2005-05-03-parents-edit_x.htm  Kb az a lenyege, hogy nem az szamit, hogy MIT CSINALSZ, mint szulo, hanem az, hogy KI VAGY.  Kerlek ne verd a hatad korbaccsal. Legalabbis amig be nem bizonyotjak, hogy a gyerekednek artasz. NEM VAGY KEVES!!!!!  En annal szornyubbet nem tudok elkepzelni, mint amikor egy no, akinek ambicioja vala, atmegy egy magat elhagyo mackonadragos emberbe, aki elete vegeig elmondja a gyerekeinek, hogy o mit 'adott fel' miattuk.

  Akkor is segitesz a picinyednek, ha jo peldat mutatsz, mint produktiv ember (plane, mint no) es nem csak akkor, ha baracklekvarat fozol be egesz augusztusban. Lehet tok jo lekvarokat kapni a piacon. Tenyleg.

 • 2008.01.06 11:43:36cseresznye

  Már nem tudom egészen követni, mert közben mással foglalkozom, de rosszindulatot biztos nem éreztem nullácskában. Iróniára nem emlékszem.  Valahogy úgy értettem, hogy nehéz neki, nem is mindenben elégedett magával (saját döntés), de ezzel együtt is inkább tud azonosulni ezekkel a gondokkal, mint az eggyerekességgel.

  Meg hogy szar egyedül nagycsaládosnak lenni,örülne több hasonszőrűnek a környezetében, akikkel közösek a problémái, érdekei.

 • 2008.01.06 11:52:01másutt

  szoval, csak azt akartam mondani, hogy nullacska, es minden mas 'dolgozo' (minden anya dolgozo anya) anya:

  NE LEGYEN BUNTUDATOD!

  Nem vagy 'keves'!

 • 2008.01.06 11:55:37verkaverka

  huhh, latod hat ez az, ;))))))))))))))nem tudod mert fantaziatlan vagy, pont ez a baj a ket gyerekkel, semmi erdekes nincs benne, sablonos, fantaziatlan, nem eleg kreativ, mit is kell meg ilyenkor mondani? :)))))))))))))))))))

 • 2008.01.06 12:00:24verkaverka

  Ha nem lenne egyertelmu, nekem alighanem ket gyerekem lesz. Remelem. Egyelore egy van. Asszem az irigyseg beszel belolem. :)))

 • 2008.01.06 12:03:19huhhh

  Verkaverka, köszi-köszi-köszi, most már jóóóól érzem magam. Szóval sablonos, fantáziátlan, Tünde szerint önző kétgyerekes vagyok, így már rendben van a lelkem. :)))))))))

 • 2008.01.06 13:32:31wish73

  Tünde, te nagyon burokban élsz, ha egy ilyen megjegyzés számodra rosszindulat. te olvasod is a poronytot, vagy csak írod?

  nincs abban semmi rosszindulat, h egy-két kommentelő nem bólogat a posztodra, esetleg mást is kiolvas a sorokból, mint, amit te elsőre közölni szándékoztál. ez persze lehet rosszondulatú belemagyarázás is, de nem kizárt, h épp azt olvastuk ki a sorok közül, ami ott is volt, csak vhogy nem tudatosult benned, h ez is egy értelmezési lehetőség. neked kéne a legjobban tudnod, h nem csak sorok, de sorközök is vannak. csak épp kva rossz lehet, ha valaki oda is belát.

  de az még nem rosszindulat.

 • 2008.01.06 13:34:40nullacska

  másutt!

  Köszönöm a felvetésedet és teljesen igazak amiket írtál  azonban Itt Magyarorszgáon, Budapesten, egy viszonylag jó, hajtós, versenyló-szellemű általános iskolában a tanárok hozzállását teljes mértékben az egygyerek, otthonvanszülő, ráérszülő alakította ki.

  magyarul : pontosan azt várja el tőlem, amit az otthon lévő szülő tud nyújtani.

  szőval az én igen tehetséges porontyom kap jó néhányszor azért egyest, mert egy másik Anyuka/Apuka megcsinálja a csodálatos házidolgozatot/kivágnivalószart/kockát/aranyalmáttojópalotát stb. stb. az én fiam meg bevitte amit ő csinált  hát igen a különbség szembeötlő...  ez egyébként már az iskola/tanárok topicban téma volt, de itt most azért tudott előjönni, mert nekem tényleg napi gond ez, és a múltkor csináltam a fiamnak egy csodás cuccot ( plakátot ), + egy irodalmi házi dolgozatot és kapta is rá az ötösöket és kerek szemekkel megkérdezte, hogy Anya mi van veled, hogy most ez megcsináltad? és máskor miért nem csináltad meg?  Most a válaszomat nem is tudom honnan kezdjem : hogy ugye az elvek, hogy arra kapj jegyet, amit te csinálsz, meg aztán most volt időm fiam, máskor meg nincs stb. stb.

 • 2008.01.06 14:32:11Tünde

  wish: semmi bajom azzal, ha valakinek nem az a véleménye, mint nekem, sőt. Ha mindenkinek az lenne, nem lenne hozzászólás. :)

  Egyébként szeretek vitázni kulturált keretek között. És a kritikát is elviselem. Azt viszont nehezen, ha igazságtalanul vádolnak, pl olyasmivel, hogy csak azért akarok gyereket, mert olyan édibédi meg jóillatú.  És igen, olvasni kell a sorok között. Csak ha rosszul olvas valaki, akkor ne ítélkezzen: " Ez olyan, mint amikor valaki csak a kismacskát találja édesnek, a nagyot már nem. " - akárhogy is a babaillatra meg a kisruhákra hegyeztem ki a posztot, nem állítottam, hogy CSAK emiatt szeretnék gyereket, mint ahogy nem is így van.  Erről már nem is beszélve: "És nem húsvéti nyuszi, nem veszik be az állatkertben." No comment.

 • 2008.01.06 14:48:06"izé"

  Ha jólemlékszem ez az édibédijóillatú-szerű szöveg előszor boszor 2008.01.05 14:27:12-ben bukkant fel, ha nem, akkor szorri, nem olvastam végig az egészet, ezt is csak azért tudom, mert a szerző az én "analógiámmal" - amit inkább én művészi allegóriának neveznék - egyet értve tett meg megállapításait, ami már akkor is az én szövegem félreértésén alapult.

  Na eztet csak azért mondom, mert most látom, hogy az édibédi-vád Tündére vetítődött, bár azt nem szkennelem most le, hogy hogyan, de azt meg nem akarom hogy Szerkesztő Asszony amiatt ne tudjon aludni éjszakénként, hogy akkor most biztos az "izé" is elítél engemet, naszóval az van, hogy boszor abból indult ki, hogy a tetoválást én egy fos dolognak tartom. Mint a édibédi gyerekezést. Azt nem tudta, szegény, hogy szarrá van varrva mindkét karom! :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 • 2008.01.06 14:53:15Tünde

  Izé: :))))))))))))))))))))

 • 2008.01.06 14:54:52banyácska

  Kedves Tünde! Csodálkozom, miért nem szoktad már meg, hogy mindig vannak ilyen wish-, boszorfélék, akik osztják az észt, anélkül, hogy maguknak lenne. Nem rosszindulat az, hanem butaság. Mert mutass olyan nőt, aki a "babaillatért" szül, s aztán ha nő a gyerek, kiteszi az utcára, mint a nyulat. Hát ilyen nincs. Csak egyesek kitalálják. Valószínű azért, hogy lássa mindenki, ők a legjobb anyák a világon, az okosak, akik mindent jól tudnak, mindenki más csak rossz lehet. Kell nekik egy terep, hogy mindezt maguk is elhiggyék, ezért írnak itt ilyeneket. Hagyd őket érvényesülni:) A butaság magáért beszél.

 • 2008.01.06 15:02:34banyácska

  nullacska! Ez még semmi! Mikor a kézműves papa csinálja meg a gyereke helyett a gémkapcsot, amit a gyereknek kellett volna házi feladat gyanánt, s hámast kap!?:) Mert a tannéni megszokta, hogy a gyerek maga szokta elkészíteni otthon a feladatot.:(

 • 2008.01.06 15:45:34verkaverka

  Esterhazy Peter meselte egy interjuban hogy matekbol jo, abbol otost kapott a gyerek helyett, de magyarbol csak negyest :)

 • 2008.01.06 15:51:36Pandi

  Cseresznye 2008.01.06 10:35:37

  "Akkor ami most jött, az a jóindulatú ironizálás kategória?"

  Bocsi a késedelemért, de néha egy gyerekkel is van teendő.:) Szóval a lényeg: én ezekben a kommentekben már csak a humort éreztem, biztos bennem van a hiba.:)  Tegnap például beleolvastam Cozumel egyik-másik Albertine-hoz intézett kommentjébe a könyves posztoknál és marha jókat röhögtem, minden indulat nélkül.:)

 • 2008.01.06 19:10:03lavazza

  Kedves Másutt!  Lehet, hogy idealista vagyok (bár nem értem, konkrétan, mire mondtad), de akkor sem látom át, hogy miért szüljön egy nő, ha nem akar. Egyszerűen nem fér a fejembe, sajnálom. A gyereknek nem hiszem, hogy jó, az anyának sem. Ennek mi értelme, kérdem én. (Beleértve azt is, hogy pl: miért szüljön valaki 2-t, ha csak egyet szeretne) Én azt vallom, hogy az egyén boldogsága a legfontosabb és csak én tudom, hogy mi a jó nekem, nem mások. ( nem vagyok már kamasz, nyugi :) )

 • 2008.01.06 19:59:28eino.

  Másutt: 31 vagyok. De már cseppet sem idealista :)

  ---

  ,, cantaloupe 2008.01.06 00:21:31

  Amugy meg neha akkor toppan be Mr. Right, mikor nem is varnad. ;)

  Mondom ezt annak ellenere, hogy azert a realista enem is megszolal, miszerint: egy gyerekes pasasnak sokkal konnyebb uj part talalnia, mint egy szingli anyukanak. :/"  Erről van szó. Én akárhány gyerekkel élő férfit is bevállaltam volna, de csak ha ő neveli a gyerekeket , nem hétvégi apuka(ennek is megvan az oka). Felém meg majdnem mindig úgy közeledtek a pasik , hogy kedvelnek meg minden, ráadásul látszik, hogy értek a gyerekekhez, tehát csinálhatunk is, de azért az én helyzetemben örülhetek, ha moshatom a szaros gatyájukat. Volt, aki majdnem szó szerint ki is mondta. Persze, volt 2 kivétel is, de sajnos számomra valamiért mégsem a Mr. Igazi egyik sem.  Most meg már egyszerűen nem akarom. (Nemakajom!!! - mondhatnám így is :))) ). Meg lehetőség sincs. Már nem is bánom.

 • 2008.01.06 21:17:08másutt

  nullacska: a FENET az ilyen tanarba!

  monnyon le! :D  hosszutavon az a gyerek lesz sikeres, aki a SAJAT hazijat csinalja meg.

  az elet maraton, nem sprint. lehet, hogy 'Lajoska' (bocsanat a Lajosoktol, mielott izé ramugrik) ma otost kap, mert mamakeszitette 'aranyalmáttojópalota' hazija van, de a Te csemeted megtanulta megcsinalni. akkor is ha harmast kap.

  es az sem erdekel, ha 'Lajoska' jobb jegyet kap es bejut a jogi egyetemre. hany tehetsegtelen munkanelkuli jogasz van akinek a mamaja csinalta meg a hazijat? na. (bocsanat a jogaszoktol, pelda volt)  ne keseredj el.  Karma, bebi, karma.

 • 2008.01.06 21:26:35wish73

  banyácska,

  örülök, h te ellentétben velem, aki buta és esze sincs, egy-két hsz-omból máris intelligenciahányadost tudtál megállapítani. ehhez kell ám igazán sok ész, és mint látjuk, neked ez meg is adatott. szomorúan veszem tudomásul, h eddig úgy éltem az életem, h azt hittem, van eszem, de úgy látszik, csak szerencsém volt, h sikeresen vettem az akadályokat.

  simán azt hittem, h egy publikus fórumon többféle hsz-nak is helye van, és, ha vki másképp gondolkodik, az még nem buta. tévedtem. ez is a butaságomat igazolja. jópofa ám: mindig abba botlom, h lehet más véleményed, DE...

  ha mást gondolsz vagy hülye vagy, vagy rosszindulatú. én egyiket sem érzem magaménak, de mivel te is szabadon megírgatod, amit gondolsz, hát, miért ne?

 • 2008.01.06 21:34:42wish73

  eino, offolok, gyere, keressünk egy nekünk való topikot. lassan regényt írhatnék azokról a fickókról, akik vmiért nem illenek a képbe. nekem mondjuk nem menne, ha ő is hozna gyereket, mert nekem 2 van, és többet nem szeretnék, se sajátot, se másét.

 • 2008.01.06 21:36:50másutt

  eino, csak azert kerdeztem, mert 33 evesen koltoztem ossze gyermekem edesapjaval, 35 evesen estem teherbe, most szultem par honapja... ne add meg fel a dolgot.

  mindig szomoru, amikor nalamnal sokkal fiatalabbak 'feladjak'. ja es 31 evesen en MÉG nem is akartam gyereket, nem MÁR nem!

 • 2008.01.06 21:52:47cantaloupe

  Eino, szerintem se ad meg fel! Bar nehez, nem lehetetlen...igen, megertelek, hogy olyan pasas nem erdekel, aki szemeben ledegradalo az a teny, hogy nem "tiszta lappal", hanem "hozott anyaggal" kezdenetek a kozos eletet.

  En is 31 vagyok, es mit mondjak, picit azert paraznek, ha most kene meg part keresnem, pedig gyerekem sincs. Ilyenkor mar csokken a felhozatal, mert azert en is igenyes ember vagyok, nem akarok valakinek cseledje lenni vagy szimplan kedvelni, csak hogy ferjhez mehessek. Na de ez nem aktualis, mert kifogtam 4 eve az Isten labat. ;)  ----  A temahoz annyit, hogy en cseresznyevel ertek egyet- nekem senki ne mondja, hogy minden temaban politikai korrekt, 100%-osan. Nekem az nem eletszeru. Mindazonaltal Tundenek is igazat adok, a husveti nyulas hasonlat mar nem velemeny, hanem sertes volt.

 • 2008.01.06 23:28:44cozumel

  Cantaloupe  Bizonyara mindenkinek megvannak a maga gumicsontjai, amibol nem igazan enged. Ezzel nincs is semmi baj, sot, a szenvedelyes vitaval sem, hiszen halveru emberek kozt uncsi lenne az elet.  De akar neten, akar eloben, igenis legyen egy bizonyos alap-tolerancia szint. Nekem legalabbis szuksegem van ra. Mert nem ereznem magam jol olyan kozegben-legyen az valos vagy virtualis- ahol szabad a niggerezes, zsidozas, buzizas, ciganyozas, karrieristaszinglipicsazas, felelotlennagycsaladosozas,

  ezer/azer/amazer szaranyazas.  Mert nekem meg az a szenvedelyem, hogy alapszinten tiszteljuk mar egymast!

 • 2008.01.06 23:59:14cantaloupe

  Cozumel,  Igen, az utolso mondatomban benne volt, amire celzol-anyazas, sertegetes ne legyen a velemenynyilvanitasbol, ezzel egyetertek.  Csak az a problema, hogy mindenkinel mas a turelemkuszob.  Pl. ha meghallod a teveben, hogy egy 6 gyerekes csalad Borsod megyeben nem jaratja a gyerekeit iskolaba, feltepte az allamtol kapott haz padlojat tuzelonek es segelybol el, es valaki megszolal, hogy "na, ezek biztos romak", akkor az mar rasszizmus? Egy romanak bizonyara igen, de egy "fehernek", akik minimalberen szenvednek es segelyt nem kapnak, es a romakkal tobb osszetuzeseik vannak, mert ok is azokban a falvakban elnek-nos, nekik ez az elettapasztalat.  Szoval fogos kerdesek ezek. Hol vegzodik a velemeny es kezdodik a sertes? Szerintem ez egyeni dolog. Mert el lehet kuldeni valakit mezesmazosan is a #%%^^&&-ba, de lehet valakinek segito szandekkal is kemeny velemenyt mondani, amikor is az illeto mar a kemeny hangnemtol besertodik.  Nekem itt nullacska velemenye benne van meg a turelemzonaban, de a husveti nyulas analogia mar nem.

 • 2008.01.07 07:42:49Pandi

  Cantaloupe, tudod min mosolygok olvasgatva a kommenteket? Hogy gyakorlatilag a vitáról vitázunk.  A mi esetünknél maradva azt gondolom, hogy semmi anyázás nem volt. Sem Nullacskánál, sem az őt kritizálóknál. Egész egyszerűen Nullacska tett egy viszonylag szélsőséges kijelentést és mint ilyen, teljesen természetes, hogy sok ellenvélemélnyt "szült".:) Az ellenvélemények hangvétele írójuk vérmérséklete szerint alakult, de szerintem szó sem volt anyázásról.  A vita - amíg vita szintjén marad - építő, az anyázás, sértegetés természetesen nem. Bár lehet hogy tévedek, de egy ilyen blogban helye lehet klassz, különböző érveken alapuló vitáknak is, nem lehet mindig egymást dicsőíteni. Arra ott vannak a szebbnél szebb szüléstörténetek, nem?:)))

 • 2008.01.07 14:13:44wish73

  még, ha úgy is gondolom, h "biztos romák voltak" esetleg itthon is beszélünk erről, az még nem uaz, mint nagy nyilvánosság előtt leírni, kimondani. mert, ha sokan hallják, az bántóbb arra nézve, akit esetleg ártatlanul vádolok, ill. negatívan befolyásolok másokat.

  uez igaz bmi másra is, pl. banyácska gondolhatja, h tök hülye, primitív pcsa vagyok, de ne írja már le, mert az azt jelenti, h több száz ember előtt lehülyézett,pusztán azért, mert más vmiről a véleményem. ha otthon ezt megbeszélik apuval, az kb annyi, mint, amikor vki anyukáját szidom vezetés közben. nekem feszültséglevezetés, neki meg nem fáj.

  szóval gondolatszabadság 100%, de szólásszabadság csak addig, míg az nem sérti mások érdekeit, önérzetét, sztem.

 • 2008.01.07 15:27:46cozumel

  Meg annyit, hogy nem art jol megvalogatni a mellekneveket, amelyekkel bizonyos ember-kategoriakat leirunk.  Mert az "onzo" melleknev bizony igen kemeny, es jol meg kellene gondolni, hogy van-e helye az osszes egy gyermekes szulo-kategoria mellett, mint a mondandomat legjobban kifejezo melleknev.

 • 2008.01.07 23:17:00glad az egyetlen

  Tünde

  "...semmi bajom azzal, ha valakinek nem az a véleménye, mint nekem, sőt...."  Ez mondjuk nem igaz.

  Nem volt az olyan rég amikor én éppen másvéleményemet fejtettem ki és akkor te egyenesen az ajánlottad hogy tünjek el a fórumról.

 • 2008.01.08 00:26:26glad az egyetlen

  Véleményt nyilvánításról annyit (ahogy már más is leírta ezt elöttem), hogy van itt néhányakban egyfajta konfliktus kerülő kötelező empátia elvárás még akkor is ha az gyököressen elllenkezik elveivel, mert a feltétel nélküli tolarecia a mások véleményével/hülyeségével szembe az olyan "peace" hogy éljek a "hippy" jelszóval.  Ha valaki pedig következetessen vall egy véleményt, akkor az rugalmatlan gonoszkodó.  Vajon pl (szélsőséges durva példával élve) miért ne itélhetném el a gyilkolást ha szerintem az elfogadhatatlan?  Ameddig védhető nézetem és más nem tud felvonultatni használható ellenérveket, addig miért ne ragaszkodnék elveimhez?

 • 2008.01.08 01:29:38Anyatünde

  Végre megtudtam!

  Trendik vagyunk!

  VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ  :-)))))))))))))))))))))))))))))))  (3 gyerekünk van. Jelenleg.)

 • 2008.01.08 09:00:53huhhh

  Anyatünde, ne örülj, csak addig vagy trendi, amíg nem szülsz még egyet. Akkor ugyanis átkerülsz a "felelőtlen" kategóriába. :))

 • 2008.01.08 13:35:52Anyatünde

  Huhhh: Gondolat-olvasás... :DDD  HUHHHHHHH....

 • 2008.01.08 13:51:57huhhh

  Anyatünde, itt vagyok, mit kívánsz, mit olvassak még ki a fejedből? :)))

 • 2008.01.08 17:14:37Anyatünde

  Ööööö...

  Sztem mást most már ne... :DDD

 • 2008.01.08 22:25:09joshua

  Gemini holnap kilenckor szüli a harmadikat!!!!!!!!!! Mindenki szorítson!!!!  gemini.blog.hu/

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta