SZÜLŐSÉG

Hétvégi programajánló - mindenki szabadságra ment

2007. december 28., péntek 08:10

Karácsony és szilveszter között mindenki szabadságra ment – legalábbis a gyerekprogram-szervezők bizonyosan, pedig elkéne a fedett szórakoztatás, mert kevesen merészkedünk ki a mínusz öt fokban hosszabb időre a szabadba, bent pedig hamar kitör a mozgáshiány okozta hisztéria az egész családon.


Ha nem ununk még a Millenárisra vándorolni, ezúttal is őket ajánljuk, mert náluk a szokásos családi szombat ilyenkor is megtartatik, de cselesen pénteken: délelőtt zsonglőrködés és Mazsola, Für Anikó előadásában. Tizenkettőkor koccintás és virsli, hiszen gyerekszilveszter van! Majd csupa olyan bulijáték, amely a kísérő szülőkben nosztalgikus érzéseket kelthet: az újságpapíron táncolás például tipikus alkalma a tizenkevés éves pasizásnak, üvegezés nem lesz, de lehet, hogy bepróbálkozhatunk vele. Délután rajzfilmek egyedi táncosait utánozhatjuk, Balu seggriszálását és Shrek behemót szerelmi táncát például. Ötkor tüzijáték.

A rohangászós oviskorúaknak való a Játszószázház és a Fedett Játszótér. Mindkettőben ugrálóvár, óriáscsúszda, falmászás és akadálypályák várják az energiabombákat. Az előbbi a Százház utcában a Sportcsarnokban van nyitva tíztől hatig, utóbbi csak szombaton tíztől egyig a Villányi út 27-ben. A Százház utcában vasárnap még pantomimozás is lesz. Végül a kellően kifárasztott gyerekeket csak be kell pöccintenünk félájultan az ágyba este.

Ha elmélyülésre hajlamosabb nagyobb gyerekünk van, vihetjük múzeumba. Az obligát érdekességek, mint a közlekdés és a természet mellett ajánljuk a Petőfi Irodalmi Múzeum Éljen a Grund! című összeállítását, amely a 100 éve megjelent Molnár Ferenc-regényt ünnepli. A könyv alapján megtervezett interaktív kiállításban megjelennek a helyszínek, a korabeli Budapest és Molnár Ferenc gyerekkora.

Kis kirándulással elmehetünk a Nagytétényi Kastélymúzeumba. Egyrészt, mert Nagytétény jó hely, másrészt mert szép a Kastélymúzeum, harmadrészt mert újévi-karácsonyi felfordulás van benne. Az ötszáz év lakókörnyezetét bemutató állandó kiállítás enteriőrjeiben találunk 29 fenyőfát, ezeket több mint 40 kiváló kortárs magyar iparművész (textil- és üvegtervezők, keramikusok, ötvösök, jelmeztervezők, belsőépítész, bőrművesek, és grafikusművész) varázsolták karácsonyfává. Az egyedi, kifejezetten erre az alkalomra készült fenyőfadíszeket csodálva mi is elmerülhetünk egy pillanatra a mesterien megmunkált anyagok, szép formák és a szemet gyönyörködtető színek világában. Fellép a Megaron Pantomimegyüttes is: szombaton háromkor a Mese a hetedhétfejű sárkányról-t, vasárnap ugyanekkora Mese a zöld disznóról-t adják elő. 

 


Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.12.28 10:15:15Vierre_

  Nekem az a legnagyobb gondom, hogy én dec 31én szeretnék a gyerekeimmel szilveszterezni egyet délutántól estig.

  Semmi, azaz zéró, magyarán nulla lehetőség van, amit nem értek, mert ha kapitalista módon közelítem meg a kérdést, ordenáré nagyot szakíthatna az aki bevállal játszóházban vagy valahol egy ilyen progit.

  Nekem a millenáris nem jó, mert nem ma szeretném lenyomni a bulit de ha szeretném sem tudnám.

  Végig néztem mindent, gyerek.lap.hu, gyermekprogram.lap.hu unnep.lap.hu, mindent. Utcára csak annyit vinném őket, trombitával, miegymással, amíg á pontból bé pontig eljutunk.

  Kínomban már a külkerületeket is szemügyre vettem, keresztúr, tétény, harmadik kerből indulnánk.

  pffff, az Űr maga.

  Igen igen, otthon buli, tudom tudom, de az márakinek jó, nekünk nem.

  Ha van valakinek valami ötlete, legyen szives jelezni, hátha valami elkerülte a figyelmem, ami simán lehet. :)

 • 2007.12.28 14:38:34"izé"

  (Na még mindig várok...)  1."üvegezés nem lesz, de lehet, hogy bepróbálkozhatunk vele":-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))  2. Helló Vierre_bébi, ha már itt vagy, egyrészt az van, hogy megtaláltam azt a posztot - na hol, hol, hát a főoldalon, bazzeg, hol máshol - ahol Tégedet vágytalak látni még valamikor az ősködben(Anyák, apák, blogoljatok! "izé" 2007.10.30 20:54:25), de leszartál, másrészt az van, hogy ebbe a banyás posztba pont beleírtam egy programot, ami Neked, meg a faternak való lenne: van nagy kert hóval, sül a bárány meg a vadragu fő, van rettentő mennyiségű kölyök jellemzően egytől négy évig, akik beleesnek a tűzbe és verekszenek, vannak túlnyomó részt jó fej nők, akik kiszedik őket a tűzből és kis kivárással közbelépnek verekedéskor, valamint vannak botrányosan bebaszott csávók, akik magatartásával kapcsolatos gyermekvédelmi eljárás szintén a fenti jófej nők feladata. Ilyet keresel, te szegény, de nem hívlak, mert nem ismerlek és nem égetem magam, hogy figyeljetek már hoztam egy Vierre_családot, akiket a Porontyon lőttem, és különben is lehet, hogy vér szar fej vagy, a férjed meg Bailey's-t iszik... :-)))))))))))))))))))))))

 • 2007.12.29 00:17:07Vierre_

  Hello izé :DD hogy te mekkora köcsög vagy :D

  Felcsillant a szemem , mélyen, komolyan, nyáltermelés indult, beterítve az arcom a nyakam, csomós, slejmes, erre miután elhúzod a mézesmadzagot levérszarfejezel fikció módjára az Uramat meg kb lelangyizod :DDDD

  Öcsém :D

  Én nem szartalak le, zároltam a porontyot, mert szörnyen fárasztott, immáron csak immel-ámmal nézek fel, dobtam emilcímet, bactál rá, azóta elfelejtettem pedig csak neked regeltem, ha már szemrehányunk :DDDD

  TEhát testvírem, azok után hogy a földbe döngöltél most már valami konstruktívat is, azt akarom hogy a kölkeim mulassanak :D

 • 2007.12.29 10:43:27"izé"

  Hát körülnéztem én is, és nem tehetek mást, mint hogy egyet értsek, nagy fostarisznya az egész: Béna középkategóriás szállodai zenés-táncosok százával, teltházzal mennek, a furcsa, hogy én még embert nem ismertem, aki ilyenre ment, vajon milyen kő alól másznak elő ezek így év végén?

  A szilveszteri (ami 31-én van és nem például 29-én) gyerekprogram hiánya nem piacgazdaság-működési hiányosság, hanem kulturális kérdés, kérlekszépen.

  Ahogy így globális összefüggésbe helyeztem a kérdést, rákerestem a hálón, hogy mi a helyzet az univerzumban?

  A kulcs: Egy ún. First Night munkanevű szilveszteri bulirendszer. A lényege az, hogy szilveszterkor van (ami 31-e, nem pedig 29, ugyebár), irtózat mennyiségű program indoor és outdoor, családilag megy, délutántól hajnalig, szesz van, de bebaszni nem nagyon ér, ha persze a non-alcoholic-imbibing kifejezést jól értem így, életemben nem találkoztam az imbibe-igével, remélem nem generális szesztilalmat takar. A beer-bottle-free egy kicsit zavar mondjuk, szóval a hülye amerikaiakon van még mit csiszolni, jókat találnak ki, de mindent túllihegnek, télleg.

  Ha valakit érdekel, itt megtalálhatja a részleteket, azt persze nem hiszem, hogy a Vierre_-pereputty megtoprpan félútron keresztúr és tétény között, majd kitágult orlikkal megindul egyenest Maryland felé, de tanulságos lehet, hogy a lakodlmas szar, meg a szemforgató módon 29-ére berakott "szilveszteri buli" (kell a hely, a Nagy Kaszára", az Igazi Szilveszterire, ahol hektószám folyik a Chivas, pezseg a Momm, talpad alatt gurul az Ex, és mehet a gagyi Cinzano-promó ezerrel, ezért nincs sehol gyerekbuli 31-én) mellett hogyan is mehet(ne). Például a szellemileg lesajnálni divatos amerikaiknál...  travelwithkids.about.com/cs/holidays/a/firstnights.htm

 • 2007.12.29 14:39:15Vierre_

  Pfff, akkor a remény szerteszanaszállt, a puttók, a kicsicsicskák az év minden napján nézik a fejünket, nem lesz ez idén szilveszterkor sem másképp, csak lesz muter fején valami furi izé, fater meg trombitál. Éljen. Izgi. *eret vág magán*

  Nem, nem izgat az alternatív, trendi, együtt főzzünk virslit a gyerekkel, rettegve hogy le ne forrázuk, vagy tomboljunk elektrobugi módon a szoba közepén miközben dübörög a Kaláka. Ezt bármikor megtehetnénk.

  Bár a talpam alatt gurul az exre felkaptam a fejem és majdnem stoppoltam négy helyet az usába izibe, de aztán rájöttem hogy a csontjaim ropognak, 19 éves elmúltam, és a gyerek sem biztos hogy kultiválna egy nyáladzó, ostobán vigyorgó, nagyon hűdemvilágmegváltó-megmondó mutert. :D

  Szal marad a dilemma, marad a kérdés: Padödö lesz a a Nyugatinál? *vinnyog*

  pfff, pfff, pfff.

 • 2008.01.02 21:04:33Vierre_

  Jelzem, jó volt, a csicskák :D jól érezték magukat és még sztárizé sem kellett hozzá :DDD

  És, és , és... a Padödöt is kiagytuk, szal azt kell mondjak, siker a köbön :D

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta