SZÜLŐSÉG

Erdei manók lógnak a fán

2007. december 12., szerda 08:00

Az erdei manók készítését még nagymamámtól tanultam, és azóta is mindig ott lógnak a fán. Gyerekekkel nagy mulatság a manók elkészítése, hiszen először is el kell menni tobozt gyűjteni.Amikor ez megvan, hamar elkészülnek a manók is, fehér anyagból szakállt vágunk nekik (ez az egyetlen kissé macerásabb feladat, de gyerekeknek kiváló, mert nem igényel különösebben precíz munkát), utána szemeket és piros sapkát vágunk és a dióra ragasztjuk, ez lesz a manófej, és ezt az egészet ragasztóval rögzítjük a tobozhoz.
A másik dísz kicsit tovább tart, de szintén egyszerű. Ennek alapja a kicsi kaktuszcserép, melyet szabadon lehet mindenféle mintákkal kifesteni. Ha a festék megszárad, szép masnit kötünk a cserépre (én gyurmaragasztóval szoktam belülről rögzíteni, hogy ne csússzon át a cserép lyukán). De még jobb ha nyelvet is készítünk a harangoknak, dióból. A diókat én aranyszínűre festettem, de maradhat natúr is, majd dugjunk a dió felső nyílásába vékony drótot és kössük az akasztószalaghoz.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2007.12.12 08:25:00huhhh

    Jaj de jó, pont ilyen tobozmanócskáink nekünk is vannak, egy piros sapkás és egy sárga sapkás. Még a férjem gyerekkori karácsonyairól maradt ránk, azóta őrizgetjük, és minden évben felkerülnek a fára.

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta