SZÜLŐSÉG

Puccos kabátok úri kisasszonyoknak a Zarából

2007. december 7., péntek 11:30

Bár a karácsonyi láz most bizonyára elnyomja bennünk a cuki ruhák iránti vonzalmunkat, s bőszen vadásszuk a bolond ajándékokat, kanyarodjunk egy picit vissza a ruhákhoz. Van néhány bolt, ahová minden valamirevaló nő, aki annyira azért nem márkafüggő, de szereti valamennyire követni a divatot, betér. A hipermarketek választékának feltérképezése után körülnéztünk a H&M, C&A, Zara, Retro Jeans gyerekosztályain kabátot, pulcsit és nadrágot keresve.

H & M

Régen képesek voltunk ezért a boltért minimum egy határt átlépni. A Hennes & Mauritz úgy csinál belőled trendi nőt és a gyerekből trendi gyereket, hogy nem kell kicsengetned az utolsó fityingedet a zsebedből. Ez az a hely, ahol végre nem annyira egyértelmű a fiúruhák háttérbe szorítása a cuki, rózsaszín kislányruhák mögött. Ugyanis nagyon vagány göncöket lehet kapni kissrácoknak is. Farmergatyát, melyet életünk párjára is ráakasztanánk akár, már 3990-ért is vehetünk. Lányoknak szintén ennyibe kerül egy farmer, melyen Hello Kitty pompázik, de a koptatott farmer, rózsaszín övvel már 5000 forint.


Kabátot 5490 forinttól vehetünk, s a kevésbé szakértő szem, főleg, ha a bolton kívül vizsgálja, észre sem veszi, hogy kevesebb stepp van rajta , mint a mellette lógó szintén tollkabáton, ami már 6990 forintba kerül. Talán a piros szín vesz le még az árból. Kisebbeknek kezeslábas anorák 6990 forint, fehérben, vagy ekrüben, zárt lábrésszel, míg a síanorák fazon már 7990. S ha már ott vagyunk, jutalmazzuk meg magunkat is és a gyereket is egy csilivili csattal, hajpánttal, bizsuval, amely viccesen olcsó más boltokhoz képest.

Zara

Ide legtöbbször csak a tisztesség kedvéért térünk be. Egyrészt mert alapvetően rohadt drága, másrészt pedig egyes darabok ízlésvilága bizony nagyon elüt attól, amit a normális anyuka hétköznap, vagy esetleg ünnepkor a gyerekre mer adni. Itt a pici ruhácskák klasszisokkal gyönyörűbbek, mint a nagyobb méretűek. Ami azért is kiszúrás, mert ez az a méret, amit tuti kinő a gyerek néhány hét alatt, tehát kevesebb eséllyel ruházunk be valami húzósabb, de puccos darabba.

Az idei sláger steppelt kabát itt is 6990 forintért vihető haza, s valamivel pasztellebb színben, mint a H&M-ben. Találtunk nagyon vagány vadászkabátot, amely elég melegnek tűnt, az ára 11.000 forint. Az irhakabátnál egy pillanatra megtorpantunk, s elméláztunk azon, hogy mennyi nehéz percet okozott nekünk a sajátunk 20 évvel ezelőtt. De aztán rögtön át is fordultunk egy másik fogashoz, ahol már kicsi bundák sorakoztak. Ezek a szürke muff csodák 12.000 forintba kerülnek.

A Zara specialitásai azok a kabátkák, amelyekben úgy néz ki a gyermekünk, mint egy század elejei angol úrilány. Sajnos az ára is olyan, 17.000 forint. Ha már kabátot nem is tudunk venni a csemetének, a karácsonyi ünnepre esetleg beruházhatunk egy szintén úri divatú szövetszoknyát, vagy csinos blúzt, ebben nagyon jó a bolt.

Jeans Club

Ebben a boltban, bár viszonylag jó ruhákat kapunk a gyereknek is, a felnőtt göncök klasszisokkal jobbak. Kapunk steppelt kabátot nekik itt is, természetesen a bűvös 6990 forinttért, sőt, vadászzöld kordkabátot is, 4990 forinttért, bár az utóbbiról időjárásilag talán egy kicsit már lecsúsztunk, akármilyen szép is.

A nadrágok röhejesen olcsók, ennek függvényében nem is jók a legtöbb gyerekre. Ami hosszban pont jó lenne, az derékban befogadna még egy kiskölköt, ami pedig derékban jó, ott térdnél vége a lábnak. A pulóverek között azonban a vak tyúk is talál szemet, 2490 forinttól már egészen divatos darabokat túrhatunk (szó szerint). Az anyaguk azonban legtöbbször a rossz fajta kötött, műanyag kategóriába sorolható, s színben is néha vad.

Hosszú ujjú pólók átlagosan 1490 forinttól kaphatóak, ezek határozottan jók, bár sok esetben igen tiritarka színvilággal megáldottak. Így ha gyerekkel megyünk, vigyázzunk feltenni azt a kérdést, hogy te melyiket választod, mert nagyon könnyen egy narancssárga, flitteres, rózsaszín és libafos keverékben pompázó rettenetben akar majd másnap suliba menni. Rövid ujjú pólót itt is csak elvétve találtunk.

C & A

S végül, de nem utolsó sorban a C &A zárja a sort, akit sokszor méltatlanul hívunk Cheap and Awfulnak. Javára legyen mondva, hogy az utóbbi években határozott javulást mutat a divat követésében, már nem csak mamiruhákat gyárt.

Ebben a boltban a lányka ruhácskák, főleg a pici méretűek különösen csinosak. Nadrágot 3990 forintért kaphatunk, sima farmer formájában, vagy akár kordban is. Ha nem vagyunk túl válogatósak, akkor akár 1490 forintért is vihetünk haza gatyát a gyereknek az akciós fogasról.

A kabátok, hogy, hogy nem, steppeltek és 6990 forintba kerülnek. Van vajszínű, kevésbé csinos, meg sötétebb, egy picivel divatosabb. Piciknek anorák iszonylag merev anyagból 4990 forint, ami a többi bolthoz képest nagyon jó ár. Nagyobbaknak a síanorák 9990 forint.

Sajnos nagyon nagy a szakadék a nagyoknak és a kicsiknek szánt ruhák ízlésvilága között, így mióta nagyobbak a gyerekek, nem nagyon vásárolunk itt. Sebaj, talán lesz még harmadik, s megint eljön a C & A ideje.

KOMMENTEK

 • 2007.12.07 11:55:17ruju

  Nem Hennes & Mauritz?! Vagy csak poén volt?!

 • 2007.12.07 12:05:19Win

  Köszi, csak felületesen írtam bele, hogy majd megnézem, hogy is hívják őket, erre elfelejtettem javítani... ez a karácsonyi stressz?:)

 • 2007.12.07 12:05:31Win

  amúgy akkor poén volt

 • 2007.12.07 12:36:49Atina

  Én a szövegben is Hennes&Mauritz-nak látom, vagy már javítva van?

 • 2007.12.07 13:37:36Picinger

  Szerinted? ;-)

 • 2007.12.07 13:48:22Subbantósdi

  Szerintem a H & M elég drága, a C & A általában jó, idén is ott vettünk 74-es Winnie the Pooh-s anorákot a leányzónak, meg cipőcskéket, még nem járó lábakra (kocsicipő), ezen kívül jók a body-jaik, sapka-sál-kesztyű összeállításaik és anno még rugdalózókat is tudtam itt venni.

  H & M-ben egyszer jártam, kapott ott sárga kapucnis-cipzáras mackó együttest, meg egy norvégmintásra hajazó, de azért nőies színekkel dolgozó kardigánt, de ezeknek elég magas ára volt, csak úgy mutatóba vettem inkább, hogy legyen pár jobb darabja is, amit nem nő ki olyan hamar, mivel ezek már nem az újszülötti méretek voltak.

  Más: H & M-ben jobb a női fürdőruha választék, a C & A-ban ezen a nyáron csak bikini alsósat találtam, ami nem épppen előnyös egy 42-44-es kicsit lógó hasú nőre, hanem ugye a magasabban záródó vagy oldalt nem annyira felvágott stílus, ráadásúl a melltartók is csinosabbak voltak ezekhez, mert pl. nyakbakötősek voltak, ami nekem, akinek elég csapott válla van, sokkal praktikusabb, mint a mindig vállról leguruló vállas melltartók.

 • 2007.12.07 14:10:43andie

  "már nem csak mamiruhákat gyárt"

  hogy mennyire nem, azt magamon tapasztalom, mert korábban az üzlet nagyobbik részét eleve meg se nézte, mondván, nyanya-divat. :-D

  És rögtön vágtattam a hivatalosan tinirucinak titulált részlegbe. Ma viszont az korábban mellőzött részben is találni irtó jókat!  De bocsi, tudom, gyerek cuccokról van szó.

  Akkor ez: a H&M gyerekrészlege az Aréna Plázás boltban akkora, hogy el lehet tévedni benne.

 • 2007.12.07 15:35:07Los Alamuszi

  Nem tudom, poronytra való vagyok-e még a 15 éves fiammal, de azért megosztom a fenti áruházakkal (kivéve Zara) kapcsolatos tapasztalataimat, mivel a megjelenésük óta próbálok bennük vásárolni a jó gyermekemnek.

  A legáltalánosabb észrevételem azonban az, hogy valahogy mindig úgy tűnt az évek során, hogy PONT abban a méretben nincsenek igazán jó cuccok (azok fogynak el legelőbb), amit hord a fiatalúr ;-)  Jeans Club: bár, be szoktam nézni, itt még nem igazán sikerült vásárolnom neki, kiskamasz, kamasz méretben valahogy nem volt semmi olyan. Illetve, amit mégis vettem, az sem jött be, mert a cimke szerint azonos méretűekből az egyik kicsi volt rá, a másik meg pont jó.  C&A: időnként sikerül aranyos, tényleg jó árú gyerekcuccokat kifogni, de a legtöbb olyan gagyi hatású, legalábbis, fiú ruhában. Pozitívum, hogy van "dagi" kamasz méret is, amire egy időben szükség volt, ma már nem, mert a kamaszodással úgy megnyúlt, hogy a mai problémánk már inkább az, hogy minden gatya leesik róla.

  Itt még tudok neki (ha felsőruházatról van szó) az S-es férfi méretben is mazsolázni.  H&M: nekem ez jön be a legjobban, mióta Pesten is nyitottak, a fiam ruhatára határozottan rájuk épül. Egy része a dolgoknak nekem itt is túl "halálfejes", túl tépett, túl lötyögős, de van egy másik szegmens is, amiben sikerül tényleg nagyon jó cuccokat vennünk (közös megegyezéssel!)  Viszont, állandó problémám, hogy SEHOL nincs meleg, téli gatya. NEm fázós, de, amiben kellemesen érzi amgát az iskoláig menve az utcán, az, ugye rárohad a suliban, márpedig, egy 15 éves fiú már nem öltözik át, nem "vihetem" sínadrágban suliba mint anno, ovis korában, és nem is hordhat már harisnyanadrágot sem a farmer, sőt vászon(!!!)gatyó alá.

  Szóval, ezeken a helyeken is ritka kincs a kínálatban egy vastagabb kord (netán düftin), pláne, bélelt gatyó.  Viszont, nekem van még egy kedvenc helyem, ha már erről beszélünk: a BEnetton outlet a Premier Otletben, ahol a gyerekcuccok (szerintem) nagyon jók, minden méretben előfordulnak, és tényleg erősen leárazzák őket, mikor átrakják őket ide a rendes boltból, ezért a ruhatára egyik fele H&M, a másik Benetton, mégpedig, kb. ugyanabban az árban vásárolva mint a H&M.

 • 2007.12.07 16:32:05keknyul

  Mi Spanyolorszagban elunk, es itt a gyerekek MINIMUM olyan elegansak mint a kepen lathato kislany. A kisfiuk is. A jatszoteren is. Csak nezem, ahogy csuszkalnak a porban olyan szovetkabatkakban, amikben en talan operaba mennek...

  A mi kisfiunk igazi kis szutyi-manonak tunik mellettuk.

 • 2007.12.07 16:37:38begyszli

  Keknyul, így elképzelve a Ti kis szutyi-manotok a legszimpibb:)

 • 2007.12.07 17:04:06keknyul

  koszi!

 • 2007.12.07 19:35:50Por Cica

  Superbrain,  Koszonjuk az oncelu gerillamarketing e peldas megnyilvanulasat!

 • 2007.12.07 20:11:39sportos

  mi Svájcban lakunk és itt az H&M-ben vagy a C&A-ban vásárolunk. mondjuk nekem az H&M jobban bejön. a kislányom 1 éves, a nagyfiam meg 13 és mind a kettôjüknek be tudok vásárolni. Bár a C&Anak nagyon jók a rövid ujjú bodyjai. Szerintem mind a két bolt elég olcsó.

 • 2007.12.07 20:44:01ruju

  Én a fiamnak inkább a H&M-ben vásárolok, bár a C&A fehérneműi határozottan jobbak (Villám Mekvín rulez - ezt már máshol említettem :-DD)  Magamnak viszont imádok a Zarában vásárolni (a felnőtt ruhái nem sokkal drágábbak - ha egyáltalán, mint a H&M). Az tény, hogy a bébiruhák náluk tündériek, és összességében a gyermekruha baromi drága (már a Zaránál, és azt nézve, hogy meddig hordja)

 • 2007.12.07 20:52:54subidubidu

  Keknyul,  Csak alá tudom támasztani, amit írsz a spanyol kisgyerekről. Igaz, nincs is sok belőlük... (legalábbis ismerőseim körében).  Ja, és sárga irigység rulez, hogy ott élsz. Pont tegnap jött egy Barrio Sésamo DVD csomag, amit a netről rendeltünk, hogy nézhessenek a fiúk valamit spanyolul is.  Mindenkihez:

  Ti ÁLTALÁBAN vásároltok ezekben a boltokban, vagy alkalmilag? Mert bizony én a Humanaban szoktam.

 • 2007.12.07 21:32:15Vakmacska

  H and M nekem a kedvenc turkálós márkám volt a babó picikorábam:))) Csak azok a nadrágok néztek ki nadrágszerűen és nem lötyögtek a lányon. Néha kifogok még ezt-azt, de 92-98-as már nincs annyi.  A Jeans Clubban tavaly leértékeléskor remek pulcsik voltak kb. 1800 pénzért, idén kordgatya szintén muris áron, bár most találtam a SPAR-ban egy szériát ami simán veri. A Jeans Club gatyónak az a trükkje, hogy a terhesnadrágokhoz hasonlóan gombbal lehet állítani a derekát. Nekem kellett egy-két óra (és szentségelés, hogy leesik a gyerekről - nélküle vettem, naná) hogy rájöjjek, de így már hordható a holmi.  Zara, Mango - áááááá, annyit én nem adok, valaki mindig kidobja vagy hoz a turi excess stock-ot hasonlóból (amit nem vett fel senki, hanem kihajította kilósáron az áruház), oszt annyi.  Életemben vettem 1x 6000 pénzért ünneplőruhát, bordó bársony, volt rajta kétszer. Most elajándékozom, és szidom magam mekkora marha voltam.  Mert a szintén ünneplőnek vett piros kötényruha )900) sokkal jobban állt és tovább is tudta hordani...naná, babaturi, sosehordott változat, szóval amit sokpénzért beruházunk az legfeljebb a cipő.  Téli dzseki is utoljára ennyiért! Akciós darab nemjó méret, visszacserél nem akciósra (10e), hordja még, csak folyton felszalad rajta a cipzár, én meg átkozom az alkotóját az óvoda öltözőjében.  Börzén vett kiskacsasárga kabát megjárt pocsolyát, hegyet-völgyet, Ausztriát, és ahogy nézem még 2 gyereket legalább kiszolgál hibátlanul.Még csak hülyén se nézett ki a gyerek benne, sőt.

 • 2007.12.07 21:43:18Nilüfer

  babaturka, bababizományi:DDD eszméletlen drága minden, egy pár hétig hordott falatnyi textílért vétek ezreket fizetni.és pl. a biziben csuda jó és márkás dolgokat is kaptam már, potom áron.

  Persze, néha kell az új, de az elsősorban fehérnamű, body, póló, a többi aránytalanul drága.

 • 2007.12.07 21:58:33marcangoló

  Az én titkos beszerzőhelyemen potom pénzért bármikor szerzek GAP, Next meg hasonló gyerekpasi ruhákat. :-)

 • 2007.12.07 22:21:59napos oldal

  hol?

 • 2007.12.07 22:51:11babó

  hát, a cikket olvasva, kedvenc édesapám mondása jutott eszembe: a hülyének is megéri!  komolyan, egyszer-egyszer egy jobb darabot igen, meg a leárazások, de állandóan innen vásárolni?

  főleg a játszóterezés miatt: gyakorlatilag mindig mászkál, és nincs szívem rászólni, hogy ne menjen be a homokozóba, vagy ne legyen felfedező, csak azért, mert piszkos lesz a ruha. menjen bátran, maszat-manó!!  elég ha néha-néha csini. akkor persze nagyon tetszik. de CUKI ruhát csak akkor veszek neki ha ő kéri. nagyon, nagyon szépen. szeretem, ha vagány a lányom :))

 • 2007.12.08 21:35:16juta

  marcangoló, tudom, hogy ez tegnapi bejegyzés, de ha még látod, áruld el, hogy mennyire titkos a beszerzőhelyed? Ha nem nagyon, akkor hálás lennék, ha megírnád.

 • 2007.12.08 21:40:14marcangoló

  Nem nagyon, csak kicsit lehet, hogy kiesik. A sokat emlegetett szigehalmi piacon minden csütörtökön és vasárnap van egy turkálós csaj, iszonyú jó cuccokkal. Még sosem bántam meg az otthagyott 1-2 ezer jó magyar forintot. :-)

 • 2007.12.08 21:45:49juta

  köszi. hát lehet, hogy egyszer megpróbálom. Szerintem elég nehéz fiúkra jó és tartós ruhákat találni, de a gap-ben még sohasem csalódtam, csak újonnan megfizethetetlen.

 • 2007.12.08 22:26:56marcangoló

  A miénk múlt héten egy 500-as volt, és tök újnak látszik. :-)

 • 2007.12.09 19:12:12fecske

  Én a Zarát nagyon szerettem, míg kicsi volt a lányom, mivel drága, a leárazásokkor vettük meg a jövő nyári/téli ruhákat, így el voltunk maradva a divattól, viszont nagyon szép és jó minőségű ruhákat hordtunk. Aztán eljött a kritikus 7 éves kor, és tényleg ordító volt a különbség a kis- és nagylány ruhák között - olyannyira, hogy hanyagoltuk a Zarát egy ideig. Most viszont a kisfiammal megint benéztem, és meglepve tapasztaltam, hogy már nem egészen úgy van, mint régen, ugyanazok a ruhák kaphatók két évestől 12 éves korig. Úgyhogy lehet, hogy visszaszokunk.

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta