Puccos kabátok úri kisasszonyoknak a Zarából

Bár a karácsonyi láz most bizonyára elnyomja bennünk a cuki ruhák iránti vonzalmunkat, s bőszen vadásszuk a bolond ajándékokat, kanyarodjunk egy picit vissza a ruhákhoz. Van néhány bolt, ahová minden valamirevaló nő, aki annyira azért nem márkafüggő, de szereti valamennyire követni a divatot, betér. A hipermarketek választékának feltérképezése után körülnéztünk a H&M, C&A, Zara, Retro Jeans gyerekosztályain kabátot, pulcsit és nadrágot keresve.

H & M

Régen képesek voltunk ezért a boltért minimum egy határt átlépni. A Hennes & Mauritz úgy csinál belőled trendi nőt és a gyerekből trendi gyereket, hogy nem kell kicsengetned az utolsó fityingedet a zsebedből. Ez az a hely, ahol végre nem annyira egyértelmű a fiúruhák háttérbe szorítása a cuki, rózsaszín kislányruhák mögött. Ugyanis nagyon vagány göncöket lehet kapni kissrácoknak is. Farmergatyát, melyet életünk párjára is ráakasztanánk akár, már 3990-ért is vehetünk. Lányoknak szintén ennyibe kerül egy farmer, melyen Hello Kitty pompázik, de a koptatott farmer, rózsaszín övvel már 5000 forint.


Kabátot 5490 forinttól vehetünk, s a kevésbé szakértő szem, főleg, ha a bolton kívül vizsgálja, észre sem veszi, hogy kevesebb stepp van rajta , mint a mellette lógó szintén tollkabáton, ami már 6990 forintba kerül. Talán a piros szín vesz le még az árból. Kisebbeknek kezeslábas anorák 6990 forint, fehérben, vagy ekrüben, zárt lábrésszel, míg a síanorák fazon már 7990. S ha már ott vagyunk, jutalmazzuk meg magunkat is és a gyereket is egy csilivili csattal, hajpánttal, bizsuval, amely viccesen olcsó más boltokhoz képest.

Zara

Ide legtöbbször csak a tisztesség kedvéért térünk be. Egyrészt mert alapvetően rohadt drága, másrészt pedig egyes darabok ízlésvilága bizony nagyon elüt attól, amit a normális anyuka hétköznap, vagy esetleg ünnepkor a gyerekre mer adni. Itt a pici ruhácskák klasszisokkal gyönyörűbbek, mint a nagyobb méretűek. Ami azért is kiszúrás, mert ez az a méret, amit tuti kinő a gyerek néhány hét alatt, tehát kevesebb eséllyel ruházunk be valami húzósabb, de puccos darabba.

Az idei sláger steppelt kabát itt is 6990 forintért vihető haza, s valamivel pasztellebb színben, mint a H&M-ben. Találtunk nagyon vagány vadászkabátot, amely elég melegnek tűnt, az ára 11.000 forint. Az irhakabátnál egy pillanatra megtorpantunk, s elméláztunk azon, hogy mennyi nehéz percet okozott nekünk a sajátunk 20 évvel ezelőtt. De aztán rögtön át is fordultunk egy másik fogashoz, ahol már kicsi bundák sorakoztak. Ezek a szürke muff csodák 12.000 forintba kerülnek.

A Zara specialitásai azok a kabátkák, amelyekben úgy néz ki a gyermekünk, mint egy század elejei angol úrilány. Sajnos az ára is olyan, 17.000 forint. Ha már kabátot nem is tudunk venni a csemetének, a karácsonyi ünnepre esetleg beruházhatunk egy szintén úri divatú szövetszoknyát, vagy csinos blúzt, ebben nagyon jó a bolt.

Jeans Club

Ebben a boltban, bár viszonylag jó ruhákat kapunk a gyereknek is, a felnőtt göncök klasszisokkal jobbak. Kapunk steppelt kabátot nekik itt is, természetesen a bűvös 6990 forinttért, sőt, vadászzöld kordkabátot is, 4990 forinttért, bár az utóbbiról időjárásilag talán egy kicsit már lecsúsztunk, akármilyen szép is.

A nadrágok röhejesen olcsók, ennek függvényében nem is jók a legtöbb gyerekre. Ami hosszban pont jó lenne, az derékban befogadna még egy kiskölköt, ami pedig derékban jó, ott térdnél vége a lábnak. A pulóverek között azonban a vak tyúk is talál szemet, 2490 forinttól már egészen divatos darabokat túrhatunk (szó szerint). Az anyaguk azonban legtöbbször a rossz fajta kötött, műanyag kategóriába sorolható, s színben is néha vad.

Hosszú ujjú pólók átlagosan 1490 forinttól kaphatóak, ezek határozottan jók, bár sok esetben igen tiritarka színvilággal megáldottak. Így ha gyerekkel megyünk, vigyázzunk feltenni azt a kérdést, hogy te melyiket választod, mert nagyon könnyen egy narancssárga, flitteres, rózsaszín és libafos keverékben pompázó rettenetben akar majd másnap suliba menni. Rövid ujjú pólót itt is csak elvétve találtunk.

C & A

S végül, de nem utolsó sorban a C &A zárja a sort, akit sokszor méltatlanul hívunk Cheap and Awfulnak. Javára legyen mondva, hogy az utóbbi években határozott javulást mutat a divat követésében, már nem csak mamiruhákat gyárt.

Ebben a boltban a lányka ruhácskák, főleg a pici méretűek különösen csinosak. Nadrágot 3990 forintért kaphatunk, sima farmer formájában, vagy akár kordban is. Ha nem vagyunk túl válogatósak, akkor akár 1490 forintért is vihetünk haza gatyát a gyereknek az akciós fogasról.

A kabátok, hogy, hogy nem, steppeltek és 6990 forintba kerülnek. Van vajszínű, kevésbé csinos, meg sötétebb, egy picivel divatosabb. Piciknek anorák iszonylag merev anyagból 4990 forint, ami a többi bolthoz képest nagyon jó ár. Nagyobbaknak a síanorák 9990 forint.

Sajnos nagyon nagy a szakadék a nagyoknak és a kicsiknek szánt ruhák ízlésvilága között, így mióta nagyobbak a gyerekek, nem nagyon vásárolunk itt. Sebaj, talán lesz még harmadik, s megint eljön a C & A ideje.
Oszd meg másokkal is!
Mustra