SZÜLŐSÉG

Mire vágynak a kismamák?

2007. december 6., csütörtök 10:45

Leginkább pihenésre, így ezzel kapcsolatos karácsonyi meglepetéssel nem lőhet mellé apuci. De jöhet még egy kis testi-lelki kényeztetés is. Ajándékvásárlási tippek tanácstalan kispapáknak.

A Velvet felméréséből kiderül, hogy a nők leginkább könyvnek és utazásnak örülnek. A Poronty megkérdezett néhány kismamát, milyen karácsonyi ajándék tenné boldoggá őket leginkább.

Könyv

Nem meglepő módon szinte minden kismama megemlítette, hogy szívesen olvasna terhességgel, szüléssel, babaápolással kapcsolatos könyveket, vagy szórakoztató olvasmányokat. Hamarosan összeállítjuk nekik a legújabb és legérdekesebb könyvek ajánlóit.


Utazás, masszázs

Egy nagy pocakos kismama vagy egy frissen szült anya leginkább kimerült, így biztosan örül olyan ajándéknak, amellyel kicsit kikapcsolhat. Ha sok pénzből gazdálkodhat apuka, vigye el élete párját (és a bébit) egy közeli gyerekbarát wellness hotelbe és fizesse be kényeztető masszázsokra. Utóbbit szállás nélkül is megteheti az egyre szaporodó úgynevezett Day Spa-k egyikében, ahol speciális kismama-masszázsok közül is választhat.

Csokoládé

A minőségi csokinak szinte senki nem tud ellenállni – és jól is jön egy kimerítő nap végén. Szerencsére nem csak silány csokiutánzatokat lehet kapni és a jó minőségűek között egészen elképesztő ízűek (levendulás, chilis, gyömbéres) közül lehet válogatni.

Ékszer

Szinte nincs nő, aki egy szép nyakláncnak vagy karkötőnek ne örülne, de akár egy fülbevalóval is örömet szerezhetnek életük párjának.

Babacuccok

Az anyukák többsége szívesen látna olyan bébifelszerelést a fa alatt, amelyet ő maga nem venne meg, például borsos ára miatt. Lehet például egy cuki rugdalózó, hidegpárásító, vagy egy bébiőr.

Színházjegy

A színházba gyakran járó pocakosoknak vegyenek minél több színházjegyet, a baba születése után sokkal nehézkesebb eljutni egy előadásra. Kisbabásoknak meg kell szervezni a bébiszittelést is egy ilyen ajándékhoz.

Végül néhány ötlet, mit adjanak nemrég szült anyukáknak, amely talán mindennél többet ér – és semmibe nem kerül: saját kézzel készített ajándékkuponok személyre szabott különleges ígéretekkel, például: esti fürdetés átvállalása, vacsorakészítés, éjszakai etetés cumisüvegből, gyerekfelügyelet megszervezése, vacsora vagy mozi kettesben, teljes nagytakarítás, esetleg egy szabad este a barátnőkkel. A lehetőségek száma szinte végtelen, csak egy kis fantáziára van szükség hozzá.

Mit ne?

Ruha

Bár a nők szeretnek öltözködni, a terhesség alatt és a szülés után semmiképp ne vegyenek ruhát nekik. Kivételt képeznek a csinos, szoptatós (elöl gombos) hálóingek vagy a pihepuha fürdőköpeny. Esetleg meglephetik őket egy sokáig érvényes vásárlási utalvánnyal a kedvenc ruhaüzletükbe.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.12.06 14:46:11Nilüfer

  ismerem ezt...mi nem szentestére, hanem első napra jártunk haza , de ez is változott, mostmár hozzánk járnak:)

 • 2007.12.06 15:01:38Pumatex

  Nálunk ez lesz az utolsó migrálós (lásd: mindenkit-mi-látogatunk_végig) karácsony.

  Jövőre az lesz az ajándék, hogy 24-én csak hárman (esetleg négyen?), csak itthon, csak együtt leszünk. na jó, a macska maradhat. Passz.

 • 2007.12.06 15:08:24Nilüfer

  Atina, persze, nem rosszallom én, vagy ilyenek, csak azt akartam mondani, hogyan változik a szűk család fogalma:) persze, ha otthon akartok maradni, akkor mért ne:)én sem kárhoztatnám Samuékat, de örül a lelkem, hogy a kisvejem is természetesnek tartja, hogy jönnek.

 • 2007.12.06 15:11:29Atina

  Egyébként én ma /4 hónapos terhesen/ kicsit szentimentális állapotba kerülvén, vettem néhány cuccot a babának. Csak olyan kis hasznos csip-csup dolgokat, mint digitális lázmérő, körömvágó olló, konnektorvédő, orrszívó, vízhőmérő.

 • 2007.12.06 15:17:40Atina

  Persze, megértem Nilüfer, az én nagymamám 76 éves. Neki a szűk családi körben, 2 lánya, 2 veje, 3 unoka, 1 unokavej, 1 unokameny, + a szintén megözvegyült násza van. Másnapján szoktunk nála összegyűlni.

  Én meg most még nagyon élvezem, hogy úgymond háztartást vezetek. Imádok sütni-főzni, s állítólag jól csinálom, úgyhogy ha megyünk valahová, mindig viszek valami házi készítésűt.

  Nem akarok dicsekedni, de engem a nagyim tanított fortélyokra. Pl. a beiglim sem reped meg, és rétest is tudok csinálni.

  A munkahelyemen a huszonévesek csodálkoznak is, mert ők csak valami pipi-husi falatkát bedobnak az olajba.

 • 2007.12.06 15:25:49Nilüfer

  Atina, a rétest én nem, a többit igen:)

  és nálunk az első nap a nagy vendéglátás, jönnek a nászék is/ na nem a DV, hanem a debreceniek/.Már tervezem a menűt, átfutott az agyamon, hogy rendelek az ÁSZ-tól hidegtálat, de el is hessegettem....milyen már az?? karácsonykor?????????

  Itt nálunk divat a fiatalok között, hogy háziasak:) ez jóóóóóóóó.Ezek sütnek főznek, és kötnek varrnak...tényleg:)

 • 2007.12.06 15:29:17Ditke

  Karácsonyra mit is kérnék?  8 óra alvást egy tagban.  Ezentúl két nap "szabadságot". Hihi..... 10 perc után visítnék a fiamért!  De amit a legjobban szeretnék: a kisfiam első karácsonyának összes pillanatát, a csillogó szemű mosolyát a szívembe zárni. Alig várom, h mit szól majd a fához, a gyertyákhoz, a csillagszórókhoz és a csomagolópapírokhoz. Egy 9 hónaposnak még ezek a legfontosabbak. :))))

 • 2007.12.06 15:33:46Vakmacska

  2003 karácsonya emlékezetes volt, akkor voltam kb. 13 hetes terhes, összesen kétszer dobtam ki terhesen a taccsot, az egyik dec.24-re esett, pont a vendégekre lett volna akik ebédre voltak meghívva, de szerencsére késtek.  Most lesz több időm mint máskor, úgyhogy szeretnék ellógni a hegyekbe, rokon-barát jöhet-mehet de nem végig, és van akikkel alkudozunk hogy nevásároljunklomokat, remélem legalább itt-ott betartják. A nagynénémtől pl azt kértem, meséljen a gyerekkorukról inkább, mert az apukám 13 éves koromban halt meg, és már csak ketten vannak tesók életben, de csak egy beszámítható.  Hobbiból szeretek főzni karácsonyit is (tudok is ha kell, na jó halászlét nem, de azt meg a zuram tudja), de szeretnék nem anyám nyomdokaiba lépni, aki istenien és rutinosan főz, de ilyenkor olyan lámpalázas mint színinövendék az első előadáson (ezért jól összevész mindannyiunkkal a vendégek érkezte előtt 10 perccel), túlvállalja magát, utána meg egy hétig esszük a maradékot.

 • 2007.12.06 15:35:13zolnaid

  Az Ász tuti hidegtálakat csinál. Szerintem nyugodtan rendelj tőlük. Van általában valami karácsonyos változatuk is.

  Egyébként, én kaptam már egy egynapos pesti kiruccanást, megyek az ikeába meg kiállításra.

 • 2007.12.06 15:35:13Vakmacska

  Nilüfer és ott is alszik mindenki, ilyen pizsamás buli stílusban? Olyat én is szeretnék, de annyira nehezen mozdulnak vidékről.

 • 2007.12.06 16:43:54énisénis

  vakmacska, az ottalvást családtagokkal ne akard! Az maga a rémálom!

 • 2007.12.06 16:57:27begyszli

  Énisénis, nemismemis:) Nálunk tök jól működik. Ha mi megyünk haza akkor ált. 8-an vagyunk a panelban, nálunk már voltunk sokkal többen is. Szervezés kérdése az egész.

 • 2007.12.06 20:21:30Yuki

  Hát, én most csak arra vágyom, hogy a férjem egy kicsit többet legyen itthon. Karácsonyig még hazajön kétszer, de csak mosni, aztán pakolja újra a bőröndöt és repül :(  Na jó, azért csokit mindenhonnan kell hoznia :)

 • 2007.12.06 20:30:30Nilüfer

  Nem, vakmacska, csak Babzsákék maradnak több napra, a többiek este hazahúznak:)az azért kemény lenne, napokig azért tizenembert ellátni nem egyszerű

 • 2007.12.06 20:42:23Nilüfer

  begyszli, a nyolc, az nem sok végülis:D

 • 2007.12.06 20:43:37Nilüfer

  mert ugye vagyunk mi papuval, a három lány, a két vej, meg az unoka..na ez nem sok:D

 • 2007.12.06 21:55:45Vakmacska

  igaz, nyáron hatan se volt semmi, pedig semmi ünnepi vacsi...csak hogy valami kaját gyártsunk a negyvenkét fokban, evezésből visszafele.  de gyerekkoromban voltunk néha hirtelen nyolcan-tízen egykét napra a nagyszülőknél, igazából nem tudom hogy volt a logisztika, ágy volt sok és én akkoriban szerettem.

 • 2007.12.06 21:58:44Vakmacska

  ...ja és csak én vágyom a civilizáció néhánynapi kizárására? Minthogy tömeg, műanyagtenger, egyáltalán cuccdömping, műkaja, ragacsok, szatyrok metrón meg lüke tévéműsorok, ilyesmi.  Általában elvagyok vele-mellette, de most valahogy az agyamra megy.  Bár nem lenne oly messze pl a Hargita, és ne f...nék annyira vezetni arrafelé.

 • 2007.12.06 22:02:52babesz

  Az én kívánságom teljesül: 26-án már kedvenc vidéki kis házunkban fogunk ébredni, négyesben leszünk, díszítve lesz a fa, ajándékok alatta, habos kakaót iszunk, narancsos kuglófot eszünk és legalább délig pizsamában fogunk helytelenkedni.  A férjemtől meglepetést fogok kapni, ezt szeretem a legjobban. Valami nagyszerű dolog lesz, mert A BARÁTNŐMET hívta segítségül.  Gyerkőcök el lesznek halmozva mindenféle ajándékkal. Nagyszülők képtelenek mértéket tartani:), de hát ez a dolguk. Tőlünk is lesz természetesen ajándék, de a legnagyszerűbb az a két hét lesz, amit együtt töltünk. És ha a lányok azt kérdezik, hogy ugye apa még nem mész dolgozni, akkor nyugodtan mondhatjuk, hogy nem.

 • 2007.12.06 22:15:33Vakmacska

  Babesz, irigyellek. Mázlista.  Én már négy naptól is igen jól érezném magam:)))

 • 2007.12.06 22:42:58Csöre

  Én is pozitív tesztet kérek a Jézuskától, mert a Mikulás valami tök mást hozott. Úgy látszik, félreértette.

 • 2007.12.07 02:51:17cseresznye

  Csöre, kérjük együtt, hátha úgy nagyobb foganatja van! Ha ketten-hárman összegyűltök a nevemben...persze külön-külön kapjunk egyet, nem közösen :)

 • 2007.12.07 07:20:33huhhh

  Csöre és cseresznye, csatlakoznék, ha lehet :)) Nálunk is egy értetlen Mikulás járt ugyanis, lehet, hogy ugyanaz a Mikulás volt? :))

 • 2007.12.07 07:32:20Anyatünde

  Szentestét kérek, anyósék nélkül. Abból tavaly már elég volt. És még itt is aludtak. (Bocs, Nilü...)  Meg kenyérsütő gépet. Párom szerint

  1. felesleges, mert az ő ismerősei csak eleinte használták párszor, aztán többet sose  (érdekes, én csak olyanokat ismerek, ahol majdnem naponta megy)  2. így is mindig el vagyok havazva a házimunkával, majd fogok még kenyeret is sütni

  (létezik olyan a ketyerén, hooogy... időzítőszerkezet)  3. nagydarab, úgyse fér el a konyhapulton

  (2 ovis anyukatársnál is láttam olyat, ami pont elférne)  Plusz egy érvem: a kenyérsütővel talán nekifognék kelttésztának is. Így mindig azért halogatom, mert sokáig tart, viszont ha tovább kell lépni a munkafolyamatban, az nem halasztható. (Mivel akkor túlkel.)  Nah, majd meglátjuk...

 • 2007.12.07 07:37:17Panda83

  Guruljka: egyetértek veled, kisebbik fiammal dec. 30-ra voltam kiírva, és leginkább úgy képzeltem, hogy karácsonykor már ő is a fa alatt lesz (tesója is 37. héten érkezett). Őt kívántam karácsonyra!!! Erre a csepp gyerekem jól megtréfált, ő inkább a "Babakötvényt" választotta, én szívesen lemondtam volna róla.

 • 2007.12.07 07:43:45Nilüfer

  anyatünde, men baj, ha anyós nélkül szeretnéd:DD annak idején én is anyós nélkül szerettem:DDDDDD

  Valahogyx én nem érzem anyósnak magam:))))))))

  Kenyérsütőt a nagylányomék naponta használják, szerintem kenyeret nem is nagyon vesznek.A kelt tészta pedig a világ legegyszerűbb tésztája, én szeretem csinálni.Ha túlkel, dagaszd újra:)))))

 • 2007.12.07 07:51:03Panda83

  Kicsit témán kívül: nagyobb fiam sokat köhög. Megjártuk a pulmonológiát is, írtak neki SingulAir-t, illetve szükség esetén adhatok neki Spiropent-t vagy Ventolin-t. Ennek már 2 hónapja, szerintem nem igazán jött be nekünk. Nem szeretnék most gyerekorvoshoz menni, mert az utóbbi(!) hónapban már 3 féle antibiotikumot szedett, eddigi tapasztalataim alapján nem arra van szüksége.kínomban Ambroxolt vettem neki - remélem nem ütik egymást a Ventolinnal (éjszaka fújtunk). Van valakinek tippje, mit próbálhatok meg? (A köv. controll még soká lesz)

 • 2007.12.07 08:02:38Nilüfer

  Panda, ne nézz hülyének, de egy próbát megér: a gyereke hátát és mellkasát kend be disznózsírral, rá egy fóliát, arra egy száraz törülközőt, ezt este kell, reggelig.Pár alkalom, és a köhögés megszűnik.nem vicc, ki van próbálva, a barátnőm kislányát asztmásnak minősítették két évesen, három ilyen kezelés megszüntette a köhögését. ha nem használ, nem is árt.és bocs minden dokitól, és attól, aki nem hisz benne.Több alkalommal igen jól működött.

 • 2007.12.07 08:10:06Panda83

  Ok, végül is biztos nem árt, de vajon mitől tud ez működni?(Azért valószínüleg megpróbálom)

 • 2007.12.07 09:22:29Nilüfer

  Panda, nem tudom, mitől működik, de tényleg működik

  Nem egy , nem két esetben szépen kitisztultak tőle a hörgők

  Még torokfájás esetén is alkalmazható. a fájós torkot kell így bugyolálni.

  Most kérdeztem utána, egyik kolléganőm a napokban alkalmazta a gyereknél, és csodákat tett.

 • 2007.12.07 09:26:52marcangoló

  Nilü, ez nálunk is bevált népi gyógymód volt kiskoromban, és anyukám szerint is egy éjszaka alatt felszakítja a lerakódást.

 • 2007.12.07 09:32:10Nilüfer

  na ugye:)))majd a brit tudósok meg kikutatják a hatásmechanizmusát:))))))

 • 2007.12.07 10:16:29Vakmacska

  Nilüfer, felnőttnél is működik?  Két hete köhögök nagyon randán, főleg éjszaka. Mivel ez szeptember óta kb. a 4. baci (most kezdtük az ovit, ugye), elmentem dokinénihez, meghallgatta, aszonta nem zörög eléggé, ezért nem kéne gyógyszert, köhögjek nyugodtan tovább.  Eredmény: mogorva, kialvatlan férj, és a nagyanyjához aludni levackoló kiskorú:((((  Nem létezik, hogy most már köhögni kéne karácsonyig hogy még egy kicsit erősödjön az immunrendszerem.  Gyerek is köhög, de ő inkább nappal. Legalább van valami érvem mért akarok hegyekbe-sókamrába ellógni az ünnepek idején. Mert azt nagyon.

 • 2007.12.07 10:17:42Vakmacska

  Nekünk is van kenyérsütőnk, a három programból egy igazán jó, de megéri.  Tavasztól őszig a teraszasztalon üldögél, mert úgy nincs útban a munkapulton. Ha hideg van, akkor a konyhaasztalon - lásd fent. Szerencsére zárt, ezért a macskák nem próbálkoznak vele.

 • 2007.12.07 10:18:06Anura

  Én is hallottam, személyes tapasztalatokból is. Szerintem dunsztot képezhet a zsír, és a melegre jobban gyógyulhat a lerakódás.. fene tudja.

  Köhögésre ami még teljesen tökéletes, általam is próbált, a családban évtizedek óta szokásos: hagymatea.

  A vöröshagyma héját kell megfőzni, szép pirosasbarna lesz, elegendő mézzel semmi rossz íze nincs, tényleg mint egy tea. Abból egy litert legalább jó meginni, és már másnap érezhető a hatása.

  Magamat is kikúráltam már vele.

 • 2007.12.07 10:19:44Anura

  Vakmacska, nyugodtan próbáld ki, én felnőtt baráttól hallottam, hogy használ, és két különböző forrásból is. :)

  Sőt, azt mondták, még torokfájásra is jó.

 • 2007.12.07 10:31:45Nilüfer

  Vakmacsak , a szomszéd úr kb három hete egy alkalmazás után már nem köhög.Nyugodtam próbáld ki, sokaknak bevált

  És a disznózsír az egyik legjobb bőrápoló. állítólag a legközelebb áll az emberi zsírhoz( bocs, ha gusztustalan:) és nagyon szépen felszívódik, és ápolja a bőrt.Úgyhogy ha köhögésre esetleg nem jön bem, a dekoltázsod szép lesz tőle:)

 • 2007.12.07 11:03:17Vakmacska

  ...és ha asse, akkor házibuliba még mindig jó némi lilahagymával:-DDDDD  ...azért nehéz elképzelni hogy a Lush-t lecseréljem rá hosszú távon, bár fene tudja, némely kozmetikum összetétele alapján elvileg nem kéne hogy bizalomgerjesztőbb legyen. Csak ugye legtöbbször nem nézzük az apró betűt. Vagy nem értjük. Vagy nem is látjuk:)))

 • 2007.12.07 11:06:49Nilüfer

  Vakmacsak, el sem hinnéd, hány neves kozmetikum alapja a jó kis disznózsír:))

  max nem így írják a dobozára, hanem lipoizéDDDDDDD

 • 2007.12.07 11:10:35begyszli

  Ha már disznózsír: bedugult orrot is lehet vele bekenni és pár pillanat múlva már lehet is levegőtvenni.

 • 2007.12.07 11:48:40Nilüfer

  begyszli, ezt este kipróbálom, mert be vagyok dugulva.Erről nem hallottam még.

 • 2007.12.07 12:01:17begyszli

  Nilü, ha nem jön be, már mondom is, hogy a nővéremet kell szidni:) Nagyfiam szerint működik, persze Ő nagynéni függő, véleménye ilyentén nem sokat ér:))

 • 2007.12.07 12:18:32Nilüfer

  begyszli, ha nem jön be, akkor" volt egy pakolás, fizetek:"DDDDmondjad már...:D az életembe ez a tévedés még belefér:)

 • 2007.12.07 13:02:57begyszli

  Köszi Nilüfer, akkor nyugodtan hajtom majd álomra a fejem.:)

 • 2007.12.07 13:14:23Guruljka

  Vakmacska gégészetre menj! Ha fekve köhögsz és éjszaka, akkor az arcüreggyuszi lehet:(  Panda!

  Mi nemrég jártuk meg az ügyeletet a Kicsivel hasonló okokból. Januárban lesz két éves. 1 évig tünetmentes volt. De csecsemő korában sokszor volt nálunk is ventolinozás. Aztán kiderült, hogy tejcukor érzékeny. Mióta nem kap tejcukrot, azóta most lett először rosszul 1 év után a banális nátha mellett. Valószinüleg azért, mert allergiás arra a baktériumra ami megfertőzte. Utána be is lázasodott ő is kapott antibiotikumot.

  Nem tudom mekkora a kicsid, de lenne egy olyan kérdésem, hogy fogyaszt-e a gyermeked tejet? Betegség idején egyébként is célszerű kihagyni a tejet. Ha szoptatsz még esetleg, akkor te is egyél kevsebb tejterméket.

  Tipp:

  nálunk a következő könnyítők vannak: sólámpa (praktiker), Salvus vizes (pattika) párologtatás, inhalálás.

  Illetve lehet még próbálkozni a homeopátiás szerekkel.Itt elolvasva kiválaszthatod melyik leírás hasonlít a legjobban a gyermeked esetére:  www.vitalitas.hu/olvasosarok/online/komplementerm/2001/2/asthma.htm

 • 2007.12.07 13:17:58Nilüfer

  vakmacsak, akkor az arcodra is tehetsz zsírpakolást:DD(bocs, nem bírtam kihagyni:DD:)

 • 2007.12.07 18:40:16Panda83

  Köszi a tippeket, először a zsíros kenegetéssel próbálkozom, ahhoz van itthon minden....Aztán remélem egyelőre mást nem kell majd kipróbálni és bejön...:-)  Guruljka: most a nagyobbik fiamról van szó, aki 5 múlt, allergiateszt(bőrpróba) háziporallergiát igazolt. A homeopátiával inkább várnék, mostanában ugyanis levegőfertőtlenítés gyanánt grépfrútot párologtatunk. Az aromaterápiával meg talán ütik egymást.Igazából fulladni ő nem szokott, inkább "csak" köhög - mostanában elég hurutosan.

  A kisebbik fiú a tiéddel lehet egyidős, ő is jan. lesz 2 éves. Na ő szokott "hörgő" hangokat hallatni és néha picit nehezebben vesz levegőt. Gyanút ébresztettél bennem, mert nála 1 évesen volt tüdőgyulladás( obstuctiv bronchitis kíséretében), akkoriban hagyott fel a szopással, majd átszoktattuk tejre....

 • 2007.12.07 19:04:17Guruljka

  Panda a homeopátia akkor tényleg almás.

  De a Salvus víz mehet az aromaterápiával együtt is és a só lámpa is. Nálunk az az éjszakai fény. Nem tudom láttál e már ilyen cuccot. Nem egy nagy befektetés, mert 1-2000 forintos tétel a Praktikerben.

  Itt van róluk némi leírás.

  www.wellmed.hu/termekek/solampa.html

  www.bonair.hu/index.php?keret=cikk&id=6  Ha gyanakszol, próbálkozz a tej elvonással nálunk hamar érzékelhető volt a változás.

 • 2007.12.07 20:31:53Panda83

  Guruljka:a só lámpa felkerül a bevásárlólistámra, vagy majd kérek Karácsonyra-ez legalább témába vág- a Salvus vizet is párologtathatom kis mécsesem segítségével? vagy mindenképp azzal a hidegpárásítóval? Amúgy tényleg jók a tippek, a sólámpát milliószor láttam már a Praktiban, de sosem gondoltam hogy nekünk is jól jöhetne..

 • 2007.12.07 21:22:30Vakmacska

  Mindenkinek köszi, az arcüregem azért nem jött eddig gyanúba, mert empirikusan (ránézés, lehajlás, ütögetés) nem mutatott semmit. lázas is egy éjjel voltam hidegrázással, ami a semmiből jött és reggelre ugyanoda távozott, szóval igen rejtélyes. Orrfújás volt rendesen, de kivételesen dugulás nem, pedig előtte szeptemberben rutinosan aludtam napokig orrcseppel, anélkül képtelenség lett volna. Igaz akkor meg nem köhögtem.  Ha lesz fólia (most nincs, csak alufólia, azt eddig csak fogyóra hallottam, de én 50 kiló vagyok) akkor kipróbálom a zsírt bár félek hogy röhögőgörcs lesz a dologból, családilag, bár mindannyiunk olyan felmenőkkel rendelkeznek, akiknek a korában még ezek teljesen bevett dolgok voltak, hagymateával együtt. Hagymát hallottam hajfestésre is....  Sólámpa nálunk is van, mikor kicsi volt a babó akkor kaptuk, szép is, jó is, nem is drága, de a sóbarlang etc. töménységhez kevés, mint mázlista volt szerencsém tengerparthoz meg parajdi sóbánya mélyéhez, az valami más. De olvasom hogy itt-ott ilyen sófalú lukat csináltak már pesten-vidéken is, főleg asztmás vagy hörghurutos piciknek.  Hidegpárásító - cégesen kerestem új forgalmazót a Bionaire-nek pár hónapja, elvileg most tér vissza a polcokra. Nekünk nincs mert semmilyen zümmögőt nem szeretek csak ha abszolút muszáj, de állítólag a csúcsmodellek igen hatékonyak tudnak lenni.

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta