Fogkrémízű az alkoholista Mikulás

A Poronty tesztcsapata ezúttal mikuláscsokikat kóstolgatott, melynek végére a félbetört csokitestek az asztalon, a tele hasú tesztalanyok pedig a kanapén heverésztek. Bántóan keserű és émelygősen édes ízek szaladgáltak ízlelőbimbóinkon, a móka végén pedig megfogadtuk, hogy egy évig nem eszünk több csokimikulást.


Boci ét, tejbevonó masszás, rumízű ét, dagi, Tibi ét, Lindt, After Eight

A legolcsóbb tejbevonó masszából készülttől a méregdrága Lindtig hétféle Mikulást teszteltünk. A külsőt tekintve első helyen a legnagyobb, 110 grammos dagi Mikulás végzett, a különdíjat pedig az After Eight rendhagyó, zöld ruhás Télapója kapta, melyet jobban megfigyelve enyhe alkoholista külső jegyeket véltünk felfedezni, úgy mint bávatag tekintet, püffedt szemek és pirosas arcbőr.


Megfosztva őket ruhájuktól érdekes látvány tárult szemünk elé. Az étcsokoládés 35 százalék kakaót tartalmazó példányról például meztelenül nehezen lehetett felismerni, hogy mit formáz, mivel kispórolták a díszítést. A Boci étcsokis Mikulása egy fokkal kidolgozottabb volt, vájatokkal érzékeltették a különböző testrészeket. Csomagolás nélkül a Lindt apró Mikulása nyerte a legszebbnek járó díjat. 

Az ízeket tekintve egyetértettünk abban, hogy a tejbevonó masszából készült csokimikulásnak borzalmas az íze, a Lindt pedig gyomorforgatóan émelygős. A szavazatok alapján kiváló minősítést kapott a Tibi tejcsokis télapója és az étcsokis mentolos After Eight Mikulás (már aki szereti a mentolos csokoládét). A fentebb már említett dísztelen étcsokimikulás ízében némi rumízt véltünk felfedezni, mely boldogsággal töltött el minket, a Boci étcsokisát viszont nyelvet bántóan keserűnek éreztük. A külalakverseny első helyezettje, a dagi Mikulás a várakozásokkal ellentétben ízetlen és vékony belsővel rendelkezett.



Az árakat nehezen lehetett összehasonlítani a Mikulások különböző tömege miatt, ezért osztottunk-szoroztunk és kiszámoltuk a csokik grammárát. A legolcsóbb a tejbevonó masszából készült példány, melynek grammja 2,2 forint, a második a Tibi étcsokis télapója (2,9 forint), a keserű Boci 3 forint grammonként, a dísznélküli, rumízű ét 3,7. A dagi ízetlenért 4,3, a fogkrémízű After Eight-ért 4,7, az émelygős Lindtért pedig 9,3 forintot kell kicsengetni grammonként.

Bár nem a legolcsóbb, nálam az abszolút első helyen az After Eight kedves kis alkoholista Mikulása áll, a többiek viszont a tejcsokis Tibi Télapóra voksoltak. A gyerekeknek pedig teljesen mindegy volt, élvezettel harapdálták a fejeket és tömték magukba a rengeteg csokit. És még a Mikulás meg sem érkezett. A lánygyerekre vágyók falják be a csokimaradékokat az ünnep után, hátha igaz a hír, hogy befolyással van a magzat nemére.
Oszd meg másokkal is!
Mustra