Melyik a legjobb autósülés?

Most, hogy Fincike lassan betölti az egy évet, bőven meghaladja a kilenc kilót, és lábacskája már régóta kikalimpál a bébihordozóból, ideje egy mérettel nagyobb autósülés után nézni. Na ja, de milyet vegyünk?


Azt már sikerült kiderítenem, hogy van olyan ülés, ami 9-18 kilóig jó, és olyan is, ami később elemeire szedve ülésmagasítóként is használható, így egészen huszon-harminc kilóig kiszolgálja a gyereket. Utána meg, gondolom, már elég nagy a poronty, jöhet a sima biztonsági öv.

Itt azonban megrekedtem a felderítésben. Mert vajon mi a különbség az egyik online boltban tizenezer forintért árult ülés, és a másikban (ne féljünk kimondani: a Brendonban) negyvenezerért árul ülés között? Vajon a drágábbat könnyebb bekötni, biztonságosabb, vagy éppen csak szebb?

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy bár az Isofix ülések a legbiztonságosabbak, nekünk mégis olyan kell, amit az autó biztonsági övével kell rögzíteni, lévén nincs autónk. Így aztán nagyszülők autóiba és taxikba csatolgatjuk a gyereket bőszen, a mostani ülés szintideje már két perc alatt van, pedig nem egy felhasználóbarát konstrukció.

Tanácstalanságomban úgy döntöttem, megkérdezem kisgyermekes ismerőseimet, mi az egyedül üdvözítő megoldás, úgyhogy kedves olvasók, ne habozzatok, írjátok meg tanácsaitokat!
Oszd meg másokkal is!
Mustra