SZÜLŐSÉG

Melyik a legjobb autósülés?

2007. december 4., kedd 11:40

Most, hogy Fincike lassan betölti az egy évet, bőven meghaladja a kilenc kilót, és lábacskája már régóta kikalimpál a bébihordozóból, ideje egy mérettel nagyobb autósülés után nézni. Na ja, de milyet vegyünk?


Azt már sikerült kiderítenem, hogy van olyan ülés, ami 9-18 kilóig jó, és olyan is, ami később elemeire szedve ülésmagasítóként is használható, így egészen huszon-harminc kilóig kiszolgálja a gyereket. Utána meg, gondolom, már elég nagy a poronty, jöhet a sima biztonsági öv.

Itt azonban megrekedtem a felderítésben. Mert vajon mi a különbség az egyik online boltban tizenezer forintért árult ülés, és a másikban (ne féljünk kimondani: a Brendonban) negyvenezerért árul ülés között? Vajon a drágábbat könnyebb bekötni, biztonságosabb, vagy éppen csak szebb?

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy bár az Isofix ülések a legbiztonságosabbak, nekünk mégis olyan kell, amit az autó biztonsági övével kell rögzíteni, lévén nincs autónk. Így aztán nagyszülők autóiba és taxikba csatolgatjuk a gyereket bőszen, a mostani ülés szintideje már két perc alatt van, pedig nem egy felhasználóbarát konstrukció.

Tanácstalanságomban úgy döntöttem, megkérdezem kisgyermekes ismerőseimet, mi az egyedül üdvözítő megoldás, úgyhogy kedves olvasók, ne habozzatok, írjátok meg tanácsaitokat!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.12.04 17:24:56manci

  Én is úgy tudom, ahogy verkeverka mondja. A balesetes gyerekülést ki kell dobni a kukába. És ugye nem biztos, hogy ezt mindenki megteszi :(

 • 2007.12.04 17:32:45Pandi

  Ez valóban igaz, erre nem is gondoltam, bár nem is merült fel bennünk egy használt vásárlása, de mint lehetőség - hibásan - felmerült bennem. Ettől függetlenül gagyit sem szabad venni és itt nem teszek egyenlőségjelet a gagyi és az olcsó közé, mint ahogyan a drága és a minőség közé sem, de a minőségi terméket sajnos ritkán adják olcsón. Viszont a gagyira visszatérve olyan esetről is olvastunk sajnos, ahol a babát a vacak gyermekülés gyenge, eldeformálódó váza ölte meg.:( A lényeg, hogy alaposan meg kell nézni, nem az első "szépet" kell megvenni.

 • 2007.12.04 17:35:39Pandi

  Bocs a szóismétlésekért.:)

  Szóval nem terveztük használt gyermekülés vásárlását, de ezt a cikket és a kommenteket olvasva jutott eszembe a használt lehetősége is.

 • 2007.12.04 17:55:11moon

  Sziasztok,  eloszor is koszi a sok okossagot :)  a hasznalt gyerekulesrol: itt azt irjak alant, hogy csak a nagy karambol utan kell ulest cserelni, koccanas utan nyugodtan hasznalhatjuk ugyanazt  www.nhtsa.gov/people/injury/childps/ChildRestraints/ReUse/RestraintReUse.htm  nekem egyebkent ebbol az jon le, hogy a karambolos gyerekulesen latszik is, hogy karambolos: repedt, szakadt, stb., de meg igy is kepes megvedeni a gyereket a kov. karambolban

 • 2007.12.04 18:07:00verkaverka

  Ez erdekes, en homlokegyeneset az ellenkezojet hallottam. Nem egyszeru mit gondoljon az ember. Sohaj.

 • 2007.12.04 18:23:52Atina

  A hordozó az jó autóba is, ha újszülöttről van szó?  Nekem ezek a márkanevek nem mondanak semmit, mi most kezdtünk a neten kutakodni gyerekholmik után (3,5 hónapos vagyok). Azt már tudom, hogy a számok azt jelentik, hogy hány kilós gyerkőcnek szánták.

  Amin ledöbbentem, hogy a babakocsiból is van akciós "kifutó széria".

  Szerintem bemegyek valami szakboltba és elmondom, hogy újszülöttnek milyen autóba kell gyerekülés.

 • 2007.12.04 18:30:41Atina

  Nemrég írtam össze a babakelengye listát az internetről + a védőnő segítségével, s úgy érzem magam mint a hülyegyerek a matekórán.

  Most ha van egy márka, akkor azt bármilyen bababoltban meg lehet venni? Mert internetről nem merek rendelni.

  Különben nem vagyok márkafüggő, csak elérhető áron szeretnék biztonságos gyerekülést.

 • 2007.12.04 18:35:09verkaverka

  Mindenképpen érdemes bepróbálni az autóba amit venni akar az ember, nem minden jó minden autóba. Hordozóból a többség egyben autósülés is, úgy érdemes keresni hogy autóba jó legyen, olyat nehéz azért találni ami babakocsihoz is jó, elég biztonságos is stb, a Maxi Cosi ilyen meg a Bebe Confort azt tudom.

  A bababoltokban sosincs minden, a Brendonban eleg sokminden van, de azok eleg dragak. Oket is fel kell elobb hivni hogy van-e ez meg az, minden naluk sincs, sot.

 • 2007.12.04 18:39:54begyszli

  A Greco-nak is van ilyen babakocsira szerelhető, meg autóba is rakható babahordója, csak nekem fogalmam sincs mennyire biztonságos.

 • 2007.12.04 18:42:05Hicudzsi

  Atina!

  Szerintem ráértek pl. a hordozó+babakocsi vásárlással az utolsó hónapban is akár.

  Én egyébként nagyon szeretem a Graco babakocsikat, nekik vannak Travel system (sokfunkciós) babakocsijaik, ahhoz van hordozó olyan is amit lehet kocsiba tenni.  Van sok drága babaáruház meg van diszkont is. Elmentek a drágába kipróbáljátok a cuccot, jó-e az autóba a hordozó, jó-e a babakocsi, könnyű tolni, emelni stb.. és megveszitek a diszkontba ugyanazt csakl más színben esetleg :)

 • 2007.12.04 18:49:59Atina

  Köszi. Úgy terveztük, hogy jövőre veszünk csak cuccokat, de decemberben körbenézünk a környéken választék, ár irányába.

 • 2007.12.04 19:32:31Moira

  Nekem multkor volt egy kellemetlen meglepim, a hugom kocsijába nem tudtam rendesen bekötni a hordozót :-(

  Így csak az öv egyik fele tartotta a kocsiban, meg az első ülés támlája. Lehetséges, hogy egy kisebb kocsiban a biztonsági öv sem nagy? Ennek szabványméretnek kéne lennie nem?

  A miénkba (MAzda 323) beköthető, apám Corsájába is, csak a Kiába nem. Fura.

  Atina: én a kilencedik hónap elején vettem meg a hordozót, nem késtél még le semmiről. :-)

 • 2007.12.04 19:37:36verkaverka

  Nem, van ahol a biztonsagi ov nem eleg hosszu, a baratnomeknel is ez volt, hogy az egyik autojukba probaltak be, a masikba nem lehetett bekotni...

 • 2007.12.04 19:57:36evernever

  Egy koccanástól mi baja lesz a gyerekülésnek? Gondolom, akkor autóból is csak újat veszel és egy koccanás után lecseréled.

  Annyira nyálasnak érzem ezt a "csak Újat csak Römer szabad venni", miközben anyuci mobilozik, átmegy a piroson, apuci meg beül egy-két sör után még vezetni.

 • 2007.12.04 20:32:49jidele

  nekünk römer van (cuki, virágos ;)). egy dolgot hiánolok róla: egy jelző, hogy jól van-e bekötve, ilyet graco hordozón láttam.

 • 2007.12.04 21:28:43acel

  Hát nehéz kérdés hazánkban hogy melyik márkát melyik boltban veheted meg. A két lagnagyobb nagyker talán a brendon és a Recontra. Mindkettőnek saját márkái vannak, ezért nincs pl. szerintem chicco a brendonban. mert azt a rivalis forgalmazza. A kiskereken is meglátszik hogy melyik nagykerbe járnak, valamiért nem nagyon keverednek az árúk. Vannak olyan márkák is amiket kisebb cégek hoznak be, ilyen pl Kiddy, ezek több utánajárást igényelnek.

  És érdemes a haveroknál is kölcsönkérni, első hordozónkat kölcsönbe kaptuk továbbadtuk, most már kb a 4. baba nyúzza, pedig csak a Auchanban vásárolt alapmodell, valamelyik német bicikliülés gyártó autósülés modellje.

  A nagykerekre jellemző hogy két éve, amikor az concord ultimax-ot vettük hogy az olcsóbb lett vona Németországból megrendelve postaköltséggel együtt mint itthon megvenni, Szerencsénkre az egyik kisker elrontotta a hirdetési árat, igy nullahaszonnal sikerült megvennünk tőlük (10e-el olcsóbban mint a brendonban)  És mindenkébb ki kell próbálni a típust hogy jól rögzíthető.e az autóban.

 • 2007.12.04 22:00:00verkaverka

  Hat nem tudom szerintem nem ugyanazok fizetnek erejukon felul a biztonsagi teszteken jol szereplo ulesekert mint akik beulnek ittasan vezetni.

 • 2007.12.05 00:09:59anittik

  Verkaverka!  Akik erejükön felül fizetnek azok valóban nem sörözés után ülnek a ygerekkel az autóba. De akik alapból megtehetik, hogy a legdrágább, és legjobb minőségű holmikat vegyék meg a gyerekeiknek, azok legtöbbjének csak ez számít. A gyereke biztonsága nem mindig... Mi is karácsony után vettük a trimaxot (brendonban, januárban, úgy hogy dec-ben volt akciós...), de egyszerűen nem tudtuk máskor megvenni. Novemberben etetőszék kellett, decemberben ruha (méretváltás - teljes kollekciócsere :))))))) )kellett, januárban ülés kellett. Persze nem hazárdíroztunk, még belefért a gyerek a hordozóba, de már épphogycsak.

 • 2007.12.05 07:50:50manci

  Egy trükk rövid biztonsági övhöz: először végig kell tekergetni az övet a hordozón, és csak utána becsatolni (mármint az övet).  Kicsit nehézkes, de mi így tudtuk anyám régi kocsijába belerakni a gyereket.

 • 2007.12.05 09:12:45jacint70

  Nekünk Jané Racing van 0-18 kg-os (A hordozót kihagytuk, mire lett autónk, már fölösleges kiadás lett volna...)

  Szép, elég jó a tartása, van hozzá szűkítő, fokozatmentesen dönthető, viszont szétszedni, hogy állítsuk az övet, vagy leszedjük mosni a huzatot az "nőgyógyász" kezet igényel... Nyakpárnát mi is vettünk...

  Ja, és a bekapcsolása is rutint igényel...

 • 2007.12.05 10:11:41Maja Papaya

  Bébihordóból nálunk Graco van, a babakocsihoz "adták". Tök praktikus pl vásárlásnál, hogy csak előkapom a csomagtartóból a kocsit és belerakom az alvó gyerkőcöt hordozóstul. (Sétálni nem vinném úgy, mert marha nehéz lesz tőle a szerelvény.) A harmadik gyermek nyűvi a kocsit+hordozót, és semmi bajuk. (Ennyit a használt cuccokról, igaz, ez családilag használt.) Ráadásul nem is volt olyan nagyon drága, mert megelégedtünk egy kifutó színű modellel. :)

  A hordozóról még annyit, hogy marha nehéz (remélem, azért, mert ultra biztonságos), de cserében hintáztatható, prímán lehet benne gyermeket altatni. Ja, és kis rutinnal már nagyon könnyű bekötni.  Ülésből van egy rém drága chicconk és egy "gagyink". A jobbik került apa céges kocsijába, mert hosszabb utakra, ill. családilag együtt úgyis azzal megyünk, én meg a városban a gagyibbal furikázom a kölköt. (Amikor a drága ülést megvettük, még annyira ócska autóval jártam, hogy abba bele sem mertem volna tenni a chiccot, többet ért, mint az autó, amit tiszta üresen is háromszor törtek fel.) Alacsony sebességnél szerintem a bekötés a lényeges, azt pedig soha nem mulasztjuk el, reklamálna is a fiam rendesen.  Teljesen kész vagyok én is attól, amikor valaki felesleges faxninak tartja a gyerekülésbe bekötött gyermeket.  Mostanában kell újakat vennünk, nagyobb gyermeknek valót, most úgy vagyok vele, hogy két Graco lesz, mert jónak tűnik és megfizethetőnek. Alapos indoklással lebeszélhető vagyok! :)

 • 2007.12.05 10:19:38Hicudzsi

  Evernever!

  Na jó de szerintem itt pl. nem fogsz belefutni olyanba aki csak azért vett Römert mert jó drága és különben meg a gyerek biztonsága nem érdekli...  Én nem azért írtam, hogy azt vettem, mert felakarok vágni vele.  Elképzelhetetlennek tartom a mobilozást vezetés alatt (pl.a férjem egyik itteni tanára pont azt kutatta és tartott róla több előadást, hogy a kihangosító is rettenő balesetveszélyes) a többit meg sem említem, mert evidens, hogy sosem rongyolunk át piros lámpán, nem repesztünk 170-nel osztrák autópályán :) (a kocsi azt hiszem nem is tudna ennyit) inni meg soha nem szoktunk.  Szóval nekem meg durva az általánosításod...

 • 2007.12.05 10:27:50Maja Papaya

  ÍHicudzsi! Ízi, ízi, nem mondta senki, hogy a felelőtlen, nemtörődöm mihasznák vesznek Römert, pusztán arra akart célozni Evernever (szerintem), hogy mit sem ér a drága ülés, ha felelőtlen a sofőr.

 • 2007.12.05 10:46:22Hicudzsi

  Maja :) Biztos rosszul értelmeztem az "Annyira nyálasnak érzem ezt a "csak Újat csak Römer szabad venni", miközben anyuci mobilozik, átmegy a piroson, apuci meg beül egy-két sör után még vezetni."  Mert ez számomra egyértelműen azokra vonatkozott akik itt és most a Römert ajánlották... :)))

 • 2007.12.05 11:02:54verkaverka

  Maja, a hasznaltakrol senki nem mondta hogy baj van veluk ha oroklik pl a tesok, az _ismeretlen multu_ hasznaltakkal van baj.

 • 2007.12.05 11:04:14Maja Papaya

  Szerintem sem erre a fórumra illik ez a jellemzés, de pont ezért kár is magadra venni. :)  Egyébként a rumlis sofőrök vegyenek is jó ülést a gyerekeknek, ebben semmi elítélendőt nem látok, csak jó lenne, ha valami megóvná tőlük az enyémeket is.

 • 2007.12.05 11:04:38verkaverka

  Szerintem a csak ujat csak Romert szabad vennivel az a baj hogy ha valaki nem engedheti meg maganak azt feleslegesen stresszeli. Szoval maradjunk annyiban hogy mindenki vegye a legjobbat amit megengedhet maganak, mert nem teljesen mindegy hogy mit vesz, de ez nem ugy ertendo hogy inkabb ehezzenek a gyerekek csak Romer legyen. Viszont hasznaltnal tenyleg melyen az elado szemebe kell nezni szerintem.

 • 2007.12.05 11:10:52Guruljka

  Hjaj látom rosszkor kellett elmennem;)

  Arra utaltam, hogy amelyik gyerekülés itt elvileg üzletben, újonnan forgalomba kerülhet, az átesett egy biztonsági bevizsgáláson és megfelelőnek minősítették. Erre írtam, hogy nem is lehet gagyi tulképp, max márkátlan noném. Ezt a bevizsgálást elvileg a gyereküléseken jelzik is.

  A használt üléseknél valóban az a baj, hogy nem lehet tudni, hogy átesett-e már egy baleseti eseményen, illetve hogy az az esemény hogyan hatott rá.

  A biztonsági szakemberek valóban azt javasolják, hogy koccanás után is cseréljük le az ülést. A lényeg ugyanaz mint magánál az autónál. Lehet, hogy egy balesetben ugyan nem lett látható sérülés a gyerekülésen, de azért a szerkezete kaphatott egy egyszeri nagy megterhelést, ami meggyengítette az anyagát. Ami egy esetleges következő eseménynél már jóval gyengébb védelmet jelenthet.

  Végül mire értettem, hogy hiába a legjobb biztonsági tesztes ülés, ha nem kompatibilis az autódhoz:

  A bekötött ülésnek nagyon stabilan kell állnia a kocsiban. Mivel az ülések egy jó részét eleve bizonyos automárkákhoz tervezik, ezért lehet, hogy egy másik márkába, ahol egész másmilyen az ülés, nem lehet olyan jól rögzíteni. (enyiből biztonságosabb elvileg az isofix, hogy igazából nem lehet rosszul rögzíteni. De én úgy tudom, hogy ha a másiktípusú rendesen van rögzítve az is ugyanolyan jó, de ebben nem vagyok biztosm, mert anno az isofix nálunk nem volt lehetséges opció)

  Ahogy fent is írta valaki előfordulhat az is, hogy nem elég hosszú az autó bizttonságiöve. Mi pl. a barátnőm corsájába nem tudtuk bekötni a mi ülésünket:( És vannak még más ilyen dolgok is.

  Pl. a hagyományos fazonú 2. kategóriás ülések az alacsony autókban használhatatlanok, mert úgy kell belehajtogatni a gyereket. Ez befelé csak kényelmetlen, de gondoljatok arra, ha egy balesetnél ki kell szedni, egy gyűrödt autóból.. Inkább ne gondoljattok rá...

  Szóval lehet egy tuti römer vagy recaro ülése valakinek, de ha nem áll úgy az autóban mint Katiban a gyerek, akkor sajnos hiába a sok csillag. Ez a bajom a laboratóriumi teszttel. Szóval nem elég a biztonsági mutatókat nézni.

  Én 10 évesen bent ültem egy totálkáros autóban. Hátul ültem és össze vissza verődtem, mert nemhogy gyerekülés, de még hátsó biztonsági öv sem volt akkoriban. Életem meghatározó élménye. Úgy húztak ki. Azóta félek az autókban és ezért nem is vezetek. Hát még miket érzek a gyerkeim autózásával kapcsolatban... Szóval az átlagosnál is mániákusabb vagyok az ügyet illetően.

  Sajnos mikor a Kicsivel voltam terhes egyszer csúnyán ki is csúsztunk az útról úgy, hogy a Nagy hátul ült bekötve. Azóta is sokszor gondolok arra, hogy mi lett volna ha nincs még ülés. Akkor valszeg az ölemben ült volna és vagy ő vagy én és a még a hasamban levő Kicsi vagy csak a Kicsi ott maradhatott volna...

  Így szépen békésen átaludta, meg sem nyekkent és én is rendesen bekötve gond nélkül megúsztam a picivel együtt.

  Nagyon lejártam a témát anno és kiderült, hogy sokkal fontosabb az autó és az ülés összhangja mint az ülés tesztredménye. Ezt próbáltam átadni.

  Remélem nem vagyok félreérthető, mert én aztán senkinek nem javaslom, hogy pont a gyerkülésen spóroljon!!

  Mondhatom hogy elsődleges szempont hogy passzoljon a gyerkhez és az autóba az ülés. Ki kell próbálni.

  Jelentősen javít a biztonságosságon ha az ülésének saját és lehetőleg 5 pontos öve van, valamint van külön fejtámasztója (ez az a késéőbbléevehető "szűkitő, ami teljes kitámsztja a fejet és puha). Ha az oldalfala állítható, hogy mindig jól tartson, de ne szorítson. Valamint akinek kocsiban alvós a gyereke, annak szerkezetileg legyen dönthető, mert az még mindig sokkal biztonságosabb, mint a lógó fej.

 • 2007.12.05 11:11:42Maja Papaya

  Látatlanban én sem vennék meg használt ülést, de mondjátok már meg, hogy ha az ülés egyben van, nem repedt, nincs szétülve, nem kopott az öve, jól rögzít a csatja, akkor mi a fene baja lehet? Csak annyi, hogy régi?

 • 2007.12.05 11:11:55Hicudzsi

  Maja :) Na akkor azért te is érted mire gondoltam :)

  A rumlis vezetőkről pár helyen megírtam a véleményem már és nem akarom megint megkapni, hogy a rumlis, jó biztonsággal vezetőknél én vagyok veszélyesebb, mert betartom a sebességhatárokat és megállok a pirosnál + átengedem a gyalogost a zebrán...  Egyébként meg szerintem minden új ülés jobb (neves vagy névtelen) mint a nem ülésbetevés.  Olvastam egyszer egy statisztikát, hogy a legnagyobb sérülésekkel járó gyermek-autóbaleseteket között előkelő helyet foglal el az mikor a család csak beül a kocsiba, azzal, hogy úgyis csak a tóra ugrunk le vagy úgyiscsak az ABC-ig megyünk... és persze nem kötik be a gyerekeket.  Én a magukat bekötni nem akaró felnőtteken is elcsodálkozom néha...

 • 2007.12.05 11:20:06verkaverka

  Azt en is imadom mikor megkapja az ember hogy ha szabalyos akkor o a veszelyes. Ja, azert mert mogotte kilencvennel jonnek a varosban, kovetesi tavolsag nulla, ugy persze baj lesz ha megallok a zebranal atengedni valakit. De ez tenyleg masik tema.

 • 2007.12.05 11:21:26Maja Papaya

  A dönthetőséget is érdemes az adott autóban kipróbálni, mert rá lehet faragni. Nálunk az előző autóban derült ki, hogy menet közben nem tudjuk dönteni, mert egyszerűen nincs hely a gyermek lábának, előbbre kell húzni az első ülést. Az meg csak akkor volt megoldás, ha nem ült ott senki.  Amúgy, ha valaki 2. kategóriájú gyermeküléssel és bébihordóval akar közlekedni, ne vegyen Skoda Fabiát, mert ott az egyetlen lehetséges kombináció: a két gyermek hátul, bébihordó ugye hátrafelé néz, tehát lehetetlen ránézni, netán hozzáférni a babához. (Mert a két ülés közé nincs esélyed beférni, előre meg nem fér be a bébihordó, ha mögötte van a gyermekülés, ami pedig ott van, mert a sofőr mögé nem fér el.)  Szóval tényleg nagyon fontos belepróbálni mindent az autóba!

 • 2007.12.05 11:23:02Maja Papaya

  Vagy lecserélni az autót... :)

 • 2007.12.05 11:24:12Hicudzsi

  Maja :) Hát nálunk sincs túl sok hely hátul az Astraban, de volt, hogy bepréselődtem a két gyerekülés közé és be is tudtam csatolni magam középre :)))

 • 2007.12.05 11:24:56Guruljka

  Hicudzsi ez abszolút így van. És engem ezért néz következetesen hülyének a család és mondja, hogy nekem nem normális a félelmem. Mondjuk ezt alá is írnám, mertv ettől tényleg fosok,de akkor is: egy tapodtat sem megyek úgy, hogy nincs mindenki bekötve.

  Már apám is szokja a dolgot. Ugyanis megmondtam azt is, hogy akit meglátok öv nélkül a kocsiban a gyerkem közelében (vagyis rossz példát mutatva) annak hátra kötöm a sarkát és nem viszi sehova egyedül a gyerkeimet. Ez elégé hatásos volt.

  Egyébként a páromnak kamasz koprában egy auttóbalesetben halt meg a legjobb barátja így közös a heppünk...  Maja ha már feljebb elolvastál, akkor már tudod a választ;) Szerintem a graco egyébként jó;) Ár/érték arányban meg kiváló.

 • 2007.12.05 11:45:25Maja Papaya

  Hát az Astra fényévekkel nagyobb, mint egy Fábia. :) Nekünk legalábbis az (egy "tojásseggű", a legelső) volt a családi autónk, amíg le nem cserélte a párom cége a Fábiát egy nagyobb kocsira. Szerencsére már pocós koromban elkezdték szervezni a dolgot, mert előre látható volt a fennakadás.  Most az Astra a sétálós-vásárlós raktárkocsi, hátul tele van babakocsival, takarókkal, lábzsákkal, és még a nyári homokozós cuccok is ott vannak. (Incl. dömper, homlokrakodó) Szóval szerintem elég barátságos méretű, vagy nagyon ügyesen pakolok :)  Guruljka, kösz a megerősítést!

 • 2007.12.05 11:48:08Maja Papaya

  Na, miután megint jól belemelegedtem a szófosásba, el is tűnök, mert ezekkel a fránya kölkökkel is kell egy kicsit törődni :D Pá!

 • 2007.12.05 11:49:41starbuck

  Guruljka,  teljesen igaz, hogy bele kell rakni a gyereket is az ülésbe, s az ülést is a kocsiba. Mi így nem vettünk Kiddy Infinity Pro-t. Egyszerűen nem passzolt a kocsiba, nem volt stabil megfelelően rögzítve sem. Pedig sztem a megfizethető kategória, szintén kiváló ár/érték arány.

  Tegnap az isofixről azt mondta az eladó, hogy nem biztonságosabb, mint egy jól bekötött nem isofixes (nekik ezt valami továbbképzésen mondták). Ja, és igen. A két ülés között álldogáló, az első ülésen bekötetlenül (!) utazó stb. gyerek láttán én is rosszul vagyok. Én meg már elláttam jópár közlekedési balesetest, s azt a 8 év körüli gyereket sem felejtem el soha, aki mindenféle biztonsági berendezés nélkül utazott a hátsó ülésen, s bár elvitte a helikopter, de hónapokig feküdt az ITO-nkon, maradandó sérülésekkel gyógyult. Az édesapján és a nagymamán pedig már segíteni sem tudtunk. Szal értem sajnos minden félelmedet. Ezek után pedig nyálas, nem az, de Römert vettünk.

 • 2007.12.05 11:50:00Hicudzsi

  Guruljka!

  Hát elég szörnyű amit írtál a te és a párod története is.

  Maja!

  Mi nagyon megszerettük a kis tinikorú Astránkat, szerintem is rendes méretű a csomagtartó, kegyetlenül megtömtük kifelé jövet és még mindig rá tudtuk csukni a kalaptartót... • 2007.12.05 12:40:41zolnaid

  Maja Papaja, lehet a belsejében hajszálrepedés, ahol egy következő koccanásnál könnyebben szétesik.  Tudtátok, hogy a bukósisakot (gyereket is!) is cserélni kell nagy esések után? Ez csak úgy eszembe jutott, de talán hasznos lehet.  Amúgy, mi Fabiával járunk, és beférünk, tehát meg lehet venni, ha a sofőr elég alacsony. (akkor nem kell hátratolni a vezető ülését) • 2007.12.05 12:40:56Guruljka

  Hicudzsi sajnos tényleg az...

  starbuck, nekem is mesélt mentős ismerős arról, hogy miket tapasztalt ezügyben sőt van egy régi jó barátom aki tűzoltó...

  Nos az ő tapasztalataikat is beépítettem, hogy úgy mondjam a saját kis válogatós rendszerembe.  Egyébként mi vásárláskor kiszelektáltunk a szempontjaink szerint jó pár ülést és a végén maradt 2, ami kipróbáláskor is ugyanúgy szerepelt. Ekkor néztük meg az árát. A 2. kategóriásnál.

  A 3. kategóriások viszont majdnem tök egyformák voltak, annak az egynek a kivételével amelyik jobb volt mint a többi, viszont nem fért volna be rendesen. Így lett graco. Amiről már tapasztalatból tudtam hogy jó márka (babakocsi+hordozó)és az ára is jó volt.Plusz praktikus is.

  Azóta már biztos van egy csomó új fajta is. Szerencsére egyre fontosabb szerepet kapnak a biztonsági fejlesztések is, úgyhogy biztos van sok csoda.

  Nem egyszerű, de nagyon fontos projekt a gyerekülés vásárlás.

 • 2007.12.05 13:17:23Hicudzsi

  Guruljka!

  Nagybátyám mentős (mentőautóvezető, rohamkocsin is), mondjuk ő nem szokott rémtörténeteket mesélni szerencsére, de mikor eljött autóval a lányzóért vettek neki előtte egy babaülést!!! hogy legyen a kocsijukban ha viszik bárhova a nagynénémmel - ja és ők is Pesten élnek tehát nem vidékre vitték...

 • 2007.12.05 13:43:34Chang Yai

  ha ez a téma szóba kerül, soha nem állom meg valami hasonló kép beillesztését - nem saját, de akár lehetne  www.parish-without-borders.net/cditt/cambodia/dailylife/2006/graphics/motordupe25.jpg  persze szerintem se ideális megoldás, viszont ez van.

 • 2007.12.05 16:09:17acel

  Offtopic, de ha az utas nem köti be magát akkor én bele szoktam rúgni a fékbe, és közlom hogy ez csak 10km/h és csak fék. Ennyi is elég egy jó erős műszerfal v. első ülés közeli bólintáshoz. A módszer nagyon óvatosan alkalmazva jó a gyerekek oktatásához is, ha nem akarja bekötni magát.

 • 2008.06.03 15:56:39Krisz mami

  Segítsetek légyszi!!!

  Most akarunk a nyáron 0-18 kg-s autósülést venni a gyerkőcnek.

  Sokat olvastam arról, hogy bele kell próbálni az autóba, mielőtt megvenné az embe. Hol lehet ilyet eszközölni? Tudtok nekem tanácsot adni, hogy hol van olyan bolt, ahol megengedik, hogy kividd az ülést és belepróbáld az autóba?  Másik: Valakinek van tapasztalata a Nania márkájú autósülésről?

 • 2008.06.06 22:00:03míramira

  Mindenképppen próbáld bele az autóba.

  Mi 2006-ban vettünk Chicco Key 1-et.Háát nekem nem kellene többet.

  De nem azért mert rossz!!!!

  Hanem mert a mi autónkba nem passzolt.Opel omega.Összevissza dőlt.

 • 2008.06.06 23:56:51verkaverka

  A Brendonban kijött velünk az eladó és bepróbálta az ülést ő maga. (Előbb meg kellett várni hogy visszajöjjön a kollegája valahonnan, ha ilyet terveztek előbb telefonon érdemes megkérdezni mikor jó nekik.)

 • 2008.06.06 23:57:25verkaverka

  És tényleg be kell próbálni, nálunk is van a csalűádban olyan autó amelyikbe nem jó az egyik autósülésünk!

 • 2008.07.22 22:23:35Krisz mami

  Segítsetek plízzz...

  Lehet valahol Mo.-on kapni olyan éket, amely kitámasztja a gyerekülést az autónak az ülésén úgy, hogy az vízszintesben legyen?

  Olyan gondom van, hogy a kocsinak a hátsó ülése eléggé leejt a fenék rész felé, és ha a gyereket menetiránnyal ellentétesen kötöm be, akkor előbb utóbb előrebukik a feje, mert nem vízszintesben van a gyerekülés talpa...  Ötlet? Javaslat?

 • 2008.08.22 15:27:21Tnus

  ezt egy nagyon hasznos oldalnak tartom:  www.origo.hu/auto/20071011-gyerekulestipusok-es-vasarlas.html  akit érdekel, olvasson utána, sőt még elrettentő videót is talál nyugi, vér nélkül..

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta