A nagyi nem adhat édességet az unokáknak

Bíróság tiltott el Nagy-Britanniában egy nagymamát attól, hogy unokáinak édességet adhasson, mert romlani kezdtek a gyerekek fogai, írja az MTI.



Az eset előzményeként a négy gyermek anyja megelégelte, hogy anyja - azaz a nagymama - minden áldott alkalommal két szatyor édességgel állít be hozzájuk a számtalan kérés - ne hozzon se csokit, se cukrot - ellenére.


Tavaly májusban aztán megmutatkozott, hogy igencsak romlanak a két nagyobbik gyerek fogai, mire anyjuk egyszerűen nem engedte be hozzájuk családi önkényuralkodáshoz szokott anyját, aki viszont jogi harcba kezdett a saját lánya ellen unokái látogathatósági jogáért. A bíróság úgy döntött, hogy havonta egyszer mehet a nagymama látogatni, de csak ha nem visz édességet - adta hírül a BBC brit csatorna híroldala.

Miért érez a nagyszülők többsége fizikai kényszert, hogy édességet adjon a kisunokának és miért sértődik vérig, ha megkérjük, hogy ne tegye? Közelednek az ünnepek, melyek amúgy is a nagy zabálásokról szólnak, fordíthatunk még nagyobb figyelmet arra, hogy a gyerek ne csak cukros ételeket és csokoládét tömjön magába. Ennek első lépése, hogy a családot finoman megkérjük, ne édességet vegyen ajándékba. Vajon mit fognak hozzá szólni? Reméljük, nem kell a bírósághoz fordulnunk.
Oszd meg másokkal is!
Mustra