SZÜLŐSÉG

A jó pasik a képernyőhöz szegeznek

2007. november 27., kedd 14:25

Hajnal egy óra van. Úsznak a betűk, a vége zene fut már, aztán snitt. Csak még egy részt nézel meg, ígéred, sőt, nem is nézed végig, csak az elejét, hogy tudd, mi lesz. Aztán nappal meg kóvályogsz, de az agyad hátsó rejtekében egész nap agyalsz, hogy vajon Dextert elkapják-e. Kiderül-e végre, hogy mi a szigeten a titkos kód, vagy esetleg rájövünk arra, hogy szegény Scofield hogyan szökik meg a sokadik kelepcéjéből? Észre sem vesszük, hogy a kedvenc sorozatszereplőnk problémáira gyakran úgy gondolunk, mintha közeli rokon, vagy ismerős lenne, hiszen annyit nézzük őket.

Egész nap várod az estét, néha fény az alagút végén, egy reménysugár, a sok Buci Maci, Franklin, Hamupipőke után. De visszafogod magad, hogy estig nem nyomod meg a számítógépen a gombot, nem lesel bele a következő részbe, tartogatod az estére az amúgy is vészesen fogyó részeket. Aztán a gyerek végre alszik, s te leülhetsz a tv elé, hogy utazz, mozizz.


Egészen biztos vagyok benne, hogy a DVD az egyik komoly túlélési lehetőségünk a gyerek mellett, hogy egy kicsit le tudjuk néha ereszteni a gőzt. Főleg, ha nincs nagyi, bébiszityó, rokon, barátnő, aki hébe-hóba átveszi tőlünk a legkisebb terroristát.

Sokunknak a sorozatokról Isaura meg egyéb jeles brazil szappanoperák jutnak eszünkbe, pedig már messze vagyunk azoktól a puncsoktól. Sőt, állítom, ma már trendi sorozat-függeni. Egy-egy remek szériát könnyedén megszerezhetünk és napokra klassz kis szórakozásunk lesz, ígérhetem. Nem kell más, csak egy kis kalóriadús rágcsa, aztán fetrenghetünk a képernyő előtt órákig. És már majdnem úgy fogjuk érezni magunkat, mintha felnőttek lennénk, akik nem csak játszóruhában hajtanak kölköket 0-7 évig.

Az aktuális sorozatok közül mindenki választhat kedvére ízlésének megfelelően. Ha szeretjük az egymással összefüggő sztorikat, akkor a Jóbarátokat át is ugorhatjuk, különben is, láttuk már biztosan legalább háromszor. A Lost című nagysikerű sorozat sokunknak elég elvont, kicsit úgy vagyok vele, mint a Twin Peaks-szel: gőzöm nincs hogy honnan indult, mi lesz belőle, s legfőképpen, hogy miről is szól. Mindenesetre Amerikában is nagy a hisztéria körülötte, szóval néhány évadot még biztosan végigizgulhatnak a rajongók, legeltethetik a nézők a szemüket a remek férfi és női példányokon egyaránt.

Hasonló misztikus sorozat a Hősök (Heroes), ami az összeesküvés-elméletek kedvelőinek is bejöhet. Szerencsére ez is siker széria, már két évadot megélt s a fanatikusok álmatlanul várják a tengerentúli részeket, hogy azonnal, még melegen hozzájuthassanak.

Személyes kedvencem a Szökés, amit bevallom férfiasan, majdnem egy seggel néztünk végig néhány nap alatt. Tipikusan az a sorozat, amit egyszerűen nem lehet abbahagyni, mert a legnagyobb feszültség természetesen az utolsó kockákon generálódik. Nem is beszélve arról, hogy a remek Michael Scofield és tesztoszteron-bomba bátyja, Lincoln Burrows hihetetlen jó pasik. Aztán ott van még a sorozatgyilkos Dexter, akitől szintén nehéz szabadulni, itt azonban még csak egy teljes évad van, de hamarosan bevégzi a második is az USA-ban.

Evezhetünk lágyabb vizekre is, már amennyire a Római Birodalom történelme annak tekinthető. Izgalom, ármánykodás, háború, szex, a Róma című sorozatból megtudhatunk mindent, sőt, még annál is többet Julius Caesar idejéről. De egyszerűen nézhetünk csak végeláthatatlan hosszú, folyton futó sorozatokat is, amiből az aktuális csúcs A kés alatt. Humoros, életszagú, mégis elrugaszkodott kellőképpen ahhoz, hogy nézni tudjuk. S kapaszkodjunk meg, már az 5. évad fut, az legalább 50 rész, 50 remek esti program.

A sorozatokat oldalakon keresztül sorolhatnánk, még nem is említettük a Született feleségeket, a Grace klinikát, a Vészhelyzetet, a Küszöböt, a Jerichot, hogy csak a tévében futókról beszéljünk.

Dolgozzuk fel azonban valahogy, hogy egyszer minden sorozatnak vége, a ropi is elfogy az asztalról és az sem árt, ha néhanap inkább apával hempergünk az ágyban. Mindemellett az internetfüggésünkhöz is vissza kell térni, ahol vár minket a Poronty.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.11.27 20:26:35Fornit

  Ja igen, Twin Peaks :)

 • 2007.11.27 20:31:28Fornit

  Én néztem a Dallast is, ha kellett, ha nem :)

 • 2007.11.27 20:34:20opti

  És miért nem volt pénteken Dexter? És mikor lesz megint??? Aki tud valamit informáljon lécci... :)  Ugyan nem sorozat, de nálam most ez a tuti befutó: Apocalypto. Izgalmas, jó sztori, van benne terhes nő, édes kisfiú, és sok jó pasi alig valamiben :) Mi kell még?

 • 2007.11.27 20:48:31Brumibaby

  Halló, halló!

  Van egy gyerekszáj-sztorim is, de csak akkor mesélem el, ha van, aki szintén nézte, anélkül nem érthető :)

 • 2007.11.27 20:49:22Brumibaby

  És még: Waczak Szálló

 • 2007.11.27 20:52:54Moira

  Brumibaby: Az jó sorozat volt, megvolt nekünk egy kopott VHS-en. :-)

  Főleg a süket öreglány, meg a langyos náci pali volt csúcs. Ja és a Bukott Madonna a nagy didikkel :-DDD

 • 2007.11.27 20:54:51Hicudzsi

  Waczak szálló:)

  Na az megvan itthon dvd-n meg a Monthy Python sorozat.. azt rengetegszer hajlandó vagyok megnézni :)

  Baaaasil!!! :)

 • 2007.11.27 20:56:45Hicudzsi

  És a Fekete Vipera sorozat? Na azt is rengetegszer megnézzük itthon :)

 • 2007.11.27 21:02:49Hicudzsi

  Bocs a sok szóismétlésért... ma nagyon nem vagyok formában.

 • 2007.11.27 21:02:50Moira

  A Fekete Vipera is jó!!!

  A filmmúzeumon van, hogy Monty Python hétvégét tartottak, két nap alatt az összes rész.... az volt a szép. Imádom őket. A nagy filmjeiket is.

  Hülye angolok!Angolhülyék!

 • 2007.11.27 21:15:29druantia

  Le sem mertem írni a Waczak szállót meg a Fekete viperát a sok amerikai sorozat után, úgyhogy nagyon örülök, hogy más is értékeli az ilyesmit :).  Brumibaby, hol a pojén???

 • 2007.11.27 21:20:41Brumibaby

  Szóval, a Halló, halló! soxor volt már, pl. amikor a kicsi pici volt, a nagy kb. 2 és fél éves. Itthon voltam velük. Én nem nézek tévét, és akkor még ők se, de ennek a kedvéért mindig bekapcsoltam, és tudomásul vette a nagy, hogy én ezt nézem, és játszogatott mellettem. Alig tudott még beszélni. Szóval egyszer arra lettem figyelmes, hogy az én (egyébként szőke, kékszemű) kisfiam ül a kanapén és a magasba lengeti jobb kezét, s motyog magában: "Heil Hitjej!"  Na tudjátok, ki mondta neki utána, hogy "köszönj szépen a szomszéd bácsinak" :)

 • 2007.11.27 21:27:48Moira

  Brumibaby: :-DDDD

  Erről jut eszembe, annó a nagyszüleimnek velencefürdőn volt a nyaralójuk, és gyakran jött hozzájuk egy pali, aki zöldséget, gyümölcsöt árult. Én meg csak évekkel később jöttem rá, hogy Náci bácsi nem volt német, csak így becézték. Olyan furcsa volt, hogy ha ő gonosz német, akkor a nagyszüleim miért kedvelik?

 • 2007.11.27 21:30:16druantia

  Brumibaby, Moira :)))))))

 • 2007.11.27 21:47:20andie

  pannabon, remélem olvasod, és mindenki, aki szereti

  Született feleségek (angolul!) itt:  tvcorner.org/forums/index.php?showforum=175  ez tulképp egy fórum, az egyes részek az egyes topikok, több fájlmegosztó helyre is felteszik a részeket, onnan lehet (ingyen) letölteni.

  Ha nem megy az egyik, meg kell próbálni a másikkal.

  Vagy egyben van fenn (150 vagy 350 mb) vagy 4 részbe darabolva, rar-ban, amit majd a végén egybe kell kitömöríteni.

  Nem olyan "bonyi", mint amilyennek így tűnik.  Ja, és itt lehet csemegézni a többi sorozat között is.

 • 2007.11.27 22:00:06ansi

  dr House

  Született feleségek

  vészhelyzet

  Sírhant művek

  4400

  Hősök

  :) és még mindig furcsán nézek arra ,aki sorozatfüggő!

 • 2007.11.27 22:35:38esem37

  és a csengetett mylord???? na az is ott volt!!!

  guruljka: tényleg!!! nyomás ide: comment.blog.hu/2007/10/06/meg_tobb_kes_alatt

  meg ide: comment.blog.hu/2007/07/17/reggeli_video_kes_alatt_promo  de sorozatfüggőknek ajánlott a testvérke comment.com, és a hogyvolt blog is. nekem napi betevő. de én médiafüggő vagyok...

 • 2007.11.27 23:26:42ruju

  Basszus, a múltkor én is néztem valami "felnőtt háztartásban" a Halló, Hallót. És azért kapcsoltam ki, mert mi ugye Németo-ban élünk, és hirtelen rettegni kezdtem a Heil Hitlertől... (De nagyon fájt, hogy ki kellett kapcsolni). Fekete Vipera és tsai szintén imádnivaló!

 • 2007.11.27 23:27:35ruju

  Na további szép estét és kommentezést most, hogy vége van a Grace Klinikának is :-D!

 • 2007.11.28 06:33:59Szürkemedve

  Lemaradtak a jók :)  STARGATE (mind)

  Battlestar Galactica

  Jericho

  na és persze Sopranos és House

 • 2007.11.28 06:35:00Szürkemedve

  Ja és persze mindez dvd-n/letöltve. a TV csak a híradóért van.

 • 2007.11.28 07:32:48pannabon

  Kedves Andie! Nagyon köszönöm a választ, este jön a párom és kiokosít a tömörítés ügyében :))

  Még egyszer köszönöm!

 • 2007.11.28 09:16:52lii

  senki nem említette az absolutely fabulous-t (mo.-on "pusszantlak, drágám!" címmel futott pár éve). na nekem az az egyik nagy kedvencem.

  és persze:

  firefly

  sírhant művek  ami tetszett még, de csak pár részt láttam:

  lost

  nancy ül a fűben  amúgy örülök, h. nem is vagyok sorozatfüggő, mert a felvezetőben említett urakról nem tudom, kicsodák. nem szívesen nézek folyamatos cselekményű sorozatokat tévében, mert az időzítéssel gondjaim vannak, elfelejtem nézni, aztán meg mérges vagyok, h. kimaradt egy epizód.  a legjobb adó a laza, bármikor bekapcsolódós sorozatokra a bbc prime (angolt gyakorolni is nagyon jó, a legtöbb film felirattal megy), sokszor ragadtunk már előtte tátott szájjal vagy visítva röhögve, van ott a boncolós-nyomozóstól a családi sitcomon át az egészen abszurdig (pl mighty boosh) minden, meg ugye a klasszikusok: yes minister, fekete vipera.  a halló, halló-t, gyerekkorom nagy kedvencét próbáltam nézni a múltkor, és eléggé kiábrándító volt. na jó, 9 évesen simán napokig röhögtem azon, h. gumikesztyűt szereltek tőgyként a tehén-álruhára. :)

 • 2007.11.28 09:17:59Békanőci

  A jó pasik a képernyőhöz szögeznek.

  Pont.

  A Kés/alatt-ért kipeckelem a szemhélyamat. :)Olyan szemérmetlenül lényegretörő és cinikus.

  Szeretem az operációs sorozatokat(Grace kilinika,Vészhelyzet,Doktormause:)) ),a vagánycsajosokat(Született feleségek,Szex és NY,Bűbájos boszorkák),a gyilkosságosfelderítősöket(ilyen-olyan Helyszínelők),a Superman legújabb kalandjait és az extraszelíd Váratlan utazást.

  Ennyi sorozatot persze nem nézek,de ha ráérek akkor egy-egy résznek is örülök.

  Szinte mindegyikben van jó pasas.

  A magyar népmeséket is szeretem,ott legalább mindíg értem jön a legkisebb királyfi! :)))

 • 2007.11.28 09:24:57Els

  Hicudzsi: az www.mtv.hu-n fent van a másfélmikkió lépés a videótárban :) Jó szórakozást!

 • 2007.11.28 09:26:26Els

  másfélmikkió= másfélmillió lépés

 • 2007.11.28 09:39:19lii

  és ami nem:

  jóbarátok - próbáltam többször, de nekem nem jött be, nem tudom miért. nem is értettem a poénokat. vagy nem értettem, mitől poénok.  ami nagyon nem:

  most hirtelen címeket nem tudok hozzá, de azok a loknis-fodrosblúzos-lovasszekeres-ájtatos sorozatok, amik általában a XIX. századi amerikában, ausztráliában meg efféle helyeken játszódnak, és nagy erkölcsi tanulságokkal záródnak. húgom kedvenc műfaja volt egy időben, engem a világból ki lehet kergetni a műfajjal.

 • 2007.11.28 09:39:51lii

  szóismétlés rulez.

 • 2007.11.28 09:47:15marcangoló

  Na, én vagyok az egyik, aki szívrepesve várja a Heroes következő részét Ámerikából.:-)  A Jerichoról mostanában lemaradok alvásból kifolyólag. Régen néztem a Csillagkaput is, aztán Stargate Atlantist, de már lejöttem róla. :-)  Szóval Firefly? Már annyi jó ember ajánlotta.

 • 2007.11.28 09:54:26lii

  a firefly-hoz itt egy kis vizuális ajánló, na ő a főhős. nyamm.

  a6.vox.com/6a00cdf3a54d98cb8f00d41434fcc63c7f-320pi

 • 2007.11.28 10:07:01Hicudzsi

  Lii!

  Hát igen a jó pasik :))) Malcolm Reynolds kapitány :))) nem csípem a magas hapsikat de nekem bejön.

  Els! Köszönöm :)))

 • 2007.11.28 10:09:50persona

  Nálunk az In deep-Titkos küldetésben c. angol minisorozat volt a csúcs. Azóta sem láttam-kb.2-3 éve ment, s folytatása sincs tudtommal.

 • 2007.11.28 10:10:09lii

  nekem fel se tűnt, h. magas. elakadtam mindig a szomorú kutyaszemeinél. :)

 • 2007.11.28 10:24:57marcangoló

  És a Neve senki sorozat? De oda voltam érte régen. :-)

 • 2007.11.28 10:35:14marcangoló

  Ühümm, asszem nekem való ez a fájerfláj. ;-)

 • 2007.11.28 10:37:38rnagy8

  Nálunk a 24 az abszolút favorit, már alig várjuk januárban a 7. évadot.

  Csajosabb hangulatomban meg a Gilmore lányok. Kár, hogy vége. (Meg hogy ilyen béna magyar címet adtak neki)

 • 2007.11.28 11:07:23220volt.hu

  sziasztok!

  Régi olvvasó vagyok, de ez az első hozzászólásom, mert ezt nem bírtam ki, a Startrek kimaradt!! :-)  Amúgy ahogy olvasgattam féltem a Maffiózókat sem említi senki.

 • 2007.11.28 14:41:40Vvuk

  hétfő: Dexter

  Kedd: heroes

  Szerda: Dr House

  Csütörtök: Pushing dasies  egyéb sorozatok ha épp az idényük van: Battlestar galactica, bármelyik Stargate

  megnéztük a Day break-et,Firefly-t, néztünk 24-eket is de az 6 évadot már nem

  animéket pédául Trigun, Full metal alchemist és még sok más

 • 2007.11.28 14:52:39katampusz

  miért éppen alaszka?

  miért nem adják ki dévédén... :)

  bár abban hirtelen egy jó pasi jut eszembe, a rádiós srác. ő pont annyira nem az esetem, inkább a magyar hangja fogott meg.

 • 2007.11.28 15:00:33marcangoló

  Katampusz, ugyanez a pasi a Szex és New Yorkban is szerepelt sokáig. :-)

 • 2007.11.28 15:04:17katampusz

  abban nem néztem, valahogy mindig viszketni kezdek attól a sorozattól...

 • 2007.11.28 19:07:14opti

  Vvuk, te hol nézed a Dextert? Én eddig csak péntekenként láttam eset a viasaton, de most nem volt. És nem tudom miért, és mikor lesz megint. Már fentebb is kérdeztem, valakinek erről valami infó?

 • 2007.11.28 19:13:52esem37

  dexter első széria vége. folyt. köv. tavasszal.

  :((((

 • 2007.11.28 19:20:46opti

  Köszi Esem. Le vagyok törve. Minek ennyit várni? Az ember rászokik valami másra és persze pont abban az időpontban fogják majd folytatni az előzőt. A jó sorozatok miért egyszerre mennek...?

 • 2007.11.29 07:32:15Anyatünde

  Hmm... emberek. Én a régóta megnézni áhított, és DVD-n itthon levő filmeket nézem több részletben, idő híján. Az már majdnem olyan, mintha sorozat lenne... ;-))  Utoljára augusztus végén csináltam ilyet, akkor a Hidalgo (A tűz óceánja) volt műsoron. Azóta se sikerült végignézni, de már eljutottam odáig, ahol kiderül, hogy Viggo Mortensen és a pepita paci célba fognak érni a sivatagi távolsági lovasversenyen.  Egyébként a Gyűrűk Ura után Viggo Mortensen megrázó élmény volt ebben a filmben kese hajjal...

  Éééés... Omar Sharif rulez! (A Monsieur Imbrahim és a Korán virágai az egyik kedvenc filmem. De az se sorozat.)

 • 2007.11.29 09:19:25rnagy8

  Gyarfas, ha még olvasod. Mi piszok letöltögetősek vagyunk... A 7. évad jan.12 vagy 13-án jelenik meg kint. De legkésőbb másnap fent van a neten. :)

  Angolul szoktuk nézni, vagy ha lusták vagyunk a hosszupuskán keresünk hozzá feliratot.

 • 2007.11.29 09:43:28marcangoló

  A Dirtöt csak én néztem?

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta