SZÜLŐSÉG

Modern gladiátorok szaltóznak az Aréna jegén

2007. november 26., hétfő 10:43

Rá kell jönnöm, hogy a mai kor embere egészen úgy szórakozik, mint régen. Becsődül a legszebb ruhájában a színházakba, arénákba, s a műsor közben eszik, iszik, amíg belefér. A különbség talán annyi, hogy ma már nem gyilkolja egymást senki a porondon, a kijáratok fényeiben a biztonsági őrök azonban még ma is úgy néznek ki, mint a Colosseum ablakaiban egykor a római katonák.

Az utóbbi időben mégis átalakult a szórakoztatásunk, hála a technikának! Vízi cirkuszokat és jégszínházakat nézhetünk, utóbbin voltunk a hétvégén mi is. Hiszen Pán Péter valóban jégen érkezett, igaz, kis csúszással és az összes pénteki előadás elmaradásával. Így jártunk, mentünk szombaton. Az első dolog, ami az eszünkbe jut a műsor alatt, a profizmus. A show minden elemén látszik, hogy az összes szereplő és a háttérmunkások is pontosan tudják, hogy kinek hol van a helye, s egészen biztos, hogy jól begyakoroltan, nulla százalékos hibaaránnyal dolgoznak. Mert ez a show-biznisz, modern kori gladiátorokkal.


Aztán nézzük ezeket a gladiátorokat, hogy úgy korcsolyáznak, mint a tündérek és olyan akrobatikus elemeket – triplákat, szaltókat és elképzelhetetlen páros, székes és szemeteskukás figurákat - dobnak, mintha az olimpián lennének, de nekünk ez olyan könnyednek tűnik, akár egy nyújtózkodás. Ehhez adjuk hozzá a fényeket s a zenét és máris tudjuk a végeredményt: gyermekeink katartikus állapotba kerülnek nem később, mint az ötödik percben.

Mióta gyerekem van, hajlamos vagyok minden zárt, ülőhelyes előadáson jól érezni magam, felőlem lehet bármilyen vacak darab. Hiszen meleg van, minimum egy óra béke, senki nem lóg rajtunk, hogy töröljük le, húzzuk ki, tegyük rá. Ezek a modern jeges-koris csodák azonban mások!

Nana kutyára is rákerült a 4 korcsolya, a kalózok leiskolázták az indiánokat, s a sötétben világító csontvázak, ahogy csontok zörgésére emlékeztető xilofon-muzsikára a jégen táncoltak, a műkorcsolyázónak induló Remek Ember őszinte elismerését is elnyerték. Én pedig külön köszönöm Ganxsta Zolee parádés szinkronhangját. A körülöttünk ülő gyerekek pedig kérdésünkre elárulták, hogy igen, hisznek a tündérekben. Tudjátok, mit, én is.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.11.27 12:02:18Illatos nyár

  Látta rajtam kívűlvaklaki a fehér tenyér című önéletrajzi filmet? Pont arról szól, hogy egy tornászból, aki nem (illetve a filmben igen) éri el sportkarrierje célját, miként köt ki egy profi cirkuszban mint alkalmazott.  A sportpályafutás erőfeszítéseit a szórakoztatás oltárán áldozza fel. Láttam a pán pétert a jégen,

  s látszik, hogy a gárda harmada nagyon menő versenyző lehetett. • 2007.11.27 13:38:59Nilüfer

  Én nem láttam, de azt gondoltam a címe alapjám, hogy Fatimáról, a szentről szól:D az ő fehér tenyérnyoma a Közel-Keleten talizmán.

  Ez annyira jellemző rám:DDDDD

 • 2007.11.27 14:41:15Illatos nyár

  hideg. nem ennyire egzotikus sztori, inkább magával ragadó, s nem tudod, hogy a végén örülj vagy szomorkodj.

 • 2007.11.27 14:50:41Nilüfer

  köszi, ha hozzájutok, megtekintem.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta