SZÜLŐSÉG

Hétvégi programok: csendesülés vagy ugrálóvár?

2007. november 23., péntek 09:45

Még mielőtt minden gyerekprogramot elborítana a zizegős piros nejlon és a fehér vatta, elszöszölhetünk a mesék és varázslatok világában a legkülönbözőbb szakavatott gyerekszórakoztatók vezetésével.


A szokásos Marczibányi tér – Millenáris – Kossuth Klub háromszög megint egyaránt nyújt mesét és kézműveskedést. A Marczibányin varázslás, repülés és átváltozás lesz, sok játékkal, szerepjátékkal és diavetítéssel (semmi drog!), Sándor Ildikó vezetésével, mindez szombaton.

A Millenárison már a karácsony jegyében gyertyakészítés és adventi koszorú fonás lesz. Utána folyamatos magyar népi mindenféle: Égigérő fa a bábszínházban, Árgyélusék szerencsétlenkedése, majd egymásra találása diafilmen, végül az Alma együttes fergeteges interaktív koncertje megzenésített versekkel, mutogatós, felelgetős játékokkal. Vasárnap tíztől napnyugtáig és még tovább is.

A Kossuth Klubban szombaton tizenegykor Gryllus Biciklizős lemeze – hiába, haladni kell a korral, manapság csak az nem biciklizik, akinek nem engedik a gonosz szülei. Vasárnap a Gágogó klubban Libatoll játszóműhely és hangszerbemutató.

Akik inkább nézik, mint csinálják, azok sem maradnak hoppon: a Kolibri Fészekben vasárnap fél tízkor és tizenegykor Kukucs, egy bölcsiseknek szóló színdarab. Mindenhova belesünk és bekopogunk, hogy jót mulassanak a legkisebbek is. A Holdvilág Kamaraszínházban pedig, ugyancsak vasárnap Kiskacsa fürdik címen bábos játék a kicsit nagyobb ovisoknak, ahol is kiderül, hogy miért unatkoznak a kacsák gyerekek nélkül, illetve hogyan kell kacsát szórakoztatni.

A Fonóban a cigány mitológiába vonódhatnak be az erre fogékony gyerkőcök: vasárnap tizenegykor A Nap és a Hold kiszabadítása, azaz élő muzsikával kísért cigány legendamese az idők kezdetéről, a Nap s a Hold égre kerüléséről. Ekkoron történt, hogy a fényességekért vívott viadalban a cigányembert a Nap barnára sütötte, a fehér embert meg a Hold sápadttá tette… Óriásbábok, maskurák jelengetésével előadott mitikus történetre számítsunk.

Ugyan a hétfő már nem hétvége, de ha tehetjük, hurcoljuk el porontyunkat a Cimbora Friss tinta című előadására a Táncsics Művelődési Központba (1238 Budapest, Grassalkovich út 122-124. Tel.:06 1 286-0262). Ovisoknak tízkor, kisiskolásoknak kettőkor kezdődik az előadás. A zenés-versmondó program a címben szereplő, kortárs költők verseit tartalmazó irodalmi gyűjtemény alapján készült.

Ha a gyermekünk nem az az egy helyben ülő típus, akkor két lehetőséget ajánlunk: ha mi magunk is szívesen ugrabugrálunk, akkor menjünk együtt a Csillagszemű családi táncházba, vasárnap ötre a Fonóba. Tímár Sándor és a Téka lesz segítségünkre a tánctanulásban, de ez nem minden: a tánctanuláson kívül a program fontos részei az izgalmas, vetítéssel illusztrált néprajzi előadás, a népi gyermekjátékok, a kézműves szöszmötölés és a közös éneklés.

Ha mi magunk inkább csak ücsörögnénk, míg az aprónép a nyakát szegi, akkor irány a Megajátszóház, ahol hatalmas ugrálóvárak, gumiizék, versenyek és rohangáló helyek várják a kicsiket. Szombaton a budafoki BMTE Sportcsarnokban, vasárnap pedig Pestszentimrén, a Sportcsarnokban.

Ezután biztos nem lesz gond az esti altatásból.

A Peter Pan On Ice jégshow felszerelését szállító kamionok a bulgáriai árvizek miatt hatalmas késéssel érkeznek Budapestre, aminek következtében a társulat a Papp László Sportarénába meghirdetett péntek esti előadást nem tudja megtartani. A további 5 budapesti műsort szombaton és vasárnap a meghirdetett időpontoknak megfelelően tartják meg. A mesejáték pénteki jegyei díjmentesen átválthatók bármelyik előadásra egész hétvégén a Budapest Sportaréna jegypénztárában, illetve a Ticketpro jegyközpontban a VII. Károly krt. 9 sz. alatt. További információk: (1) 555-5515

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.11.23 12:51:12Miss Marple

  Ha nagyobbacska gyerekkel tudtok menni, nem olcsó, de nagyon jó a Hundertwasser kiállítás a Szépművészetiben.  Múlt vasárnap elmentünk Debrecenbe megnézni a Leonardo kiállítást. Csak a legpozitívabbakat tudom mondani: a ModeM teremőrei, ruhatárosai és egyéb alkalmazottai olyan kedvesek, előzékenyek és gyerekbarátok, hogy csak néztem. Nem mellesleg a kiállítás is igen érdekes.(NB. Az Iparművészetiből kirúgtak a babakocsival, mert "megrúgja a gyerek a kiállítási tárgyakat, ezek drága bútorok, hát mit gondol!". Hát én azt gondoltam, hogy tizenhárom év alatt megtanultam babakocsit tolni, de úgy látszik, nem volt hihető. Más barbár kismamák előttem nyilván tönkrerugdostatták már a bútorokat, biztos azért járnak oda azok a gazok.)

 • 2007.11.23 18:48:42babesz

  Hétvégén Tatai Vadlúd Sokadalom - igazi élmény azoknak, akik szeretik a természetet, madarakat.

 • 2007.11.26 13:44:19Nilüfer

  Miss M:) a Modemben a Leonardón még meg is szabad fogdosni a dolgokat:)Én nem vagyok gyerek, de némely dolognak nem tudtam ellenállni:)Aki még nem látta, és teheti, nézze meg, érdemes.

  Ha pedig sehova sem tudtok menni, lehet házilagosan fabrikálni az adventi koszorút.

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta