SZÜLŐSÉG

Örülj, hogy fiú! Örülj, hogy lány!

2007. november 22., csütörtök 11:33

A cím nem az enyém, hanem Janikovszky Éváé. Azért nem saját, mert egyszerűen egyből ez a két könyv jut eszembe, amikor felmerül az a kérdés, hogy milyen nemű lesz-legyen a gyerek.

Mostanában úgy érzem, egyre többen mondják, hogy csak kislányt vagy csak kisfiút szeretnének. Persze mindenki hozzáteszi, hogy nincs baja akkor sem, ha másmilyen nemű lesz a baba. De mégis inkább szeretnék az egyik nemet.

Örülhetnék is neki, mert régen csak a fiúgyerek számított gyereknek. Ehhez képest manapság sokkal jobb a helyzet. Legalább annyian preferálják a lányokat, is mint a fiúkat. De mégis, valahogy nem tudok örülni. Biztos azért, mert én meg mindig úgy képzeltem, hogy lesz egy fiam meg egy lányom. Naná, hogy nem így lett!


Persze én sem bánom. Soha nem is bántam. Viszont mivel két fiam van, bennem maradt az a vágy, hogy megtapasztaljam azt az érzést és élményt, amit csak egy kislány mellet élhetnék át. Önzőség? Lehet, hogy az. Talán az is az, hogy arra is kíváncsi lennék, hogy mit művelne a párom egy kislánnyal, mert bizony a két fiával is olyan rajongói viszonyban áll, mint a szóbeszédbeli „fiús anyák” a fiaikkal és „lányos apák” a lányaikkal. Szoktam is kérdezgetni, hogy vajon hova tudná ezt fokozni igazi lányos apukaként?

Másrészt hiszek a sorsban. Vagyis abban, hogy nincsenek véletlenek. Nyilván nem ok nélkül lett két fiam. Nyilván másnak sem ok nélkül jön össze olyan nemű gyermek, amilyen. Csak azt kell megfejteni, hogy ki miért kapja azt, akit. Arra meg őszintén kíváncsi vagyok, hogy milyen okok miatt érzitek ti, hogy egy adott nemű gyermeket szeretnétek!

Mindenestre én mindenkinek nagyon melegen ajánlom, ha csalódik az ultrahangon vagy a szülészeten a gyermeke neme miatt, akkor gyorsan olvassa el Janikovszky Éva: Örülj, hogy fiú! vagy Örülj, hogy lány! című könyvét. De akkor is jót mosolyoghat Janikovszky Éva szövegén és Réber László rajzain bárki, ha azt kapja, amit kért!

Guruljka

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.11.23 15:00:27verkaverka

  Valaki irt fentebb valami kek kisautorol lanynak hogy az gaz, hat nem tudom, en pont ma vettem porszivot a fiamnak mert imadja. A markolokat is imadja meg a motorokat is meg a repuloket, meg macijat is meg a patkanyat is. Es a babajat is fogja mert venni akarok neki, azt gyanitom segitene mindannyiunknak ha lenne. Nem gondolom hogy szigoruan rozsaszin kiskotenyt kene lanyoknak es kek kalapacsot fiuknak venni. Aztan meg nyafogunk hgoy a nok tul kenyesek es nem tudnak egy szoget beverni a pasik meg nem segitenek a haztartasban es nem tudnak mit kezdeni egy babaval? :)

 • 2007.11.23 15:11:01Maja Papaya

  A fiam kapott vasalót, mert kérte, a lányomat meg csak a fiam autói érdeklik. :)

 • 2007.11.23 15:11:53Maja Papaya

  Dettó a Tomasevics a hunyó!

 • 2007.11.23 15:52:02kisbalas

  Hű, Békanőci, mekkora szemek!!! :)) Szerintem is szép név, nekem volt ilyen nevű csoporttársam az egyetemen.

 • 2007.11.23 17:17:28Moira

  Nálunk is gyakori szitu: rózsaszín hordozókendő, kikandikál belőle, rózsaszin ruciban keze-lába, pink nyuszikás zokni. Nagy haja van és szerintem az arcán is látszik, hogy lány.

  Fiú?

  Nem.

  KIslány?

  (miért, mi lehetne még?)  A másik kedvencem, piacon liftbe beszál mellém a pasas, szokásos, fiú/lány kérdés letudva,

  -Első gyerek?

  -Igen

  -De nem az utolsó

  Erre csak hümmögni tudtam

  -Végülis a maguk dolga..

  (Így gondoltam én is, de nem szóltam, inkább kedvesen mosolyogtam)  Miért találnak meg a hülyék?  Ja és a lejobb kérdés: NEM FULLAD MEG A KENDŐBEN????

  de, direkt azért hurcolom így (na jó, azt azért nem mondtam a néninek,csak gondoltam)

 • 2007.11.23 17:28:10Gézengúz_Évi

  Lányok, köszi a kedves szavakat, jól estek...Már nincs semmi bajom, egész nap vásároltunk, már nem is fáj, innentől eccerű menszesznek tűnik...Máskor is szokott fájni, de nem ennyire...Meg most késett 6 napot, és klasszikus terhességi tüneteim voltak, ami még lelki alapon se nagyon lehet, mert most mindenre volt időnk, csak aktívan gyerekre vágyni nem..:) Na majd a Jézuska hoz pozitív tesztet:)  Békanőci, én is vörös vagyok, fiam még szöszke, de vörösödik...Soxor megkapom, hogy jajjjj, szegény, vörös lesz..Nem baj, már a férfiak is festhetik a hajukat!:o Megjegyzem, öcsémnek dettó ilyen haja van, mint nekem, és döglenek érte a csajok:) Valamint, amikor tervezgettünk, egy szép barnabőrű, kékszemű, vöröshajú kisfiút szerettünk volna, ami ugye nem volt túl valószínű, mert vörös hajhoz olyan hipóbőr jár, mint az enyém...És láss csodát, az én szememhez, meg a hajamhoz az apja bőrét örökölte:)Legközelebb lottóötöst kérek:)  Moira, az én kendőben édesdeden szundikáló gyermekemet látva is volt már: jajj, elájult, jajj, nem kap levegőt, és istenem, az a kisgyerek megfulladt, és halálsápadt arccal ugrott elém, nem értettem, mit akar:) Sokan még az ördögtől valónak tartjáka kendőt, pedig hatalmas találmány:)

 • 2007.11.23 17:35:48zolnaid

  -Kislány? Kisfiú?

  -Majd nagykorában eldönti.  Évi, egy baci is csinálhat ilyeneket, főleg enyhe felfázással kombinálva. De, remélhetőleg, a január 1. már csíkos teszttel kezdődik!

 • 2007.11.23 17:43:22Moira

  Évi : :-)))

  Elképzeltem ahogy nyugdíjjas nénik hada rádveti magát és kikapja karmaid közül a szegény gyereket. :-)

  Az enyém ráadásul totál hülye pózokban tud elaludni, úgyhogy már megkaptam, hogy a gerince, meg a nyaka, meg a ...

  Neki így kényelmes.  Ráadásul én a 22 évemhez picurka is vagyok, meg kedves kis arcom van, úgyhogy fiatalabbnak is néznek és látszik rajtuk hogy arra gondolnak: "szegény kislány, biztos nem tudja mit csináljon egy babával"

  Ja és miért nincs cumi a szájában?

 • 2007.11.23 17:47:05zolnaid

  Nekem is elég fiatal a képem, nem is festem magam, nemegyszer megkaptam, miért vállaltam ennyire fiatalon babát. Komolyan nem értem, kinek mi köze hozzá, pláne beszólás szintjén. De azért jól esik. (32 vagyok)

 • 2007.11.23 17:48:09Gézengúz_Évi

  jajj, Moira, mennyire ismerős:)

  Csak nálunk úgy hangzott el, hogy minden hülyeséget kitalálnak, szegény kis fiatal(én 24;)) tapasztalatlan anyuka meg megveszi, ahelyett, hogy enni vennék a gyereknek (merthogy ledöbbentek, hogy 5 hónaposan még csak szopik):))))

 • 2007.11.23 17:50:34Moira

  Ha fested magad, akkor aztán nényleg megnéznek a jónépek, nekem elhiheted. Ha meg macinaciban, zsíros hajjal rohangálnék, akkor meg az nem tetszene.

  Az öreg nénik olyan gonoszak :-)

 • 2007.11.23 17:53:01Gézengúz_Évi

  zolnaid, én még dolgoztam, mikor egy ügyfélnek bemutatkoztam, hoyg xné Kovács Éva vagyok, kérdezte, hogyhogy xné, olyan fiatalnak tűnök, nem nézne többnek 23nál...Mondom ennek őszintén örülök, mert még nem is vagyok annyi:))))Mire megkérdezte, hogy nem visel-e meg nagyon, hogy ilyen fiastalon feladtam az életem...Mondtam, de, minden nap bőgök:)))))Hüle:)

 • 2007.11.23 17:54:59zolnaid

  Még jó akkor, hogy nem festem. (amúgy igyekszem normálisan öltözni, magassarkú, szoknya, kivágottabb felső, csak a festék az minimális, vagy nincs. De lehet ha ehhez raknék egy feltűnőbb szemfestéket, akkor jönne az igazi figyelemfelkeltés :D )

 • 2007.11.23 17:56:13zolnaid

  Júj, komolyan Évi, mindennap bőgsz? Tényleg, az emberek nem komplettek :D

 • 2007.11.23 17:57:58Moira

  Évi: Nem elég, hogy kendőben hurcolod, még szoptatod is? Ejnye-bejnye! Miért nem adsz neki krémtúrót, vagy valami más egészségeset?  Nekem anyám meg az ő anyja kiborultak, hogy a gyerek nem kap teát. Már azon tanakodtak, hogy sutyiban felhívják a gyerekorvost, hogy jó-e ez így.  Mert én már két hónaposan kaptam baracklevet, mert ugye a vitaminok(!)...

  Egyébként gyerekdoki volt annó az én orvosom is, és akkor tényleg ez volt a trend, de ő is halad a korral szerencsére.

  Aztán megnyugtattam a rokonságot, hogy az orvos is a szoptatást javasolja.  Egyébként a dokinőnek is tetszik a neve : Zenke

 • 2007.11.23 18:05:24zolnaid

  Moira, nálunk annyira meg volt rőkönyödve a rokonság a kizárólagos szoptatáson, hogy egy idősebb hölgy fel is hívott. Azt mondja, a gyerek ki fog száradni. De, mondom, Manyi néni, a gyerek már négy hónapos, és még nem száradt ki! Válasz: Na hát eddig megúsztátok...

 • 2007.11.23 18:06:51Moira

  Húú, engem mennyit izélgettek, hogy ha jön a baba, akkor lesz esküvő is, ugye?

  Főleg a nagyim: Tudom kislányom, hogy ma már nem divat házasodni, dehát lányanya (!!!)sem lehetsz. Nem akarok ám beleszólni, de azért jobb lenne. Tudom, hogy te is akarod, csak biztos a Peti nem, és nem mered neki megmondani...

  Próbáltam nem röhöni, csak belül.

 • 2007.11.23 18:16:02zolnaid

  Azt hiszem a nagyszülők korosztálya, még ha haladóbb is, addig jut el, hogy legalább elfogadja az együttélést, de valahol hisz benne, hogy házasság a dolog vége optimális esetben.

 • 2007.11.23 18:37:13kisbalas

  zolnaid ez kész!!! remélem mi is megússzuk legalább 4 hónapig tea nélkül azt a kiszáradást!!!

  mikor terhes voltam, nagymamám barátnőjétől megkaptam, hogy "bezzeg régen, legalább próbáltak a nők úgy öltözni, hogy ne látszódjon", pedig férjnél voltam már akkor is, mikor Laura megfogant :))

 • 2007.11.23 19:09:54Sólyomszem

  Na ez a "lányanya" eszembe juttatta anyám történetét.

  Ő nem vette föl apám nevét és 1969-ben ez még nem volt szokásban. Megy a terhessége alatt az SZTK-ba vizsgálatra a nőgyogyihoz. Nővérke felveszi az adatait, továbbítja dokinak, aki félvállról megkérdezi, hogy érzi magát.

  Anyám: -Köszönöm, jól.

  Doki erre hátat fordít és kimegy.

  Nővérke bizalmaskodva kérdezi: -És mondja csak, tudja, ki a gyerek apja?

  Anyám: -Ki lenne, hát a férjem.

  Nővérke kirohan a szomszéd szobába: -Doktor úr, doktor úr, van ám neki férje!

  Erre a doki visszajön, aszondja: Akkor megvizsgálom!

  :-O

  Anyám elküldte a francba...

 • 2007.11.23 19:46:43Guruljka

  26 voltam mikor a Nagy született és úton-útfélen megkérdezték olyanok is akik látták az adataimat, hogy ilyen fiatalon szül???  Mér már mikor kéne??????

 • 2007.11.23 19:58:15Atina

  Teteszenek ezek a sztorik a "bölcsektől".

  Nekem csak annyi van, hogy 26 évesen élettársi kapocsolatban vénlánynak neveztek. Mert az ő korában már ballagáskor az ujjon kellett lenni a jegygyűrűnek.

 • 2007.11.23 20:14:30druantia

  Én nem voltam férjnél, amikor a gyerekem fogant, és ahogy magamat ismerem, talán soha nem is fogok férjhez menni. A terhesség bejelentésére a családom néhány tagja nagyon meglepően reagált. Érdekes módon a nagymamám és a nagynéném voltak azok, akiken rögtön, az első pillanatban látszott az őszinte boldogság. A velem egyidős unokatesóm meg, amikor mondtam neki, hogy babát várok, megkérdezte, hogy "Ennek akkor most örülni kell? Elveteted, ugye?". Az én drága keresztapám, aki mindig is imádott (főleg a temperamentumom miatt), egyszerre elképesztő távolságtartó lett velem :).

 • 2007.11.23 20:15:47druantia

  A nagynéném szó szerint majdnem körbecigánykerekezte a szobát és ugrándozott tapsikolva, hogy "kisbabánk lesz, kisbabánk lesz". Nem volt szívem elismételni, hogy _nekem_ lesz kisbabám :))).

 • 2007.11.23 20:36:42levendul

  :)))  na igen, az enyémek is mindig fiúk voltak :)  és fülbevalójuk nekik sincs

 • 2007.11.23 20:56:49Chang Yai

  ezek a nyanyafélék állandóan a nálam kilenc és fél évvel fiatalabb öcsém anyukájának szoktak volt nézni. azért ehhez is kell tehetség.

 • 2007.11.23 21:36:59Maja Papaya

  Csatlakozom a kislányképű/-termetű anyukákhoz, tőlem is megkérdezték már, hogy az enyémek-e. Nekem jól esett:)  És én is leányanya vagyok (visszaeső), háát, mit is mondjak, minden nap depressziós vagyok ettől úgy 5-10 percig :)

  Nálunk tudatosabban kevesen terveztek gyereket, csak a házasságról feledkeztünk meg, aztán, ha már így esett, minimum bevárjuk, míg a kicsi is már mulatni tud az esküvőnkön. Már ha megkérik a kezemet így két gyerekkel... :D

  Volt nálunk is szelídebb-direktebb észosztás, legtovább a dédi tartott ki, lévén mélyen vallásos. Szegény aztán annyiban próbált kiegyezni, hogy legalább kereszteljük meg, mire azt találtam válaszolni, hogy ugyan, hogy tennének ilyet, hiszen össze sem vagyunk házasodva! Nem volt lelkes...  Nekem az a visszatérő szlogenem, ha valaki ezt szóvá teszi, hogy mi legalább biztosan nem fogunk elválni :P

 • 2007.11.23 21:39:56Maja Papaya

  Sólyomszem, elég ütős történet!

 • 2007.11.23 21:59:46Maja Papaya

  Békanőci, megnéztük a kis Zorkát, rém aranyos, és azok a szemeeeeek! Az egész univerzum bennük van! Gyönyörű, na.

  (Majd ha rászánom magam, felköltözöm én is a wiwre, aztán menőzök kicsit a saját porontyokkal. Marcinak vannak ilyen szemei, hihetetlen a hasonlóság. Amikor a kezembe adták, az volt az érzésem, hogy az egész feje két nagy szem, jóformán rá sem férnek az arcára. Aztán jól megnőtt a feje :))  Úgy érzem, nem baj, hogy Zozóapu nem egy nyüzöge irodista, lesz dolga, ha ez a csaj nagyobb lesz :)

 • 2007.11.23 22:30:48Sólyomszem

  Maja Papaya: az a legszebb, hogy igaz! :)  Viszont egy kevésbé aranyos sztori is eszembe jutott, de a poszthoz jobban kapcsolódik. Mikor megszülettem (UH még nem volt használatban akkoriban), apám anyja, aki a vezérigazgató férje mellett folyamatosan játszotta az úrinőt, berohant a kórházba és teli torokból rikácsolta:

  -Te büdös kurva, csak egy lányt szültél a fiamnak!!!

  :-O

 • 2007.11.23 22:35:25kisbalas

  Ne már... remek nagymamai hozzáállás. Amúgy ő is "csak" lány volt újkorában, nem?

 • 2007.11.23 22:40:12Maja Papaya

  Kisbalas, brilliáns meglátás!

 • 2007.11.23 22:40:15napos oldal

  :(((((

 • 2007.11.23 22:42:06Sólyomszem

  Nem, ő eredetileg is úrilány volt... • 2007.11.23 22:46:53Békanőci

  kisbalas,és mennyire tud pillogni...!

 • 2007.11.23 22:47:03kisbalas

  Jaaa....

 • 2007.11.23 22:47:18napos oldal

  úrilány?

  ezt hogy lehet feldolgozni???

  apukád mit szólt?  bocs, csak elképzeltem, és nagyon kiakasztott...

 • 2007.11.23 22:48:15kisbalas

  A szerénytelen méretű szempilláival, gondolom rendesen az ujja köré tekeri a jónépet :))

 • 2007.11.23 22:48:27Békanőci

  Maja Papaya!

  Hát ez tutti jó! :)))

  Lássuk Marcit!

  Apunak már most fáj a feje... :DDD

 • 2007.11.23 23:00:37Békanőci

  Gézengúz_Évi,írunk a Jézuskának,legyen meg az az ajándék...! :)

  Jó receptetek lehet a vörös haj-barna bőrre,tényleg ritka(ritka szép!). :)))  kisbalas: ;)))

 • 2007.11.23 23:16:41Sólyomszem

  napos oldal,

  nem tudom, apám mit szólt, de az biztos, hogy nem osztotta az anyja nézetét szerencsére :)

 • 2007.11.24 11:30:46arwena

  Jók a sztorijaitok :-))))

  Muszáj nekem is hozzászólnom azon párok képviseletében, akiknek MINDEGY, hogy fiú-e vagy lány, csak legyen már gyerek ! Nekünk több év várakozás és aktív nyomulás után fogant a lombikbabánk. Gondolhatjátok, hogy totál mindegy volt, milyen lesz, sőt én még az élettel összeegyeztethető betegségeket is felvállaltam volna. (Irigyeljük is azokat, akik választási lehetőséggel rendelkeznek ;-)

  A beültetéskor megnézhettem őembrióságát, nagyon cuki volt a négy picinyke sejt összetapadva, olyan volt, mint egy fülesmaci, és olyan fiús kisugárzása volt! Ezért amikor a 16 hetes UH-n a nőgyógyász közölte, hogy fütyit lát, mondtam, hogy nem meglepő. Amúgy csúcsos hasam is volt. És valóban fiú lett. Egyébként a mindent megmutató UH után pont Janikovszky Éva könyvével közöltem a férjemmel a fiú tényét, elővettem a könyveket, és a kék színűt nyújtottam át vigyorogva a férjemnek.  Tegnap este pedig egy érdekes lelki változást éreztem, azt, hogy kész vagyok az újabb gyerekre - a fent említett fülesmackónk már majdnem 14 hónapos - , és tényleg mindegy, mi lesz, örülünk, ha egyáltalán lehet még gyerekünk. Jó lenne a Kaáli nélkül otthon, SK megoldani, de ha nem megy magunktól, felkeressük a jól bevált orvosunkat. Ha meg sehogy sem lenne, örülünk annak, aki már megvan.  A téves identifikáció témájában csak annyit, hogy nemrég én is fennhangon lekislányoztam egy kisfiút, na de miért?! Mert rózsaszín, kapucnis termopulcsi volt rajta. Nyilván valamiért ezt tudta az anyja ráadni, semmi baj, csak akkor ne csodálkozzon, ha tévednek a szemtanúk. Amúgy az én barnába-kékbe öltöztetett fiamról is néha megkérdezik, lány-e, de nem izgat, én tényleg nagyon örülök, hogy lehet egy ilyen drága kicsi kincsecském, és nem izgatom magamat a butaságot beszélő felnőttek miatt, jókedvűen mosolygok, és azt felelem, hogy fiú.

 • 2007.11.24 12:56:57eszter

  arwena, járhatnál erre gyakrabban :)

 • 2007.11.24 14:25:47napos oldal

  "és olyan fiús kisugárzása volt!"  :DDDD

 • 2007.11.26 21:42:24arwena

  Eszter, miért jöjjek ide gyakrabban? Hogy tévedésből lekisfiúzzam a lányaitokat és lekislányozzam a fiaitokat :-))) Inkább átmegyek majd a waldorfos témához, mert akarok majd tőled kérdezni, de majd kicsit később, most nincs időm összeszedni a gondolataimat.

  Napos oldal: igenis fiús kisugárzása volt! Ezt nem lehet másképp leírni! Ott volt előttem a 4 kis sejtecske, ehhez nagyon hasonló: www.firstivf.net/4cell_embryo.jpg , és tökre látszott rajta, hogy fiú! :-D Jó érzés volt, de azért nem kívánom neked, hogy négysejtesen kell először látnod a gyerekedet.

 • 2007.11.26 22:15:17wish73

  elsőre fiút akartam, kicsit csalódott voltam az uh után, mikor kiderült, h lány. aztán, mikor gond lett a terhesség alatt, mindjárt csak az lett a lényeg, h ne legyen semmi baj. másodiknál már mind1 volt. most meg jobb is, h m2 lány. nagy kedvencem, amikor az ember két egyneművel-én esetemben 2 lánnyal sétál, h, "na, és egy kisfiút még?" -akinek két anyja van-szeretném válaszolni, de nem szoktam.

  és persze, hiába lövettem nekik egy éves korukban fülbevalót és jártak rózsaszínes, mindenféle csajos cuccban, valahogy rendszeres volt a kérdés, h és ugye fiú-e.

 • 2007.11.26 23:20:21jidele

  ezek a sztorik...engem már nem nagyon szekálnak a szoptatás miatt családilag: van egy LLL-es nővérem 4gyerekkel, rajta megedzőtek:D

  Kendőm nincs, csak kengurum. Dina rendszeresen kikerül vhogy a kocsiból a kengruba, ilyenkor mindenki keresi a gyereket a babakocsiban. Egyszer egy nénike: jaj szegény, miért nem a kocsiban van? Ordítva közöltem, hogy kegyetlen vagyok és szegénynek az anyjára kötve kell lennie.

  A másik: van egy nő a házban, aki rendszeresen elkap, hogyaszongya: az anyukám olvasott egy cikket, hogy ezek a modern hordozók rosszat tesznek a gerincnek. Mindig biztosítom róla, hogy ez nem, ő ettől megnyugszik, majd legközelebb újra kezdjük. Hogy anyukája miért nem beszélt arról, hogy segítsen egy anyukának felcipelni a lépcsőn a babakocsit?!

 • 2007.11.27 16:05:11mazsola84

  Moira! Nem XII. kerületiek vagytok? Az én gyerekorvosom is Zenke volt! Csak azért gondolom, mert elég ritka név!

 • 2007.12.01 23:20:55subidubidu

  Még a fiúkról: rendszeresen kapom a gratulációkat azért, mert három fiam van. Mintha bizony azokat az időket élnénk még, mikor leendő katonaként a férfiembernek volt elismert társadalmi értéke.  Persze az én fiaimat is nézték már lánynak. A kicsit sokszor most is, de a nagyobbakat nem, pedig az egyik kedvenc színe a lila és a rózsaszín. :-))

 • 2007.12.01 23:46:41cozumel

  "Hogy anyukája miért nem beszélt arról, hogy segítsen egy anyukának felcipelni a lépcsőn a babakocsit?!"  Jidele, konyorgom legkozelebb kerdezd meg tole!!! :D

  Aztan a reakciorol eloszor a Porontyon keretik beszamolni!  A hulye beszolasokhoz az ikrek miatt en is hozzaedzodtem, bar valahol empatikusabb voltam eziranyban, mint sokan masok...Egyszeruen betudtam annak, hogy akinek nincs ikerparja, az sokmidnent tenyleg nem tud elkepzelni a dologrol. Mert mi sem tudjuk, csak ugy adjak magukat a megoldasok, a kenyszer ugye baromi nagy ur.  Szoval az elejen, mikor olyasmit hallottam, hogy "huu de jo, en is ikreket akarok" nem mentem bele, hgoy "igen? akkor valts fel egy napra lecci, es utana beszelunk rola".  Mint ahogy most sem fejtegetem hosszasan, ha megjegyzik, hogy milyen nehez lehet, hogy ebben a korban mar nem nehezebb veluk, mint egy darab 3 evessel, vagy ket darab 2-4 evessel, csak masok a gondok.

1 | 2 | 3 | 4 | 5

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta