Fürdetőkötény egyedülálló anyáknak

Az első időkben még kétszülős családokban is iszonyatosan bonyolult műveletnek tűnik a fürdetés. Hogyan kerül a víz a kiskádba, gyerek a kádba, majd törölközőbe, pelenkázóra, víz a lefolyóba, az ember hajlamos elhinni, hogy logisztikai menedzser szükséges a folyamatábra kidolgozásához. Aztán a dolog lassan rutinná válik, és már ötfős személyzet sem kell a lebonyolításához.

Persze egyedül még mindig nem egyszerű a dolog, például nehéz egyszerre a törölközőt is fogni meg a víztől síkos gyereket is kivenni a kádból, mindezt úgy, hogy mi se legyünk vizesek. Ezen segít egy amerikai anyuka találmánya, a fürdetőkötény.


A húszdolláros találmány leginkább egy frottírból készült és óriásokra méretezett konyhai kötényre hasonlít. A fotó alapján egy nagyobb törölközőből magunk is elkészíthetjük. Lényege, hogy ezentúl csak a gyereket kell fogni, a törölközőt nem. Nyakunkba és derekunkra kötjük a kötényt, kivesszük pucérkát a kádból, magunkhoz öleljük, a másik kezünkkel pedig ráhajtjuk a törölköző-kötény alját. Voilá, a gyerek száraz, nem ejtettük le, és nem is lettünk vizesek.
Oszd meg másokkal is!
Mustra