SZÜLŐSÉG

Miért válasszunk pénzes pasit?

2007. november 21., szerda 15:40

Bármennyire azt akarjuk hinni, hogy az élet a szeretet és boldogság körül forog, a gyakorlatban a szex, a pénz és az érvényesülés körül. Na jó, talán még a rock and roll körül is. De félretéve a mókát, be kell látnunk, hogy ebben a játékban benne vagyunk mi nők is derékig. Az ősidők óta képesek vagyunk a testünket áruba bocsátani, hazug és csalfa életet élni.

Amúgy is folyamatos vihart kavar a személyiségünk, ássunk csak mélyre a történelemben! Mert ugye Éva, igaz? Meg szép Heléna, ugye? Meg a sok árnyékban álló feleség. Legyünk szerények és most mondjuk magunknak, hogy a világ valójában körülöttünk forog. A kérdés csak az, hogy mi mennyire akarjuk, hogy nekünk a szexről, a pénzről és az érvényesülésről szóljon.


Itt van mindjárt egy kardinális kérdés: mennyire fontos egy házasságban a pénz? Először mindenki elmondja illedelmesen, hogy természetesen semennyire nem fontos. A lényeg a szerelmen van, és akit igazán szeretünk, azzal elmennénk a Holdra is, hogy egy kicsit sem pofás disznóólban tengessük az életünket kenyéren és vízen. Majd ez után a tiszteletkör után filozofáljunk el valóban a kérdésen!

Ha nincs pénz, előbb vagy utóbb még a legösszeillőbb pár életében is előkerülnek a klasszikus vitajátszmák. A nélkülözés sok olyan dolgot előhozhat az emberekből, amiről alapvetően nem is tudott az illető még saját magáról sem. A csalódottság, elkeseredettség, bizonytalanság pedig egy kapcsolatnak sem tesz jót. Pedig hát miről is van szó? Jóban-rosszban…

Vajon mennyire bűn az életminőségünket is figyelembe venni párválasztáskor? Mindenesetre lehet az felmentés a nőknek, akik minden évben látják a tengert, síelnek, bejárják a világot, sokszor nem a saját főztjüket eszik, hogy a gyerek is ott van mellettük, aki ebbe születik már.

Elgondolkodtató, hogy a házasság tulajdonképpen csak az utóbbi évszázadban szól a szerelemről, már amennyire tényleg arról szól. El tudjuk képzelni, hogy a szüleink választanak nekünk férjet? Mennyi dráma született ennek a gyakorlatias szokásnak köszönhetően, hány lányt szöktettek meg a saját esküvőjéről és hányat nem, akik aztán egy életen át siratták a sorsukat. Egy hétköznapi ember életében és ezen belül az életminőségében is nagy különbségek lehetnek, s mindez kizárólag döntéseken múlik, mint persze minden. Válasszuk azt párnak, aki jobb feltételeket tud biztosítani? Vagy menjünk szívszerelmünkhöz, igaz, ő speciel keveset keres és visszahúzódó, illedelmes természet, olyan „soha nem érvényesülő” típus?

Nézhetjük ezt úgy is, hogy az utódok érdekében választunk magunknak olyan párt, aki mellett biztonságosan felnőhet a gyerek, de lehetünk akár kegyetlenebbek is. Beáldozzuk a valós érzelmeinket az anyagi jólétért? Hosszú távon vajon melyik élet és választás életképesebb, sőt továbbmegyek, melyik a kifizetődőbb? Nem is kell a nagyon elrugaszkodott példákra gondolnunk, a hamvas pipihusira, meg a fogatlan milliomos vénemberre. Elég, ha csak bekukkantunk a szomszédba, ahol a BMW mindig tiszta, a kutya trendire nyírt, a gyerekek tökéletesek. Anya lelkében pedig ki tudja, mi van, talán csak az ördög.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.11.22 16:54:35Guruljka

  Fornit, nincs harag:)

 • 2007.11.22 16:55:18Alvomacko

  izé: ez jó volt! Én pont a múltkor beszélgettem erről a gyerekeimmel. És azt találtam mondani, hogy én tisztelem azokat a lányokat, akik ezt választják foglalkozásul (jöhetnek a kövek). Kivéve a Steetfightereket, mert azokat sajnálom inkább. Számomra ez is egy foglalkozás. Mert pl. a Callgirl-nek nem elég szexuálisan ügyesnek lennie. Menedzelnie kell önmagát és azért nem árt, ha nem üres a feje. És nem árt, ha észnál van, mert könnyen átvágják.

  És biztos, hogy gazdag pasi megvásárolt feleségének sem könnyű lenni. Az is egy foglalkozás. Lehet, hogy még sokkal nehezebb, mint az enyém, mert pl. sokkal több megalázás lehet benne.

 • 2007.11.22 17:11:47vasszűz

  "izé" 2007.11.22 16:40:18  vasszűz  Ez a téma kifújt már, de egy nagyon-nagyon fontos dolog. És érdekes dolog.  A kiinduló pont: "...prostituált senki nem önként lesz."  Ez hülyeség. Pont. Elmondom akkor.  Kész. Amit leírsz, az mind megcáfolható, tele van álszent hazugságokkal, azt szeretnéd hinni, hogy ez így jó és helyes.

  Persze lehet mentegetni, leírni a szép kuplerájok világát, de ha így gondolod, akkor egyszerűen túl sokat nézted "A velencei kurtizánt", vagy nagoyn szépnek találtad Krúdy leírásait. Tudom, hogy a férfiak egy része szereti azt hinni, hogy erre joguk van. De nincs. Az én szememben egyébként is az a férfi, aki utcalányhoz megy, az egy söpredék és egy szerencsétlen lúzer. Nem véletlen merült föl több országban, hogy azokat büntetik meg, akik igénybe veszik a "szolgáltatást" - nagyon helyesen. Egy ilyen jellegű tettnek semmi köze a szexulatiáshoz.

  Ha valahol azt hallottad, hogy valaki önként állt prostinak, akkor pedig ülj le, és gondolkodj el, hogy vajon hogy juthatott el idáig egy fiatal ember. Mert ez egyáltalán nem normális.

  Ez most ugyebár forró téma, mert az állam legalizálni akarja a prostitúciót. Én meg köszönöm szépen, nem kérek az ilyen államból, amelyik stricikkel akar szövetkezni, és azt akarja, hogy bűnözők szabadon garázdálkodjanak. És féltem is annyira a gyerekemet.

  És kérem, senki ne jöjjön Hollandiával, mert egyrészt ha Magyarországon legalizálják a prostitúciót, akkor nem K-Európa Hollandiája leszünk, hanem a Thaiföldje, másrészt érdekes mód a legális prostitúció mellett ott is dolgoztatnak illegálisan lányokat. Annyira azért nem jött be nekik sem.

  Tényleg ezt akarjuk? Magyarország ennyire nem lenne erős?

  De erről nem szeretnék többet vitázni.

  Te meg úgyis azt gondolsz, amit akarsz, szemmel láthatólag nagyon szeretnéd magaddal elhitetni, hogy ez - ellentmondásaival együtt- rendjén van.

 • 2007.11.22 17:21:44Atina

  Izé kihagyta a pornósokat a kategorizálásból. Mert ugy ők is pénzért csinálják, csak őket fel is veszik.

 • 2007.11.22 17:23:46Atina

  Én nem sajnálom, és nem is tudok felnézni a kurvákra. Nem tudom Alvomackonak mi a foglalkozása, de furcsának találom a hsz-t.

  Persze el sem ítélem őket, hiszen a férfiak részéről igény van rá, mindig is lesz, és ők ezt kihasználják.

  Nekem nem lenne gusztusom hozzá.

 • 2007.11.22 17:27:33ruju

  Asszem, ha Alvómackó bármelyik gyermeke személyesen érintett lenne a témában, akkor erre a beszélgetésre azért nem ebben a formában került volna sor...

 • 2007.11.22 17:27:46Guruljka

  ruju, én meg béna vagyok:)))) De azért küzdök:)))

 • 2007.11.22 17:27:50Fornit

  Prostitúció több ezer éve létezik, gondolom, pár évig még lesz is, mert amíg lószar van, addig veréb is,ugye?! :) És ha matriarchális társadalomban élne a ? Akkor most a férfiak írnának ide? :) Hm.

  A pornó meg tök fura, van, aki azt mondja, hogy nem adna pénzt szexért, nincs rá gusztusa stb. De a pornót marhára nézi otthon. :) Bár lehet, hogy nagyon nincs köze ehhez?

 • 2007.11.22 17:27:56"izé"

  vasszűz  A válszod semmi olyat nem tartalmaz, amire válaszolnom kellene. Mégis írok, mert szeretek ugatni itten.  Az, hogy mi a véleményed, a kurvázó pasikról, az egy érekes kérdés ugyan, de az én témafelvetésem alapján tök irreleváns,ekként további törődést nem érdemel. Erről ennyit, lehet lapozni.  Ha pedig az írásomból azt olvastad ki, hogy, szerintem a prostitúció az egy "rendben lévő" dolog, akkor fuss neki még egyszer. Ha azt olvastad ki, hogy én a kuplerájok világát egy szép világnak írtam le, akkor különösen.

  Én ugyanis csak azt írtam, hogy ez a világ sokkal összetettebb, mint ahogyan az a Te és a hozzád hasonlóan e téren teljesen tájékozatlanok képzeteiben megjelenik, valamint azt írtam le, hogy a "prostituált önként senki nem lesz"-szöveg mennyire hamis.

  Ezen túl a prostitúcióról, sem a szolgáltatókról, sem a szolgáltatást igénybe vevőkről semmilyen véleményt nem mondtam. Nehéz úgy vitatkozni, ha csak valaki fújja a magáét anélkül, hogy felfogná azt, hogy mit ír/mond a másik.  Véleményed lehet, persze, csak légy vele tisztában, hogy olyan világról, olyan jelenségekről alkotsz véleményt, amiről gőzöd sincs. Nekem is van számtalan ilyen, de ezekben általában igyekszem nem jártatni a számat olyan hangzavarral, mint teszem azt más kérdésekben.  Tehát. Írásodból áradó indulat és sablonos tudatlanság okán a magam részéről a vitát lezártam, úgy értem, Veled erről nem hiszem, hogy vitatkoznom kellene, ha láttál élőben kurvát, és beszéltél is vele legalább fél órát, ha egy is valaha bizalmával tüntetett ki, akkor jelentkezz. Amíg azonban ez nem történik meg, addig ebben a témában ezzel a szöveggel talán inkább ne ilyen hangosan...

 • 2007.11.22 17:28:16vasszűz

  "Persze el sem ítélem őket, hiszen a férfiak részéről igény van rá, mindig is lesz, és ők ezt kihasználják."

  Erre a "férfiakra" meg igény nincsen.:)  Egyébként aki el akar mélyedni a témában, és esetleg még nem találkozott ezzel a weboldallal:  www.prostitucio.hu/  "poén"  www.prostitucio.hu/nar_allashird.1000px.jpg

 • 2007.11.22 17:29:15vasszűz

  "Nehéz úgy vitatkozni, ha csak valaki fújja a magáét anélkül, hogy felfogná azt, hogy mit ír/mond a másik."  Tényleg.

 • 2007.11.22 17:30:33Alvomacko

  Atina: nem igazán jó szó a felnézés, ebben teljesen igazad van. Nagyon szerencsétlenül fogalmaztam. Talán inkább elismerem, hogy ők meg tudják tenni azt, amit én nem. Mint ahogyan elismerem az ügynökök munkáját is, mert én az sem tudnék lenni. Vagy futószalag mellett gyári munkás.

  De mondták már, hogy az én munkámat is képtelenek lennének csinálni, mert nem bírnának napi 8 órában egy helyen ülni egy monitorral szemben.

  Én elismerem mindazt, amire én képtelen lennék.

  De nem tudom elítélni őket sem.

  És nem csak nős pasik keresik fel őket, ezt azért ne feljtsük el.

  Egy kielégítő szexuális életet élő pasinak nem hiszem, hogy eszébe jutna bordélyba menni. De ez a nőkön is múlik.

 • 2007.11.22 17:31:31Vowel

  Fornit,

  most még igen, de nem tudom meddig...

 • 2007.11.22 17:33:33Alvomacko

  Erre a "férfiakra" meg igény nincsen.:)  Minden férfi nős, aki ilyen szolgáltatást igénybe vesz?

  Megint az a fránya általánosítás...

 • 2007.11.22 17:33:59Fornit

  Meg nem mondom nektek, de a napokban olvastam, hogy ha a nő orálisan kielégíti a férfit, akkor kisebb lesz az esély jóval, hogy "apu" idegenbe megy "játszani". :) Mivel (oké, tudom, hogy nem csak ez kell hozzá) ezzel még inkább úgy érzi, hogy a nő el/befogadja őt. (arról most ne, hogy ez mennyire jó is neki :) )

 • 2007.11.22 17:34:53vasszűz

  "izé" 2007.11.22 17:27:56  Egyébként te jelentetted ki az állításomról ex katedra, hogy hülyeség.

  Tiszta szerencse, hogy ilyen okos vagy, és mindent tudsz.

  Mondjuk vitázni veled tényleg nem érdemes.

 • 2007.11.22 17:34:59Fornit

  jaj, kimaradt, egy rész... :) így is ott a lényeg , bocs

 • 2007.11.22 17:37:56ruju

  Hát csajok és izé, további jó kurvázást.... Megyek, és prostituálom az agyam. É: pénzt kapok az órámért. Izé, majd este elolvasom az ezért járó epés megjegyzéseket :-D Addig is minden jót.

 • 2007.11.22 17:41:38"izé"

  Látod vasszűz, ez a baj. Te azt hiszed, hogy internetes honlapkról el lehet mélyedni ebben a témában. Te azt hiszed, hogy a "A kormány törvényjavaslata a kiskorúakat prostituáló kliensek büntetésére"-szövegből majd tudni fogod, hogy mi jár egy prosti fejében, mi nyomja a szívét, miről álmodik, mitől fél, mit szeret és mitől undorodik. Hát elmondom Neked: nem fogod megtudni. Soha.  Ha úgy gondolod, hogy tudod, az internetről, az újságokból, akárhonnan, éppen azokat a nőtársaidat alázod meg ezzel a fölényes nagyképűséggel, éppen azoknak a nőtársaidnak az érzéseit, gondolatait, álmait, örömeit és fájdalmait sablonosítod és ekként nézed le, akiknek kétségtelen kiszolgáltatottságáért hadakozol itt nagy garral.

 • 2007.11.22 18:34:10cantaloupe

  Vasszuz, ebbol a szempontbol en is konzervativ vagyok. ;) De annyibol nem ertek egyet, hogy szerintem inkabb legalizaljak, DE akkor fedett helyen, orvosi papirokkal ill. ovszerhasznalattal tortenjen meg a dolog. Az egesz prostituciot felszamolni ugysem tudjuk, akkor legalabb a nemi betegsegeket, bunozest szoritsuk minimalisra.  Alvomacko, en ertem, mit akarsz mondani. Bar kulonosebben en nem tisztelem a kurvakat, mert onmagukat alacsonyitjak le-de en is szanom azt, aki ezt a mesterseget uzi. Hiaba szep, otcsillagos, modellszepsegu egy luxuskurva, szerintem a maz mogott rendkivuli szemelyisegzavar, kisebbsegi erzes huzodik.  Meg a ferfiak is bevalljak, hogy szerelemmel mas teszta a szex, mint csak tulesni rajta.

 • 2007.11.22 19:56:49Tünde

  izé: írj posztot, ha gondolod, a mailcímemre küldheted. :)

 • 2007.11.22 21:40:05wish73

  prostitúcióról és izé írásáról jutott eszembe: sokan mondják, h nem adnak hajléktalannak pénzt, mert úgyis elisszák meg cigire költik. hát, én is arra költeném, ha senki és semmi veszítenivalóm nem lenne, és éhezve, fagyoskodva tengetném a napjaimat, hónapjaimat. kinek mi köze ahhoz, h mire költi. neki ezekre van szüksége. tudom, teljesen off, de tényleg nem szabad belepofázni olyan témákba, amikről az ember csak sajtóból informálódott. ill. szabad, csak kínos tud lenni.

  én is Alvomackóhoz csatlakozom kva ügyben.

 • 2007.11.22 21:48:33Békanőci

  izé,nem te vagy a Havashenrik? :)))

 • 2007.11.22 21:56:19Békanőci

  Négyévesen lekurváztam az unokaöcsémet.

  Akkor azt mondták az a kurva,aki pénzért szeret.

  Nem mindegy,hogy az eszét,lelkét,testét,bukszáját?

  Olyan relatív.

 • 2007.11.22 21:58:41Békanőci

  Kihagytam:ha érdekből,persze.

 • 2007.11.22 23:14:39napos oldal

  kurvaügyben csatlakozom izéhez, a posztot még nem olvastam, majd holnap

 • 2007.11.22 23:38:38napos oldal

  azt gondolom én is, az ember olyan párt keressen, akivel "kinézi" kettejükből, hogy boldogok lesznek együtt (na, most aztán megmondtam, amit senki nem gondolt volna...)

  ez az anyagiakra is vonatkozik, igyekeztem talpraesett, célokkal rendelkező, képességes embert választani, nem egy sodródó, célnélküli tutyimutyit.

  de nem kizárt egy betegség, egy munkahelyvesztés vagy más miatt bekövetkező, akár hosszas lehangoltság, egyéb szerteágazó szerencsétlenségek, úgy anyagilag, mint máshogy, az ember nem tudja modellezni az életet előre (megint újat mondtam), szóval a kitartás-összekapaszkodás tényező legalább olyan fontos, mint a választási jó szaglás és kritériumrendszer. szerintem.

 • 2007.11.22 23:43:45napos oldal

  jártam elfelejtettem milyen pál tanár úrhoz prostitúció szemináriumra, olvastam, informálódtam, de úgy gondolom, semmit nem tudok a témáról, pont azért, amit izé mond. nagyon jól megfogalmazta a legutolsó hszben. (általános jelenség amúgy, nemcsak kurvaügyben.)

 • 2007.11.23 08:31:06Maja Papaya

  napos oldal: nem baj, ha a nekünk egyértelműnek tűnő dolgokat is kimondjuk, az lenne fura, ha nem tennénk.  Inkább az a béna, amikor valaki minden háttérinfó nélkül mondja meg a frankót, és hozzáértő emberek sem tudják eltántorítani a téves képzeteitől.

  Nem kellene keverni a vita és a veszekedés fogalmát. Nem vereség az, ha valaki okos érvekkel meggyőz az igazáról. Csak egy újabb tapasztalat.

  Na, vége az offnak.

 • 2007.11.23 09:32:18Guruljka

  Az a gáz a prosti vitával, hogy már azt sem ugrotta át, hogy nem csak a nők prostik és nem csak a pasasok a szolgáltatást igénybe vevők.

  Egyszerűen ez nem nem kérdése.

  Én ismerek egy hajdan volt kurvát, aki kicuccolt Olaszba pár évre és hazajött annyi lével, hogy vett egy lakást és beindított egy kis vállalkozást. Őt nem használta ki senki és nem is kényszerítette senki.

  Mikor megkérdeztem tőle miért csinálta azt mondta: az anyja állandóan különböző pasasoktól függött és így ő is. Ő soha többet nem akar úgy élni, hogy egy pasastól függ és nem akar 8 órában egy asztal fölött vagy egy gyárban dekkolni! Ehhez volt tehetsége a cél érdekében, így ezt csinálta.

  Igaza volt a saját szemszögéből? Igaza.

  Mentálisan egészséges? Tutira nem.

  Azért elég jól meg van. De sose mondtat, hogy milyen szép is Olaszország...

  Szóval asszem izénél a pont.

 • 2007.11.23 09:47:48Alvomacko

  Békanőci: te egyedül élsz?

  (Most nehogy elkezdj azon gondolkodni, hogy mit is fogok ezután támadni... semmit... csak valamelyik posztban azt írtad, hogy az ex-vőlegényed...)

 • 2007.11.23 11:14:31Maja Papaya

  Alvómackó: a magam jóhiszemű módján én a férjre gondoltam, mint ex-vőlegény.

 • 2007.11.23 11:15:59Maja Papaya

  Ajjaj, most lehet, hogy beleestem a nem értjük a viccet, de magyarázzuk helyzetbe, AM, ha ironikus volt a felvetés, bocs! :)

 • 2007.11.23 11:24:55Alvomacko

  Maja: de azt írta, hogy hetente kétszer jön.  Ja, és most egyáltalán Békanőci ex-vőlegényéről beszélgetünk? :-)))))

  Kicsit vicces így a dolog.

  Békanőci, jelentkezz! :-)))

  Persze nem akarok a magánéletedben vájkálni, bocsi. (Mármint Békanőcijében...)

  ÁÁÁÁÁÁ! Jól belazavarodunk mingyán...

 • 2007.11.23 11:27:03Maja Papaya

  :)

 • 2007.11.23 12:36:53Alvomacko

  Maja: asszem neked van igazad! Mégiscsak a férje. :-)

 • 2007.11.23 14:55:40Békanőci

  :DDD

  Jelen!

  Maja Papaya,nem csak a lánynévvel pendülünk egy húron! :DDDDD

  Alvomacko!Szerencsére a férjem!Csak kb.heti két este van otthon fürdetésnél,mert vagy harcművészeddz,vagy kidobálja a rosszéletűeket különböző vendéglátóipari egységekből.

  Most jót mosolyogtam magamban... :)))

 • 2007.11.23 15:20:57Maja Papaya

  Békanőci, juhhé!

  OFF: mikortól lehet egy gyermeket mondjuk judózni járatni? ON

 • 2007.11.23 15:24:43Alvomacko

  Maja: szerintem 5 éves kortól már lehetséges. Az enyém annyi idős korától karatézik. :-)

 • 2007.11.23 15:33:27Alvomacko

  Maja: most realizálom csak, hogy nem is igazán engem kérdeztél. Ma csak minden második sort olvastam el és mindenféle furcsa következtetésekre jutottam...

  Na, most kell abbahagyni. :-)  Menek is haza, mert már egy fél órája lejárt a munkaidőm. :-)

 • 2007.11.23 15:40:49Maja Papaya

  Alvómackó, ne parázz, és köszi a választ :)

 • 2007.11.23 18:00:38wish73

  igen, 5 éveseket már beíratnak judora. sok köze nincs a cselgáncshoz, de legalább sportol, mozog tervezett foglalkozáson, mert, amit az udvari rohangászás és néhány-tiszetlet a kivételnek- óvónő nyújt, az nagyon karcsú. ha télleg önvédelemre kell -bár akkor nem a judo lesz a tuti- iskolás kortól érdemes csak kezdeni

 • 2007.11.23 21:42:32Maja Papaya

  Nem kifejezetten önvédelemre, csak ügyesedni és mozogni.

 • 2007.11.23 23:09:43Békanőci

  Úgy tudom én is,hogy iskolás kortól érdemes kezdeni.Talán a Kraw Magát kicsit korábban.Nekem most ez a legszimpatikusabb,mert tiszta önvédelem.A férjem(nem kis darab)azt mondta egy edzőtábor után,hogy egy negyvenkilós tizenéves lány úgy pörgette-tekerte,ahogy akarta,és pörögnie kellett,mert nem tudott mást csinálni...

  Ezt oktatják kicsi gyerekeknek is,és ezzel együtt azt is,hogy mit tehetnek nem feltétlenül jóindulatú idegenekkel,gyermekésszel.

 • 2007.11.24 11:11:50Neocon

  Csak az mondja, hogy a pénz nem minden, aki még nem éhezett.

 • 2007.11.24 11:15:09Neocon

  Perzse ennek nem nem mindig van köze ahhoz, hogy az ember kit vesz el. :)

 • 2007.11.24 11:52:06Alvomacko

  Békanőci: hűűűű, a Kraw Maga nagyon klassz. Taval a karate versenyünkön volt ilyen bemutató. Nekem nagyon tetszett.

  És az elején a karate is csak a mozgásról szólt. Kb. az első 3 év. De addig is vizsgázgattak persze, mert az európai ember siker orientált és meg kell mutatni a többieknek, hogy ő milyen rangban áll... Na, mindegy. Az én lányomat csak most kapta el az öv láz, már csak 3 vizsga van a mester fokozatig.

 • 2007.11.24 12:35:54Hicudzsi

  Alvomacko :) ezért nagyon izgalmas majd nagyobb kortól az aikido. Ezt kicsiként szerintem nem lehet elkezdeni, mert főleg eszme és nem "verekedés", az "eredeti" aikidoban nincs verseny, sőt ha lemész egy dozsóba nincsenek övszínek, ugyanis a 2. kjú szintig mindenki fehéröves és fehér dó-gíben van. 2. kjús vizsgánál kapsz hakamát (ez egy fekete nadrágszoknya) és az első dan fokozattól fekete övet.  De azért általában lehet tudni kik a kezdők (kb. sárgaövesek) ha beállsz párba egy sárgaövessel onnan ismered fel, hogy folyamatosan meg akarja mondani mit hogyan csinálj, mert az öltözködésről nem tudja, hogy felette vagy fokozatban. :)  Szerintem a harcművészetek közös jótulajdonsága, hogy önbizalmat és tartást adnak.  Mi még nem tudjuk hova iratjuk a gyerekeket ha elkezdhetnek valamit. A taekwondotól fürgék és lazák lesznek, a dzsúdó kicsit vállasítja a lányokat. :)

  Az aikidót kiskamaszként fogják szerintem majd elkezdeni ha szeretnék - és őszintén remélem addigra már sok danos apjuk tanítványaiként. :))

 • 2007.11.26 15:04:28Vakmacska

  Az eredeti témához egy utánlövés:  Muhaha. Párom 10 évvel öregebb (ennyit a szépség-reklámarc fokozatról, én se vagyok már babakorú)  A pénzt nagyrészt én viszem haza. Történelmileg, leginkább azért mert az én meg az ő generációja közt van a szakadék, hogy kinek mikor, milyen körülmények közt voltak vagy nem voltak lehetőségek. Ész nem minden, jókor jó helyen kell lenni, és észre sem árt ezt venni.  Viszont leginkább a zuhanyfülkét is én pucolom, meg a gatyákat is én vasalom.  Hülye lennék, nyilván. Csak épp a jelentkezők közül ez a példány volt lényegében az egyetlen, akivel tartósan jól éreztem magam.  És innentől mindegy, ha mondjuk túllépjük a hogyanéljünktúl huszonötödikétől szintet. Ami azért keveseknél jelentkezik úgy, hogy semmi része nincs az ezt elszenvedőnek benne (baleset, fogyatékosság, árvaság, zsákfalu a semmi közepén, 60-as IQ gyárilag, családi horror).  Harcművészet: uncsitesóm fia 5 évesen vagy hogy kezdte és nagyon szerette sokáig. Aztán megunta (most 13) de sajna így van ő majdnem mindennel, kivéve talán a legót meg a számítógépet. • 2007.11.26 18:36:15Maja Papaya

  Köszi a tippeket!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta