Alvás közben fogynak a kismamák

Azok a kismamák, akik le akarják adni a terhesség alatt felszedett súlyfeleslegüket, aludjanak többet, ugyanis ezzel fogyhatnak - tanácsolják új kutatásuk tanulságaként amerikai kutatók.

A bostoni szakemberek úgy találták, hogy azok a kismamák, akik öt órát vagy kevesebbet alszanak naponta gyermekük hathónapos korában, háromszor nagyobb eséllyel nem tudnak a terhesség előtti súlyukra visszafogyni fél év elteltével, mint többet alvó társaik, írja az MTI.

A napi hét vagy több órát alvó kismamák többet fogytak, mint kevesebbet alvó társaik. Mindezek alapján csupán plusz két óra alvás olyan hatású, mint a jó étrend vagy a rendszeres testmozgás - hangsúlyozták a szakemberek, akik a kutatásról az American Journal of Epidemiology című szakfolyóiratban számoltak be.


Kérdéses persze, hogy miként adatik meg a több alvás egy kismamának, akinek rövid időközönként szoptatnia kell, és rengeteg az egyéb teendője csecsemőjével. A kutatók erre még nem tudnak felelni, de - mint mondták - keresik a választ.
Oszd meg másokkal is!
Mustra