SZÜLŐSÉG

Bébinapló: Anya ruhatárat cserél

2007. november 19., hétfő 10:25

Miközben tovább rójuk a köröket Abigéllel a szabadban, hamar kiderült, hogy ebben az egész sétáltatósdiban én vagyok a szűk keresztmetszet. Jött ugyanis ez a hülye hideg, és miután Abigélt bebugyoláltam a csinos cuccokba, hiába pakoltam ki a saját szekrényemet, kiderült, egyetlen olyan kabátom sincsen, ami összeér a mellemen. Na jó, nem szépítem a dolgot, egyelőre a hasamon sem ér össze egyetlen régi nadrágom sem, de mivel mégiscsak lement rólam 13 kiló, a terhesfarmer a térdemig csúszik.

Arról nem is beszélve, hogy fizikai rosszullét kerülget, ha ránézek egy terhes ruhára, az utolsó két hónapban ugyanis én már nem vettem magamnak semmit, azzal a felkiáltátssal, hogy inkább a gyereknek vásárolok, és úgyis mindjárt szülök. Nyári terhes ruháim voltak is szép számmal, de szeptember közepén megjött a hideg, és én egy hónapig ugyanazat az egy nadrágot és cipőt és ugyanazt a két pólót váltogattam.


Valamit tennem kellett hát, mert vagy nem sétálunk, vagy sétálunk, de én megfagyok. Így történt, hogy Abigél megtette első kirándulását a nagybetűs városba, és amíg az apukája a parkban tologatta, addig én a bevásárlóközpontban shoppingoltam. Nem tudom, mikor voltam utoljára ilyen ideges, görcsben állt a gyomrom, miközben a nadrágokat próbálgattam, szinte az elsőt megvettem, ami rám jött, a kabátokat és felsőket csak úgy magamra kaptam, be sem mentem a próbafülkébe, az eladónak meg majdnem leordítottam a fejét, hogy ne hajtogassa már azokat a ruhákat, csak dobja be a zacskóba. Úgy éreztem, hogy megcsalom a gyerekemet, rásózom az apjára, miközben és vásárolgatok, pedig tudtam, hogy Abigél jó helyen van, és ha bármi lenne, két perc alatt ott vagyok a parkban. Ennek ellenére vagy ötször telefonáltam, hogy alszik-e még. Persze aludt.

A vásárlás eredménye viszont nem lett rossz, hatalmasat dobott a közérzetemen, hogy „rendes” ruhákat hordhatok, nem a hülye terhesnadrágokat, és még ha nem is vagyok olyan vékony, mint szülés előtt, ez egyelőre egyáltalán nem zavar. Amit csodálok, mert az óriási nagy hasammal nagyon sokat izgultam azon, hogy hogy fogok én kinézni szülés után, de az az érdekes, hogy valahogy rosszabra számítottam. Persze fáj a szívem, ha a régi ruhákat nézegetem, nem értem hogy jöttek rám azok a felsők, amik most a nagy mellem miatt csak a hasam közepéig érnek, és fogalmam sincs mikor fogom őket újra hordani.

Ráadásul a szoptatásról is teljesen ellentmondó dolgokat hallottam, van aki azt nyilatkozta, szoptatás alatt észrevétlenül szépen lefogyott, másoktól meg azt hallottam, hogy akkor híztak meg igazán. Szóval most ülök itthon és izgulok, hogy én vajon melyik csoportba tartozom.

Abigél 4 hetes.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.11.19 12:21:28vie

  Anno en vettem egy baba mama torna konyvet, aztan rajottem, hogy az en fiam erre alkalmatlan. Egyszeruen nem lehet egy gyereket sulyzokent hasznalni, ha az nem akarja, meg akkor is, ha zsenge korban van. A terhesseg alatti hizast nem tudom, hogy mikent lehet kontrollalni, tenyleg nem zabaltam, sot, leginkabb gyumolcsot ettem. Jo, a gyerek negy kiloval szuletett, a hasam is oltari nagy volt, de azert ez is csak alkat kerdese, nem? en felidoben tul voltam mar a konyvek altal beiranyozott plusz tizenot kilon es folyton azon bosszankodtam, hogy a francba megint felugrott egy kilo, meg megint megegy. Pedig se edesseg, se semmi... • 2007.11.19 12:21:28vie

  Anno en vettem egy baba mama torna konyvet, aztan rajottem, hogy az en fiam erre alkalmatlan. Egyszeruen nem lehet egy gyereket sulyzokent hasznalni, ha az nem akarja, meg akkor is, ha zsenge korban van. A terhesseg alatti hizast nem tudom, hogy mikent lehet kontrollalni, tenyleg nem zabaltam, sot, leginkabb gyumolcsot ettem. Jo, a gyerek negy kiloval szuletett, a hasam is oltari nagy volt, de azert ez is csak alkat kerdese, nem? en felidoben tul voltam mar a konyvek altal beiranyozott plusz tizenot kilon es folyton azon bosszankodtam, hogy a francba megint felugrott egy kilo, meg megint megegy. Pedig se edesseg, se semmi... • 2007.11.19 12:26:59marcangoló

  Andie, nagyon sajnálom, ami történt, ugye most már minden rendben? Már amennyire egy ilyen után lehet...

 • 2007.11.19 12:28:32toria

  Ismerős:-)

  A fogyásról. Rólam szinte azonnal lement az összes 12 kiló, ami rajtam/bennem volt, pedig szoptatás alatt zabáltam. Büszke is voltam magamra. Majd a szoptatást abbahagytam, a kajálást viszont nem, meg is van az eredménye, 8 kiló többlet - csak most kint van a gyerek nem bent!

  Pedig mi aztén róttuk a köröket, és figyeltem, hogy ne lassú, hanem tempós sétáink legyenek - a babakocsis korszakban.

  Most a munkaidőmet fogom beáldozni tornára, és fektetés után még dolgozni kicsit - a gyerektől már nincs szívem többet elvenni.

  A ruhatár-cserével én is vártam, sőt volt h tetszett egy blúz, megvettem h úgyis mindjárt belefogyok, aztán mégsem. Azóta is ott áll érintetlenül. Aztán mégiscsak beruháztam nagyobb méretekbe, mert otthon póló melegítő oké, de néha más is lát :-)

 • 2007.11.19 12:30:30panka

  Meni: www.hordozokendo.lap.hu

  minden van itt, megkötési mód is egy csomó.

 • 2007.11.19 12:33:35zolnaid

  Többgyerekesek, tőletek érdeklődnék, vettetek valami olyat észre, hogy eltérő étrenddel és kiindulási súllyal is ugyanannyival mentetek szülni? Ezt mint legendát olvastam valahol, és nálam igazolódni látszik.

  Amúgy én nem akarok itt nyavajogni, nem sok okom van rá, mert nekem 40 ről kellene 38-as méretre fogyni, de hónapok óta kísérletezem és nem megy. Egyszerűen nem vagyok képes ennél jobban figyelni. Na most egy hete keménykedek magammal, remélem valami eredménnyel.

 • 2007.11.19 12:35:21Meni

  Köszönöm Panka, akkor most lenyúlom a fiam maciját, és nekilátok gyakorolni :)

 • 2007.11.19 13:35:38druantia

  Én tíz kilót híztam a terhesség alatt, de amikor hazajöttünk a kórházból, akkor a régi farmerjaim még nem jöttek rám. Elmentem én is vásárolni, de amire lett volna alkalom arra, hogy felhúzzam a frissen vett cuccokat, addigra mind lötyögött rajtam.  A terhesség alatt már tisztában voltam vele, hogy szánalmas lesz majd a szülés utáni anyagi helyzetem, úgyhogy én már csak ezért is igyekeztem nem nagyon meghízni. Meg egyébként is piszok hiú vagyok :). Emellett persze nagyon jól jött ki, hogy nyáron szültem, mert itthon simán el tudtam szaladgálni egy szál melltartóban meg kisgatyóban, az utcára meg jók voltak a lenge egyberuháim már az elejétől. Arra azért tényleg nem számítottam, hogy ennyire gyorsan lemegy majd az az egy-két kiló. Gyakorlatilag egy hónappal a szülés után már csak az állagommal volt bajom, a súlyommal nem.  Ami viszont gondot okozott és nem is kicsit: a melltartó-kérdés. Amúgy is nagyobb az egyik mellem egy kicsit, ráadásul a nagyobban volt több tej. Elég hülyén néztem ki, amíg be nem állt a tejügyi kereslet és kínálat egyensúlya. Olyan melltartót meg sajnos nem lehet kapni, aminek az egyik kosara 75/C-s, a másik meg D-s vagy E-s, és a felsőket sem úgy szabják, hogy az egyik oldala bővebb legyen egy kicsit :).  Később meg az okozott problémát, hogy mivel nem vettem magamnak már ezer éve ruhát, a "kimenős" ruháimat állítottam be itthoni futkosósnak is. Volt egy pont, amikor nagyon nehéz volt akár egyetlen olyan ruhát is találnom, ha el akartam menni valahova, ami nincs lehányva vagy szétmosva.

 • 2007.11.19 13:36:38druantia

  Andie, remélem, most már végleg rendbejön minden. Néha kellenek a nagy összeveszések, hogy az ember rájöjjön, mit veszíthet :). Szorítok nektek.

 • 2007.11.19 13:39:43reni0214

  Sziasztok,más téma!!!! Valaki tudna segíteni???

  Idén májusban vettünk lakást 6,5-ért,5,8hitel volt belőle ,most válunk!!!!A hitelt nem tudom átválallni mert még gyes-en vaok és a 4órás melom kevés a banknak,hiába van más nem igazolhato jövedelmem(mert van!!)Tehát exem mondja,neki márpedig pénz kell adjuk el a házat amin elidegenedési van a szoc-pol miatt 5évig!!!Nem tudjátok azt lelehett rola vetetni??? Vay mit tudok csinálni???Ha eladjuk és kb.1milliom marad ennyi önerő elé lesz egy másik lakáshoz a babómmal???

  (szülők nincsenek!!!)Köszönöm ha valaki válaszol!!!

 • 2007.11.19 13:44:24noramami

  Sziasztok,  suerintem alkat kérdése és babatipus kérdése, hogy kinek hogy sikerül lefogynia...

  Én 18 kilót híztam, ebből lement 11 kg a szülés során, tehát 7 maradt, de a szopip alatt(nem tornáztam, alig volt tejem és nem mertem kockáztatni...)feljött plussz 2 kilo...

  miután lánykám elmúlt 6 hónapos, és már nem csak szopi volt...elkezdtem tornázni, naponta 2 naponta 30 percet...nagy gyorsasággal elindultak a kilók lefele...egy darabig..valahogy az eredeti sulyomhoz képest még minidg 2-3 kiló rajtam van....(persze most már nem tornázom annyit)...

  Nem vettem a szülés után uj rucikat....mondván hamar lefiogyog...eletelt 5 hónap és megelégeltem a kismama nadrágjaimat, és vettem 2 farmert...de még mindig 1 mérettel nagyobbak voltakaaz eredetihez képest...kb 8-9 hónap után fértem bele az eredeti ruháimba...ez van...és most szeretnénk egy következő gtyermeket...plussz kilókkal indítok, szomorű....

  Tanácsom!!!! Pár kiló menjen le, jobban érzed magad....vegyél néhány új ruhát még jobban érzed magad....haggy időt a teljes figyáshoz...nem leszel frusztrált...nagyon jól fogod érezni magad!!!:)

 • 2007.11.19 13:56:16andie

  marcangoló, druantia, köszönöm!

  Mit mondhatnék, ez a 7. évünk. És a második mélypont, mert valahogy nem egyszerre éltük meg.

  De úgy néz ki, lesz/van nagy újra egymásra találás. Egy kicsit érettebbek lettünk ettől.  Ez a társaság pedig nagyon hiányzott, szóval itt vagyok. :-D

 • 2007.11.19 14:04:12kisbalas

  OFF: reni0214! Asszem át lehet a szocpolt vinni az új lakásra, ha a gyerekkel együtt költözöl... szerintem menj be egy bármelyik bankba, és érdeklődj a lakáshitelekről, a hitelügyintézőnek tudnia kell. Vagy bogarássz ezen az oldalon: www.ingatlanjog.hu/index.php?adv=&action=30&tema=12

  ON: Örülök ennek a témának, éppen most vagyok nagy gondban, hogy hogyan is kéne visszaalakulni, anélkül, hogy a szoptatás lássa kárát. Még nincs 3 hetes a babó, így nem tudom, hogy én vajon hízni, vagy fogyni fogok-e a szoptatástól, de mindenhol azt olvastam, hogy nagyon keményen nem lehet tornázni, fogyókúrát meg még úgy se... Ezeket az étrend kiegészítőket, pl. szűzkapszula, lehet tolni szoptatás alatt is? Ja, és az első 6 hétben lehet egyáltalán valamilyen laza hasizomgyakorlatokat végezni, vagy magammal tolok ki, ha nem várok vele? amúgy nagyon nem vészes a helyzet, 15 kilót híztam, és még 4 kiló maradt, csak nem szeretném, ha későn kapnék észbe.

 • 2007.11.19 14:30:36Békanőci

  Sziasztok!

  A derékbőség kérdése érzékenyen érint engem is.Sosem voltam nádszálkisasszony,mielőtt terhes lettem híztam hét kilót(meakulpázok is érte),alatta még tizenkilencet...Szülés után közvetlenül lement egy tizes.De.Jelentem,ahoz a kategóriához tartozom,akik a szoptatás alatt híznak,így a tejtermelős hatésfél hónap alatt habtestem nyolc kilóval ismét gyarapodott.(Nem érzem úgy,hogy a táplálkozásom minőségben-mennyiségben változott volna a valamikorihoz képest.)

  Most ha éhes vagyok benézek a frigóba,körbeszimatolok-és eszek valami gyümölcsöt. :)Minden nap tornázok,ami így megtestesedve kellőképpen felidegesít,mert nem megy úgy mint fénykoromban(nagy konditerembemászkáló és aerobikozó voltam évekig).Most a hasprés szó szerint hasprés!!!

  A ruhatárcserét inkább "eltopisodásmegelőző életmentő ruhabeszerzésnek" nevezném,-lévén az állapotom átmeneti :)))-egy-egy ténylegszükséges darabra szűkül...

 • 2007.11.19 14:42:49oreille

  Kisbalas! nálunk mindenhol azt hajtogatják, hogy az első 6 hétben hasizmot NEM szabad edzeni. medenceizmokat igen, szóval az intimtornára gondolok...

  kilóim nekem is hasonlóan alakultak, leányzó lassan 8 hetes. még 3 van rajtam.

  3 héttel a szülés után már rámjött a "kövérebb" időszakom legjobb szabású farmere, nem kis felhördülést keltve nőismerőseim között :-))

  valaki írta, hogy a "stresszes" gyerek fogyaszt. egyetértek. 2-3 kilót a rossz napok vittek le rólam.

  egy hatalmas szekrény cucc várakozik reménykedve, bár most az az érzésem, hogy a rengeteg csinos szűk blúzom soha az életben nem jön majd rám.  tudja valaki milyen ásványi anyagot, bármit tartalmaz a kesudió? remegek érte. ilyen még a terhességem alatt sem volt.

 • 2007.11.19 14:45:09Mamszi

  kisbalas:sajnos szoptatás alatt a fogyitabletták és szűzkapszulák sem ajánlottak, ahogy terhesség alatt sem. De mivel nálam nem volt szoptatás, ezért tudtam már szedni elég hamar és pattantak le a kilók rendesen, lényegében 8 hónapos korában már nagyjából minden ruhám rámjött, mint szülés előtt.

  Pedig mikor négy hónapos lett, elkezdtem a fogamzásgátlót is szedni újra és az hízlal egy kicsit...

 • 2007.11.19 15:21:48panka

  reni0214: bocs, hogy beleokoskodok, de nagyon-nagyon gondold meg, hogy váláskor, gyerekkel valóban eladod-e a lakást a fejetek fölül! 1milla manapság semmire se elég.

 • 2007.11.19 15:37:16begyszli

  Az én legnagyobb gondom az, hogy nem arányosan híztam. Egy az egyben a hasamon van a felesleg:)Mindig volt kis pocakom, de ezt annak már nem nevezhetem. És nem tudom leadni (igaz tornázni még nem jutottam el), és így baromi nehéz csinosan öltözni. A normál méret kicsi, a nagy meg nagyon nagy. Azért győzködöm magam erősen, hogy a kisugárzás számít...:)

 • 2007.11.19 15:59:31Moira

  Nekem nagy mázlim van az alkatommal. 10 kilót szedtem fel a terhességem alatt,de csak annyit változott az alakom, hogy nagyobb lett a mellem, és rámpakoltak egy pocakot.

  A szülésznő még csodálkozott is hogy ilyen pici pocakban hogy fért el egy 3600 grammos baba :-)

  Amint megszültem, a pocak is eltünt, annyi vagyok azóta is súlyban, mint a terhességem előtt. Csak éppen nem volt olyan feszes a hasam, mint annó.

  Úgyhogy a hat hét után elkezdtem apránként tornázni, most minden nap(max heti két pihenéssel) kb negyed óra mozgás, de már látszanak az izmok a hasamon :-)))

  Nekem a pilátes gyakorlatok nagyon bejöttek, kevés idő alatt nagyon látványos lett az eredmény.

  Enni mindenfélét eszem, hivatásos milkacsoki tesztelő vagyok :-))

  Multkor a párom miatt már három napja csak zöldséges kaja volt, én viszont nem bírtam és rávetettem magam a húsra :-)

  Úgyhogy ez szerintem alkati kérdés.

 • 2007.11.19 16:32:20Moira

  begyszli: két tényleg egyszerű, de annál durvább hasizom(illetve a törzs izomzatot) fejlesztő gyakorlat:

  1. Lemész fekvőtámaszba, de nem a kezeden, hanem az alkarodon támasztod meg magad.A testedet tartsd egyenesen, ne lógjon a fejed. Nyugodt légzéssel próbáld kitartani, mondjuk 20 másodpercig(igény szerint tovább).

  2. Lefekszel a bal oldaladra, a bal alkarodra támaszkodsz, jobb kezed a jobb combodon.Emelkedj föl a fekvésből, minél magasabbra emelve a csípődet, a testedet tartsd feszesen, tartsd ki, ha bírod, akkor emeld a jobb lábadat 10-szer. Ugyan ez a másik oldalra is.

  Levezetésnek pedig egy egyszerű:térdelőtámasz, belégzéskor homorítasz, kitolod a popsid, emeled a fejed. Kifujáskor domborítod a hátad, behúzod a hasad, ejted a fejed.

 • 2007.11.19 16:49:19sportos

  Én az elsôvel 9,5 kilót híztam, ami le is ment még a kórházban, sôt utána a szoptatástól még az is eltûnt rólam, ami addig sosem, és 170es magasságomhoz, 49kiló társult,. hiába ettem, mindenbôl tej lett. Aztán 12 évvel késôbb, a másodikkal 15 kilót híztam, és bár most 11 hónapos a baba, szoptatok még mindig (de nagyon), ennek ellenére 59-60 kiló alá nem nagyon sikeredik menni. pedig cél az 54-55, hogy beleférjek a régi cuccaimba, mert most csak sóhajtozva nézegetem ôket

 • 2007.11.19 17:07:13begyszli

  Köszi Moira! Kipróbáltam az első gyakorlatot amit írtál. Hááát! Jelentem 20 másodperc naggggyon-nagggyon hosszú....:)

  Megpróbálkozom majd a második gyakorlattal is. Mindkettő nagyon tetszik, mert nem kell ugrabugrálni. Azt eleget csinálom a családom körül:) Mégegyszer köszi!

 • 2007.11.19 17:13:12moon

  angolul beszeloknek ajanlom ezt az oldalt, ingyenes, ha beirod h mit eszel es mennyit mozogsz, kiirja, hogy mennyi kaloria kell neked, fogyashoz is jo, meg egeszseges taplalkozashoz is:  fitday.com/

 • 2007.11.19 17:18:48zolnaid

  és hogy írjam be a slambucot? :D

 • 2007.11.19 17:29:48moon

  zolnaid, hozzavalokat is fel tudsz vinni egyesevel :) de mondjuk pasta es boiled potatoes es bacon?

 • 2007.11.19 17:43:28zolnaid

  hacsak úgy nem...

  holnap spenótot eszem inkább, tojással, azt tudom angolul is.

 • 2007.11.19 18:37:22opti

  Fogyásra, szórakozásra egyaránt a legjobb módszer: napi több óra mászkálás a babaával babakocsiban. Lehet csapatba verődve is, de akár magányosan ügyintézgetni. De csak gyalog. Nekem bejött. Nem volt rajtam sok, de az hamar lement. Viszont ha egy hétig nem voltam túl aktív, akkor elkezdett visszajönni. A két évig tartó szoptatás végére stabilizálódott a súlyom, de amíg szoptattam, addig maradt rajtam 1-2 kg. Mi a barátnőimmel erre esküszünk, és az ügy érdekében napi több órát csevegtünk babakocsit tolva, majd gyerekek után rohangálva. Szóval tessék sokat csavarogni :)

  Most úgy néz ki sikerült munkát találnom. Irodai csücsülős. Előre rettegek :)

 • 2007.11.19 19:19:06Moira

  begyszli: szivesen!Igen, könnyűnek tűnik, de ahogy telnek a másodpercek... :-)

  Én sem vagyok ugrrálós, de ez éppen elég fárasztó. Kardiózásnak meg ott a babahurcolászás :-DD

 • 2007.11.19 19:24:14reni0214

  Panka,sajnos nincs más választásom,a párom(ex)mindent bevetett az eladás érdekében.........de ma voltam bankban és átruházzák a szocpolt másik lakásra amit megakarok venni és abba fizetem be a megmaradt lovét többit hozzá adják hitelbe!!!! Így lényeében kisebb lakás,hitel,de legalább 1/1-be lesz!!!

  Ez van tul sok választási lehetőségem nem maradt!!!!!!

 • 2007.11.19 20:17:09Guruljka

  reni sok sikert kivánok, mert ehhez aztán kell erő és kitartás. Minden elismerésem a tied!

 • 2007.11.19 20:36:45manyeszbogyesz

  még valaki, akinek annyira szuperincifinci az alkata, hogy csak úgy repkedtek a kilók róla pedig annyit zabál mint egy elefánt? :;-)))))))))))) sőt :-DDDDDDDDDD)))))

  MM, nekem 8 hónapos a gyerekem, az én tapasztalatom a hízás. terhesség és szoptatás alatt is. úgyhogy minden reggel kínszenvedés a tükörbe nézni, új ruhákra meg amúgy sincs pénzem.  off: mi lesz a nagy babakocsiteszttel, már nagyon kíváncsi vagyok!

 • 2007.11.19 20:56:30manyeszbogyesz

  ja, és ha fogynék, akkor meg a melleimet kéne mélyen elrejtenem gondolom, annyira összeesnének.  szerintem olyan cikkeket/kommenteket kéne írni, amik nem a szokásos szépség- és soványságfetisizmusra hajaznak, hanem segítenek az önelfogadásban is. Legyen újra a willendorfi vénusz az istennő!  ui: egy barátom szerint azért vannak sovány nők a reklámokban, hogy az igazi nők jobban érezzék magukat, hogy milyen rondákat mutogatnak a tévében.

 • 2007.11.19 21:33:54Moira

  manyeszbogyesz: azért mert valaki vékony, még nem biztos hogy elégedett magával( legalábbis énnekem vannak olyan napjaim amikor nagyon nem tetszem magamnak... a striáimat például úúútálom :-(( )

  Egyetértek veled, hogy az önelfogadás lenne a cél. Az igazán gebe, nullás méretű csajoktól nekem forog a gyomrom, és tapasztalataim szerint az épeszű férfiaknak sem tetszenek. Inkább legyen rajta valami "amit fogni lehet" :-))

 • 2007.11.19 21:44:39Békanőci

  manyeszbogyesz :)))  Éljenek a rubensi idomok!

  Hun egy tükör,idevele! :D

 • 2007.11.19 22:41:51Moira

  Egyébként egyetértek Mamszival, hogy fontos az is, hogy szakítsunk időt magunkra. Egy normálisabb ruha, egy hajfestés, szoli, kozmetikus(kinek mire van igénye) csodákra képes. Mert ha te jól érzed magad a bőrödben, az meglátszik.

  Nagyon.

  És szerintem erre szükség is van a kapcsolatban is. Mert oké, hogyha a párom szeret, akkor macinaciban is szeret, de ha belegondolok én sem kívánnám meg magam topis göncben, lenőtt hajjal, stb. Én szeretem ha a párom a nőt is látja bennem, nem csak az anyukát. Mert mindkettő én vagyok.

  Pont multkor volt az, hogy fogtam magam és elmentem otthoni szerelést venni magunknak. És jobban is érzem magam a szép, új macinacimban :-))

  Mindenkinek csak ajánlani tudom a Tezenis-t, én ott vásároltam be. 15 ropiból vettem melegítőt( alsó-felsőt) magamnak, meg a páromnak, plusz még megleptem magam karácsonyra egy gyönyörű lila kombinéval.

  Na jó, elég hosszú lettem, bocsi.

 • 2007.11.20 08:29:33Békanőci

  Szerintem abban van a lényeg,hogy szülés után mikor egy nő(na jó,a többség)testileg-lelkileg önmaga is ujjászületik,tudja elfogadni önmagát.

  Persze,tehet a megváltozott külalak visszavarázsolásáért,és kell is tenni érte!

  A ruházkodás sok embernek anyagi kérdés.Nem márkás cuccokra gondolok,de okosan végiggondolva kis fantáziával fűszerezve lehetne találni egy-két nőies,jól variálható holmit az átmeneti időszakra kicsi pénzért is.

  Megbarátkozni az új önmagunkkal elsősorban a saját magunk érdeke.Másodsorban a családé.A babá(k)nak jobb,ha anyu kiegyensúlyozott,nem depizik be a régi farmer miatt mert nem tudja begombolni.Apa pedig megérdemli,hogy ha x kilóval dúsabban is,de az a nő várja haza,akit annak idején megismert!Ezért maradjon az anya otthon is ápolt(bár a gyerek nem igényli a frizurát,sminket,de ha régen odafigyelt ezekre,akkor igenis figyeljen oda akkor is,ha egész nap otthon van!),ne mászkáljon délután a reggel lebukizott pólóban,és ne sipákoljon a párjának,hogy"jajjjdeszarulnézekki-dedagivagyok-kiskacsákatfesteka derekamrakészazúszógumi stb".

  Mert a végén hazajön apu,és azt fogja gondolni,hogy:Basszus,NEM ezzel a nővel vállaltam gyereket,családot,jövőt...Ez a jövő?De hát tényleg szarul néz ki,dagi,már csak a kacsák hiányoznak...! • 2007.11.20 09:00:26reni0214

  Köszönöm a bíztatást!!!

  Tényleg sokat jelent!!!! :--)))))

 • 2007.11.20 09:07:55Mamszi

  Nem tudom, de szerintem van abban valami, hogy a korral nő a babák érzéke a változásokhoz, amit az anyján tapasztal.

  Nálunk ha én pl. időközönként felteszem az arcpakolást, amitől zöld lesz az arcom, nagy mosolyt vált ki a lányomból és hogyha elmegyek fodrászhoz és hírtelen erősebbé válnak a színek a fejemen, azt is díjazza, tetszik Neki.

  Szóval idővel anyu a gyereknének is tud így imponálni, hogy rendben tartja magát.

  De elsődlegesen magamnak és a környezetemnek tartozom ennyivel.

  Én speciel nem nagyon féltem, hogy attól, hogy elhanyagolom magamat,a férjem más nő után néz, mert nem ilyennek ismerem, sőt.

  Ha arra törekedtem, hogy újra kinézetre visszanyerjem a régi önmagamat, azt magam miatt tettem, és ez pont a férjem értékelte, hogy Ő nem várta el, hanem magamtól vagyok igényesebb.

 • 2007.11.20 10:28:31Békanőci

  Igen-igen!Én férjem részéről sem tartottam attól,hogy a fennti okok miatt keres jobbat magának,de jó látni,hogy jólesik neki,ha többet teszek magamért.Amíg tejtermeltem Ő nem engedte,hogy nekiálljak tornázni.

  A gyerek és a változások?Mikor pár hete frufrut vágattam magamnak,egy ideig csak méregetett,no mosoly... :))

 • 2007.11.20 14:10:27napos oldal

  én meg tudjátok milyen hülyeséget találtam ki mostanában? hogy a Lillát lánynak öltöztetem, van egy csomó szép ruhája. amúgy mindig csak az 1-2 legpraktikusabb nadrágot adtam rá. jó kedvem lesz tőle, főleg, ahogy illegeti magát.

 • 2007.11.20 14:13:39napos oldal

  andie, szépeket és jókat...

  :)

 • 2007.11.20 15:02:16Dortje

  SB0818! köszi letöltöttem. mindjárt olvasom...  Lányok! köszi a bíztató szavakat. Jó olvasni, hogy van még rajtam kívül néhány ember, aki hasonlóan küszködik. (azokat persze nem volt jó olvasni, hogy "szülés után olyan voltam mint előtte")

  Sokan írtátok, hogy nem kell sokat hízni a terhesség alatt. Hát igen, ez tényleg szép, de én pont az utsó 4 hónapban feküdtem, mert veszélyeztetett lettem. Napi 1 órát állhattam fel...összesen.

  Előtte rám se jöttek a kilók a "megengedettnél" jobban.  Azért vagyok elkeseredve, mert tornázok, teljeskiörlésűt eszem, zöldséget nem nagyon, mert pukizik tőle a fiam, torna, és amíg nem volt ilyen hideg, addig ütemesen hegyről fel-le 2-3 óra gyaloglás naponta. Persze kengurúztunk is, leginkább kendővel, rengeteget, de már olyan nehéz a fiú, hogy (8 kg) hogy nehéz hason vinni.  most elolvasom a fenti könyvet, meg próbálom nem feladni.

  Majd beszámolok, hogy sikerült. :) • 2007.11.20 15:22:40begyszli

  Moira! S.O.S:) Szóval csinálgatom a gyakorlatokat, amiket írtál. Csak nem tudom, hogy mennyit kell belőbe csinálni.

 • 2007.11.20 15:43:28Moira

  begszli: én két sorozatot szoktam csinálni mindkettőből, meg haspréseket(ha érdekel leírom azt is) ez max 10 perc, néha ráősítek egy kicsit lábra, nyújtok, aztán ennyi. Szerintem ez időben sem sok.

 • 2007.11.20 15:54:27begyszli

  Megköszönném, ha a haspréseket is leírnád. Egy sorozat 8-12-24(:)) darabból áll? Ha nem akarod itt fogalni a helyet, a szisza72@freemail.hu-ra is írhatsz. Ja, a 20 másodperc még mindig hosszú idő nekem:)

 • 2007.11.20 17:14:18Moira

  begyszli akkor este átküldöm a mélcímedre. Ha sok a húsz másodperc, akkor csinálj tizet, nem az a cél, hogy kipurcanj. :-DD

 • 2007.11.20 22:53:36Hencida

  Nyugi, Csajok, az 1. osztály mindig kipárnázott...

 • 2007.11.20 22:58:10Moira

  begyszli:küldtem a mélt.

 • 2007.11.21 13:02:37ani2

  reni0214:

  Csak most olvastam a beirasod. Mi a nyaron vettunk lakast Pesten hitelbol, szerencsenkre a parom batyja hitelugyintezessel foglalkozik. (Ha gondolod keress meg a wiw-en es megadom a szamat.) O sok jo hitelintezetet ajanlott nekunk. Az egyik az Aegon, ha van fedezet, akkor nem kernek jovedelemigazolast bizonyos kolcsonosszeg alatt. Nezz korul ezen az oldalon:

  www.aegonhitel.hu/index.html?isFlashCompliant=true&session_id=KehwFLruYGMLTdqwoQFfZIBc&flashVersion=9

  De erdemes mas banknal is erdeklodni.

  Velemenyem szerint 1 millioval + gyes-sel nem nagyon lehet masik lakast venni Bp.-en, videken igen.

 • 2007.11.21 21:15:33Yuki

  Kicsit off: kismama kabátot hol lehet kapni? Nem tudja valaki? A régi télikabátom már alig ér össze elöl...

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta