SZÜLŐSÉG

Ráragasztanám a gyerekre a zoknit

2007. november 15., csütörtök 08:37

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, az én gyerekem kedvenc szórakozása önnön zoknijának lehúzkodása, majd rágcsálása. Nem önző a gyerek, a macskát is meg szokta kínálni a zoknival, aki döbbenten elhúzódik a nyálas pamutdarab elől.

Azért ez így mégse jó, megszólnak a vénasszonyok a közértben (ahol zoknit és cipőt is leboncol magáról észrevétlenül), de itthon is hideg van már a pucérlábazáshoz.

Megoldást azonban egyelőre nem találtam a problémára, marad a vastag játszószőnyeg, a felcsavart fűtés és a gyerek után rohangálás-visszaöltöztetés.Bezzeg a japánok, nekik milyen jó. Az iskoláslányoknak legalábbis, akiknek rendelkezésére áll a modern ruhaipar számos vívmánya közül a legelmebetegebb: a zokniragasztó. Az iskolai egyenruha kötelező része ugyanis a térdzokni, az azonban akkor divatos, ha szépen meg van redőzve-rogyasztva, viszont nem csúszik le bokáig. Ezt a hatást egyedül ragasztóval lehet elérni: szépen bekenjük a lábunkat, aztán jöhet a zokni, és a következő fürdésig nem is kell vele törődni.

Bár a neten már 3 dollárért is lehet eredeti japán, Pita márkájú zokniragasztót venni, azért még nem mertem kipróbálni a gyereken. Inkább húzkodom és reménykedem, hogy hamarosan valami más köti majd le a figyelmét. Mondjuk a fiúk.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.11.15 08:51:57manci

  moon: harisnyanadrág. De persze csak ha már sokallod a fűtésszámlát! :))

 • 2007.11.15 09:12:59begyszli

  Nekünk is hasonló a problémánk. A legkisebb is lassan betölti a három évet és még mindig leszedegeti magáról a zoknit. Bár, ha meggondolom a 11 éves is leveszi, ha csak teheti. Megkérdeztem és csak annyit tudott mondani, hogy egyszerűen zavarja. Igaz is, ha én egy kicsit vastagabb zoknit húzok, engem is zavarni kezd, ill. kényelmetlenül érzem magam, megváltozik a közérzetem (pedig alapvetően a hideglábúak táborát gyarapítom) és ha leveszem a zoknit ill. vékonyabbra cserélem, kellemesebben érzem magam. Lehet, hogy a vérkeringéssel van összefüggésben?

 • 2007.11.15 09:21:44Mamszi

  Ez általános probléma, szerintem, az enyém is mindig lehúzza, pedig tudja, hogy nem szabad, és sokszor vár is, várja a hatást, na ha észreveszem és rászólok, akkor abbahagyja, de van, hogy már késő, mert már úgyis lehúzta a nagyját.

  Mi ezért szobacipőt adtunk rá egy ideig, most meg figyeljük a mozdulatait, mindig valamit a kezébe kell adni, mert unalmában szedi le a zoknit, meg hogy felkeltse a figyelmet, odafigyeljünk rá.

  És persze térdzoknikat, erősebb gumival kell ráadni.

 • 2007.11.15 09:46:41kisbalas

  :)) Zokniragasztó!!! Ez feldobta a reggelemet...

  Mivel nálunk sajnos a szülők zokni-morálja is csapnivaló, ezért kizárólag melegburkolat van mindenhol.

 • 2007.11.15 10:03:22Leona

  Hja, ha csak a zokni menne...

  Nálunk lekerül a komplett felszerelés a kiscsajról időnként.

  Fél éve munkát egyeztetni jöttek hozzám, az én drágám épp itthon nyaralt betegség címszóval. Valszeg szimpi lehetett neki a kolléga, mert kis időre eltűnt (hála az égnek-gondoltam), majd megjelent pucéran, odasasszézott a pasi elé, és felszólította: "Nécsa!"

  Ez annyit tesz, hogy "Nézd csak!"- fordítottam készségesen, mire kolléga közölte: "Rájöttem."

  Ezer szerencse, hogy addigra már ő is saját készlettel rendelkezett gyerekből :)

 • 2007.11.15 10:03:40Vvuk

  Néha én is eljutok arra aszintre hogy zavar a zokni, de ez leginkább este szokott előjönni.

  Van másik ilyen ragasztós dolog is. A tornászlányok dresszét a fenekükhöz ragasztják, hogy ne csússzon be, mert az minusz pont. De lehet hogy az csak hajlakk.  OFF: a rágókát a kiságy rácsához ütögetni jó :) (Derítette ki Zsófi lányom, fél éves)

 • 2007.11.15 10:12:02napos oldal

  valami csatos cipő kéne rá! a tépőzáras se jó, meg a fűzős se, leszedi.  (minél jobban reagálok, az enyém annál jobban szedi le.)

 • 2007.11.15 10:33:46Sorsha

  Nálunk is a harisnya jött be, pedig fiam van. Viszont miután másfél hétig harisnyázott és nem tudta leszedni a lábáról, feladta. Azóta a zokni is marad a helyén.

 • 2007.11.15 10:36:10petya a barátságos :)

  Zoknispré. Meg pelenkaspré. Ha valaki feltalálná (illetve én már feltaláltam, csak meg kéne valósítani), sok embernek könnyíthetné meg az életét :D

 • 2007.11.15 10:37:42Meni

  Amikor ilyen kis gézengúzakról olvasok, akkor mindig rájövök, hogy nincs is olyan sok bosszúság az én fiammal. Illetve vannak apró kis hülyeségek, amik persze nagyon bosszantóak tudnak lenni, de vannak olyan dolgok, amikkel nem "kinoz" a gyerek. A zokni pl. nálunk nem gond.

  Ellenben a sapkával, amit télen-nyáron utál. Mivel van szerencsénk a közel-keleten élni, ez nyáron pont annyira gáz, mint télen, amikor 10 fok van. Bár idén mintha javulna a helyzet, mióta megérti, hogy "nézd csak, apa és anya is felvesz sapkát"...Zokni ügyben ez nem válik be?

 • 2007.11.15 11:05:44moon

  Hat egy 11 honaposnal a rabeszeles falrahanyt borso :) amugy vagy en vagyok bena, vagy a gyerek Houdini, de a harisnyat egyszeruen lehetetlen raadni Higany juniorra

 • 2007.11.15 11:18:29boribon

  Szerintem a zokniutálat genetikailag van kódolva a gyerekekben. Enyémke már 3 hetesen le tudta rugdalni magáról, és minden adandó alkalommal meg is teszi azóta is. Néha harisnyát kap, de nekünk abból összesen 3 van, lehet, hogy majd beszerzek még néhányat.

  Szoros gumis zoknit én nem akarok ráadni, mert szerintem az nem túl egészséges, ha az amúgy is gyér perifériás vérkeringését elszorongatom.

 • 2007.11.15 11:43:09Kékfelhő

  ismerek olyan családot, ahol a gyerek folyamatosan mezítláb rohangál otthon, hiába is próbálkoznak zoknival, a gyerek mióta csak képes rá, állandóan leszedi a zoknit magáról  de mivel békén van hagyva,a lába szépen hozzászokott a mezítlábazáshoz, soha nem fázott fel vagy ilyesmi

 • 2007.11.15 11:59:07begyszli

  Kékfelhő! Én is ismerek ilyen családot, mi vagyunk azok:)

  De tényleg! Mikor jön v.ki hozzánk, elkerekedett szemmel, szörnyűlködve nézi, hogy a gyerek mezítláb rohangál a lakásban. Rögtön azzal jön, hogy jaj, hát szegény gyerek felfázik, megfázik...Szerencsére nem! És olyankor csak felkapom a srácot és az illető tenyerébe helyezem a tappancsát. És láss csodát, a tappancs meleg:)

  Kb. olyan ez, hogy rajtam pl. mindig egyet több réteg ruha van, mint a gyereken. Pedig lótok-futok egész nap, de mégsem azzal az intenzitással teszem, mint egy 2,5 éves.

 • 2007.11.15 12:02:57Hicudzsi

  Begyszli én is csatlakozom :)

  Mi is olyan család vagyunk :)))

  Én is mezítlábazok, nyáron meg a homokozóban, a körfolyosón is mezítláb rohangálnak az enyimek még a babakocsiban sincs a lábukon semmi...  Szerintem ez alkat kérdése. Ha már kicsit melegebb az idő alig várom, hogy a jó kis túraszandálomban mehessek az utcára, koratavasztól késő őszig :)

 • 2007.11.15 12:13:56Mamszi

  Meni:Sapkalehúzás ellen olyat sapeszt kell venni, aminek van kötözője, vagy varrni kell rá.

  De gondolom, erre már rájöttetek. :o)

  Az nagyon jópofa, hogy teljesen levetkőzik a gyerek csak úgy. :o)

 • 2007.11.15 12:30:34mókusfácán

  Nekem fuldokol a lábam a zokniban!:)))))))

  Gyerek harisnyás pipin!:)))))))

  Nálunk nem ez a gond,hanem a felmászás minddenre!Ja és le is tud esni!:))))(((((((

 • 2007.11.15 12:48:08begyszli

  Kira! Sajnos ez a mászkálás kemény dolog, én is tapasztaltam, szerencsére csak a naggyal. Én nem találtam más megoldást, csak azt, hogy állandó készenlétben álltam. De legalább tuti tornász lett belőle:)

 • 2007.11.15 12:49:53begyszli

  Ja még az jutott eszembe, hogy ha tényleg gáz a zoknilehúzás, hogy a hátul patentos tipegőkből aránylag nehéz kibújni:) Egy vagány pólót a tetejére, és már nem is néz ki "dedósan" a ded:)

 • 2007.11.15 13:27:51Békanőci

  Enyém is leveszi és telenyálazza a zoknit,de nem szeretném befújkálni a kis pifipufi lábikóit a kicsikémnek,inkább harisnyázunk mostanában(megPippisedett...:))Bár a harisnyától is kényszeresen próbál szabadulni,néha jóóól megnyújtogatja és megrágicsálja a lábujjkájánál.

  Felfázósak vagyunk,nem akarom télen mezítlábaztatni,plusz az egész lakás lapozva van,kivétel a babaszoba.Mondjuk még nem mászik.

  Viszont tegnap kibújt az első fogacskája! :)))

 • 2007.11.15 14:09:22Tori

  Abban a hidegben, amikor már gáz a mezitlábazás, harisnyát adok rá. Térdzokni lecsúszása ellen a hajlakkos befújás is segít. Nálam amúgyis univerzális eszköz a hajlakk, a rovarokat is ezzel fújom be, a pasztellkréta rajzaimat is ezzel fixálom. :)

 • 2007.11.15 14:10:36druantia

  Nálunk ez örökletes lehet, mert anyám sem bírja a zoknit és a nagypapám sem. A gyerek is hasonló beállítottságú, ezért rá olyat adok (kicsit masszívabb passzéval), amit nem könnyű lehúzni. Ez sem az igazi, mert ha ilyen van rajta, akkor viszont velem húzatja le, mondván, hogy körmöt akar reszelni :). De a Jancsi babájának fázós lehet a lába, mert amit a saját lábáról levet, azt mindig megpróbálja ráadni szegény Jancsira.  Ha már nagyon felbosszant a fiatalúr és tényleg hűvös van, én is előveszem a harisnyáját. Ezt is húzogatja, de egy idő után megunja és egyébként is nagyon élvezi, hogy a harisnya orra tizenöt centivel a lábujja előtt úszik. Jól lehet lebegtetni :).

 • 2007.11.15 14:11:26druantia

  Off. Szia Tori, de jó újra látni errefelé :)!

 • 2007.11.15 14:14:19Tori

  Off, kösz. Pedig Rátok nézek naponta, csak ritkán látok hozzászólásra érdemes hírt. Csak ismételném magam folyton.

 • 2007.11.15 14:35:10"izé"

  Na ha valaki nem értett, hogy első általam látogatott poszthoz kötött elszabadult kommentekben, miről vernyákoltam poronty-fronton, akkor most olvassa el többször Békanőci előző beírását (Békanőci 2007.11.15 13:27:51)! Elképesztő! Fantasztikus!! Ez egy vers, komolyan!!!. Rá fogok keresni a művészre, de legalábbis a jövőben kitüntetett figyelemmel kísérem munkásságát.  A költő "KIS PIFIPUFI LÁBIKÓ" című műve alapvetés.  Nem csak magát a szöveg alanyát jelöli külön becézett kicsinyítőképzős szerkezettel ("kicsikémet"), de a tárgyakat is becézi vagy önállóan ilyen szerkezet alkalmazásával ("fogacska", "lábujjkája"), vagy többszörösen halmozott jelzős szerkezetekkel bővítve ("kis pifipufi lábikóit"), sőt, ami különösen művészi, az igékkel is teszi ezt, részben a gyakorító képzők kifejezetten ecélú alkalmazásával ("befújkálni", "megnyújtogatja") részben gyakorító képzővel halmazatban jelentkező becéző képzős megoldással ("megrágicsálja"). A bébiaffekta-stílusjegyek közül a költő előszeretettel alkalmazza továbbá a többes szám első személy főnévi igenevet("felfázósak vagyunk"), valamint a magánhangzó-halmozással érzékeltetett elnyújtott beszéd írásbeli imitációját ("jóóól").

  A "megPippisedett"-ige értékelését bébiaffekta-téren hiányos előképzettségem okán elvégezni nem tudtam, annak a szöveg és az életmű egészébe illeszkedésének kimutatása a mutyuli-irodalomtudomány nálamnál képzettebb beavatottjainak nemes feladata lesz.

 • 2007.11.15 14:40:58ikrekmama

  izé :)))

  Csatabárd elásva!!

 • 2007.11.15 14:42:25manci

  Harisnyás Pippi? Így se mond semmit, izé?

 • 2007.11.15 14:43:43ikrekmama

  Barmit mondtal eddig - es en felhuztam magam rajta - elfelejtve, azota a kommenteden rohogok! Izé, en teged odi et amo

 • 2007.11.15 14:45:27manci

  izé: az azért feltűnt még, hogy te mindig kikéred magadnak, hogy bárki a stílusodat minősítse, de te simán megteszed ezt mással.

 • 2007.11.15 14:49:18ikrekmama

  De ezt most annyira szellemesen csinalta, na! Ugye nem baj, hogy nekem ez ma a humor csimborasszoja???

  Pedig en olyankat irtam Izere annak idejen, hogy csak na!!

 • 2007.11.15 14:52:45vikimanka

  Nálunk az öcsémnek lógott mindig a zoknia meg a harisnyája is.Most erről a témáról jutott az eszembe,hogy egyszer amikor lógott rajta a harisnya én összecsomóztam rajta/könnyű volt nekem,6 és fél év van köztünk/.Elég ideges lett,mert nehezére esett felállni./És már nem lóg a zoknia vagy 20 éve/

 • 2007.11.15 15:00:49kisbalas

  Szép jelenet lehetett :))))

  Izécske, ez nagyon kircsi, mér' nem olvasunk inkább korrektorblogcsit? ;)

 • 2007.11.15 19:14:33jidele

  izé, ez kivételesen ott volt, hangsúly a "kivételesen"-en. Bár a svéd gyermekirodalom terén még van hova fejlődnöd. Az utalás ugyanis Astrid Lindgren halhatatlan alakjára, Harisnyás Pippire vonatkozott.

 • 2007.11.15 19:15:23jidele

  de a zokniragasztó: eszméletlen:D

 • 2007.11.15 20:33:37"izé"

  jidele  Á, már mondtam én igazából érzéketlen tahó vagyok, randán beszélek, idegesít a prüntyögés, az egyetlen karácsonyi dalt, amit szeretek, a Ramones játsza és sajnos két éves fiam is csak a punkra kezd el "tánc"-megnevezés alatt körbe-körbe rohangálni a szőnyegen boldogan hadonászva, azt pedig, hogy vagy húszszor olvastam el a Két Lottit sárga pettyes könyv formájában, csak itt, a névtelenség homályába burkolózva vagyok hajlandó beismerni.

  Úgyhogy Harisnyás Pipi - bár, így, hogy mondjátok, hallottam róla - télleg nem volt része az életemnek, talán ez tett ekkora sültparaszttá. Na, a kölkeknél majd odafigyelek...  Basszameg, ha már szóbahoztam, megkerestem ezt a viszonylag kései, 89-es felvételt, bár még van egy hónap, de a plázák már úgyis hetek óta csepegnek a karácsonyi veddmeg-nyáltól, ezt meg nem lehet elégszer meghallgatni: :-)))))))))))))))))))))) youtube.com/watch?v=FA-HMqBQpQs

 • 2007.11.15 21:06:34jidele

  izé, nem lennék meglepve, ha a névtelenségből egy 150centis, szemüveges seszínű lányka lépne elő;)

 • 2007.11.15 22:49:47druantia

  Izé, köszi a muzsikát :). Úgyis olyan gyesmindenbajom van, jó volt kicsit emlékezni.

 • 2007.11.15 23:04:44Békanőci

  izé!  A véremet nyugodtan szívhatod.

  Ha nem tetszik amit írok,ne olvasd,én sem szoktam olvasni a te kommentjeidet.Egyszer-kétszer köszönöm,de elég volt.

  Inkább leszek bébiaffekta,mint egy megrögzött trágár(még ha nem is hülye).

  Ja,és igen,felfázósak vagyunk.Az egész családom.

 • 2007.11.15 23:56:22"izé"

  druantia  igazán örülök, ha ez a mennyei zengzet örömet tudott okozni. Hogy ez nem véleletlen, hogy nem méltatlanokra pazaroljuk szeretetünket, zárjuk a témát egy tiszteletteljes főhajtással az egyébként már mind egy szálig elhunyt Ramone-srácok előtt egy mai napig romlott szűm legmélyebb bugyrából elődübörgő rock and roll zenekartól.  Mint valami szar szívküldi-műsor egy B-kategóriás kereskedelmi rádión, küldöm ezt a dalt Békanőcinek is, Lemmy bácsi kellemetes hangján üzenve, hogy bár az élet nem csupa -ka, meg csupa -ke, sőt, mégsem kell mindent olyan kibaszottul komolyan venni.  Klick előtt max gerőre tekerni a gépet kötelező. Mehet...? Vigyázz... Kész...  youtube.com/watch?v=QKrwvr0dbec&feature=related

 • 2007.11.16 08:08:53Békanőci

  izé,köszönöm a szívküldit!

  (Mielőtt még belémkötnél harmadszorra is,csak a kíváncsiság hozott ide,hogy mit írtál másodszorra.)

  Lemmy bácsi nem igazán része az életemnek...

  Költői munkásságomra ha rákeresel láthatod,hogy a fennti előadóművész nélkül sem csupa -ka, meg csupa -ke,és nem is csupa vérkomolyság... :)

 • 2007.11.16 08:28:30eszter

  meghaltak?! jajnekem, ez nem jó hír...a Hármaska teljesen rájuk cuppant. Bár lehet, hogy nem örültek volna, hogy a LelkesRajongó a cumisüvege mögül vigyorogva kéri a repetát: Anyu...még...cép (=szép) nénit.

 • 2007.11.16 13:10:50Eledh Laure

  "izé" 2007.11.15 14:35:10

  Felmerült bennem, vajon izé a saját lábujjait és fogait is tárgyaknak tekinti-e? Ha igen, javaslom szabaduljon meg tőlük, mert akkor már télleg cska tárgyak lesznek... :-D

 • 2007.11.16 13:11:10Eledh Laure

  csak -ejnye, írnom tudni kéne

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta