SZÜLŐSÉG

Bébinapló: Az első titkos kaland

2007. november 12., hétfő 08:00

A gyerekorvos és védőnő valószínűleg azt gondolták, nem vagyok normális, mert az első kérdésem mindkettőhöz az volt, hogy mikor lehet kivinni a gyereket - ahelyett, hogy például az oltásokról, vagy szoptatásról érdeklődtem volna.

 

Mivel Abigél éppen egy hetes volt, mindketten csak szánakozva mosolyogtak és elkezdték magyarázni, milyen meleg volt neki ott bent, itt meg milyen hideg, szó sem lehet róla, hogy kivigyem a gyereket, sőt kicsit befűthetnék jobban, mert elég hideg van itt nálunk (22 fok). Végül azt a választ adták, ha majd ha egy hónapos lesz, elkezdhetünk óvatosan levegőzni, öt-tíz percekre.Sajnos az derült ki, ennyi türelmem nincs, így egy hét múlva, amikor ragyogóan sütött a nap, és hideg sem volt, és egy harmadik kiváló szakembertől azt a bátorítást kaptuk, menjünk nyugodtan, elindultunk az első sétánkra. Persze végig rettegtem, hogy a gyerek megfázik, meg hogy össze ne fussunk véletlenül a gyerekorvossal, másrészt viszont csodálatos volt elmenni az utca végéig, meg vissza, valami megmagyarázhatatlan vigyor ült az arcomon végig, amit tovább szélesített a ragyogó napsütés. És az derült ki, hogy Abigél, akinek továbbra sem erőssége az alvás, imádja ezeket a sétákat, nézelődik, figyel, majd egy nagyon jót alszik is, így azóta minden délben sétálunk, ez a napunk egyik fénypontja. Abigél látott mát napot, kisebb szelet sőt, ma éppen havat is, és semmi baja nem lett tőle, igaz, ő nem éppen egy kicsi baba, már négy és fél kilót nyom.

Mindeközben persze tovább ismerkedünk, nagyon jó érzés ismerni az arckifejezéseit, például a szopás utáni, „úgy jól vagyok lakva, hogy folyik a tej a számból” arckifejezést, meg az „úgy csinálok, mintha valami fájna, pedig csak kakilok” arckifejezést, nem beszélve a „nagyon szeretem az anyukámat és csodálom őt” arcot.

De azt továbbra sem értem, mért ilyen nagy probléma neki az elalvás, este nyolckor fekszünk be az ágyba, és Abigél valamikor tíz és tizenegy között alszik végre el, addig folyamatosan szopik, egyik cici, másik cici, aztán már csak cumizik, aztán büfizik, néha hány is egy kicsit, akkor átöltözés, majd kakil, aztán nyög, forog, mocorog, nyafog, aztán elkezd elaludni, majd felriad, elalszik, felriad, elalszik felriad, sír egy kicsit, mohón szopni kezd megint, elalszik, felriad, elalszik, felriad, a végén már olyan fáradt, hogy csak egy pontra bámul mereven, majd nagy nehezen, amikor már majdnem lefordulok az ágyról, - mintha érezné, hogy elfogyott a türelmem- , végleg elalszik, és lehúz négy órát is egyszerre, és hajnalban apró nyögésekkel jelez, hogy kiürült a gyomra. Aztán felkelünk, és kezdődik előlről a nap, ami néhány részletet leszámítva ugyanolyan, mint az előző, de érdekes módon ez egyre kevésbé zavar.

Abigél 3 hetes.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.11.12 08:11:46babzsák

  Samu is a babakocsiban alszik a legjobban,mai napig,persze nem lehet megállni,folyamatosan mozgásban kell maradni! Sétáljatok sokat,az nem árthat! Esti altatás ügyben nem tudok semmi okosat mondani,valami okosságra vágynék én is, Samu dettó Abigél,de ő már elmúlt 7 hónapos... Fel a fejjel,minden nap nehezebb lesz :DDD Persze nagyon-nagyon sok örömmel fűszerezve!

 • 2007.11.12 08:19:14Pandi

  Jól tettétek, hogy kihasználtátok a szép napos időt. Rossz időben meg jobban beöltözteted és kész, látom a nagyon menő rucik már megvannak hozzá, nagyon csini a csajszi:)

  A 4 óra alvás meg nem is rossz, ezt az elalvási ceremóniát is el fogja hagyni előbb-utóbb.:)

 • 2007.11.12 08:36:00KuncillaBrazovics

  Jéé.... Fanni is hét hónapos és ő is ezt csinálja, azzal a külömbséggel, hogy még sosem aludt két óránál többet egyben.

 • 2007.11.12 08:39:17KuncillaBrazovics

  Na jó... meg elalszik nyolckor... de végülis tök mindegy, mert tízkor már fent van és így tovább...

 • 2007.11.12 08:43:36panka

  Érdekes, országonként teljesen különbözőek lehetnek az újszülöttek, mert mindenhol máskor lehet elkezdeni a sétáltatást. Sőt gyerekdokinként más a csecsemők tűrőképessége, mert mindenki mást mond. Csináld ahogy szerinted jó. Nekem a két hetes kort jelölték meg, imádtam, ez volt az első felszabadulás, vége a ketreckórnak.

  Próbáltad már, hogy nem fürdetitek meg este? Lehet, hogy attól élénkül föl. Esetleg ki lehet próbálni, hogy reggel fürdik...

 • 2007.11.12 08:58:13nyunyóka

  Óóóó, látom, nem vagyok egyedül... az én picikém is 7 hónapos, és még mindig szopizással alszik el, napközben is (amitől a védőnőnk a haját tépi, mert hogy miért nem alszik el egyedül...) Mit csináljak, ez van, ez bevált, úgysem fog 18 éves koráig cicizni. Korábben gyenge voltam hozzá, hogy erről leszoktassam, most meg már nem is lehet.

  Újszülött korában dettó ugyanezt csinálta, mint Abigél, órákig tartott, amíg este elaludt, 11-kor kidőltem, mint egy fa. Hozzáteszem, én is hagytam, hogy másfél órákig szopjon meg cumizzon rajtam.  Hajrá Mother Mary, nagyon édes a kislányod!! :-))

 • 2007.11.12 09:06:08Gézengúz_Évi

  Csatlakozom a cicinalvósokhoz...:)Mármint nem én alszom cicin, hanem a 6,5 hósfiam...Néha a babakocsi is bejön, és már legalább 10szer , amikor jó kedve volt, elaludt magától is a kiságyban:D:D:D  Sétálni mi 5napos korátol vittük (szégyenlős sz,ájli), mondjuk májusban meleg volt már...  És Abigél gyönyörű:)

 • 2007.11.12 09:25:43Maja Papaya

  Én a leteszem, hagyom sírni, majd elalsziktól idegenkedem, de nagyon. Persze működik az is, de én nem bírnám hallgatni. Mi a picit ringatjuk - napközben is, este is -, a nagyhoz meg hozzábújás van, este mesével. Napközben mondjuk ritkán alszik, és még olyan is van, hogy egyedül elvonul, és mikor megyek megnézni, hogy mi az a nagy csend, látom, hogy alszik. De ő már hároméves.

  A nagy imádott babakocsiban aludni, a kicsit többször kellett már kivennem, elaltatnom kézben, majd tehettem vissza aludni. De ő cserében álló kocsiban is tud aludni. A naggyal csak lestem, hogy kismamák üldögélnek a parkban, olvasnak, picurka meg alszik édesdeden. Vele szigorúan menés volt.

  MM, nagyon tetszett az elalvós beszámolód, az az érzésem, hogy volt időd kifigyelni a kiscsajt. Neked szurkolok!

  Egyébkénzt én is értetlenül álltam a jelenség előtt: álmos a gyermek, de nem tud elaludni. Mikor csak annyit kelene tennie, hogy egyszerűen elalszik! Hogy ez miért ennyire bonyolult a kicsiknél?! (Meg a kicsit nagyobbaknál)

 • 2007.11.12 09:35:10Maja Papaya

  És igen, szerintem is hajrá, séta! Jól bebugyolálva jobbat tesz neki a séta a friss levegőn, mintha egy hónapig búra alatt tartanád. Mi egy napot sem hagyunk ki, időjárástól függ, hogy mennyi ideig vagyunk kint. Nyáron persze jó sokat, nagy hidegben (fagyban) csak félórát mertem pl kint lenni a picikével. Nekem inkább az volt a para, hogy ne öltöztessem túl, de még ne is fázzon. A mieink sokkal rosszabbul tűrik a meleget, mint a hideget.

  Ja, és amikor pár hetesen bepöttyösödött a fiam az anyatejtől, érdekes módon kint eltűntek a pöttyei, bent újra előjöttek. Orrfolyás dettó, ha valamelyiknek folyik az orra, bent dől belőle, kint meg egész séta alatt max egyszer kell törölni.

  Szóval nem lehet olyan rossz a levegőn :)

 • 2007.11.12 09:42:36hanyattka

  Ismerős helyzeteket találtam.Pedig azt hittem, hogy ez az alvásprobléma egyedül nálunk van, és csak én szenvedek. lányocskám 9 hónapos, 2 hónapja éjszakánkénk felsír, csak szopival alszik el, még napközben is. Ha könyörtelen vagyok, és nem engedem, hgy a 8 fogával rágcsáljon, akkor 2 óra ringatás után álomba dünnyögi magát. A legjobb, amikor szopi-ringatás-szopi-ringatás a felállás. A hátam már kikészült, de abbn bízom, hogy ha nagyobb lesz, akkor elég az odabújás, mese...Van remény!!!!!!!Köszi nektek!

  Mi is 2 hetesen sétáltunk először, visszaemlékezve én is vigyorogtam, mint a tejbe tök. És még mindíg vigyorgok...büszke vagyok!Abigél nagyon tündéri!!!Jó egészséget, és hosszú, nyugis sétákat kívánok!

 • 2007.11.12 09:45:57anyuska

  MM,nagyon édes a kis Abigél!

  Én ilyet még nem hallottam,hogy 1hónapot várni kell,amíg kimehet a baba.Mire??Mikor a babák annyira szeretnek a levegőn aludni!

  Nekem a fiam novemberi,1hetesen kezdtük a levegőzést,2hetesen már etetéstől-etetésig aludt a teraszon,mint a tej.Lilivel más a helyzet,ő idén márciusban született,és nagyon szép idő volt,ő már 1 hetesen 2-3órákat aludt odakinn.Sajnos nála most kb 2hónapja fordult a kocka,ő csak a kiságyában hajlandó elaludni(egyedül),pedig én úgy szeretném néha ha jó nagyokat aludna még a levegőn,de nem hajlandó,ha alvás van irány a kiságy!

 • 2007.11.12 09:51:07manci

  Nekünk azt mondta a dokinéni, hogy várjuk meg, míg a köldökcsonk leesik, aztán mehetünk a szabadba.

 • 2007.11.12 09:56:43Borcsika

  Az én fiam októberben született, annak is a vége felé, de egy hetesen már egy órákat sétáltam vele két szopi között. Soxor, amikor olyan szép hideg napos idő volt, csak szopizni mentünk fel a lakásba, és irány vissza. Télen, a mínusz 15 fokban is sétáltam vele 1-1 órát, és nem lett semmi baja. Igenis szükségük van levegőre.

 • 2007.11.12 10:06:10panka

  szerintem az alváson nem érdemes parázni, előbb-utóbb úgyis kinövi a gyerek, mindent kinő, állandóan változik még minden ilyen pici korban.

 • 2007.11.12 10:11:36boribon

  Először is: Abigél gyönyörű. Ezeket a csinos meleg ruhákat kár lenne parlagon hevertetni. :-) Sétáljatok csak, szerintem is.  Mi alapvetően a ringatós iskolához tartozunk. :-)Nálunk bevált, ugyanis úgy tűnik a korával fordított arányban áll a ringatás hosszúsága. Tehát most 3 és fél hónaposan már este is, nappal is elég 2-3 percet a karomban tartogatni, és betehetem a kiságyba. Ilyenkor még nem mindig alszik teljesen, de elalszik egyedül pár perc múlva. Ha nagyon kicsapta magát, és nyűgös, akkor 5 percig kell ringatni, és egy kis cumi is kell segítségül az elalváshoz.  De biztos vagyok benne, hogy ti is megtaláljátok a nektek megfelelő altatási rendszert, 3 hetesen szerintem alig akad gyerek, akinél ez ne lenne probléma. Akkor még nálunk is az volt...

 • 2007.11.12 10:14:49Maja Papaya

  manci:) Érdekesösszefüggés... A nagy 27 naposan dobta le, azt nem szívesen vártam volna ki.

 • 2007.11.12 10:16:30manci

  27 naposan! Azta! Azt én sem vártam volna ki.

 • 2007.11.12 10:18:04Nilüfer

  namost mi köze a köldökcsonknak a sétáhozÍ?? az én júliusi babáim a hazamenetel napján délután kinn aludtak az árnyékban..és jól:).A kicsi januári, nagyon hideg volt, vele kb 2 hetet vártunk, nem a gyerek miatt:) én lettem lázas.

 • 2007.11.12 10:21:34katibogár

  Sziasztok! Mi (nagyon anno)- védőnői tanácsra - 10 naposan kezdtük a levegőzést - az ablakban. Azaz beöltöztettem a lányomat kimenő-cuccba, beraktam a babakocsiba, amit a nyitott ablak elé toltam. Öt napon át az indulási, első napi 10 percről emelhettem az "adagot" +5 percekkel, aztán vonultunk ki a lakásból. A védőnő szerint nem a jótékony levegővel lenne baj, hanem annak a szomggal-bacikkal, stb-vel veló telitettségével, ezért kell fokozatosan hozzászoktatni a bébit. Egy tiszta levegőjű településen nyilván más a módszer, mint egy autók-gyárak által mérgezett városban. Nem tudhatom, hogy az első "kiszabadulós" napokon mit érezhetett a csemete - 2 perc után békésen aludt - de én voltam a legbüszkébb anyuka, aki végre megmutathatja a kisbabáját a világnaK!

 • 2007.11.12 10:23:19starbuck

  Karácsony előtt született a gyerekem, már két hetesen hosszú sétákat tettünk, hóesésben is. Sosem értettem, néhány gyerekorvos, védőnő mit tud ezen összeparázni. Könyörgöm, tőlünk jóval északabbra nem születik gyerek? Ők nem nőnek fel a -30-40 fokban? Vagy állandóan bent vannak? Ugyan. Másrész én orvos vagyok, tőlem bármit mondhatott volna a kolléga, legalábis ezügyben (igaz, mázli, de kifogtam a város legjobb, legelismertebb gyerekorvosát).  Altatás. Tudom, ez szörnyű lesz, nem is tudom, le merjem-e írni: nekünk sosem kellett altatni, ringatni a lyányt, egyszerűen elalszik magától. Így volt piciként is, s így van most is, majdnem 11 hónaposan, nappal, s éjjel is. Be a kiságyba, betakar, puszi, simi, időnként cumi, s pár percen belül alszik. Éjszaka ugyan még mindig ébred, van, hogy többször is, de ismét elég egy simogatás, pár halk szó, s alszik tovább. Igaz, én pattanok rögtön, amikor "szól".

 • 2007.11.12 10:39:27Sibri75

  Az első gyereknél senki nem mondta, hogy nem szabad kivinni a gyereket az utcára, úgyhogy mi elmentünk Bp-ről Egerbe kirándulni, meg egy jó borospincét keresni, mert a férjem következő héten oda vitt csoportot.

  A doktornő viszont pont akkor akart meglátogatni minket, aztán mikor elvittem hozzá Bogyókát, elmeséltem, hogy hol voltunk. Leszúrt minket rendesen. A második babát meg már tudatosan vittem sétálni két hetesen. Semelyiknek nem lett semmi baja.  Alvás. Én abban bizakodom, hogy 4-5 évesen már én is átaludtam az éjszakát, és az már csak 3-4 év !! Utána jön az, hogy ha már felkelt, akkor még hagyjanak minket egy picit aludni.

 • 2007.11.12 10:41:56nyunyóka

  starbuck: ez nem szörnyű, szerencsés vagy! :-)

 • 2007.11.12 10:47:51starbuck

  nyunyóka,  igazad van, én is szerencsésnek tartom magunkat, elfelejtettem szmájlit rakni, a hangsúly sajna írásban nem jön át.

 • 2007.11.12 11:00:39kovvacs

  22 fok kevés? Nálunk 19-20 fok van. Tetszettek volna máshova születni.

 • 2007.11.12 11:19:37rnagy8

  De örülnék, ha nálunk is 22 fok lenne. De az ócska radiátorokat nem lehet letekerni, így 26 fok van, kislány bodyban alszik.

  Júliusi lévén mi -védőnői javaslatra- a kezdetektől sétálunk, mostanában már csak egy órácskát (én fázom, a baba be van bugyolálva jól). Akármilyen baja van, a kocsiban mindig elalszik.

 • 2007.11.12 11:43:19Vvuk

  Teljesen gyönyörű!

 • 2007.11.12 12:13:17JulcsiMami

  Elöször is gratula Abigelhez, nagyon edes.  A rosszul alvos babak tarsasagahoz Julcsi is csatlakozik. Bar az esti elalvas egyre jobb lett, szinte mar idealis - de 4-5 honapig katasztrofa, üvöltös, ringatos, inkabb razos volt. De a nappali elalvasok szörnyüek, a legjobb eset a babakocsiban seta es razas közben, kis tea segitsegevel. De agyban sok sok siras, es csak popsicsapkodas közben (valamiert kell neki a razkodas..) tud elaludni. Ejjel az elsö fogak kibujasa elötti honap ota van hogy orankent nyöszörög, kis ciccumi aztan tovabbalvas. De 2- 3 orankent tuti felebred, pedig 3-4 honaposan mar 8 orakat aludt, de lagalabb 6-okat. Ha ez az utolso fog kinöveseig igy megy, lassan zombiva valok, mert mindemellett 6kor keles van...

 • 2007.11.12 12:36:00ruju

  Tök jó sapija van! Én is akarok ilyet! Egyébként a baba alatta is nagyon cuki (és olyat is szeretnék :-))...)  Emlékszem, h. én már a kórházban felmehettem a gyerekemmel a tetőteraszra (azért kivinni az utcára nem engedték volna, no nem a gyerek miatt, hanem a tologatható kiságy miatt vszínű:-)), sokat fel is mentünk hármasban, és utána is minden nap sétáltunk. A baj csak az volt, h. amikor elkezdett hasfájós lenni (1 hó), onnantól a babakocsiban is üvöltött, mint a fába szorult féreg, én meg idegbeteg lettem, és egy idő után nem mertem vele elindulni...

 • 2007.11.12 13:18:082cica

  Első gyerek: utált babakocsizni, az öltözéskor rázendített, sírt két utcányit, aztán belealudt a sírásba, szundizott max. fél órát, aztán megint bömbölt hazáig.

  Második gyerek: dél körül nyugtalan lett (akkor szoktunk sétálni), az öltözéskor már örült, tudta, hogy nemsoká indulunk, alig, hogy megmozdult alatta a kocsi elaludt és lehúzott 2-4 órát.

  Ebben is nagyon különböztek!

 • 2007.11.12 13:25:37liána

  MM!  Nyugodtan vidd őt sétálni, csak jót tesz a levegő, úgyis rendesen felöltözteted, nem fog megfázni! Az altatáshoz nincs tippem, mondjuk az én kislányom imádja a háttérzajt, mindegy hogy a másik szobában a tévé szól, vagy zene, avgy rádió! Próbáljátok ki!  Gyönyörű az Abigél, a neve is az!

 • 2007.11.12 13:40:16mucika

  Mi egykoron Moszkvában laktunk - az öcsém ott volt pici. A kezdetektől fogva levegőztette anyu, az orvos csak annyit mondott, hogy ha lehet, -14 fok alatt ne legyen levegőn a baba. De volt olyan, hogy a levegő gyorsan lehűlt, így az öcsém kint maradt a teraszon a -21 fokon, de akkor sem lett semmi baja - sőt, úgy aludt, mint a bunda. :)

 • 2007.11.12 13:56:28napos oldal

  A védőnő azt mondta, újszülötteknél életkori sajátosság a sírás, leginkább estére akadnak ki. Hiába álmos, pont a fáradtság miatt sem tud elaludni.  2-3 hónapos babánál volt minden, ringatás, éneklés, kendőben sétálás, szoptatás, és megint elölről, aztán hagytuk sírni. Első nap 15-20 percet sírt, második nap 5-10 perc, aztán már mindig csak 1-2 szólamot. Most 17 hónapos, csak akkor van nagy sírás este, vagy éjjel ébredés, ha jön a foga, vagy valami baj van, illetve nagyritkán csak úgy bepróbálkozik (este), hogy mi lenne, ha nem kéne aludni, hanem például játszanánk.

 • 2007.11.12 14:47:17eszter

  Ez kb olyan, mint a körömvágás. Valamiféle egységes álláspontra helyezkednek, hogy nehogy valaki véletlen mégis elrontsa. Szerintem úgy van, hogy bármikor el lehet kezdeni a levegőztetést, de ugye újszülött bőröcskéről lévén szó ne érje metsző, hideg szél, fagyos hideg, tűző nap, elviselhetetlen meleg. De egyebekben semmi baja nem lesz. Ezen veszekszem a nővéremmel is, aki pörgős természete ellenére bentről figyeli a szép időt, közben csúszik bele egy szép kis baby-bluesba.  Amúgy mi úgy jártunk, mint Sibri: senki nem mondta, hgoy nem lehet, mi meg elutaztunk a másfél hetes gyerekkel három napra. Utána a második gyereknél hiába mondták, hgoy van ám szabály....

 • 2007.11.12 14:49:09eszter

  metsző hideg, hgoy=hogy

 • 2007.11.12 16:10:39B-

  NAGYON-NAGYON SZÉP BABA!!!!!!!!

 • 2007.11.12 16:19:40gjuci

  Szerintem minél hidegebb a levegő amit beszív, annál jobban alszik a baba. Persze azért jól felöltöztetem. Éjjel is jobban alszik hidegben.

 • 2007.11.12 16:25:03szl1102

  Az esti elalvás nekünk sem egyszerű. Minimum 2 óra a szoptatástól az elalvásig... és hogy utána mikor ébred az kiszámíthatatlan. Napközben általában csak egyszer alszik, plusz a babakocsiban sétáltatás közben. Bogi szerdán lesz 7 hetes, volt már hogy átaludta az éjszakát, volt hogy egyszer ébredt és volt hogy többször. Csak reménykedem, hogy az éjszakai alvás mellett dönt. :-))))

  Mi a levegőzéssel úgy voltunk, hogy mikor hazahoztuk kitettük a teraszra és utána kikaptunk, hogy miért nem vártuk meg, míg a baba 2 hetes lesz. Szerintem a levegő csak jót tesz a babának, ha meg fel van rendesen öltöztetve, akkor indulás!!!! Én így intézem a zöldségest, a turkálót, postát, szóval mindent, ami babakocsival elérhető távolságban van.

 • 2007.11.12 20:16:12Meni

  Tényleg érdekes, hogy országonként mások a szokások. Nálunk azt mondta a gyerekorvos, amikor eljöttünk a kórházból, hogy étterembe vagy házibuliba még nem vigyük, de minden nap sétáljunk vele a szabadban. Pedig a fiam csak két és fél kiló volt ekkor, és "hivatalosan" csak 36 hetes, bár már egy hete élvezte a kinti életet.

  Igaz, itt Jeruzsálem környékén akkor napi 30-35 fok volt. Ja, de télen meg nem fűtik fel a lakásokat (sok helyen nincs is fűtés) 20 foknál magasabbra. Szóval évi szinten elég nagy a hőingadozás, amit el kell viselniük a babáknak, de birják :)

 • 2007.11.12 21:13:25marcangoló

  Kovvacs, nálatok én fagynék meg!:-) Na jó, felöltözhetnék rendesen, tudom, de itthon pólóban szeretek lófrálni.

 • 2007.11.12 21:59:15Ditke

  Mary, mi is két hetes korától jártunk sétálni. És a védőnő meg a doki mondta, hogy menjünk nyugodtan. Pedig áprilisban se volt melegebb, mint mostanában. Szóval nyugodtan, ha fel van öltöztetve, süt a nap, kora délután menjetek és váljék egészségetekre! :)  Elalváshoz nincs tanácsom, enyém gyerek akkor fekszik, amikor úgy érzi, elálmosodott. Vagy ha épp el is alszik. Még mindig a kezemben szeret a napközbeni alvásokhoz elaludni, este meg általánosságban beájul és úgy tesszük le. Változó mikor, nincs napirendje, van, hogy este fél 10-kor már durmol és van, hogy még éjfélkor is ébren van. Viszont lefekvéstől általában átalussza az éjszakát, kicsi kora óta, most még a fogak is nőnek, de mégis alszik, mint a bunda, max 1szer kel, de csak rosszat álmodik. :))

 • 2007.11.12 22:33:41Békanőci

  Tíznaposan a doki utasította Zozókát sétálni,mondjuk sárga volt mint citrom,állítólag jó rá a napfény.A naptól meg megvámpírosodott,bújkál ha rásüt... :)

  Alvásilag nem lehet beerőltetni a szemecskéjét,vagy ordít,vagy mókának veszi az altatósdit.

  pillanatnyilag itt rugózik a pihenőszékben,és vörös pici szemekkel kacarászik...Fél kilenctől masíroztam vele a sötétben,takargattam ágyában,bújtunk össze a miénkben.

 • 2007.11.14 08:28:50Anyanyanya

  Az én lányom januárban született, sütött a nap mikor hazahoztuk. Egy hetes volt, amikor vissza kelet mennem varatszedésre a dokimhoz. Hagytam volna itthon? Semmi baja nem lett a levegőtől. Azóta is imád kint lenni. A hétvégén például szakadó hóesésben voltunk kint, babakocsi nélkül sétálgatni kicsit. Úgy élvezte, hogy azt se lehet mondani.

  Az alvás nálunk is egy furcsán működő dolog. Hat hetesen végig aludta az éjszakákat, mostanában pedig éjszakánként 1x-2x ébred. Nem tudom mikor aludt 5 óránál többet egyben. Ja és persze cicin alszik el, még napközben is. Kövezzenek meg, de neki így jó, hát miért ne hagynám?!

 • 2007.11.14 08:31:45Anyanyanya

  Persze a kelet-kellett, és varat=varrat, és most látom, hogy nem azt se leht mondani, hanem azt EL se leht mondani. korán van na.

 • 2007.11.14 18:13:05Csillu

  Fiam 20 hónapos,2 hetes korától szinte minden nap/amikor persze nem volt túl rossz idő/megyünk reggel iskolába a nagyobbal, délben jön a séta, ilyenkor alszik egy jót, délután ismét irány az iskolába.Egyszerűen imádja a levegőt, a nézelődést, buszozást,sétát. Náthánál komolyabb betegsége még nem volt.A szoptatást fél hónapja hagytuk abba.Boldog vagyok,hogy ilyen sokáig volt tejem,éreztem,hogy szüksége van rá.15 hónapos koráig ő is 2 óránként felébredt éjszaka,már azt hittem,ez mindig így lesz.De egyszer csak abbahagyta!!! Neki így volt jó,én meg kibírtam.Minden jót a továbbiakhoz!

 • 2007.11.21 14:26:16Mucok

  1. Ne igyál se kávét se feketeteát, a gyermek látványosan többet fog aludni, annyit amennyire szüksége van.  2. Az estéket pedig próbáld élvezni, ahelyett, hogy kiborulsz. A pici babád így tud elaludni, fogadd el.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta