SZÜLŐSÉG

Hétvégi programok: Márton-nap és zimankó

2007. november 9., péntek 08:01

A hétvége a zimankó és a Márton-nap jegyében telik. A bátrakat szabadtéri népiességek várják, szigorúan nagy kabátban, a fázósabbakat meg mindenféle beltéri ramazuri.Elsőként, kiemelt helyen emlékeztetünk a porontyos babakocsi-tesztelő programra, vasárnap 11-kor a Berzsenyi Dániel Gimnázium tornatermében. (1133. Budapest, Kárpát utca 49-53.)

Pénteken este 18-21 óráig a már meghirdetett világzenei koncert lesz a Születés Hete megsegítésére. Fellép Szalóki Ági, Lovász Irén, a Bran, mindez a Bálint Házban. A jegyek 4000 forintos ára eléggé hajmeresztő, de ha arra gondolunk, hogy milyen nagyszerű zenét kapunk érte, és milyen kiváló kezdeményezést segítünk vele, akkor végül is megéri, ha futja rá.

Szombat délután négytől a fázósaknak a Hetet egy csapásra! című gyerekdarabot ajánljuk, a Budapesti Művelődési Központban (Etele út 55.) Olyan sztárok szerepelnek benne, mint Kegyetlenke királykisasszony és Cérna Jenő, a vitéz szabólegény. Utána karácsonyi és mikulásos kézműveskedés.

Akinek a gyereke nem tud veszteg maradni egy darab és egy kis ügyeskedés erejéig, az vigye inkább a Kolompos Táncházba szombaton öttől, a Fonóba, vagy esetleg a Pomázi Néptánc Találkozóba, mely mindkét nap várja szerb, bolgár, görög, cigány, magyar, sváb, ír és afrikai zenekarokkal és tánctanítással a kicsiket-nagyokat. A gyerekeknek ezen felül még hagyományőrző játszóház is lesz, ne kérdezzék, hogy milyen hagyomány a fenn felsoroltak közül. Cím: Pomáz, Huszár utca 3. Részletekről itt érdeklődhetünk: (26)325163.

Ha a poronty Leához hasonlóan extázisba esik minden szembejövő kutyától, avagy Pötyihez hasonlóan az összes kóbor macskát meg akarja simogatni, akkor a PeCSában a helyünk, ott ugyanis kisállat- és növénybörze lesz. Rettegjünk: kinn lesz számos állatmenhely, és gazdit keresnek az elhagyott állatoknak. Azért ne ijedjünk meg nagyon, egy cica vagy kutya nagyon jó barátja lehet a gyerekünknek, és ha nagyobb, egész ügyesen gondját tudja viselni, miközben a jelleme és a felelősségtudata is példásan fejlődik. Vehetünk állattartáshoz szükséges eszközöket, állatkaját, és részt vehetnek kedvenceink az ingyenes orvosi tanácsadáson is.

A Márton-nap jegyében telik a szokásos családi szombat a Jövő Házában. Egész nap lehet lámpást készíteni, tollat fosztani és libás babonákat hallgatni. Délben Lúdas Matyi diafilmen, kettőtől mesés játszóház: Szent Márton legendáját adják elő a közönség bevonásával, majd Márton-napi rétes készül, és persze lesz egy kis muzsika is. Márton ugyan nincs benne, de nagyon érdekes a Figurina Bábszínház zenés tárgyjátéka 11-kor, melyben a hagyományos Grimm-meséket különböző hétköznapi tárgyak játsszák – ahogy a gyerekek világában is minden tárgy életre kel a fantázia segítségével, úgy az előadásban is.

Szintén Márton-nap, de nagy kabátban, a Szennai Skanzenban. A gyerekeket játszóház, nemezelés, libafigura készítés, tollfaragás, tollfosztás várja. Szüleikkel együtt elmehetnek a táncházba, vagy a Márton-napi túrára is.

A másik kedves zimankós szent, Mikulás alkalmából rendezik meg Nagykarácsonyban hagyományosan a Mikulásfesztivált. A Mikulásházban a gyerekek megcsodálhatják a Mikulás dolgozószobáját, beledobhatják rosszaságukat a csodakútba, megnézhetik a szarvasos szánt, ihatnak mézeskalács ízű kakaót, játékot adhatnak kis ládikóban más gyerekeknek. Ha érdekel a real hungarian disneyland, akkor nézzük meg mindenképp!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.11.09 11:18:53Brumibaby

  Izé, a macska ragadozó, szóval kell neki tér, hogy csatangolhasson, meg vadászhasson, meg (jaj, tudom, ezt szeretni fogod) a ti döntésetektől függetlenül izélhessen, szerintem ehhez nem elég a 40 nm-es terasz, de ti tudjátok. Amúgy meg persze, mindenkinek a helyzeténél lehet rosszabbat elképzelni, pl. a menhelyi macskáénál is van rosszabb, mondjuk menhelyi macska, amelyiket vernek... És annál is, azaz menhelyi macska, amelyiket vernek és éheztetnek... vagy...

  de ettől nem mondhatja senki, hogy menhelyi macskának lenni jó...

 • 2007.11.09 11:27:57"izé"

  Alvomacko  Ebben sok igazság van, persze. De gondolkodásod téves alapra építkezik, amikor valami olyasmiből indul ki, hogy ha én nem veszem magamhoz a menhelyi állatot, akkor az nincs is. Mert bizony van. Csak nyomorát és szomorúságát nem az én szemem előtt éli meg, ezért tehetek úgy, mintha nem is lenne.

  Hiszen az a macska, amelyiket én magamhoz vennék most sem boldog. Ha ezután sem lesz az, a macska nettó boldogságmutatója ugye nem változik, ellenben a körülötte lévő embereké igen, ergo a szumma boldogságmutató nő. Ha pedig a most egy lerohadt menhely lerohadt ketrecében kukorékoló kölyökmacska egy kicsit is kedvezőbb körülmények közé kerül, életében csak kicsit több a derű, az ügyön mindenki nyer.

 • 2007.11.09 11:32:56Nilüfer

  Brumibaby, én nem akarlak meggyőzni.Tapasztalat, mert nekem van, és a hatodikon is volt.Most kertesben van

  De: a cica a vadászösztönét kiválóan kiéli egy műegéren, vagy egy papirgalacsinon.Ivartalanítani meg nem emberbaráti, hanem állatbaráti okból kell, mert így is tízereszámra vannak elhagyott állatok.persze, ha tenyészteni akarja valaki, az más.kedvencnek jobb, ha kasztrálva van, az állat higgadtabb, és sokkal jobban ragaszkodik a családhoz./a kutya is/Tér kell neki? Kell hát. de egy rendes macsak lakik a szekény tetejétől a fogasik mindenhol:) Úgyhogy sokkal jobb, nimt egy kutyus, akit vonszoni kell sétálni, meg futni, mert neki tényleg fontos.A mi macskánk boldogok voltak a lakásban, és most is álati elégedettek, mondjuk engem nem zavar, ha mellém kuporodnak, vagy egyenesen rámtelepepnek, annyira kedvesek.Egyik cicánk pedig imágja a fürdőszobát, kedvenc szórakozáva levadászni a lefolyó vizet a csapban:) áá, nem tudsz meggyőzni, hogy lakásban szenvedés az élete...amelyik állattal törődnek, az nem szenved.És a gyerekeim is cicásan nőttek fel, az unokám is odavan értük.

 • 2007.11.09 11:34:37Nilüfer

  izé:)) van még egy ötletem, de az asszonypajtit te ismered, lehet neki nem jön be: ha hazaállít az ember egy kis szőrmókkal, ugyan ki nem olvadna el tőle??:))))/ de ez némileg aljas módszer./

 • 2007.11.09 11:36:04Nilüfer

  bocsi, állandóan melléütök, ennél sokkal jobb helyesíró vagyok!

 • 2007.11.09 11:37:19"izé"

  Nálam csak a nej rajong jobban az állaokért, de még egy kicsit jobban a gyerekéért. Ezért nem jó megoldás ez. Alapvetően egy paraszt erőszakos despota állat vagyok, de előfordul, amikor hallgatok rá.

 • 2007.11.09 11:37:22Alvomacko

  izé: látom, hogy eltökélted, hogy neked cica kell. :-) Hát akkor legyen. Csontotok nem törik belé, az biztos és végül is vissza lehet adni a menhelyre és ő már akkor is boldogabb lett, mint a többi, aki sosem kerül onnan ki.

  De vajon az ő átmeneti boldogsága nagyobb mértékű lesz, mint pl. a visszaadást követő boldogtalanság? Ha már ilyen boldogságszámolásnál tartunk. :-) Persze egyáltalán nem biztos, hogy visszakerül a menhelyre, de előfordulhat... Isten útjai kifürkészhetetlenek. :-)  Viszont az sem biztos, hogy szerencsés, ha nejed fülét addig rágod, amíg végre beadja a derekát. Mert akkor jöhet az én megmondtam előre c. duma, ha valami gond lesz a cica körül. A legjobb lenne elérni, hogy ő maga is akarja és végső soron az ŐŐŐŐ döntése legyen. :-) De ezt a legnehezebb elérni, bár nem lehetetlen. :-D

 • 2007.11.09 11:40:18Brumibaby

  Nilüfer, én bírom a macskákat, a gyerekkoromban volt is, a tűzhely alatt aludt, de odakinn élt, olykor halat fogott, volt, hogy véresen jött haza, mert patkánnyal v. más macskával verekedett. Imádtuk, de nagyon szabad és öntörvényű volt. Valszeg ő a macskamodell az én életemben, nem a szobacicák.

 • 2007.11.09 11:41:11Nilüfer

  Alvómaci, látom, te sem vagy egy nyeretlen kétéves:))))))))))))

 • 2007.11.09 11:44:47Brumibaby

  Alvómackó, ugye egyetértünk, a macska nem nagykabát, hogy felveszem-leteszem, ahogy kényelmes. A gyereket se visszük vissza, ha nem vált be. Az állat a család része.  Izé, esküdj meg, hogy

  1) a macska a menhelyről lesz és tényleg jobb lesz neki nálatok, és

  2) nem viszitek vissza (v. szabadultok meg tőle más módon) azért, mert közben kiderült, hogy mégiscsak terhetekre van.  Na ez esetben számíthatsz a támogatásomra. (ami biztos marhára izgatja a nejedet...)

 • 2007.11.09 11:51:13rnagy8

  Mire Izééknél anya dolgozni, gyerekek közösségbe kerülnek, addigra a macsek egy lusta vén kandúr lesz, aki imád egész napokat ejtőzni. A miénk legalábbis is ilyen lett/volt. Úgy kellett néha arrébb rakni. :)

  De az tény, hogy kiskorában sok törődést igényelt.

  És ne felejtsük el, hogy ott van Izé is a családban.

 • 2007.11.09 11:52:52rnagy8

  Jajj én is annyira szeretnék egy állatkát....bármiLyet! De a férjem csak akkor engedi, ha lesz családi házunk, ami minimum 20-25 év még.

  De hogy ölében macskával kötögető kontyos nagymami leszek, az már most tuti!

 • 2007.11.09 11:53:17Alvomacko

  Brumibaby: azt, hogy visszaadod a menhelyre ironikusnak szántam....csak éppen nem úgy sült el. Bocsi.

  Persze, hogy nem nagykabát. Nekünk pont ezért nincs. Mert nem vagyok benne biztos, hogy nem kellene őt visszaadni... és akkor csak a szívünk szakadna meg. De én is nagy macskabolond vagyok. :-)

 • 2007.11.09 12:16:18napos oldal

  és ha hirtelen véletlenül elszaporodnának nálatok az egerek? vajon akkor nem akarna a nejed, teljesen magától egy macskát?

 • 2007.11.09 12:24:04Brumibaby

  napos oldal, sztem ha Izé hazavinne néhány tucatnyi egeret, egykettőre a menhelyen találhatná magát, a macskák mellett... ahonnan vki a Porontyról majd hazaviszi... (féregtelenítés és ivartalanítás után)

  Bocs, Izé, gonosz dög vok, nem akartalak bántani!

 • 2007.11.09 12:35:02babesz

  Nálunk két és fél éves, kilenc hónapos gyerkőc és egy négy esztendős kutya van. Mivel a kutya volt először szépen összeszoktunk. Mivel őkelmét ha esik, ha fúj kell vinni sétálni a kötelező levegőzés nálunk sosem marad el. Teljesen szobatiszta, még a kertben sem piszkít, csak séta közben. Igaz, ezt az állapotot kilenc hónapos korára érte el, addig volt mindenhol minden. Szerintem jó dolog, ha a gyerekek mellett van állat, akár kutya, akár macska.

  Ugyanakkor olyan nagy teher, hogy ha az érkezési sorrend fordított lett volna és előbb lettek volna a gyerekek, akkor ma nem lenne kutyánk.

 • 2007.11.09 13:03:10Miss Marple

  Nem tudtam elképzelni, hogy a hétvégi kulturális programajánló hogy tud 30 kommentet provokálni egy pillanat alatt!!! :-)))

 • 2007.11.09 13:48:22babzsák

  mI megyünk babakocsizni...valahogy...de megyünk!

 • 2007.11.10 00:15:06moon

  Nekem 8 éves a macskám és 11 hónapos a gyerekem, és nagyon jól kijönnek egymással. A macska (sziámi) egyébként hozzászokott, hogy napközben egyedül van 8-9 órát, nem zavarja. Inkább azt tűri nehezen, hogy nappali alvás helyett az ultrahangon sikoltozó gyerek üldözi mindenhol, de nagyon jóságos vele.

 • 2007.11.10 08:22:01Anyatünde

  Hanna, nem tudok menni a babakocsi-ralira. :-((

  iwiw-en már írtam, h. miért, de nem tudom, h. olvastad-e.

  Nektek jó szórakozást!  Izé: Az én gyerekeim most kígyót akarnak... egyelőre ellenállok, illetve halogatom. amúgy nagyon csinos állat pl. egy gabonasikló.

 • 2007.11.10 09:38:33hanna

  Kiegészítés

  Szentendrén a skanzenben is lesz Márton napi sokadalom hétvégén, ma meg az Almássín szájharmonia fesztivál, az is vicces lehet.  Anyatünde, sajnálom, majd máskor. • 2007.11.10 13:06:34"izé"

  Anya  Kígyó, ja, az is jó.

  Én azért valamivel kommunikatívabb lényre gondoltam. Valaki mondta itt a halat akváriumban. Volt pár évig, köszöntem szépen, sok macera, kevés öröm, a beruházás árán elfogadható festményeket lehet már kapni eldugott büdös helyeken, vagy egy lerobbant kis kakukkos órát a XIX. sz-ból, az is szép, plusz van hangja, míg a hal csak tátog hülyén. Kelgyó egyébként dettó.

  A hal után úgy határoztam, hogy az intelligensebb létformákra koncetrálok: Béka. Elvittem az üveget háttérépítőnek, közben fogtam egy fűrészt, kegyetlenül kitaroltam az akvárium tetejéből a beépített mittoménmiket, belevágtam nagy lukakat, szúnyoghálóval fedve, plussz egy 20-as izzó, aztán kéró kész, az állatorvos haver tavának partján fogtunk négy állatot, olyan izé fajátjút, ilyen... ööö.... szóval ilyen sima békát, ami ott szok ugrálni, egy hónap múlva visszatelepítettünk egyet, mert terrorista volt, a többi meg ősztől tavaszig otthon brekegett. Leginkább éjjel. Nyár előtt tóba vissza, ősztől új fogás, stb. a békáknak is tiszta jó, mert csak háromnegyed évig van velül kibaszva.

  De már ennek is vége. Kurva macerás ugyanis, hogy a kis rohadékok csak élőzabát hajlandóak enni, ez eléggé bonyolulttá tette az ellátást, mert nem lehet nagy mennyiségben betárazni a porokat, meg mittoménmiket, hanem hülye befőttesekben kell nevelgetni a légytücskot és hasonló szépségeket, amik mind szeretnek szerte széjjel szökdösni és reggel azzal fogadni, hogy tucatjával ülnek a falon röhögve.

  A gabonasiklóval nincs ilyen gond, a döglött újszülöttegér-kupac, amivel táplálkozik, nem fog szétmászkálni a hűtődben a sajt és a tejföl irányába, a halott naposegér nyugodtan fekszik és vár...:-)))))))))))))))))))))))))))))))))

 • 2007.11.10 13:44:33marcangoló

  Kivéve a tetszhalottat, vagy a hibernáltat. Hűtőben felenged, azt lőttek a kemping sajtnak.

 • 2007.11.10 13:45:47marcangoló

  Engem "öööljetek meg" előbb, aztán tegye be ide állat a lábát, hasát, akváriumát...

 • 2007.11.10 14:26:57napos oldal

  A tesóm siklója élő egereket evett.  Izé, látom, te nem ma kezdted az ipart. Hős vagy, komolyan. Mi vízparton lakunk, semmi bajom a békákkal, a saját gondolataimat nem hallom tőlük a brekegési szezonban, de akkor sem zavar. Ellenben a rohadék paraszt kis kakas, az a kis sunyi köcsög, na, jó, nem is idegesítem magam...  Ja, állat meg be ne tegye a lábát a házba, az biztos. Így is tele van egérrel. Remélem, könnyen megtalálják a számukra elhelyezett granulátumot. (Van ilyen tapasztalatotok? Nem hordják szét a mérget?)  Saaaajnos, elfelejtettem már, hogy milyen volt gyereknek lenni szőrösszívű szülőkkel, akik csak úgy engedték volna az állatokat, ha gondozom is őket.

 • 2007.11.10 15:49:53Nilüfer

  a szomszéd kakasa újabban ÉJFÉLKOR!!!!! képes oerdibálni..nemtom mi lehet vele, öregasszonyok szerint már csak az lehetne ennél rosszabb, ha tyúk kukorékolna, mert az tutter a világ végét jelenti.....macska, az a nyerő:))))

 • 2007.11.10 16:11:37Anura

  A macska meg fölmászik teliholdkor a tetőre, és rémes vernyákolást csap. A kandúrok és dúrok meg valami elképesztő nem evilági hangon randalíroznak nyári éjeken. ;]

 • 2007.11.10 16:21:29Nilüfer

  igen:) nálunk tavasszal a fél falu macskája a füzfánkon énekelgetett, életem párja a papucsát vágta hozzájuk:)))))))De én csak vihogtam:))))))))))

 • 2007.11.10 16:36:23Anura

  Hát igen. :) Az élet szép :)))

 • 2007.11.10 20:32:03Alvomacko

  Jajjj, anyám! A gyerek békát akar! Merhogy saját szobája van és most állatot akar gondozni....

  Persze az egész Bélával, a léggyel indult. Sikítva hívott, hogy fújjam le azt a nagy döglegyet... Lefújtam. Majd elsiratta és jajveszékelt, hogy én micsoda állatkínzó vagyok... A tetem a földön hevert egy darabig. Közben elnevezte Bélának és kitalálta, hogy beteszi egy befőttesüvegbe és akkor lesz állata. Mondtam, hogy a befőttesüvegbe békát szoktak volt rakni. Bárcsak ne mondtam volna!!!!! Közölte, hogy jó, akkor délután leszek szíves egy bákával felszerelkezve hazatérni... Merhogy ma ingáztam otthonunk és párom szülei között. Végül persze üres kézzel tértem haza, de a gyerek közölte, hogy a vöröshasú gőte csak 950 Ft. Ha-ha-h!. És mi fán terem az a vöröshasú gőte? Valaki tud erről valamit?

  Jaj, mit tettél Béla légy? :-D

 • 2007.11.10 21:00:58zolnaid

  A béka tök jó, magam is szemeztem múltkorában egy albínó karmosbékával. Nem is volt drága, párszáz pénz, viszont, kell hozzá egy jólfelszerelt akvaterrárium, a gőtéhez főleg!!! azt meg nem tudom hovatenni. Amúgy, a hüllők és kétéltűek remek állatok, csendesek, - látom izének nem ugyanez a tapasztalata - kedvesek, kézhez szoktathatók, nem koszolnak és nem büdösek. Csak hát nem annyira intelligensek.

 • 2007.11.10 21:55:05"izé"

  Bocs, de nekem semmi gondom nem volt a békabrekegéssek, kifejezetten jókat röhögtem rajta alvás közben :-))))))

  ********************FIZETETT HIRDETÉS*****************

  Van egy használaton kívüli (lásd fent) harminc-negyven literes ívelt első falú, akváriumból (lásd fent) kifejezetten aquaterrariumnak kialakított faszán megépített hátterű (lásd fent) tételem, kifejezetten hozzávaló fekete, szekrényes bútorral. Az átalakítást én csináltam fűrésszel (lásd fent), de szerintem teljesen jó, a hátteret szakival építtettem.

  Ár: 0, azaz nulla forint. Csak itt.

  ***********************************************************  (Annak - és mivel nem gondolom, hogy itt ez lenne a jellemző, még egyszer kiemelem: CSAK(!) annak - aki szerény haszonnal történő továbbértékesítési lehetőséget lát az ügyletben, mondom: Már a gondolatért is szégyelld magad, hülye bumburnyák!)

 • 2007.11.10 22:25:24napos oldal

  Alvomacko, pont most hivatkoztam rád, hogy nagyobb gyerekkel könnyebb. Erre tessék.  Bár ki tudja. Talán bevállalnék 5 (kisméretű!) békát, ha cserébe pl. egyedül enne, és nem jönne több foga. Vagy ilyesmi.

 • 2007.11.10 23:36:10Brumibaby

  ilyenkor nem szabadna Porontyot olvasni. Percek óta révetegen bámulom Izé hirdetését, és azon tűnődöm, hogyan alakította át a faszánt aquaterráriummá?  És mit szóltak a rénszarvasok, meg a Télapó?

 • 2007.11.11 07:54:12hanna

  Kedves Emberek!

  A babakocsis rendetvény sajna a sok lemondás miatt elmarad. Aki mégis idetéved, azt szeretettel várom egy utcára lévő kis hajlékomban eg teára.

  Hanna

 • 2007.11.11 07:54:53manci

  Brumibaby: a ma reggeli első röhögésem megvolt! :)))  Ja, csak hogy mennyire van nekem még reggel: bejelentkezéskor az email és a jelszó rublikába is azt írtam: "Brumibaby", oszt csodálkoztam, hogy nem megy...  Pedig épp most kávézom :)

 • 2007.11.11 08:19:44marcangoló

  Napos oldal, nekem új, hogy a békáknak is van foga. Lehet, hogy kéne Izé terráriuma az alapos megfigyelés mián.

  Nekem volt kutyám, macskám, de nem akarom, hogy a gyerekemnek is olyan jó legyen, mint nekem. Viszont otthon volt, aki etesse az állatokat, amíg mi pl. elutaztunk, itt meg nincs. Nem, NEM vagyunk olyan viszonyban a szomszédokkal. ;-)

 • 2007.11.11 08:40:21Alvomacko

  izé: tedd fel a vaterára. Nekem már elkelt ott egy komplett akváriumom. Meg sok más cuccom is. :-)Nagy találmány ez a netes értékesítés, én nagyon birom.  Brumibaby: nagyon jót röhögtem. Ha most felébred a családom, azt a te számládra írom. :-)

 • 2007.11.11 08:43:38Alvomacko

  napos oldal: hát, könnyebb is meg nem is. A béka tartás már nem renget meg túlságosan. Vannak sokkal meredekebb ötletek, pl. pasi lakására felmenni... Meg trehányság, meg semmiből nincs lecke és ehhez hasonlók... :-)

  De legalább önállóan esznek a lakás bármely pontján, csak a koszos edényeket hagyják szana-széjjel...

  És fogzás miatt nem keltenek fel, csak 11 órakor a jóéjt puszijaikkal. :-)

 • 2007.11.11 08:46:34Alvomacko

  Amúgy mindig mondom, hogy a világ állandó. A problémák mennyisége egy életen át állandó, csak a típusuk változik. :-)

  A szüleimnek éppen ugyanannyi problémája van, mint nekem, csak más jellegűek.

 • 2007.11.11 08:55:01marcangoló

  Alvomacko, ha annyi problémám lesz később is, mint most, akkor nem bánom! ;-)

 • 2007.11.11 09:30:38babzsák

  A hetemet abszolút jellemzi,hogy egy programot terveztem,a mai babakocsitesztet,erre elmarad.

  Legyen már hétfő!!!!...Amúgy lehet,hogy Jidelével nekiindulunk a Margit szigeteknek...

 • 2007.11.11 09:36:48jidele

  Babzsák, kit érdekelnek a kóborló jegesmedvék, irány a Sziget!!!!

 • 2007.11.11 10:08:58napos oldal

  Látom Alvomackót a békák már meg sem rezzentik :)  Az igaz lehet, most, hogy így belegondolok, hogy ha szépen önállóak lesznek, akkor szépen önállóan csinálnak mindenféle ellenőrizhetetlen disznóságot. Nem jó hír.  Marcangoló, persze, hogy van a békának foga, esténként bekenjük dentinoxszal, úgy, mint a kutyusét, ezzel a két állattal alszik, és nekik is jön a foguk és fáj. De a Lilla bekeni és megpuszilja. Azt hittem, ez minden családban így van.  Ja, és majd mikor a magas betonkerítést építitek, hagyjatok egy kis rést, hogy a szomszéd tudja etetni az állataitokat, amikor nyaraltok. Mindent meg lehet oldani, csak a legkönnyebb azt mondani, hogy nem lehet.

 • 2007.11.11 12:18:36Anura

  Alvomacko, volt tűzhasú gőtém, szerintem arra gondolt a gyereked. Karmos békám is, azt akváriumban lehet tartani, de én úgy gondolom, mindkettőnek inkább jobb a terrárium, ahol van napozókövük, amire kimászhatnak.

  A tűzhasú gőte nagyon szép, aranyos, csak épp elszórakozhattok azzal, hogy élő kaját adjatok neki, mondjuk két-háromnaponta minimum.  De most láttam, leveli békát, és egyéb unkaféléket is lehet kapni, teljesen békabolond vagyok, gyönyörűek! :) Csak épp sajnálom, hogy mi mindenből lett már árucikk, amiknek legalább a fele elhullik a kezdő tartóknál.

 • 2007.11.11 14:09:24marcangoló

  Napos oldal, az más, ilyen alvós békát még én is bevállalnék.

  Most néztem, hogy a Kárpát utcában lett volna a babakocsiteszt. Évekig ott laktam, micsoda nosztalgia lett volna. :-) De majd egy másik szép havas téli napon.

 • 2007.11.11 15:25:48Alvomacko

  Anura: hol lehet azokat a békákat kapni? De asszem azok többezer forintosak, viszont félek, hogy nem tudjuk ellátni majd őket. És igen, a tűzhasú gőtére gondolt. De megrettentük az élő kaja adásától.

  Nem hiszem, hogy beruházunk békára.

  Amúgy karmos békánk nekünk is volt. A halak között az akváriumban. A végén már csak békáink voltak. Nagyon szerettük őket, nagyon édik voltak.

 • 2007.11.11 15:40:22Nilüfer

  Békák nem dorombolnak, nem hízelegnek, ne nyugtatnak meg, ha hótt ideg vagy... a cicamica a ZIGAZI:)))))

 • 2007.11.11 18:18:21babzsák

  Jelentem, mi Jidelével és az ő Dinájával megjártuk a Margitszigeteket,babakocsit teszteltünk...Sajnos vicces videó nélkül,bár vicces helyzet azért adódott. A gyerkőcök nem bírták az ücsörgést,ezért a kormányon utaztak,a hó is rákezdett természetesen. Jid számlájára vizet is ittunk a Kamilla Coffee-ban. Majd hazafutottam a gyerkőccel az Árpád-hídon,onnan 45 lépcső le... És itthon meg megettük a libát is. Ja,és mindezt Graco-val,hogy témánál maradjak!

 • 2007.11.12 13:37:15hanna

  Jelentem, mi meg Vvukkal és a hat hónapos pici Zsófival, Leával, Palival (aki a kis barátunk) és Pozsival családi bölcsődéztünk. KIéltük babázó hajlamainkat, úgy is mint nyelvöltögetés, kisbaba mulattatás, beszélgettünk kicsit, megcsodáltam a babakocsit, ami szerintem első lett volna, ha lett volna verseny és aztán a nagyobbak bealdutak, Zsófi még élénk volt, de neki is haza kellett mennie, úgyhogy megnézhette a kocsijából, milyen az első hó.

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta