Visszahívják a hazai Bindeez játékokat is

A magyarországi forgalmazó még csütörtökön megteszi az intézkedéseket a Bindeez kreatív készségfejlesztő játék visszahívásáról - mondta Kathi Attila, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) főosztályvezetője az MTI-nek.

Ausztráliában szerdán kimutatták, hogy a gyerekek számára készített játékban található gyöngyök egészségre káros, kábítószer jellegű anyagot tartalmaznak. Kathi Attila elmondta: a fogyasztóvédők ellenőrzik, hogy a terméket valóban visszahívják-e a magyarországi boltokból, illetve az internetről.



Már most több nagy online játékáruház weboldaláról eltávolították a veszélyes gyerekjátékot, de még akad néhány internetes bolt, ahol rendelhető a termék. A Régió Játékáruház munkatársától megtudtuk, hogy a játékot a hazai forgalmazó elküldte bevizsgáltatni a KERMI-be, jelenleg ugyanis egy olaszországi vizsgálat alapján vették le a polcokról.

Az áruház munkatársának tanácsa szerint aki vásárolt a Bindeez játékokból, ne használja a terméket addig, amíg meg nem érkezik a KERMI eredménye (körülbelül egy hét), de természetesen a boltok visszaveszik a már kibontott és használt játékokat is.

Oszd meg másokkal is!
Mustra