SZÜLŐSÉG

Visszahívják a hazai Bindeez játékokat is

2007. november 8., csütörtök 11:45

A magyarországi forgalmazó még csütörtökön megteszi az intézkedéseket a Bindeez kreatív készségfejlesztő játék visszahívásáról - mondta Kathi Attila, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) főosztályvezetője az MTI-nek.

Ausztráliában szerdán kimutatták, hogy a gyerekek számára készített játékban található gyöngyök egészségre káros, kábítószer jellegű anyagot tartalmaznak. Kathi Attila elmondta: a fogyasztóvédők ellenőrzik, hogy a terméket valóban visszahívják-e a magyarországi boltokból, illetve az internetről.Már most több nagy online játékáruház weboldaláról eltávolították a veszélyes gyerekjátékot, de még akad néhány internetes bolt, ahol rendelhető a termék. A Régió Játékáruház munkatársától megtudtuk, hogy a játékot a hazai forgalmazó elküldte bevizsgáltatni a KERMI-be, jelenleg ugyanis egy olaszországi vizsgálat alapján vették le a polcokról.

Az áruház munkatársának tanácsa szerint aki vásárolt a Bindeez játékokból, ne használja a terméket addig, amíg meg nem érkezik a KERMI eredménye (körülbelül egy hét), de természetesen a boltok visszaveszik a már kibontott és használt játékokat is.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.11.08 12:27:28Atina

  Miért nem vizsgálják be a termékeket, mielőtt piacra dobják?

 • 2007.11.08 12:38:44druantia

  A Régiótól nem fogok vásárolni, ez ennyit jelent. Tisztességtelennek tartom ezt az eljárást. Atinának igaza van, de ha már a forgalomba kerülés előtt nem vizsgálják be a termékeket, akkor legalább amikor felmerül az első gyanú, hogy veszélyes, azonnal tegyék meg a szükséges lépéseket. Ez a minimum. Lenne.

 • 2007.11.08 12:56:39Miss Marple

  Én most gyorsan veszek egy raklapnyit, oszt elnyomom a diszkóba nagy zsetoné, még tetszeni is fog nekik, hogy milyen cuki színes lett az eki.  BOTRÁNY!  Várom a hasissal töltött játéktortát. A kortársaim közül emlkékszik valaki arra, hogy kiskorunkban lehetett kapni a trafikokban (azmiaz?) mentolos szipkát? Műanyagból volt, egy szipkás égő cigarettát formázott, és egy darabig mentolos íze volt, ha az ember szívogatta. Na ilyet kéne árulni THC-vel. Ki száll be a bizniszbe?

 • 2007.11.08 12:58:18Miss Marple

  emlékszik (bekaptam egy pár játékgyöngyöt helyesírás ellen)

 • 2007.11.08 15:28:27gus.gus

  feltehetőleg nem akarta magának öngólt rúgni a Moose azzal hogy direkt ilyen anyagot használ a játékban. egyébként sem arra való a játék eredetileg hogy egy 4+ os játékot egy 2 éves gyerek marokszámra zabáljon. én azért elővenném a szülőket is...  a forgalmazás előtti bevizsgálás igénye jogos amúgy.

 • 2007.11.08 15:40:00Nilüfer

  ma reggel a magyar 1 rádió/ Kossuth/ megkérdezte.Elmondták, hogy a gyártó teljes vizsgálati dokumentet csatol az áruhoz, így nem vizsgálják meg újra, ha behozzák.Annál is inkább, mert egy csomó vizsgálatot nem is tudnának..de amint hivatalosan megkapják, hogy az áru árt, leveszik a polcról,merthogy annyi nem elég, ha az inretneten híre fut.Ezete mondották.Komolyan.

 • 2007.11.08 15:42:15persona

  A Kossuthon a Déli Krónikában közvetítették, amikor az egyik riporterük, bevizsgáltatta a játékot, - dr.Zacher Gábor toxikológus maga végezte a tesztet élőben-és a teszt negatív lett az összes kábítószerre, azaz a játékban nincs drogra utaló anyag.

 • 2007.11.08 20:34:42panka

  Az ilyeneknek az az eredménye, hogy bármit vesz a szájába a gyerekem, parázni kezdek. Ha a rágókákat, az még gyanúsabb. MInden gyanús már. Rágjon inkább CD tokot meg az asztal szélét, az valszeg nem tartalmaz ekit. De most tényleg, itt egy Barbie, ott egy kisvödör, amott egy gyöngyjáték... az ember már nem is attól tart, hogy lenyelve megfullad tőle a gyerek, hanem hogy megmérgeződik.

 • 2007.11.08 21:54:02Nilüfer

  mármeg betiltották..a beharangozás arra jó volt, hiogy a diszkópatkányok bespájzoljanak..majd nyalogatják..szerintem olcsóbban jönnek ki, mintha a dílerektől vették volna az anyagot:))))))))  De egyébként tényleg rémes, mi minden előfordul? Vissza kell térni a rongybabához, meg a csutkababához:(

 • 2007.11.08 21:58:19Anura

  Nilüfer, de ki tudja már, milyen rovarirtószer van a csutkababában?

  A rongyban meg kínai mérgező festék.

  Hu, de lehangolom magam.

 • 2007.11.08 22:13:39Nilüfer

  :((((((

 • 2007.11.08 22:38:24Anura

  Bocs mindenkitől.

 • 2007.11.08 23:14:08wish73

  Lányom ilyet kért karácsonyra és hiába magyaráztam neki, h az első perc után a sarokba hajítaná, mert nem az a szüttyögős típus. na, holnaptól új magyarázat lesz, miért nem kap ilyet.

 • 2008.01.13 14:57:22Matyko

  Milyen szulo az, aki sajnalja a gyereketol az ekit? :D Persze csak viccelek... ;)

  Miss Marple tarsulok!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta