Jövőre emelkedik a családi pótlék

Január elsejétől emelkedik a családi támogatások összege. A családi pótlék az egygyermekes családoknál 4,3 százalékkal, a kétgyermekes családoknál 4,7 százalékkal nő, míg a három és többgyermekes családoknál 1.100 forinttal nő gyermekenként a támogatás, írja az MTI.


Az öregségi nyugdíjminimum 2008. januári 4,9 százalékos emelésével együtt nő a gyermekgondozási segély (gyes) összege is. Az idei 27.130 forintról 28.460 forintra nő a havi összeg mindkét ellátás esetében. A gyermekgondozási díj (gyed) jövőre 8 százalékkal emelkedik.

Változnak a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény szabályai is. 2008-ban emelkedik a jogosultsági jövedelemhatár, így bővül azoknak a köre, akik igénybe vehetik a támogatásokat. Jövőre a bölcsőde, az óvoda és az általános iskola 1-4. osztálya mellett az 5. osztályban is ingyen étkezhetnek a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak, számol be az MTI.

2008-ban alapesetben azok a gyermekek jogosultak a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre, akiknek családjában az egy főre jutó jövedelem nem éri el az öregségi nyugdíjminimum 125 százalékát.
Oszd meg másokkal is!
Mustra