SZÜLŐSÉG

Ecstasy a gyerekjátékban

2007. november 7., szerda 15:11

Ausztráliában betiltottak egy gyerekjátékot, miután kiderült róla, hogy egyes részei a gyomorba kerülve partydrogként ismert GHB-vá alakulnak, írja az Index. Három gyereket korábban eszméletlen állapotban szállítottak kórházba, miután lenyelték a 2007-ben az év játékának kikiáltott Bindeez gyöngyeit. A termék Magyarországon is kapható.

A játék gyártója, a Moose Enterprise önként vállalta, hogy azonnal visszavonja termékét a boltok polcairól, és arra szólította fel a szülőket, hogy vigyék el gyermekük közeléből a játékot.

Az egyik hazai forgalmazó munkatársa a Porontynak elmondta, hogy ők még nem kaptak hivatalos értesítést a betiltásról, ami szerinte azt jelenti, hogy az itthon kapható Bindeez játékok nem veszélyesek.


A Bindeez több száz kis gyöngyből áll, amelyeket egymáshoz rakva lehet különböző mintákat és képeket előállítani. Az egymáshoz illesztett gyöngyökre csak vizet kell spriccelni, amitől azok tíz perc után egymáshoz ragadnak, megtartva a kialakított mintát. A kórházba került gyerekek ezeket a gyöngyöket nyelték le. Azóta már mindegyiküknek sikerült felépülniük.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta