Már megint anyámnak öltöztem

Kevés olyan anyuka van, aki meg tudja őrizni divatdiktátor mivoltát. Főleg akkor vagyunk szarban, amikor alapvetően sem vagyunk azok a trendi darabok, hanem megvan a saját stílusunk. Aztán szülünk babákat, és jön néhány hónap, akár pár év és mi alig látszunk ki a pelenka, büfiruha és a játszószerkó alól. Ennek eleinte határozottan örülünk, mert legalább van, ami jótékonyan elfedi a tonnányi hurkát, meg fölös zsírt.

Aztán, ha szerencsésebb fajták vagyunk, vagy történetesen kitartó diétázók és sportolók, felismerjük, hogy néha normális göncöt is magunkra vehetnénk, nem csak azt az ejtőernyő-paplant, amit hónapokig viseltünk. És mi felöltözünk, kirittyentünk istenesen, akár egy félórás közértezés alkalmából is, s rájövünk, a divathoz annyi közünk van, mint az agysebészethez. Álljon itt néhány jó tanács anyukáknak, akik elvesztették a divat fonalát még a múlt században.


- A trapéz farmer igazából kiment a divatból. Először ugye a hetvenes években, de hála a magasságosnak az újabb hullámot is sikerült kihevernünk. A szerencsésebbek ezt az időt átsusimelegítőzték a gyes alatt.
- Ha telitalpas, holdjáró magas sarkúra vágysz, van már legalább három gyereked és inkább lapozz fel valami divatmagazint, ez itt kevés lesz.
- Jó hírem van azoknak , akiknek még megvan az első gyerek szülése előtt vásárolt kapucnis kabátjuk, amin muff is van, ugyanis szemmel láthatólag megint divatosak lehetnek, mázli, hogy nekik pénzt sem kell kiadni rá.
- Hurrá, már egyáltalán nem ciki mobilozni az utcán, buszon, metrón, vonaton, így nem kell úgy tennünk, mintha a zsebünkbe akarnánk belebeszélni.
- Fekete körmöket maximum EMO koncertekre fessünk csak, bár onnan meg amúgy is kilógnánk, hiszen nyilvánvalóan befejeztük az általános iskolát és ha hagynánk, már a hónaljunk is szőrös lenne.
- Ne felejtsük el soha, még akkor sem, h hihetetlen leárazások vannak a Calzedóniában, hogy a csillámos harisnyák nem szoptatós lábú, muraközi virgácsokkal megáldott anyáknak vannak legyártva! Úgy is akkor volt a legvonzóbb, amikor Jennifer Rush volt a top 10 élén. Vegyünk inkább valami vad, anyagában mintást.
- Ha netán mégis valahogyan visszaloptuk magunkat a business világába, tartsuk szem előtt, hogy a térd fölött érő szűk mini kosztüm csak nagyon tipp topp alakra jó és trendi anyagból, egyébként akár fehér zoknit is húzhattunk volna piros körömcipővel.

Összefoglalva, ha körültekintőek és elég figyelmesek vagytok, csak picit szaladtok bele valami orbitális tévedésbe és nem fogjátok magatokat úgy érezni, mint a minap én a metrón: Jé, emberek, jé csinosak, jé, én meg anyámnak öltöztem!
Oszd meg másokkal is!
Mustra