SZÜLŐSÉG

Fehérlisztet esznek a Schobert-gyerekek

2007. november 4., vasárnap 10:13

Ülök egy teremben és tíz centiméterről nézem, ahogy a Schobert- gyerekek tömik magukat, konkrétan degeszre, fehér lisztes pogácsával és mignonnal. Hallgatom, ahogy Szandi reménytelen küzdelmet folytat gyerekeivel, akik hárman vannak, így ez folyamatos elfoglaltsága. Nézem, ahogy Nóci egy órán belül háromszor hagyja el a fiát, de tulajdonképpen ez fel sem tűnik neki. A BabaMama Expó sajtótájékoztatója akár unalmas is lehetne, de a szemfüles újságírónak van min mazsoláznia. Most lerántjuk a leplet, s megmutatjuk, hogy a celeb is ember. Vagy legalábbis olyasmi.

Katt!

Ezen az illusztris estén néhány híres anyuka és gyermekeik voltak jelen, meg persze, mi, a rosszindulatú sajtó. Végignézhettük, ahogy anyák a gyerekeiket könyékig nyomják gipszbe, s ennek még örültek is. Furcsa, az egyetlen faj vagyunk, aki képes egymást bámulni és magát bámultatni, mi több, ez felettébb szórakoztatja is. Kíváncsiak vagyunk, hogy a celeb feje is ragyás-e, tényleg kell-e hozzá minimum 2 kiló alapozó, hogy jó muff legyen, örülünk, ha valóban van az illetőn plusz öt kiló és így tovább.


Ezen a borongós délutánon rájöttem, hogy a celebgyerek is rohadt hangos, s az ő szülei is ugyanolyan csip-csup marhaságokkal töltik üres perceiket, mint mi. Úgy bratyiznak egymással, mint mi a szomszéddal a játszón, de arra figyelnek, hogy halandó emberhez nehogy legyen valamiféle közük. Gregor Bernadett például nehezen vegyül a celebmamákkal. Nóci azonban bárkivel elcseveg, megtudhatjuk, hogy gyötrik őt és kisfiát nyomorultul ezek a frontos napok, de azért szerencsére továbbra is jól vannak. Hogy konkrétan milyen mederben folyik is az élete, arról nem tudtunk meg semmit, de végül is ez eddig sem volt nyilvánvaló. Mint ahogy az sem, hogy hosszú távon hogyan fogja nem elveszteni egyszer sem kisfiát, aki nagyon helyes, de legalább háromszor úgy eltűnt a mami, hogy nehéz volt több embernek is előkeríteni.

Szandi gyomra egészen biztosan kihűlt, mert a három csemete folyamatosan beszélt, kért, félrenyúlt, beletenyerelt, megsértődött. Nos, ő az a celebanyuka, aki olyan, mintha nem is lenne celeb. Szandit méltón választhatnánk a leghétköznapibb anyukának az egész díszes társaságból, a három gyerekének a terelgetése olyan dimenzióba vezette gondolom már évekkel ezelőtt, hogy lehetne ő a nő a szomszéd házból. Így Szandinak mindenképpen piros pont jár. A kis muffmellénye azonban az ízlésrendőrségre tartozik.

Schobertné, Réka, királynői távolságot tartott a jónéppel, a csodálatos éccsanya (családja nyilatkozatait idézve) otthon felejtette a szoknyáját és egy szál tapigatyeszban, valamint 5 centi vastag festékkel magán a háttérből szemlélte az eseményeket, s rezzenéstelen arccal vette tudomásul, hogy gyerekei végre ettek egy tisztességeset. „Update 5-ös!” – mutogatott vigyorogva a gyerekei szájából kilógó fehérlisztes pogácsára. Jaksity Kata gyerekei, de legfőképpen a kisebbik fiúcska, már most megmutatta, hogy színpadra termett, az első félórában magához ragadta a mikrofont és sokáig birtokolta is. Ettől az összes celebgyerek beindult és vadul rohangálni kezdtek, valamint egymást ütötték lufikkal, egyszóval olyanok voltak, mint egy normális gyerekcsoport. S volt közöttük minimum egy, aki egy picit taknyozott, így egészen biztos, hogy a kölkök kórsággal tértek haza, mint ahogy tisztességes gyerekbulikról illik is.

Úgy néz ki, a celeb is ember. Csak hát olyan nagyon nettek, meg vékonyak, mint a cérna. Szekeres Nóra és Szandi ketten olyan vastagok, mint egy átlag nő. Csisztu Zsuzsa viszont csodaszép, és súlyban is normál méreteket mutat, tényleg olyan, mint egy szoptatós anyuka. Megtudhattuk, hogy Krisztián fia átalussza az éjszakát, cserébe nappal szórakoztatásra vágyik, de ennek ellenére nagyon jó baba.

A rendezvény végére elfáradt mindenki, a gyerekek is átlendültek azon a bizonyos holtponton. Az állatkerti bámészkodásnak vége lett, megnyugodva térhettünk haza: celebnek lenni közelről pont olyan, mint pénztárosnak, vagy virágkötőnek.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.11.05 03:21:44cozumel

  Traktorka  Szerintem ez ugy van, ahogy Diaz irja. Az embernek arra van ideje, amire szorit:-)

  Jo szervezes es prioritas kerdese az egesz. Nekem pl. letfontossagu a torna, ha 2 napnal tobb kimarad, egyszeruen szarul erzem magam, rossz a kozerzetem, fizikailag es pszichesen is nyugos vagyok.  Igaz, meg nem dolgozom, de ha visszamegyek, akkor is ki fogom tudni szoritani ezt az idot magamnak. Ha egy klasszikus 9-5 munkaidot veszek alapul, akkor: felkeles reggel otkor, konditerem 6 ora, gyerekek oviban 8 korul, melohelyre erkezes 9.

  Hazaerkezes 6 korul, jatek, vacsora, furdes, gyerekek agyban 8-fel9 korul. Marad ket ora kb. ferjezni:-)

  10-11kor lefekves. Alvasido:6-7 ora. Nekem ennyi eleg, bar a 8 optimalisabb lenne, de en inkabb az alvastol veszek el egy orat, mint hogy a sportrol lemondjak.  Fozni nem kell minden nap, illetve lehet egyszerubb kajakat is osszehozni, gyerekeket bevonni a vacsi keszitesbe.

  A hetvegen meg sokmindent elo lehet kesziteni: husokat felvagni, zoldsegeket megtisztitani, felapritani, hetkoznap ezzel mar nem kell szorakozni. Takaritani meg nem kell annyit, ha egesz nap senki nincs a lakasban. (mert most, hogy allandoan itthon vagyunk, en is minden este nyalom a lakast...)  Ja, es en nem vasalok:-)

 • 2007.11.05 07:28:25Mamszi

  Azt hiszem, hogy helyén kell kezelni ezeket a média celebeket. Én is tudok, hallok róluk, mert szembe jönnek minden médiumban, de annyi. Nem kell keresni az alkalmakat, hogy lássuk őket. Szerintem ha nem nézne az ország nagyobbik fele éjjel nappal kereskedelmi tévét és annak szemetjét, hanem az értéket adó közszolgálati csatornákat,kivéve ott a politikai műsorokat, akkor jobb lenne az élet.

  Amúgy a celebbek is úgy vagyok, mint a végehossza nincs dél-amerikai sorozatokkal. Azt is főleg olyanok nézik, akik valamiért unatkoznak az életükben, vágynak szerintük igazi élmények, érzések megélésére, mivel az életük lapos, monoton és nem elégedettek semmivel sem, amivel a napjaik telik, de nincs lehetőségük, erejük, pénzük, bátorságuk, stb. hogy kitörjenek. Ezért belesüppednek egy ilyen álomvilágba, azonosítják magukat az ott szereplőkkel és beleképzelik magukat a cselekménybe és már ismerősként kezelik ott szereplőket, pozitív és negatív módon.

  A celebeknél is ez van, azt gondoljuk esetleg, hogy valamiért nem vagyunk elég jók vagy valamit nem jól csináltunk, csinálunk az életben és ezért figyeljük őket, hogy Nekik miért megy, miért sikerül, miért "híresek", miért gazdagok, miért megy nekik minden jól és már alig várjuk, hogy lássunk őket smink nélkül, beteges, problémákkal, hogy azért kicsit közelebb is érezzük őket magunkhoz, mint a sorozatsztárokkal is van. Ott is jó, hogyha látjuk, hogy ők is sírnak és vannak gondjaik, de jó őket is csodálni, ha szépen vannak felöltözve, van szép smink, tökéletes alak, ékszerek, ami amúgy nem nehéz, mert a dél-amerikai nők elég jól néznek ki általában, genetikailag, legalábbis fiatalos, köszönhetően a keveredésnek (van bennük indián, spanyol, portugál, afrikai fekete és európai egyéb országok lakóinak vére).

  Szóval nem árt tudni ezekről, mert el lehet lesni egykét jó ötletet, de nem szabad a rabjukká válni és az életünkbe túlzottan beengedni őket, szereplőként, már-már családtagként beszélni Róluk, mert higgyétek el, tényleg SEMMMIT NEM TUDUNK RÓLUK!!! Azelőtti időkig, hogy ilyenek lettek, hiába is mondanak esetleg bármit a múltjukról vagy mond egy hozzátartozójuk a múltjukról.

  De nem mellettünk nőttek fel, nem velük jártunk iskolába, egy munkahelyre, vagy közös bulikba. Azt hiszem, egy ember onnan ismerszik meg, nem a lapokból, egyéb médiából.

  Ezért nem kell senkit sem elitélni.

  Sem a Schobert családot, sem a Gáspár familiát, sem Kordáékat, senkit. Ők is vannak, mi is vagyunk és kész. Nem kell velünk a hírértéken kívül foglalkozni, nem kell írigykedni rájuk.

  Hanem mindenkinek a saját életében kell megtalálni azt az egyensúlyt és boldogságot, hogy ne kelljen ilyen pótszerekkel, mint dél-amerikai sorozatok és celebdömping, foglalkozni.

  Azt hiszem, ha ha valaki erősebb, határozottabb, nem befolyásolható egyéniség, az nem is foglalkozik ezekkel, hanem éli az életét.

  A sok szemetet meg nem kell nézni a kereskedelmi csatornán, amúgy ami nézhető és bármelyik csatornán, mi is felvesszük dvd-re és mikor van idő, akár részletekben is, mert egy kisgyerek mellett ez így megy, tudjuk megnézni, mivel este inkább beszélgetünk vagy lefekszünk aludni.

  Nagyon jó filmeket igazán csak későn és általában NEM a közszolgálati csatornán adnak le.

  Hiába a sok csatorna, a legtöbbször nincs miért a tévét bekapcsolni.

  És ezért nem is nézem a Mónikát, a Balázst és a Győzikét sem.

  Ezek nem hiányoznak.

  Ha meg ezekről mesélnek, hogy már tud ról az is, aki nem nézi, nem kell odamenni és fülelni. Én mindig találtam a munkahelyemen olyan embereket, és szerencsére nem kellett nagyon keresni, akikkel lehetett értelmes témákról beszélni.

 • 2007.11.05 07:33:49andie

  Traktorkával értek egyet, mert Réka igenis úton-útfélen azt hangoztatja, hogy neki is milyen nehéz beosztani az idejét, rengeteg dolga van, DE az edzés belefér.

  DE a saját vállalkozást vinni egyértlműen rugalmasabb időbeosztást jelent. Nme tudom, tart-e még órákat, de mutassatok már egy aerobic edző anyukát, akinek rossz alakja van.

  Szóval Réka azt felejti el, hogy neki ez (ez volt) a munkája.

 • 2007.11.05 08:37:11keknyul

  Huha. Nekem kicsit remiszto ez a kirohanas a "celeb-mamak" ellen. Miert kell oket ilyen durvan leszolni? Szultek egy-ket gyereket, emellett meg karriert is tudtak epiteni, es raadasul jol neznek ki. Lehet ezert irigykedni rajuk, meg szomorkodni, hogy nekunk ez nem jon igy ossze, vagy vegiggondolni, hogy mi megsem igy szeretnenk csinalni, hanem megis tobbet lenni a gyerekkel. De kigyot-bekat kiabalni rajuk?? Ez annyira kicsinyes. Lassan ugy viselkedunk mint a Shake altal vizionalt "gonosz anyak"!!! (tudjatok akik kibeszelnek a hatad mogott)

 • 2007.11.05 08:51:17Alvomacko

  cozumel: tetszett az időbeosztásod, de nekem elég kivitelezhetetlen. :-)

  Ébredés reggel fél 6. Észhez térés, tisztálkodá. Gyerekek ébresztése 6. Utána uzsonnakészítés, 6.40-kor indulás iskolába, munkába. 8-5-ig munka.

  Ügyintézés, vásárlás és hazaérkezés 6 és fél 7 között.

  Gyerekekkel foglalkozás, otthon puceválás, vacsi készítés. Végzés 8 óra.

  Hetente kétszer meg fél 8-ra edzésre megyek a gyerekért. Olyankor sokszor előtte már haza sem megyek. Azokon a napokon 8 és 1/4 9 között érek haza. Ez kicsit húzós, mert ugye reggel 7-kor már galncba vágva úton vagyok...

  Na, mindegy.  Ja, és nehogy azt hidd, hogy ha nem vagy otthon, akkor nem koszosodik a lakás. 2 nap után porcicák hömbörögnek a sarkokban és morzsák ropognak a talpad alatt a konyhában (mer a gyerekek már használják a konyhát...). Én kétnaponta porszívózok és szombatonként nagytakarítok.

 • 2007.11.05 08:52:14andie

  Én vállalom: néha tök jó kicsinyesnek lenni, és kibeszélni a másikat. De jó ideje leszoktam arról, hogy pálcát törjek rendes földi halandók fölött.

  A celebek olyan távoli galaxisban élnek, hogy őket lehet kibeszélni. Végülis ezért celebek, mert beszélnek róluk.

  És én igenis utálom, hogy előadják a "mi is ugyanolyan hétköznapi emberek vagyunk" dumát, közben meg egy ilyen sajtótájékoztató és egyéb pár órás elfoglaltság után már írják is a számlát, szép kerek összegekről. Ezen felül pedig nem átallanak rossz mintát mutatni, megmondó embernek lenni.

 • 2007.11.05 09:23:08lii

  Mamszi: bocs, nem kötekedés, én is szoktam nézni az "értékadó közszolgálati csatornákat", de elég sokszor kell elhajolnom olyan műsorok elől, mint pl az önök kérték, a lottó show vagy a csináljuk a fesztivált. :)

  plusz szintén nem kötekedés, de az ide járók zöme (feltételezésem szerint) szerintem helyén tudja kezelni a magyar "hírességeket". én pl kb úgy vagyok vele, ahogy leírtad. van saját életem, még ha mostanában nem is túl izgalmas. oké, irigykedhetek egy pillanatra, h. x vagy y színésznőnek, műsorvezetőnek mennyivel jobb a segge, de azon felül őszintén tojok rá, mivel az ismeretségi körömben is találok irigykednivalót, ha nagyon akarok.

  -----------------

  más:

  fodrásznál, nőgyógyász várójában szoktam bulvárlapokat olvasni, és én marha jól szórakozom rajta, h. mittomén "fresh andinak tüzel a kutyája". nem érzem úgy soha, h. beszennyeződtem, lealacsonyodtam vagy csökkent tőle az iq-m. éltem együtt olyan családdal (expasi családja), akiknél a bulvárlap volt a "biblia", vizsgáztatni lehetett volna őket a celebvilágból, a brazil sorozat vagy a b-kategóriás akciófilm volt a nap fénypontja, mégis nagyon jó fej embereknek tartom őket a mai napig, és a maguk szakterületén nagyon jól boldogulnak.

  (de ez megint csak az én vesszőparipám, én meg azt nem bírom, aki csak bizonyos körökben divatos vagy ajánlott szépirodalmi könyveket olvas, és saját kútfőből nem fedez fel hozzá semmit az irodalomból, magyarul csak azért olvas, h. tudjon miről dumálni társaságban - a szememben ugyanott van az illető Márquez-estül, Orwell-estül, mint azok, akik teszem azt Détár Enikő házasságának napi rezdüléseit bréking nyúznak tartják. de ez nem vonatkozott itt senkire, csak a bulvárműveltség témáról jutott eszembe. :)

 • 2007.11.05 09:29:53Maja Papaya

  Off

  Csak nekem szúrja a szememet a cigányozás? On  Mi sokáig fel sem szereltük a tévét ebben a lakásban. Aztán nőtt a kölök, és úgy gondoltuk, hogy nem fair megfosztani a lehetőségtől, hogy rajzfilmeket nézzen, így vettünk DVD-t, és elővettük a tévét. Kábelünk azóta sincs még, és nem is hiányzik. Így is számtalan más csatornán árad az infó, ha kell, ha nem. Attól meg én is kész vagyok, hogy ezt nyomjuk, mert a népnek ez kell. Ja, egy idő után alkalmazkodik a kereslet a kínálathoz, biztosan.

  A celebek pedig kellenek a cirkuszhoz, nem irigylem tőlük azt az életet. (Na nem is sajnálom őket...)

 • 2007.11.05 09:46:58hangabanga/

  teljesen utolsóutolsó megjegyzés Schorbernéhez, hogy ne feledjétek: Réka anorexiás volt valaha, ami eleve nagyonnagyonnagyon vékony testalkatot ad, arra építettek izmot a férjével.

 • 2007.11.05 09:50:31sme

  Talán nem is a celeb mamákkal van a gond, hanem a médiával akik túlságosan felfújják a dolgot.

  Bár a Rékamama engem is is idegesít egy kicsit, hogy állandóan ott van mindenhol.

  Például amitől kiütést kapok az a feljelentő, amikor látsz egy híres embert, bocs celeb-et és írod, hogy pl. Árpa Attila virágos mintás, illatos wc papírt vásárolt a cora-ban. Ez nekem egy kicsit erős....  Nekem a kedvencem az volt, amikor anno az egyik ilyen pletyi lapban megjelent az akkor még 1. gyermekét szülő Fonyó Barbara és mutatták egy napját, és naná, hogy full sminkben és fehér blúzban egy szép szürke elegáns mellényben pelenkázta a kisfiát......  Rékamamára visszatérve, itt írta valaki, hogy van neki tornázós kazija tőle. Egyszer én is kölcsön kaptam egy ilyet, azt 45 perc popsi, meg 45 perc has és neki láttam. DE nem bírtam végig és nem azért mert fizikailag megviselt, hanem az a sok hülyeség amit karattyolt. és most 1 és kettő és magasabbra a lábat... és van ez az up-date amit a férjem talált ki... és a 3x45 perc alatt olyan reklámkampányt csinált a férjének, hogy el is ment a kedvem az egésztől.

 • 2007.11.05 10:13:32napos oldal

  Maja, nem csak neked.  Bakker, lii beelőzött és leírta az _én_ véleményemet. Szemétség.  Kevés dolog kapcsol ki annyira egy szétrángatott nap után, mint hogy leülök valami finom kajával (evés közben olvasni egészségtelen!) és a tudattal, hogy a gyerek szépen alszik, a férjem meg szépen néz valami karate/scifi vagy más rémséges filmet fejhallgatóval, szóval csend van és az marad még sokáig, na és akkor kinyitom a Plusban 169 vagy ilyesmi összegért vásárolt Story Magazint, mert a Nők Lapja már túl nagy szellemi kihívás lenne, és végiglapozom, és nézem a képeket, és olvasok a jórészt ismeretlen emberekről (nincs tévénk), és igen és igen és igen, rendkívül szórakoztatónak találom, hogy Bochkor Nórika "abba a korba ért", amikor már krumplipürét ehet. Némely történet elgondolkodtat, némely meg eccerűen baromira vicces, annyira égő. Aztán a lányom is sokáig lapozgatja, végül tépegeti, a maradékra meg hámozhatnék kruplit, ha főznék, így csak a paprikát pucolom rá, de szőrtelenítéshez is jó.  Ez a fikagépezet, ami itt beindult, ez is némileg szórakoztató (amikor hejesírni nem tudók, fekete-fehéren gondolkodók - jó, tudom, úgy egyszerűbb - szíííídják a _buta_ celebjuliskát, aki folytonfolyvást a képükbe tolul nekijük, eccerűen üldözi őket, na), de közel sem annyira, mint a Story meg a Best. (A Kiskegyed valahogy nem jó. Talán kicsik a képek, vagy nem tudom.)  (Tudom, hogy égő a helyesírással foglalkozni, de csak engem zavar az a szokás, hogy nagybetűvel írják egy csomóan a személyes névmásokat? Én úgy tudom, csak az E/2 és a T/2 írandó azzal, udvariasságból, levélben, vagy ilyen helyen, meg mit tudom én, Istenre vonatkozóan az E/3 a Bibliában, vagy akár egy post-iten, ha én írom, mert tisztelem Őt. Hanna, Te ezt hogy tudod?)

 • 2007.11.05 10:16:00boribon

  Szerintem ezeket a dolgokat el kell egymástól választani: a Schobert házaspár szerintem is buta, mint egy vödör sár, de nem is barátkozni akarok velük... Ellenben két éve az esküvőm előtt Norbi módszerével, Réka halálosan idegesítő, ám igenis hatékony tornájával fogytam egy nyár alatt 8 kilót. Úgyhogy a módszer oké, a többi meg nem érdekel belőlük.  sme, én azt csináltam, hogy 3-4 alkalommal még hanggal ment a torna, addig elviseltem, utána meg már úgyis tudtam, mi jön, hogy kell csinálni, lenémítottam, és más zenét hallgattam közben. (Mert a zenéjét sem bírom a kazettáján.) Én eddig sajnos nem találtam olyan tornakazettát, ami hatékony is, a zene is bejön, és az előtornásztól se mászom falra... Szóljatok, ha tudtok valami normálisat.  (Azért attól a szövegtől én is megfeküdtem, hogyasszongya: Ha eleget tornázol velem, elmondhatod majd, hogy "Szebb vagyok már, mint a béka, mert az edzőm Rubint Réka!" )

 • 2007.11.05 10:18:23boribon

  Ja, igazából csak másfél éve volt az esküvőm. :-) Csak nem tudok számolni.

 • 2007.11.05 10:25:21napos oldal

  Azért ez érdekes, hogy ki mit tart viccesnek/idegesítőnek. Szerintem pl. a virágos klotyópapír, meg ez a békás duma baromi vicces, de mondjuk a Júlia/Romána/Danielle Steel irományok kifejezetten felidegesítenek, 15 éve próbáltam utoljára ilyesmit olvasni, még emlékszem a fílingre.

 • 2007.11.05 10:32:22memo

  Maja Papaya:

  A cigányozás nekem is szúrja a szememet. Ilyet, mint pinbota intelligens ember nem ír! Szerintem...

 • 2007.11.05 10:33:10sme

  boribon ez jó én is próbáltam így, de mindig eszembe jutott a szöveg.

  Volt Norbi kazim is és miközben vadul csinálta az aerobic mozdulatokat és én is kezdtem érezni, hogy igen ez jó, akkor hirtelen elkezdte mondani, hogy "ott vagyunk az ütemben" na hát kész voltam

 • 2007.11.05 10:35:18napos oldal

  asszem ilyen kazikat kell szereznem, engem a hülyeség inspirál :)

  köszi a kis ajánlókat!

 • 2007.11.05 10:44:04Nilüfer

  napos oldal, a Bibliát én írtam naggyal többek közt, mert az egy könyvnek az ő címe...nekem mondjuk van olyan iromány, ami a bibliám/ szakirodalom/, de a Bibliám történetesen nem az:)))))Egyébként tök igazad van....csak nem kellemes, ha az ember orra alá dörgölik....

 • 2007.11.05 10:46:25marcangoló

  Napos oldal, mi huszonévesen kijegyzeteltük és aláhúztuk a lényeget a Románában, és esténként felolvastunk belőle a kollégiumban. Isteni volt!

 • 2007.11.05 10:50:59Anura

  Na hozzáteszem a magam kis tapasztalatát is, tavaly keresgéltem otthonra tornáztató dvd-ket. Cindy Crawfordnál lyukadtam ki, mert az összes többi, RR, Alexandra, stb. mind azzal jött, hogy lefogyasztja a feneket, combot, stb. Hát köszi, akkor nem sok maradna belőlem, kicsit kiakadtam, hogy normál erősítés már nincs, csak fogyasztó torna?

  Na most, nem tudom, a többiek mit karattyolnak a tornaidő alatt, de Cindy Crawfordot is meg lehet nézni, össze-vissza csacsog marhaságokat ( el is kezdett hullani a hajam :))) , plusszban mellkidomborítva, és szájcsücsörítve itta a vizecskéjét az üvegből, tökéletes pornómozdulattal.

  Na, két torna után a csevejétől beelegeltem.  Celebekhez hozzáfűzve: én is néha elolvasok pletykamagazint, jobbára mert nincs más, és rámjön az olvashatnék. De halálosan elfárasztanak, mikor 15 mondaton keresztül írják a nagy büdös semmit.. Azért ez már művészet.. a semmit valaminek feltüntetni. :)

  Ami idegesít az újdonsült, és egy ideje sülő hírességeknél, mikor hirtelen Szilviből Sylvi lesz, Krisztinából Christine, ésatöbbi.. A jó édes anyakönyvüket. :)))

 • 2007.11.05 10:59:39marcangoló

  És ráadásul miért nem Silvy, vagy Silvie, vagy Sylvy?!

 • 2007.11.05 11:00:37marcangoló

  Jaa, és Claudia?

 • 2007.11.05 11:02:02lii

  Anura, nekem erről az ipszilonozásról ált.isi alsó jut eszembe, amikor mindenki Niky, Dóry meg Betty volt (y vége lefelé kanyarítva).

 • 2007.11.05 11:04:41Anura

  Lii, pontosan, az idétlen kamaszkorban volt még nagy divat, hogy Editből Edy lett, sőt már olyat is meséltek nekem, hogy félreértettek egy nicknevet. Fittymanó volt az illető, mire úgy beszéltek róla, ahogy kiejtené az ember, tehát ty-vel.. mire a gyerek megsértődött, hogy ő Fitt(i)manó, nem Fitty :)))

 • 2007.11.05 11:05:14Anura

  Na igen Marcangoló, és Claudia, aki ha jól emlékszem pár éve még rendes magyar ABC szerinti K-s volt.

 • 2007.11.05 11:24:31napos oldal

  marcangoló, mindig mondtam, azért tartok ott, ahol tartok, mert nem voltam kollégista. csak megerősítetted a kisebbségi érzésem.  na, erről beszélek!!!

  "15 mondaton keresztül írják a nagy büdös semmit.. Azért ez már művészet.. " persze, hogy az.

  Múltkori storyban volt valami bajorimrés cikk, hogy szomi lesz a csávó amikor jön az ősz. a férjem elolvasta az 5X20 cm-es cikket, és aszongya,ebben semmi pluszinfó nincs a címhez képest. mondom, naná, ettől jó :)))  bódy csaby, zámbó árpy megvan?  Nilüfer, a Biblia az Biblia, jóhogy, én a névmásokról beszéltem, melyek/amik/amelyek úgy üldöznek engem (lépten-nyomon...), mint némely kommentelőt a norbiné.

 • 2007.11.05 11:24:51keknyul

  A ciganyozas szerintem is undorito volt, de gondoltam, ha nem reagal ra senki, majd eltunik magatol. Ja, es Rubint Rekat tenyleg csak lehalkitva lehet nezni, de nem engedem bantani, mert neki "koszonhetem" a fenekem...

 • 2007.11.05 11:34:29lii

  RR féle combformálás valóban aljas és hatásos (én most a 4 és fél hós császárhegemmel egyelőre kihagyom a támadóállást meg a terpeszben guggolást, szóval RR porosodik). a hangja meg, hát, nem túl kellemes, de torna közben azt mondtam magamnak, h. most dolgozom, nem szórakozom.

 • 2007.11.05 11:36:12napos oldal

  hasra is hatásos?

 • 2007.11.05 11:36:30napos oldal

  mennyi idő alatt?

 • 2007.11.05 13:09:59Mamszi

  Az a baj, hogy szerintem csak a celebek alá dolgozunk, jó értelemben, nekik, hogyha foglalkozunk Velük. Ők meg röhögnek a markukba, hogy ebből is Nekik van pénzük, az eladott példányszámok és médiaszerződések után, mert van rájuk kereslet.

  A Kiszel Tünde is szerintem csak röhög a markában, hogy mindenki egy genetikailag bua nőnek tartja, de Őt ez nem érdekli, jól el is játsza, miközben arra gondol, azt gondoltok, amit akartok, nekem ebből még mindig jön a pénz....

  Szóval egyszerűen az érdektelenség tudná ezeket visszafogni és hogyha a kereskedelmi csatornák nem sztárolnának.

  Ezek abból élnek, hogy a vevők kiváncsiak rájuk, és erre rá is játszanak, szóval nem tisztességes mód ez.

  Erre még nem gondoltatok?

  Ahogy szerintem a politikusokat is azt térítené észhez, szerintem, ha senki sem menne el szavazni, akkor elgondolkodnának, mindegyik oldalon, hogy valami gond van, így ezeknél is ez kéne.

  Tudom, utópisztikus és talán a magyar viszonyok és közgondolkodás és értékrend ez nem veszi be, de sajnos amíg ilyen topic-okban napok óta is róluk van szó, ők addig örülnek, hogy ez is a malmukra hajtja a vizet. Mert ezeket ők is olvassák és látják, hogy nagyon jó, akkor most ebből is valahogy majd pénzt lehet csinálni.

 • 2007.11.05 13:29:11lii

  nekem az a dvd van meg, amelyik kifejezetten láb/fenék formálást céloz, a has része az kb 5 percnyi felülés, így arról nem tudok nyilatkozni.

 • 2007.11.05 13:40:14manci

  Én RR terhestorna kaziját vettem meg, de annyira szar ez az "én a 20. hétben vagyok, és még csak 1 kilót híztam, és te?" duma, hogy nem bírtam elviselni. (Pedig én se híztam többet.)  Most fontolgatom, hogy mégis beteszem, és a hátizom gyakorlatokat kiszemezem belőle, mert néha fájdogálok.  Ja, és van még egy terhestornás dvd-m Kállai Ildikóval. Na az meg a másik fele! Elviselhető nők mért nem csinálnak kismamatornát???

 • 2007.11.05 14:00:21marywolf

  manci

  RR kazija nincs meg, de Kállai Ildikós igen, nálam odáig fajult az undor, hogy egyszer nekültem tolla és papírral, kiírkáltam a gyakorlatokat és a kedvenc zenéimre csinállgatom, mert akkor nem kell hallgatom a hangját, meg nézni sem.

  Azóta táblázatba is szedtem és a magam erejéhez tudom esetleg több sorozatra emelni ami kell vagy amire úgy érzem, hogy még szükségem lenne.

  Más fajta terhes kazi nincsen?

  Brendonba láttam olyan sárga vot az alaszíne és egy fehér inges csaj volt rajta, azt ismeri valaki? Vagy valakinek van valami jó ötlete?

 • 2007.11.05 14:16:21marywolf

  napos oldal,

  E/2 T/2 írhatja valaki naggyal, ha akarja, de nincs rá vonatkozó szabály, nincs kötelező erő, max íratlan szabály lehet.

  Istenre vonatkozóan a Biblia sem mindehol vagy nem minden fordítás használ névmások esetén nagy kezdőbetűt. Mostanság van egy-két érdekes új kiadást, pl Jézus szavait külön pirossal szedik és egyebek, sok érdekeset láttam már, ilyenekben előszeretettel nagybetűt hasznának: Vele, Tőle, Tőled, Ő, Aki etc.

  Keresztény banzájokon, amikor kivetítik a dalok szövegét, akkor tényleg az összeset naggyal írják, olyat is láttam már, hogy közneveket írtak azért nagy betűvel, mert az adott szövegben Istenre vonatkozott, pl Te vagy az Ajtó és sok már hasonlót.

  Nincs kötelező erő erre vonatkozóan sem, inkább sokat szeretik, mert ők ezzel is kifejeznek valamit, de szabály nincs rá. Teológiai szakirodalomban pl nem nagyon használják.

 • 2007.11.05 14:36:13marcangoló

  Napos oldal, még nem késő kollégiumba vonulni...  Neveknél nekem a kedvencem, aki a magyar ékezetet azért bent hagyja. Pl. Árpy. Ennél már csak a pornószínészek névadója egyszerűbb gondolkodású.

 • 2007.11.05 14:53:02cozumel

  Napos oldal!  Kezdtem azt hinni, hogy csak en vagyok ilyen elviselhetetlen mertekben hepcias, de jo, hogy jottel:-)))  Engem is nagyon ZAVAR a harmadik szemelyu szemelyes nevmasok nagybetus kezdese: Neki, Vele, Rola...????

  A magyar helyesiras szerint a masodik szemelyt irjuk nagybetuvel, ha MEGSZOLITAS. Tehat normal szovegkornyezetben nem, de levelben-s szerintem a neten is illik-igen.

 • 2007.11.05 15:04:13cozumel

  Alvomacko!  A reggeli ebredezes resze nekem is huzos lesz, mert az a fajta vagyok, aki szeret az elso bogre kaveval elmolyolni. De ennek mennie kell, sajnos.

  A gyerekek elkeszitese pedig apa feladata lesz. A ferjem tudja, hogy mennyire fontos nekem az edzes, es azt is, hogy tulkepp mindent feladtam a gyerekek erkezesevel. Ezt az egyet nem tudom, es ezt o ertekeli. Szoval vagy o, vagy reggelre kell keresnunk egy szittert. Vannak akik kifejezetten arra ajanlkoznak, hogy reggel elkeszitik es suliba viszik oket.  A lakastakaritasban lehet, hogy igazad van, sot, nekunk van egy hosszuszoru macskank, szoval lehet, hogy a porszivoval ketnaponta muszaj lesz atszaladni a hazon....

 • 2007.11.05 15:07:04Guruljka

  Ne felejtkezettek meg a nagy "Ő"-ről sem. Szerintem egyébként ez egy egyszerű hangsúlyozás. Amihez rádásul ösztönösen nyúl az ember. Nem véletlen, hogy a neten terjed, ahol egyébként is smile-val és más emo jelekkel próbáljuk súlyozni a mondandónkat és a jelezni a hangulatát, hangerejét a dolgoknak. Talán ha valamelyik napilapban olvasnám biztos zavarna, de itt? Egyáltalán nem.

  Így is vacak a billentyűzetem, úgyhogy időnként rejtvényt írok, nem HSZ-t...

 • 2007.11.05 15:08:35boribon

  Én terhesen a Kállai Ildikó-ra tornáztam, és szerintem nem olyan gáz. Hát bárgyú a nő, de engem kevésbé idegesít, mint RR. Nem utolsó sorban azért vettem meg a kazettáját, mert az a gyógytornász találta ki a gyakorlatait, akit a védőnőm ajánlgatott nekem. Csak ő a város másik felében tartott terhestornát, úgyhogy gondoltam, jó lesz ez nekem K.I. tolmácsolásában is, ha házhoz jön.  Na, az előbb épp én mentegettem Schobertnét, hát azért a terhestornájáról annyit, hogy egyszer csináltam meg belőle 15 percet, úgy 14 hetesen, és utána úgy begörcsölt a hasam,hogy egész délután ígérgettem a kisbabámnak, hogy ezt aztán soha többé, csak maradjon benn. Pedig teljesen problémamentes terhességem volt. Akkor már a doki is megengedte, hogy tornázzak, mondjuk arra vonatkozóan nem adott tanácsot, hogy kivel és hogyan.

 • 2007.11.05 15:20:48napos oldal

  Most,hogy másfél órát töltöttem a wiwen,ideje, hogy a valódi problémák felé forduljak. Névmások és ipszilonok.  Cozumel, végre Valaki, Aki megért!!!  Marywolf, Isten, az E/2 és a T/2 Tiszta Sor, én Azokról beszélek, Akik az egyéb névmásokat írják nagybetűvel.  Guruljka, hangsúly, meg net, meg billentyűzet - nekem ennek a tízszerese sem lenne elég ok, hogy a nyamvatag Névmásokat nagybetűvel írjam. Na, hagyom is a témát, csak felidegesítem magam aztán elapad a tejem itt nekem...  Nem mondjátok, hogy ilyen dumák vannak a kazikon, hogy ki hány kilót hízott? Tilcsákbe!  Én is fejből csinálom a gyakorlatokat a kedvenc zenéimre :) (Jó, csinálTAM.)  Ezt a kollégium-dolgot még ma megbeszélem a férjemmel :) Nem is rossz ötlet. • 2007.11.05 15:26:36sme

  Ja Kállai Ildikó nekem is megvolt (mármint a kazija). Igazából hasonlítanak a gyakorlatai Rékáéra, csak messze nem olyan kemény.

  De annak a nőnek tényleg megalszik a tej a szájában.

  Viszont ami nekem bejött terhesség alatt az a jóga.

  Utána tényleg úgy éreztem, hogy nincs hasam, nem rúgja szét senki a vesémet és medencémet. Még manónak is tetszett, jókat tornázott ő is odabent.

 • 2007.11.05 16:30:16Traktorka

  Nekem Alexandra DVD-m van, de annak is olyan bárgyú a zenéje (80-as évekbeli Kisváros sorozat feelingű jazz zene), hogy én sem szeretem...:( De az Ungár Anikó féle aerobic techno sem jobb...Borzalom, hogy nem találnak normális zenét soha...

 • 2007.11.05 16:33:10Rozina

  Én terhesen (amíg ki nem fullasztott a vashiány) pilates dvd-re tornáztam. Nekem jobban bejött, mint bármi más eddig.

  A baba mellett amint lehet újra futni kezdek. Azért is, mert az egyik legjobb barátommal jártunk volt futni, így ez egyben társasági esemény is.  Családanyaként szerintem sem állja meg a helyét az a mondás, hogy arra van idő amire csinálunk magunknak. Amikor franciaórákra jártam pld. 3 hétig tudtam elfojtani a lelkiismeretfurdalásom. Nem áldozom be magam a gyerekeimért, de nem is tudom leszarni azt az igényü(n)ket, hogy együtt legyünk. Bár talán egy time-management tréning után minden megváltozna? (sajnos a multik nem olyan tréningre küldenek amelyet én választok)  Celebekre nem szeretem az időmet, gondolataimat, indulataimat áldozni. Kivéve, amikor nekem jó ez valamiért. Pld. néha fikázni őket igenis jó érzés! Ők pedig ezt vállalják a celeb léttel, sok-sok lovettáért persze.

 • 2007.11.05 17:12:43manci

  Rozina: van pilates dvd kifejezetten terheseknek, vagy szabad bármilyen pilates gyakorlatot terhesen is végezni?  Azért kérdezem, mert elméletben már foglalkoztam a pilatessel, és nagyon szimpatikusnak találtam :)

 • 2007.11.05 17:49:31Rozina

  manci: valamelyik pilates fórumon egy külföldön (talán Anglia) élő anyuka számolt be terheseknek szóló pilates dvd-ről, de én még nem találkoztam vele. Én a klinikai kismamatornára jártam először és az ottani gyakorlatok nagyrésze pilates gyakorlat volt. Van egy könyvem is, amelynek egyik fejezete összegyűjti a terhesség alatt végezhető mozdulatokat (terhességi időhöz kötve ezek változnak). De az én dokim nagyon megengedő volt, így azt tettem ami jól esett.

  Érdemes beletanulni egy képzett oktatónál - persze ehhez lusta voltam.  Nekem azért is tetszik, mert végre nem az alakformálás az elsődleges cél, hanem a test harmonikus működésének a támogatása. Ez segíti a szellem és a lélek harmoniáját is. Ráadásként alakot is formál - tapasztalataim szerint jobban, mint a többi edzés.  Engem mindig frusztrált a sport és a divatbemutató el nem különülése. Amikor erőlködöm vagy izzadok vagy küzdök magammal, akkor visszafog ha a sminkemet kell féltenem és a megfelelő profilomat mutatnom.

 • 2007.11.05 17:52:19Hicudzsi

  Nekem Alexandra Új kihívása nagyon bejött, kemény gyakorlatok vannak benne. Csak az a baj, hogy nem bírom női tornákat.  Nekünk volt otthon egy kétlemezes Aerobic bakelitünk, középen képekkel illusztrálva mit hogyan kell, na én a kedvenc spanyol zenáimre csináltam egy egyveleget és azokat a gyakorlatokat nyomtam rájuk :) Azóta sem hallottam olyan jó aláfestőzenét mint mait én csináltam :)  (off: cigányozás, gondoltam jobb ha nem kapjuk fela vizet...)

 • 2007.11.05 18:01:40manci

  Köszi, Rozina! :)  Az a helyzet, hogy körülnéztem kis városomban, van-e pilates edzés, de nem találtam. Esetleg meg tudnád mondani, mi a könyv címe, amit említettél?

 • 2007.11.05 18:24:57Rozina

  www.bookline.hu/control/producthome?id=50242&type=22  innen is rendeltem, de találsz sok más pilatest is  drukkolok a kellemes és hasznos pilates edzésekhez, meg a terhességhez/szüléshez/babázáshoz :)

 • 2007.11.05 18:28:22manci

  Köszönöm! A könyvet is meg a jókívánságokat is! :)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta