Kakaót reggelire?

A tizenegy hónapos lányom nemrég önszántából felhagyott az esti szopással, és beéri egy reggelivel. Olyan szerencsések vagyunk, hogy idáig megúsztuk tápszer nélkül, úgyhogy azt gondolom, ezentúl sem fog kapni. Akkor viszont mit igyon reggelire?

Gondolom, előbb-utóbb reggel is lemond az anyatej örömeiről, helyette viszont kéne valamit innia. Vagy kapjon rögtön reggelit? Tehéntejet nem fogok neki adni, egyéves koráig biztos, hogy nem, de arról sem vagyok meggyőződve, hogy később jót tesz neki. Ti mit adtok a gyereknek felkelés után?

Szóba jön ugye még a szójatej, de az is erősen allergén, szóval nem forszíroznám. Vagy vannak a 8-10-12 hónapos kortól adható tápszerek, babatejek, amelyek lebutított tehéntejből készülnek. De mint mondtam, ezekkel is szkeptikus vagyok. Aztán vannak a mindenféle tejpépek, de ezek iránt sem rajongok, akkor már inkább a saját főzésű kását adom neki, gyümölccsel meg joghurttal.


Én kiskoromban nagy bögre kakaóval indítottam a napot, tehéntejből persze, imádtuk az öcsémmel. Most meg nagy bögre kávéval indítom, illetve egészen pontosan a kávé indít engem. Nehezen ébredek, na.

Kiszámoltam a gyermek fehérjefogyasztását, és kiderült, hogy igazából a napi kajája mellé nincs szükség fehérjepótlásra. Az anyatej nagyon jó, hogy van, persze, leginkább az immunanyagok miatt, de ha esetleg elfogyna, akkor sincs dráma. Úgyhogy elméleti lehetőségként az is felmerült, hogy felkelés után egyszerűen csak reggelit kap, mondjuk hajdinakását gyümölccsel és joghurttal. Inni sokat szokott, sima vízzel higított 100% almalevet. Kezdje azzal a napot? Vagy egy bögre kakaóval/tejpéppel/bébitejjel nyerhetnék még félóra alvásidőt? Mi a véleményetek?
Oszd meg másokkal is!
Mustra