Bújtassa gyermekét báránybőrbe!

Nem gondoltam volna, hogy a Baba-mama Expo akkora hatással lesz rám, hogy sikerül bekapcsolnom szunnyadó közgazdász agyamat is. Rájöttem, hogy mi hiányzik egy kismamának, anyukának, apukának, nagyinak, tántinak, egyszóval akinek köze van, volt gyerekhez: baba-mama pláza, több szinten. Ahol meleg van, és boltról boltra fájdíthatjuk a szívünket, vagy rongyolhatjuk a pénztárcánkat, sőt, ahol üres óráinkban bámulhatunk, mint egy múzeumban. Nos, ez az expo szinte ilyen. 



A rendezvény nekünk anyáknak olyan, mint apának a motorkiállítás: volt minden, ami egy babaváró vagy gyermekes családot érdekel. A kicsik szórakozásáról különböző előadók gondoskodtak: a Heim Pál Kórház Mosolygó Kórház Alapítványának tagjai ottjártunkkor bábjátékkal léptek fel. Az édesanyákat pedig hasznos témájú, kötetlen beszélgetésekkel várták, valamit szakértők előadásaiból megtudtuk, miért jó az anyatej. 


Mondhatnánk, hogy ugyan, minek nekünk baba-mama expo, amikor van időszakonként börze is. Igen ám, de ott egymást tapossák az árusok meg az anyák, akik puttonyokban hordják hol haza, hol eladni a csini göncöket. Itt viszont békében intézhetjük a dolgainkat és nem kifejezetten ruhára van kiélezve a téma, sőt!

Olyan témájú standok előtt állhatunk meg, amelyekről eddig nem is tudtunk. Például tisztában van azzal, hogy van tudatos szülők program, fejlesztő kiadványokkal és játékokkal? Azt pedig hallotta már, hogy kamaszának identitás-fejlesztésével (szép szó!) is foglalkoznak a hozzáértők? Felmerült már, hogy gyermekét talpig báránybőrbe bújtassa?

Ha előrelátóak vagyunk, már most gondolhatunk a nyárra és megtervezhetjük a nyaralásunkat, természetesen bababarát helyre, vagy akár a hideg téli napokat is ott tölthetjük. Számtalan hotel standjánál okosodhatunk, turistailag. Segítséget kaphatunk ha kruppos, asztmás, allergiás a gyermekünk, gondolnak az aprók szemének egészségére és ápolják a kismamák és anyukák lelkét is.

Nem kell többet a körmünket tövig rágni akkor sem, ha nincs, aki Pityura vigyáz, amíg mi bokros és kevésbé bokros teendőink után futunk. Több bébiszitter közvetítő cég is helyet kapott az expón, valamint vége a hetekig tartó aggodalmaskodásnak, hogy mivel dobjuk fel a gyerek szülinapi buliját, hogy villanthasson a haverjai előtt. A megoldás: zsúrszerviz.

Arról pedig szót sem említünk, hogy olyan babakocsikat mutogatnak nekünk egyszerű halandóknak, amit tolni sem kell, megy magától. Nem fog csalódni az sem, aki gyerekkel érkezik, hiszen a szervezők gyerekmegőrzővel is készültek, amíg a gyerkőcök szétszedik a játszóházat, a szülők nyugodtan nézelődhetnek és okosodhatnak magukban.

Ha azonban semmit nem akarunk, csak egy táskányi színes szórólapot hazavinni hobbiból, akkor is jól jártunk, azt pedig javasoljuk, hogy jövőre együtt szervezzék az autó-motor kiállítással, így apa is tökéletesen fog szórakozni.
Oszd meg másokkal is!
Mustra