SZÜLŐSÉG

Rosszabbul élünk, mint négy éve?

2007. október 25., csütörtök 15:25

Hol vannak már a boldog és háborítatlan gyerektelen évek, amikor a hűtőnkben mindössze egy penészes sajt árválkodott, de a lakásunk olyan volt, mint egy múzeum, az életünk pedig, mint egy nyári tábor?Lássuk, mi hogy változik, ha kibővül a család és hogyan élünk most, gyerekkel a hónunk alatt! Pihenésképpen pedig törüljük le a monitorról a joghurtot, mielőtt végleg rászárad! Anyák sorsa tíz pontban.


1. Az ágyad többé már nem a tiéd, sőt, a saját oldalad is leredukálódik öt centiméterre, miután minden hajnalban csattogó tappancsok vetődnek mellétek. Ennek következtében, a gyermek keresztben fekszik, mint mindig rajtatok, s úgy érzed magad, mint akit egész éjjel vertek keményen. És vertek is.

2. Nincs feng shui nappalid, csak autók, babák, lego és egyéb dolgok mögé rejtett, csokival és ketchuppal tarkított bútorzatod, amit hiába takarítasz, 12 órán belül minden visszaáll az eredeti állapotába.

3. Nincs helyed a tévé előtt, mert abban a pillanatban, amikor kezdődik a híradó, a szent gyermek kedvenc meséje is elindul egy másik csatornán. És ez minden neked való tévéműsorral így van, mire pedig egyedül lehetnél a kis dobozzal, te is bólogatsz a fotelban még a Született feleségeken is.

4. A konyhádból évek óta száműzted a chilit, a bogyiszlóit, a macskapöcsét, és a pikáns ízeket. A főzéssel eltölthető idő függvényében átlagosan hatféle kaját váltogatsz, s a család nagyobb felének a gasztronómiai katarzis továbbra is dínó formájú ételek maradnak.

5. Múzeumot belülről évek óta nem láttál, s a következő tíz évben nyugodtan és békésen nem is igen fogsz. Ha mégis, akkor biztosan a Mattel vagy Disney szervezésében.

6. Annál többet ácsorogsz hidegben, lefagyott lábakkal, különösen akkor, amikor mondjuk sok a latyak és pocsolya, amiket a gyerekeid előszeretettel taposnak szerte. A hidegben való rohanás pedig különösen kedves elfoglaltságod, közvetlenül azután, hogy sikerül a gyereknek megtanulnia motorozni, rollerezni és biciklizni.

7. A ruhatáradból évek óta hiányoznak a világos színek, s csak a kosztűrő darabjaidat tartod meg. Ha néha mégis bátor vagy és magadra rántasz valami hófehér göncöt, egész este azon morfondírozhatsz, hogy tudsz a blúzodból a gyereknek boci jelmezt készíteni, a foltok úgy is adottak.

8. A kocsiban nem találsz egyéb zenét, csak olyat, ami kiskacsáról, napocskáról, lobogó copfról, katonáról és mackóról szól. Ha mégis mást merészelsz hallgatni, a következő fogadóórán az óvó néni biztosan félrevon, hogy miért énekel a gyerek nagy csöcsű nőkről.

9. Te vagy az a nő, akit a fodrász és a kozmetikus is csak pillanatokra tud megfigyelni, mert minden alkalommal azzal érkezel, hogy csak egy gyors igazításra jöttél. S mire a széked átmelegedne, már rongyolsz is tovább, közvetlenül azután, hogy elkezd zuhogni az eső.

10. Mindent egybevetve, nincs olyan napod, amikor ne morfondíroznál el azon, hogy akkor most ez már mindig így lesz? S valami különös oknál fogva, mégis többet nevetsz, mint a szingli barátnőid, és többször csodálkozol rá a világra, hogy milyen szép.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.10.25 21:10:05esem37

  1. sőőőt a macska és a kutya is helyet kér, és már a kisebb is 35 kiló, szóval egyre "jobb" a helyzet :))))

  2. már a harmadik garnitúra fogy... (az elsőt még át is huzattuk egyszer)

  3. később a számítógépért is könyörögni kellett, amíg le nem nyúlták végleg, úgyhogy vehettem azt is magamnak külön.

  4. na a csili már visszatért, (csak én nem szeretem), és már főz is néha helyettem, úgyhogy kitartás!!!! (már írtam máshol, hogy szakácsnak készül, és 13 éves)

  5. na ez stimmel, még most is a lego-ra készülünk, láttam már az összes dínót és autót, ami létezhet, a high-culture még vár...

  6. na ez elmúlt szerencsére... most inkább az esti "menjélmárlefeküdni-holnapiskolalesz" megy még 11 után is.

  7. a saját ruhatárad helyett most az övék miatt aggódsz: egy nadrág és max. 3 póló a repertoár, a többi ciki vagy sz@r. csak győzzed követni az ízlésüket. a sajátod már úgyis avítt.

  8. na amit ők hallgatnak, attól garantáltan a falra másznátok: tuc-tuc ezerrel :DDD

  9. na erre nem tudok mit mondani, mert előtte sem volt lényeges, viszont a kölyköcskéket már rendszeresen kell hordani.

  10. csak miattuk van értelme az egésznek: hogy dolgozol, hajtasz, lemondasz - mindez semmiség ahhoz képest, amit adnak. így nyer értelmet minden. az is, hogy előtte milyen szabadon, felelőtlenül, céltalanul, vagy más célokért éltél. én úgy érzem, bennük lettem önmagam, és általuk nyert értelmet minden.  nnna.

 • 2007.10.25 21:19:34panka

  Azt hiszem ebben a percben meghoztam a döntést: mégis csak veszek egy méregdrága, ámde örökéletű túrabakancsot, mert a lefagyott lábtól cefetül érezném magam (az enyém még nem motorozik, nem biciklizik, nem jár). A többi nem olyan nagy tragédia, feltéve, hogy nem a totaliszpájszot nézi majd a gyerek a tévében, mert akkor abban a pillanatban irány vele a múzeum, móresre tanításilag :D. Útközben pedig énekeljük a Bóbitát, mint rendesen.

 • 2007.10.25 23:10:08tádé

  1o-es ponthoz, ez már bizony mindig így lesz, a legókat és a többi játékokat majd szépen felváltják más játékok, később más dolgok - nemtől függően , a joghurt, a baracklé később is ki fog ömleni , talán fodrászhoz könnyebb lesz eljutni, de csak kamaszlánnyal együtt. Vigasz: mindig így lesz, mindig , amíg csak élünk. Közhely: kis gyerek kis , nagy ..... Piszok nehéz.

 • 2007.10.25 23:46:33wish73

  basszus, nekem nincs is gyerekem???

  úgy éljek, se top smink, se szoli, kifejezetten gyerekcentrikus vagyok, de nálunk ezek közül szinte egyik sem állja/állta meg a helyét.

  1, mindenki a saját ágyában alszik

  2, kupi csak a gyerekszobában, na ott durván, az igaz, de kint nem maradhatnak játékok a nap végére

  3, este 8-kor alvás a gyerekeknek, de van pót-tv, ha minden kötél szakadna-nem szokott kelleni

  4, na, főzni nem szoktam sűrűn, de van erős pista meg lila hagyma a hűtőben, saját kajámra utólag kerül

  5, múzeum apás hétévgeken (ebben azért nyilván máshogy működünk, mint egy "normál" család

  6, na jó, amíg gyesen voltam, soxor szétfagytam-ez stimmel

  7, gyerekek hatására kezdtem el színesebben öltözni-tény, h a világos cuccok ritkán érik meg a nap végét, ha együtt töltjük az időt

  8, mostanában Mika a menő, popos. van egy csomó gyerek-cd, de kollektíve unjuk

  9, hajamat itthon csinálom, de anyagi megfontolásból

  10, nevetés sztem független a szingliségtől, az a lényeg, h elégedett-e az ember az adott helyzetével  fura egy ilyen felsorolás, olyan, mintha ridegtartás lenne nálunk, pedig neeem:)

 • 2007.10.26 00:52:33dusica

  Szerintem is ez egy hülye, kirekesztő szöveg, hogy a gyerekes jobban mulat a szinglinél, vagy adott esetben a gyerektelennél. Na, ne már! Mi azért vártunk ennyit a gyerekkel (28 vagyok), mert nagyon jól mulattunk (10(!) éven keresztül) a párommal. Baba hamarosan érkezik (38. hét), mi meg baromi jókat buliztunk, utaztunk, haverkodtunk, mulatoztunk. Ez kellett nekünk, ahogy már a gyerek is kell és a mulatozás folytatódik, csak másképp. Ne bántsuk a gyerekteleneket vagy szingliket!

 • 2007.10.26 07:10:50Mamszi

  Eszter: eddig sem volt négy órás, max. kettő, két színű festés+vágás és két havonta kb. Szóval ez azért belefér szerintem időben, ha van egy készséges férj és egy szombat délelőtt is nyitvatartó fodrászat a közelben.

  Sok sikert a hajkoronád rendbentartásához! :o)

 • 2007.10.26 07:57:51mili73

  wish73, van gyereked, vagy neked is úgy, mint nekünk!

  A gyerek a saját ágyában alszik, soha nem jött még hajnalban hozzánk.

  Este fél 9-kor mindenki nyugovóra tér, mert korán kelünk.

  Játékok nagy többsége a szobájában van, ha mégis átkerülne a nappaliba, fürdés előtt vissza kell tennie a helyére.

  Megtanítottuk arra, hogy a bútorokra nagyon kell vigyázni, mert érték, nem cserélhetjük minden folt után, mert annyira azért nem vagyunk elengedve...

  Zenében mindenevő, de a nagy kedvenc a Metallica, együtt szoktuk ordítani az autóban családilag :-)

  Főzni szeretek, mi több, változatosan, úgyhogy szereti az intenzív ízeket, így szinte semmit nem kellett száműzni a "régi" ízekből.

  Rendszeresen járok fodrászhoz, kozmetikushoz is. Egyrészt mert szombaton is nyitva vannak, másrészt meg készséges a férjuram, mert tudja, hogy anya karbantartva (ésszerű határok között) elégedett.

  Az írás egyébként nagyon jó, sokat vigyorogtam rajta, de a mi esetünkben nem annyira állja meg a helyét.

  Úgyhogy ridegtartásról szerintem szó sincs, vagy ha igen, akkor már ketten vagyunk... :-)

 • 2007.10.26 08:27:56manci

  2 hete történt: együtt vacsorázott a család, először felvágtam a gyereknek kis darabokra a húst, majd szépen magamnak is egy egész szeletet szép apróra.  A jó hír, hogy még a férjem vagy vendég tányérjában nem kezdtem el matatni! :)

 • 2007.10.26 08:28:44eszter

  Mamszi, bocs, nem szóltam, Neked van igazad. Nekem muszáj havonta eljutnom a fodrászhoz, mert úgy érzem jól magam. Vagy a még készségesebb férj teszi, vagy a 4 gyerek mellett megtanult időbeosztás :). Azért köszi a biztatást. Csak a posztolót akartam megvédeni, merthogy ő sem azt írta, hogy NEM jár, hanem azt, amit Te, csak nem ecsetelte. De igazad van, néha magunk mások elé helyezése kell az önbizalomhoz. Én meg akkor Neked szurkolok, hogy sok gyerek mellett is önmagad tudj maradni. Ha kell, majd szólj, segítek :)

 • 2007.10.26 08:35:56eszter

  nálunk játszhatnak a gyerekek ott, ahol akarnak. Mert néha sokkal jobban elvan egy-két játékkal, ha a közelemben teszi, mintha félre kellene vonulnia. Meg a saját szobájába nem lehet pl. feljárót építeni a kanapén át fotelhoz az autóknak, ezt nem venném el tőle. Ebből adódóan napközben a fenti séma van. Este elpakolunk, ez tény. A 10. pont lényege sztem az, hogy napközben sem sírok ezen, hanem örülök neki. Még egy, aminek örülhetek. Nem az abszolút nevetések száma a több, kedves szingli-boldog emberek, hanem az, hogy bár kívülről úgy tűnhet, hogy ez frusztáló, mégsem az, és ez egy boldogító érzés.

 • 2007.10.26 09:06:16koneko

  Manci! :D  Ha már itt járunk, én pótgyerekes koromban... Nos, vendégek voltak nálunk. Mikor mentek haza, sorban álltak, hogy elköszönjenek, én pedig szép sorban megigazítottam a sálukat, a kabátjukat, mindezt oda se figyelve. Ők meg vihorásztak. Na, még ez se esett le. Ám mikor a sor végén álló barátnőmet is "rendbeszedtem", majd megkérdeztem, hogy pisilni volt-e, hát akkor feltűnt mit csinálok :))

 • 2007.10.26 09:18:03manci

  wish, mili: ne vegyétek magatokra amit most fogok írni, nem rátok vonatkozik, csak a rendről meg a folttalanságról jutott eszembe.  Gyerekkoromban nagyon keveset voltunk a szomszédaink gyerekeinél, mert náluk mindenre nagyon kellett vigyázni, csak a gyerekszobában lehettünk, ott is szigorú kontroll alatt. Gyúrmázásról, festésről, hasonló "mocskos" tevékenységről szó sem lehetett, és szép csendben kellett lenni, ne zavarjuk a szülőket.  Ellenben a szomszéd gyerekek rengeteget voltak nálunk, imádtak ott lenni. Igaz, sosem volt tökéletes rend, és nem kellett hozzá nagyító, hogy találjunk néhány foltot :)

 • 2007.10.26 09:41:28panka

  koneko :DDD

  manci: tisztára mint a Szeleburdi család :)

 • 2007.10.26 10:41:03Alvomacko

  Hmmmm. Lássuk csak, hogy is van ez nálunk kamaszoknál..

  1. Az ágy csak a miénk. De hamarabb fekszem, mint a saját gyerekeim.  2. Végre van nappalim. De laptopkkal teli és taás, kakaós bögrékkel, mogyorós tálakkal és csokipapírokkal teli. Lehet, hogy a feng-shiunak van ilyen irányzata is?  3. MOST nincs helyem a TV előtt. Mert vagy Jóbarátokat vagy valamelyik helyszínelő sorozatot nézik. És időnként totaliszpájz-ot. :-) Ilyenkor nem marad más mint nyomulni a laptoppal a TV előtt. :-)  4. A konyhámból lassan engem száműznek. Már megvoltak az első igen sikeresnek számító próbálkozások. A repertoár brassói-milánói-pizza-feta sajtos tészta körre váltott. :-) Nekem is van Erős Pista a hűtőmben, de nyers hagymát már legalább közösen eszünk. :-)  5. Múzeumot pedig látok. Hajjjjajj! Néha még sok is...  6. Hidegben ácsorgás? Ammán nincs. De helyette színházak, metrómegálló környékén gyakran üldögélek éjjel 11 órakor a kihűlő félben lévő autómban.  7. A ruhatáramból évek óta hiányoznak a világos színek. Mert a fekete karcsúsít...  8. A kocsiban Edda szól, meg Quimby, meg Amorf Ördögök. Meg néha népdalokat üvöltözünk ezerrel.  9. A fodrász továbbra sem lát hosszabb időre, mert állandóan rohanok a munka-család-otthon háromszögben...  10. Korábban minden nap nevettem... :-) Ma már a hajam hullik a kamaszok miatt, meg a lakásfelújítás miatt...

 • 2007.10.26 11:57:55Avenarius professzor

  gyerektelen fejjel elég parán hangzik ez a felsorolás. de gondolom, ha gyerekem lesz, tudatmódosuláson megyek át, és akkor nekem is vicces lesz.

 • 2007.10.26 12:16:22mili73

  manci: előre bocsátom, hogy nem vettem magamra. Szerencsére, amit írtál, a mi esetünkben nem teljesen igaz. Lehet játszani a lakás bármely pontján, de bizonyos keretek között, és nem szigorú kontroll alatt. Gyurmázáshoz, festéshez pedig ott a gyerekszobában az asztal, amin nyugodtan "dolgozhat". Tudja, hogy az evésnek, ivásnak, rajzolásnak-festésnek hol a helye, és hála istennek az esetek többségében így is cselekszik :-) Az igazsághoz hozzátartozik, hogy tavaly egész télen a nappaliban kerülgettük Sodor szigetét, és egy kicsit elegem lett abból, hogy a síneket nem lehetett szétszedni még egy rövid porszívózás erejéig sem, mert akkor nem tudták volna az apjával újra ugyanolyanra építeni :-)))

 • 2007.10.26 12:27:43Alvomacko

  Ja, a 8-ashoz kiegészítésnek:

  De a legtöbbször nem is zene szól, hanem az én anyai intelmeim. :-)

 • 2007.10.26 12:34:52shovika

  Sziasztok!  Lehet,hogy én csak szerencsés vagyok a gyerekeimmel,de szerintem nevelés kérdése az egész.Az igaz pl,hogy az egész lakás játszótér,meg képtelenség igazi rendet tartani,meg ilyenek.Viszont miután egész nap velük foglalkoztam az estéim az enyémek,a miénk a férjemmel.8kor ágyban vannak és elaszanak maguktól(1és 7évesek),innentől fogva azt csinálok amit akarok,persze halkan.TV-zés,vagy nyugodt beszélgetés,vagy én is korán lefekszem.

  Fodrászhoz is járok,vagy ahova akarok elmegyek,ilyenkor a férjem van a gyerekekkel.Nálunk egy nagyszülő sincs,mindent ketten oldunk meg.Persze együtt elmenni kettesben v.hova azt azért nem tudunk sajna,de vannak szép ruháim,amiket hordok is,fehéret is,nem csak mackó.

  Járok moziba a fiammal,múzeumba lehet őket vinni,alig van hétvége,hogy ne mozdulnánk ki.Szóval nem dicsekedni akarok,ez az én életem,én így alakítottam.Nem kell feltétel nélkül alárendelni magunkat a gyereknek,élni kell velük,melletük.Sajnálom,ha valakit megbántottam volna,remélem megértett valaki.

 • 2007.10.26 12:37:14ikrekmama

  mili73,

  Sodor szigete most nalunk lett aktualis, de meg nem vettuk meg, de meghoztad hozza a kedvem :D A nagy szobajaban a lovagvar miatt nem tudok honapok ota normalisan porszivozni, ha meg megprobalok, akkor szedhetem a felszivott agyugolyokat a porzsakbol.

 • 2007.10.26 12:53:28vasszűz

  Lii!  Igen, mint a nagy többség, mármint ide szájat tépni járok, egyébként vannak barátaim.  Leona!  Kérdésedre válaszom: egyszer.

  Sajnálom, hogy kellemetlenséget okoztam, igaz, a nagy többséget semmenyire sem izgatja.

  Őszintén szólva sajnálom azokat, akik nem érzik kirekeszetőnek és visszataszítónak ezt a bejegyzést. Engem nagyon szíven ütött.

  Lévén semmivel sem vagyok több annál, akinek nincs gyereke vagy nem él párkapcsolatban. Az pedig eszébe sem jut a kedves szerzőnek, hogy mi van akkor, ha a szingli barátnő már régóta szeretne gyereket, de valamiért nem jött össze vagy ne adj' isten, nem lehet. Ebből a szemszögből nézve meg kifejezetten taplóság.

 • 2007.10.26 13:17:11Alvomacko

  vasszűz: az uccsó pont tényleg túlzás egy kicsit. Mert nem lehet általánosítani, hogy a szinglik savanyúak és mosolytalanok. Nekem sok szingli nagyon nevetős ismerősöm van és még ők sem maradtak le semmiről (mármint babavállalás), csak ők a fontolva haladók. :-)

 • 2007.10.26 13:23:33Alvomacko

  Ja, és ha meggondoljuk, lehet, hogy mi, gyerekesek többet sírunk, mint a szinglik. Bár bevallom én soha nem voltam igazi szingli és remélem, hogy soha, de soha nem is leszek az...

 • 2007.10.26 13:28:07lii

  vasszűz, egy percig se feltételeztem, h. irl nincsenek barátaid, csak itt mindig a jólmegmondomnekik típusú hozzászólásaidba botlottam bele.  ez a "sajnállak, mert..." dolog meg messzire vezethet, sajnálhatlak pl én is, mert kirekesztő és visszataszító a kommented, amiben sajnálod azokat, akik nem tartják kirekesztőnek és visszataszítónak ezt a posztot (ami nekem amúgy különösebben nem a szívem csücske, mert nem vagyok oda a tíz pontba szedett általánosítós-vicces, köremail-stílusú dolgokért). satöbbi. elér ezzel valamit bármelyikünk? megtér a másik, és a homlokára csap, h. hű basszus, egy gyíkarc vagyok, megyek önvizsgálatot tartani a pusztába? nem.

  q.e.d.

  peace. :)

 • 2007.10.26 13:39:15Alvomacko

  lii: mi a q. e. d?

  És majd jól rájövök, hogy "egy gyíkarc vagyok, megyek önvizsgálatot tartani a pusztába". :-)

  Tetszett ez a mondat. Megtartanám. :-)

 • 2007.10.26 13:41:31vasszűz

  lii!  Itt mindenki elmondhatja a véleményét, és egyáltalán nem tartozom a megmondó emberek közé. És egy pillanatig sem gondolom, hogy bárki az én kommentjeimtől a homlokára csap, hogy jé! Fura is lenne, ha így lenne.

  Az újságíró is elmondta a gondolatait, megteheti, de sajnálom, őneki nagyobb a felelőssége. Nem beszélhet összevissza hülyeségeket, mert lehet, hogyolyan helyre tapos, ahol fáj.

  (Arról nem is beszélve, hogy mennyien ellenszenvesnek találják az önmagukat ünneplő kismamákat és anyukákat. )

 • 2007.10.26 13:43:52lii

  quod erat demonstrandum.

  a mondat meg a tiéd lehet :)

 • 2007.10.26 13:56:18Alvomacko

  lii: áááá, köszi! :-)

 • 2007.10.26 15:01:30mili73

  pepa,

  ha komolyan meg szeretnétek vásárolni Sodor szigetét, van néhány spórolós tippem, csak szerintem ez eléggé off

  ha komolyan érdekel, megírom a privát mélem, és értekezhetünk

 • 2007.10.26 16:50:03kaposztalepke

  mili: ez engem is érdekelne, ha esetleg tényleg összeírod a meglátásaidat, akkor elküldenéd nekem is? (tangens@freemail.hu)..előre is köszi!

 • 2007.10.26 17:53:27ikrekmama

  mili,  kosz az jo lenne, a cimem: penoemi@gmail.com

 • 2007.10.26 19:02:07Yuki

  Az tuti, hogy a baba, ha megszületik, szinte mindent átalakít. De nem hiszem, hogy ne lehetne betenni a saját zenénket néha. Én Koncz Zsuzsa mellett Beatles-en és LGT-n nőttem fel, mai napig imádom.

 • 2007.10.26 20:34:44wish73

  gondoltam, h félreérthető lesz, ha az ember csak ennyi bepillantást enged. nálunk a gyerekszoba a legnagyobb helység a lakásban, úgyhogy nem érzik magukat korlátozva. amúgy legtöbbször én is ott vagyok, ha épp játszanak. és kint is lehet játszani, de kint mindig csak egyfélével, ha másikkal akarnak, vissza kell vinni az előzőt,a gyerekszobában bármennyi elől lehet. és van kézműveskedés is épp a nagyszobában, sőt, néha ott is eszünk, pedig van szép étkezőnk. amire nagyon figyelek, h amint végzünk, elpakolok, így sem festék, gyurma, ragasztó, sem kaja nem kerül a bútorra. és gyakran jönnek vendég-gyerekek randalírozni is, de annak is a gyerekszoba a helyszíne. poroszosan:)

 • 2007.10.26 20:37:33Alvomacko

  Yuki: dehonnem. Én Edda-ztam, ma a Kicsi lányom folytatja. Kívülről fújja a dalokat. És emellett felvillantottuk nekik Zoránt, meg az LGT-t is, külföldiekből meg az Abba-t. Mindegyiket imádják. Már két LGT koncerten is voltunk velük. Ja, meg Zoránon is. :-)

  És ismerik a 80-as 90-es évek slágereit a legnagyobb meglepetésemre. :-)

 • 2007.10.26 21:04:33Alvomacko

  wish73: szerintem nem vagy poroszos. Mi is így csináltuk. Mi feláldoztuk a nappalinkat a gyerekekért. De cserébe onnan nem kerülhetett ki semmi. És esténként azt is össze kellett rámolniuk.

  Két éve birtokoltuk vissza tőlük. Mi az ebédlőben kézműveskedtünk, míg kicsik voltak. Ma már a nappaliban nyomulunk néha. Mert ott együtt lehet az egész család. :-)

 • 2007.10.26 21:18:32zolnaid

  Alvomacko: Három éves lányom Zoránt énekel /Apám hitte/: "Apám vitte az aranygyűrűjét...ez így szép" Már hogy értelme legyen :)

 • 2007.10.26 21:25:36Alvomacko

  Okoska: a Bakony már foglalt. Ott nekem lesz ilyen házam. :-)

 • 2007.10.26 21:54:31wish73

  Alvomacko:)

  ha én gazdag lennék...az én álmom egy bejárónő, aki (2) naponta rendet vág, és nem csak takarít, de minden egyebet is megcsinál. pl. kipakol a mosogatógépből:))) annyira lusta/fáradt vagyok, h néha még ez is fáj, nem beszélve az összes többiről.

  semmi politika, de télleg rosszabbul élek, mint 4 éve- hogy visszatérjek a poszt címéhez, úgyhogy kb. havonta jön egy takarítónő, aki nem csak ott takarít, ahol a papok táncolnak

 • 2007.10.26 21:56:13wish73

  Alvomacko, mekkora lesz az a ház? vagy faragtak a bakony alapterületéből?:))

 • 2007.10.27 09:44:48Alvomacko

  Jóvanna. Kicsit sokat akartam, nnna. :-)

 • 2007.10.27 09:47:28Alvomacko

  wish73: neked mekkora a csemetéd? Több is van?

  10 éve koruk körül már kicsit könnyebb lesz a helyzet. De sosem könnyű.

  Nekem az a taktikám, hogy nem hagyom elhatalmasodni a rendetlenséget, piszkot, viszont így vég nélkül rámolok, takarítok. Csak nem kell egyszerre túl sokat. De vannak esték, hogy én is csukott szemmel járkálok a lakásban és motyogom, hogy majd holnap reggel... Én reggel vagyok aktív és tudok hatékonyan dolgozni. :-)

 • 2007.10.27 13:50:01yokli

  ez a poszt egy harmatgyenge közhelyparádé

  a te hibád, ha múzeumot évek óta nem láttál (stb.), nem a gyerekeidé, még közvetve sem....

 • 2007.10.27 14:00:00napos oldal

  yokli, vasszűz téged is megkínált a citrommal? :)  take it easy, bontsatok egy tábla csokit, vagy menjetek ki a levegőre...

 • 2007.10.27 14:15:06marcangoló

  Vagy tartsatok gyümölcsnapot, mint én, és lesz mire fogni...

 • 2007.10.27 14:16:11atha

  wish73, ez tetszett, hogy tök őszintén bevallod a lustaságot is:) Néha lenne még az embernek tartaléka, de örül, hogy végre foglalkozhat magával is. Vagy éppen semmivel. Nekem hetente jön takarító, de így is még vagy háromszor kell közben kitakarítani.

 • 2007.10.27 22:50:03wish73

  két gyerek, 4 és 7 évesek. a tegnapi írásomon felbuzdulva jövő hétre elhívtam a takarítónőt, ahogy körbenézek, nem fog unatkozni, pedig én is úgy csinálom, mint Alvomacko, nem hagyom, h elhatalmasodjon a káosz.  marcangoló, teljesen OFF, de nem találom, hol írtál múltkor pszichológusról. akkor is kérdeztem, de sztem te sem tévedtél oda vissza. kinek kéne? vagy csak vicc volt? bocs az offért mkitől. nincs itt privi? vagy csak én nem látom?

 • 2007.10.28 11:16:08marcangoló

  Wish, mindjárt utánanézek, mire gondolsz...

 • 2007.10.29 12:42:31hoel

  A tiz pont szelleme nagyon igaz a gyerekes létre, akkor is, ha pontonként szétszedve 1-1 pont pl egyik vagy másik családra nem igaz. Akkor látja ezt az ember, amikor már akkorák a gyerekek, hogy újból tusfürdő van a kád szélén, nem pedig gumikacsa, újból mehetsz moziba-szinházba-múzeumba-fodrászhoz amikor akarsz, szóval visszatér a " normál " felnőtt élete. Lehet persze rámugrani, hogy a gyerekes lét is normál , és perszehogy az, csak abban az életed félig a gyereké és félig a sajátod. Ennek is megvan a maga szépsége! ( dehogy mi volt a topicban a kirekesztés??? azt többszöri elolvasás után sem tudom!)

 • 2007.10.29 13:27:52vasszűz

  napos oldal!  Bocs, hogy nem nevetek hülye viccen.

  Belátom, az én hibám.

  Meghogy ide jöttem, az is.

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta