SZÜLŐSÉG

Amikor a gyerek éget

2007. október 24., szerda 09:30

Amikor kicsi voltam, apukám szerint okoztam néhány kellemetlen percet neki, amikor idegenek előtt jártattam a számat. Egyszer például mikor felszállt a metróra egy néni, és én felkiáltottam: „Apa, ott a boszorkány!” Gyerekszáj.Másik gyakran emlegetett gyerekkori sztorim szerint buszon utaztunk, amikor észrevettem egy néger (akarom mondani, afro-amerikai) bácsit. Jó hangosan megkérdeztem: „Apa, a bácsinak a feneke is ilyen fekete?”A hétvégén saját gyerekem örvendeztetett meg két élménnyel, amelyen akkor el is pirultam. Kis panzió kávézója, reggelizünk. Két középkorú vagy kicsit idősebb hölgy lesi a gyerekek minden kívánságát, készít nekik külön kakaót és el van ájulva tőlük.

A két és fél éves Pötyi a kakaó elfogyasztása után leül a földre, húzná fel a cipőjét, de sehogy sem sikerül. A néni odaugrik rögtön és mondja neki, hogy húzza ki a cipő nyelvét. Pötyi dühösen ránéz: „Úgy csinálom, ahogy én akarom!”

Másnap ugyanez a helyszín, csak mi reggelizünk, a nénik mosolyogva nézik, ahogy a gyerkőcök tömik magukba a kalácsot. Adnám a következő falatot Pötyinek, aki jól hallhatóan leteremt: „Anya, tele van a szám! Majd akkor add, ha lenyeltem. Megértetted?”

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.10.24 22:02:39kisbalas

  :))))

  mégmégmég....

 • 2007.10.24 22:28:59boribon

  A hapsinéniről eszembe jutott, mikor egyszer a hat évvel fiatalabb húgom égetett be engem, de nagyon.

  Az Iparművészeti Egyetem mellett laktunk akkoriban, húgom 7, én 13 éves voltam, a buszmegállóban feltűnt egy meglehetősen extrém kinézetű srác az egyetemről. Az extrémet már megszoktuk arrafelé, de ő konkrétan transzvesztita volt. Hát persze, hogy a húgom üvöltve kérdezte meg tőlem, hogy az ott egy bácsi, vagy egy néni???  Azért a válasz sem volt rossz: Innen nem tudom eldönteni, de ne üvölts! (én persze suttogva, vörösödve, röhögést visszafojtva, ahogy azt 13 évesen kell.)

 • 2007.10.24 22:29:05Békanőci

  Ez még eszembe jutott az ismerős kislányról:bezárkózik a kilencvenkétéves dédimamájával a szobájába,és csak az hallatszik ki,hogy énekel de nagyon,és néha kiabál a dédinek,hogy:gyere dédi,bugizzunk!

  Apukája mesélte,hogy neki fürdés közben odavetette,hogy:add ide a szappant baszki!

 • 2007.10.24 23:36:33dudika88

  Hali!  Nekem is van egy történetem,ez velem volt. Margit-szigeten voltunk és akkor még voltak csacsik is a "mini állatkertben". Én akkor kb 3-4 éves lehettem és jó hangosan a tömeg közepén megkérdeztem,hogy mi az a lógó a szamárnak a lábaközött. Anyuék elvörösödve arrébb álltak.  A másik történet a tesómmal kapcsolatos,3 év körül lehetett mikor a zsúfolt buszmegállóban elüvöltötte magát,hogy "én ilyen f@sza gyerek vagyok (ökölbe szorított kézzel.) Anyuék rákvörösek lettek, nem mertek tulzottan körül nézni. :D

 • 2007.10.24 23:57:33cozumel

  Az en sztorimat is mai napig emlegetik a szuleim.

  Ovodabol hazafele rendszeresen kerdezgettek, hogy mit tanultam aznap. En lelkesen mondtam fel az eppen soros mondokakat, dalokat.  Egy nap a kovetkezo gyongyszemet osztottam meg veluk, a kozertben, ahova minden nap beugrottunk kenyer+tejert.  "HOfeherke, hettorpe, kimentek az erdobe

  Hofeherke mit csinalt, letolta a bugyijat,

  Ezt a torpek meglattak, Hofeherket megb.sztak."  Valoszinuleg e kis szosszenetet nem az ovoneniktol tanultam:-)

 • 2007.10.25 00:12:30szoffi

  Nővérem anyukámmal utazott a buszon, kb 2-3 évesen. Mögöttük ülő bácsi kedvesen nézte a gyermeket, milyen szép, aranyos, stb. Erre ő: Ne nézzél, bácsika!  A másik. Apa kameráz, gyerekek ugrálnak, műsoroznak. Kishugom két percenként megkérdezi: Apa, apa engem csinááálsz?

 • 2007.10.25 07:50:22mbabszi

  Fiam 4 éves lehetet, amikor is a buszon közölte egy idős nénivel, hogy ő ma még nem ivott, nem kávézott és még cigit sem kapott. Mindezt természeten jó hangosan.

 • 2007.10.25 08:24:45Alvomacko

  Azér mennyi ismeretlen nick bukkan fel egy ilyen poszt láttán. :-))))

 • 2007.10.25 08:25:00Yuki

  Kiskoromban otthon nem sokat tévéztünk, de a mesét és a nagy állami eseményeket megnéztük, így pl. Brezsnyev temetését, Andropov beiktatását, aztán nem sokkal később Andropov temetését, majd Csernyenko beiktatását... Hazafelé a buszon megkérdeztem anyukámat: "A ruszkik mért megint egy ilyen vén szatyrot választottak maguknak, mindjárt temethetik ezt is!"

 • 2007.10.25 08:38:24Ariaden

  Sziasztok!

  Ez velem esett meg annak idején:

  Úgy két-három éves lehettem unokaöcsém református felekezeti keresztelőjén voltunk, ahol a szüleim voltak a keresztszülők, így rám a nagymamám vigyázott addig a hátsó sorok egyikében.

  Zajlott a szertartás, aztán az egyik egyházi ének után a nagy csendben szép fennhangon megkérdeztem tőle: "Mama, ha énekelnek, miért nem táncolnak is?"

  Persze, visszhangzott a templom. ;-)

 • 2007.10.25 08:53:30sziszka

  Gyerekek, visítva röhögök... küldtem tovább mindenkinek, mert ezt olvasniuk kell.  Nos, az én sztorim: 2-3 éves voltam, apával mentünk a kórházba anyuhoz és hugihoz látogatóba. Valószínűleg az egész ruhatáramat magamra vehettem, mert anyukám mikor meglátott, kétségbeesetten felkiáltott: -Hogy néz ki ez a gyerek? mire apukám ezt válaszolta: -Nem tehetek róla, ezt akarta felvenni! (nadrág, szoknya, póló, pulóver :-)))  A másik pedig oviba menet történt, anyu vitt minket a húgommal. Én jobbján, hugi balján ballagot, természetesen kézenfogva. Egy hatalmas kutyát sétáltató fickó közeledett, a húgom pedig tolta anyukám jobb oldalra, miközben odavakkantotta: Szííííjjjjvííííí, ne féjjjj tőőőőjee, kejíííítés van a száján!!! :))

 • 2007.10.25 09:04:17énisénis

  Ezt nem tehetitek velem! Be kellet csuknom az irodaajtót, mert mégse lehet potyogó könnyekkel röhögni a munktársak előtt! Nagyon jóóók!  Az én kedvenc storym egy ismerősöm beégetése a fia álatal: Metró, reggel, ezer ember. Apuka ezredszer szól a 3 év körüli fiára, hogy hányszor mondjam még, hogy ezt ne csináld! Mire a gyerek: Mér' neked is hányszor mondta az anyu, hogy ne pisilj a csapba.... Cimborám szerint mindenki röhögött, csak ő nem!

 • 2007.10.25 09:24:27Bubuka

  Vazsu: Nem, nem szaladtak ki, és nem is voltak cigányok.

  Unukaöcsémékkel Balatonon nyaraltunk, ő kb.3 éves volt, és 18. Délután hintáztam a hintaágyban, mikor odajött hozzám ragyogó arccal, és letolt gatyával, és közölte velem kakilás után: Ma te törlöd ki a fenekem!

  Másik sztori ugyan ezen a nyaraláson, szintén uncsiöcsi: Szemvedő arccal, homlokán egy vizes ruhával kijött az udvarra, és halálra váltan közölte az egybegyűltekkel: Nagyon fáj a hasam.

 • 2007.10.25 09:25:55vargazsuzsa

  Babuka: hát ezekkel az infókkal mégjobb a sztori! :D

 • 2007.10.25 09:39:50niobee

  ez ugyan nem gyerekszáj, de kiskoromban én is alakítottam. LEhettem vagy 3éves, és volt egy szivacsból készült macim, kb 15centi magas. Arra nem emléxem, milyen indíttatásból, de fogtam a macit ,elballagtam a wchez ,beledobtam, és lehúztam.....:D

  picinykét eltömődött, de nem egészen értettem, hogy mi olyan nagy baj ezzel:D:D

 • 2007.10.25 09:49:12Kutyaidomár

  Nővérem elvitte magával vásárolni a 3 éves unokaöcsémet. Már a pénztárnál álltak, amikor a gyerek jó hangosan közölte: Anyaaa, eleresztettem egy bűzbombát!  Szintén unokaöcsémmel esett meg a következő. Miután elkezdett oviba járni, nővérem tanítgatta neki a Miatyánkat. Amikor ahhoz a részhez értek, hogy mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma..., unokaöcsém kis gondolkodás után így szólt: Mindennapi tojtánkat add meg nekünk ma!

  Hát igen, kinek mi a létszükséglet! :)

 • 2007.10.25 10:10:33ruju

  Tegnapi termés:  (gyerekem német oviba jár, anyja, apja magyar, úh. itthon csak magyarul beszélünk, viszont mindig örülök neki, ha valami jó kis németes mondást tanulhatok tőle. Na most is ezt vártam):  Készítjük a vacsorát, "összenyomós" melegszendvicset. Észrevettem, hogy a sütő egyik oldalán kifolyt a sajt, és elkiáltottam magam: "Te jó ég!" Erre fiam édesen ismétel, és megkérdezte: "Anya, ugye, azt, hogy "te jó ég" gyerekeknek is szabad, bizony?" Mondom, igen-igen.  És itt jön a tanulás: "És az oviban mit mondtok ilyenkor?"

  "Sájsze"

 • 2007.10.25 10:22:44koneko

  ruju!

  ez nagyon kész :))))

 • 2007.10.25 10:34:55hanyattka

  kiskoromban néha fürödtem apával, és amikor megkérdeztem tőle, hogy mi az ottttt neki, akkor azt felelte, hogy az apának a családfája. Másnap az oviban só-liszt gyúrmából kellett alkotni. MOndanom sem kell, hogy apa családfájának pontos másával büszkélkedtem az ovónéninek.

 • 2007.10.25 10:38:43hanyattka

  egyszer iskolába menet szüleim összeszólalkoztak a kocsiban. Anyám megkérdezte apámat, hogy már megint mit fogsz otthon csinálni, miért nem keresel munkát?. Erre apám dühösen, " Mindíg bas..ogatsz! Verem a fark..m egész nap!"Öcsémtől megkérdezték az ovónők,mit csinálnak a szülők és nagyszülők otthon? Erre ő: "mama és papa kocsmázik, anya is ott van, apa meg veri a f...át egész nap. " Nagyszüleim akkoriban egy vidéki kikosmát üzemeltettek, és néha anya is beállt a pultba segíteni.

 • 2007.10.25 10:49:33Békanőci

  :)))))))))))))))))

  Mint már írtam,az enyém még nem beszél,de sikít.Nagyon,hogy néha a hideg kiráz tőle.Állandóan,hobbiból,mert tetszik neki,hogy tud.

  Tegnap tescoban míg bevásároltunk,megállás nélkül úgy sikított,hogy a végére berekedt(ilyen esetekben majdnem olyan hangot ad ki,mint a tasmán ördög),de úgy is nyomta.

  Többen visszaléptek a sorok közül,hogy tényleg ennyire nyúzom-e,és csak akkor mentek tovább(ki mosolyogva,ki felháborodva),mikor látták,hogy mindehhez teli pofiból vigyorog...

 • 2007.10.25 11:19:32mazsola84

  Nekünk a bölcsiben el kellett mesélni, hogy miként zajlik egy családi ebéd. Én szépen elmeséltem, hogy rántott husi, húsleves, stb. Megkérdezte a gondozónéni, hogy mit szoktunk inni az ebédhez, vizet? Erre mondtam, hogy nem, mi sosem szoktunk vizet inni csak sört meg konyakot. Még jó, hogy ismerték anyámékat...  Az oviban meg volt ilyen mindenki magában játszik dolog. Én egyedül legóztam egy sarokban és állítólag tök csönd volt, amikor idegesen felkiáltottam: mi a k..rva anyjáért nem tudom összerakni azt a kib..szott legót!

 • 2007.10.25 11:56:52mirna

  Hazafelé az autóban:

  Fiam: Miért ordít az anya folyton?

  Én: Mert az egész család süket.

  Kis szünet után Domi odaszól a barátjának: Mit mondott?  Domi tanul, gyorsan olvas, ezért rákérdezek, hogy érti-e, de rossz helyre pillant vissza.

  Én: Ki viszi a kannát?

  Domi: Viszi.

  Én: De ki viszi?

  Domi: Viszi.

  Én: De ki?

  Domi: Viszi viszi.  Oviban rajzol. A rajz címe: Az ember, aki imádja, hogy az orrából bika jön. (bika=fika)  Néni piszkálja a játszón, erre Domi: Anya, ez a nő egy fizikai kullancs.

 • 2007.10.25 12:13:01katibogár

  sziasztok!

  Nagyon jókat derülök a történeteken. Nekem is eszembe jutott kettő:

  Sátorozni voltunk, a szomszédunkban egy meglehetősen laza ifjú társaság vert tanyát. Egyik torzonborz fiatalember - a 30 fokos hőségben báránybőr mellénnyel az amúgy meztelen hátán - ült a tűz mellett, és egy baltát szemlélt elmélyülten. A tábor túloldaláról arra ballagott egy férfi 4-5 éves gyerekével, aki az ifjú titánt megpillantva felkiáltott: Papa, nézd, egy vadember! - a férfi igencsak sebesen változtatott útvonalat...  A másik: lányomnak a nem túl gyakori Gyopár nevet választottuk. Amikor először vittem ki sétálni, a szomszéd kislány kíváncsian nézegette, majd megérdeklődte, mi a neve. Gyopár - mondtam. Mire a gyerek elkerekült szemmel kérdezett vissza: JAPÁN????

 • 2007.10.25 13:36:57kiseszter

  Tegnapi: a közeli suli tornaterme a földszinten van, járdára nyíló ablakokkal, így ha néptánc óra van meg szoktunk állni kukucskálni 21 hónapos fiammal. Persze ő tegnap is csatlakozni akart a bent táncolókhoz és elkezdte hajtogatni, hogy "Bemenni! Bemenni!" Magyaráztam neki, hogy nem lehet, mi nézők vagyunk stb. Egyszer csak a tanár leállította a zenét, így tisztán hallották a párbeszédünket:

  -Bemenni! Bemenni!

  -Nem lehet, látod rács is van az ablakon.

  -Leszakítom! Leszakítom!  Én 3 évesen. Beteges gyerek voltam, sűrűn jártunk a nagy morcos doki bácsihoz aki már jól ismert bennünket. Viccesen megkérdezi: "Miből issza anyukád a pálinkát?" "Bögréből."  Öcsém szintén 3 éves lehetett amikor bizonygatta a szüleimnek, hogy a Trabantunknak három kereke van. Anyukám mondta, hogy számolja csak meg az ujjain. Erre ő: "Egy, kettő, há, rom!"

 • 2007.10.25 14:03:16negyven

  Apa fogyni szeretett volna, vettem neki fogyókúrás tapaszt. Fel is ragasztotta, de továbbra is jó étvággyal falatozott. Vacsoránál gyerkőc az orra alatt mormogta: szerintem a szájára vagy a hűtőajtóra kéne ragasztani.

 • 2007.10.25 14:10:17orrosmókus

  Most épp szunyál a Manócskám:) 9 és fél hónapos még nem beszél ugyan, de a nem szót tudja:))) És ezzel el is árulja magát mindig. Ül a szoba közepén és mondogatja nyem nyem nyem nyem ezek után elindul a tiltott dolgok felé. Már nagyon várom, hogy égessen:)

 • 2007.10.25 14:11:32boribon

  :-DDD

  Köszi a mai röhögésadagot.  Nekem eszembe jutott még három, apósom alkotta kiskorában. Csak hát más volt gyereknek lenni az ötvenes években, akkoriban nagy galiba is lehetett abból, ha a gyereknek eljár a szája... Úgyhogy ezt a három gyöngyszemet nem éppen vigyorgással díjazták a szülők.  Apósom 5 éves volt, 1950-et írtak. Édesapja kiment a faluban (ahová kitelepítették őket) a ház elé, körülnéz, mondja: jó kis nyirkos idő van, lesz sok gomba.

  Apósom pár perc múlva vidáman rikoltozva ismétli a hallottakat: Jó kis nyilas idő van...

  Alig győzték berángatni a házba.  A másik:

  Már iskolás volt, mikor a tanítónő kihasználva a modern technika vívmányait, lejátszotta az osztálynak lemezjátszóról a Rákóczi indulót.

  A kérdésre, hogy ki tudja, mi ez, Apósom lelkesen válaszolta:

  Hát a Szabad Európa rádió szignálja!  Harmadik: Vonaton utaztak, fölszállt egy katona, a rendszer hű híve. Minden áron beszédbe akart elegyedni apósommal, hát elkezd neki mutogatni egy fényképet Rákosiról:

  -Na és kisfiam, ismered - e ezt a bácsit?

  -Nem én! De elég ronda kopasz!

  -Ejnye kisfiam, hát ő a Rákosi pajtás!

  -Nem kő nékem ilyen öreg kövér pajtás, van nékem otthon kispajtásom, nem is egy!  Na ez az igazi égetés.

 • 2007.10.25 14:11:32orrosmókus

  Most épp szunyál a Manócskám:) 9 és fél hónapos. még nem beszél ugyan, de a nem szót tudja:))) És ezzel el is árulja magát mindig. Ül a szoba közepén és mondogatja nyem nyem nyem nyem ezek után elindul a tiltott dolgok felé. Már nagyon várom, hogy égessen:)

 • 2007.10.25 14:18:55orrosmókus

  Ma nagyon nyűgös napunk van, de most teljesen ellazultam a röhögéstől. A hideg pöcsnél aztán elfeküdtem. Óriási:))

 • 2007.10.25 14:26:30Chang Yai

  azért tanulságos, hogy mennyire lazán megtanulják és reprodukálják a kiskölykök a könnyedén elejtett ízes-zamatos fordulatokat :-)

 • 2007.10.25 14:40:49sziszka

  Nah mégegy, unokahúgom, nagyszájú cserfes kiscsaj volt, lehetett 3-4 éves amikor törént. Nagyapja sűrűn látogatta a helyi kocsmát, kizárólag munkaszerzés céljából, ezért a gyerkőc is sokszor bekukkantott... Az egyik ilyen beköszönése az volt, mikor elrikkantotta magát: Darlingot mindenkinek! :-)

 • 2007.10.25 14:51:27negyven

  A gyerek akkor is lát és hall mindent ha épp elmélyülten legózik a szobájában, és kellő pillanatban el is fogja mondani.

 • 2007.10.25 15:02:11orrosmókus

  Még anyukám gyerekkorában történt. ( a tablet horgolt csipketerítő) Karácsonykor várták a Jézuskát. Nagybátyám sumákban leskelődött, mikor is azt látja, hogy a 'Jézuska' arca le van takarva a terítővel és megy ki az ajtón. Lélekszakadva rohan nyagymamámhoz. Édesanyám! B@..a Isten! A Jézus lopja a tabletunkat. Így bukott le a szomszéd, mint Jézuska.

 • 2007.10.25 16:38:40mije

  Lakótelepen sok az idős néni, akikkel szoktunk beszélgetni. Ám ha éppen nincs kedvem huszadszorra is meghallgatni Mari nénit, aki Gizi nénit szidja, még hallótávolságon kívül odasúgom a lányomnak: Húzz tovább és ordíts: menjünk már anyaaa! Szokott működni a dolog, már kacsintásból ért. Nade egyszer, mikor odaértünk, kislányom rámnéz: tudom anya, hogy el kellene húznom téged, mert nem akarsz beszélgetni, de előtte még leszedem azt a gyejekláncfüvet...

  Hát, mentettem, ami menthető, de egy beszélgetőtárssal kevesebb lett...

 • 2007.10.25 17:51:13babzsák

  Orrosmókus! Visítva röhögök!

 • 2007.10.25 19:37:41boribon

  Ismerős családban hároméves kislány, vasárnap a misén, jó hangosan:

  Anya, ugye a pap bácsi most a Brum,brum Brúnót énekli?

 • 2007.10.25 20:31:32Eledh Laure

  3 évesen ültem a bilin nagyiméknál. Kérdztem, hol a nagypapám:

  -Pista papiiii? Pista papiii??

  Nagymamám legyintve, lemondó hangsúllyal:

  -AAAz, elment, dolga van...

  Erre én:

  - Báááááánja a fene. (Szintén legyintve.)

 • 2007.10.25 20:59:58ruju

  Nálunk mostanában sűrűn téma a kistestvér (ill. a hiánya), eképpen:  Anyaaaa, nekünk mikor lesz már végre három gyerekünk?!

 • 2007.10.25 22:42:20kaktuszvirág

  Óvoda, nagycsoport, előadtunk valami szépet a szülőknek. Az én apukám ügyvédként akkoriban sokat dolgozott, és volt, hogy be kellett járnia a börtönbe is. Én jólinformált gyerekként már időben, az előadás előtt szóltam az összes ovisnéninek, hogy "Az én apukám nem tud jönni, mert börtönben van!" Szegény anyukám meg alig bírt mentegetőzni az előadás után a "hallottuk anyuka, mi történt" típusú sajnálkozások hallatán.

 • 2007.10.26 00:08:24Miss Marple

  Volt nekem egy nagyon (ál)szemérmes, vidéki úriasszony mostohanagymamám. Hál'Istennek viszonylag ritkán, de néha azért muszáj volt elmenni hozzá olyan igazi feszengős, kuglófos-kakaós uzsonnára, illedelmesen, fehér blúzban, lakkcipőben, ahogy kell. Egy ilyen elkalommal kifejtette, hogy ő, már csak a neveltetése szerint is, 18 éves koráig azt hitte, hogy a csókból lesz a gyerek. Hatéves nővérem sokatmondóan hümmögött, mire megkérdezte:

  - Te talán jobban tudod?

  Mire a szőke copfos kisiskolás:

  - Hát b@.nak, aztán majd csak lesz!  Nagyapám sztorija a következő. Anyuka, ölében ötévesforma kisfiával, utazik a villamoson.

  - Józsika, ne mocorogj már annyit! Ha nem tudsz nyugton maradni, máskor nem bújhatsz be hozzám reggel az ágyba!

  - Nem is akarok, mert mindig olyan hideg a popsid!

 • 2007.10.26 10:09:08Grace I.

  Jók vagytok, Csajok!! :))  A hugival esett meg: ültünk az ebédlőasztalnál (5-6 évesek lehettünk), amikor a hugi úgy beakasztotta a lábát a szék lábtartója és az ülés közé, hogy anyáék sehogy sem tudták kiszabadítani. Anya odaszólt apának, hogy hozza a fűrészt. Mire a tesóm elkezdett torkaszakadtából üvölteni, hogy "ne fűrészeljéltek le a lábamaaaat!"  De az igazi égés az volt (anyukámnak), amikor a kisdobos igazolványhoz fényképezkedtünk a suliban, de nekem nem szóltak, h egyenruhában kell menni, így egy osztálytársam ingét adták rám. Persze bőgtem és azt mondogattam, hogy "nem akarok belelépni a kisdobosba!!!!!" Hozzátartozik, h anya ott tanított a suliban, és apukám volt a városi úttörőelnök :)) Máig megvan a sírós igazolványom... • 2007.10.29 16:27:46beros

  Nyivanos wc,legalabb 10 fulke,ketten megyunk pisilni az akkor kb. 3 eves lanyommal. Elobb o, aztan en is pisilek, ha mar ott vagyok.Kis nezelodes utan: Anya, de szep puncid van!!

  Vad nyeritesek hallatszottak a tobbi fulkebol, vartam vagy 10 percet, mire kimereszkedtunk.

  Elozo nap este volt fazonigazitas, hat, jol sikerult.

 • 2007.10.29 16:29:00beros

  nyilvanos.

 • 2007.10.30 09:14:09orrosmókus

  A nővérem óvónő és gondolkodás felmérést csináltak a gyerekekkel, befejezetlen mondatokkal pl. télen a fejünkre sapkát teszünk, a kezünkre.....(kesztyűt, ezt már az ovis mondja,) A következő mondat befejezése nem teljesen tökéletesre sikerült. A mondat: a kutyának szőre van, a madárnak..... és Tina válasza: pinája! És nagyon nagyon büszke volt:):)

 • 2007.11.08 15:24:59Csöre

  Na, ma én is megkaptam az elsőt: egészséges rendelésre mentünk a doktornéninkhez (akit itthon is így szoktunk emlegetni). Amint beléptünk a váróba, kisfiam elkurjantotta magát: DOKIKA! Aztán bejutottunk a rendelőbe is. Doktornéni megkérdezte, hogy állunk a beszédtanulással, mire az alany (életében először teljesen helyesen ragozva): MENJÜNK!

 • 2007.11.08 15:44:58marcangoló

  Orrosmókus, nem helyes, hogy a nővéred intelligencia tesztet csináltat a gyerekekkel...

  :-)

 • 2007.11.09 15:35:37vargacsaj

  ezzz kééész!!!:):):) Mind nagyon jó!  Én egyszer boltban álltam sorban a pénztárnál. 5-6 éves kigyerek nagymamival állnak előttem. Gyerek észreveszi a TIC-TACot,következő párbeszéd:

  -Mamiiiii,vegyél nekem tiktakkkoooot!

  -Nem veszek kisfiam!

  -De Mamiiii, vegyél nekem tiktakkkoooot!

  -Kisfiam nem veszek !

  -Deee Mamiiii! Már tudom, hogy nem szabad az orromba dugni!:):):):)  Másik: Unokahugom pár éves volt, amikor a Pápa hazánkba látogatott, és a TV közvetítette, amint pár szót anyanyelvünkön szól.Unokahugom hatalmas meglepődéssel:

  JÉÉÉÉÉ, MAJAJUL BESZÉJ EZ A TAJAP!:):)

 • 2007.11.11 18:02:53orrosmókus

  A héten mesélte a nővérem. Egyik reggel az anyuka, búcsúzás képp így szólt 3 éves fiához: - adj egy csókot. -Anya nem adok, merjt az máj szex :o Ezek után maradtak a puszinál:) Hiába no, mostanság hamarabb nőnek fel a gyerkőcök:))

 • 2007.12.12 16:47:37Kékfelhő

  A gyerek most, Mikulás ünnepségen.  Mikulás bácsi megdorgálta a fiamat, hogy nem eszi meg a főzeléket, de meg is dicsérte, hogy szorgosan gyakorolja a logopédiát, és már nagyon szépen ejti az "s" betűt. Tehát mégis jár az ajándék.  Dani megkapta a Mikulás csomagot, megy az apjához. Már a következő delikvenssel van elfoglalva a Mikulás, amikor a gyerek odaáll elé, és nemes egyszerűséggel bejelenti:

  - Az "sz" betűt is szépen mondom ám!

  Némi röhögés, jófej Mikulás bácsi --> még egy kis csokit kap a gyerek. :D  Mondjuk ez még mindig jobb, mint a tavalyi ünnepség, ahol a gyerek meglátta a bevonuló Mikulást, odarohant, átkarolta a térdét, az pedig majdnem orra bukott :)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta