SZÜLŐSÉG

Hogyan kergessük az őrületbe az anyukákat?

2007. október 19., péntek 11:30

Nem szimpatikus az a nagyszájú, okoskodó anyuka a szomszéd lépcsőházból? Bosszút állnánk esetleg, amiért a gyerekünkre szóltak a játszótéren? Vagy csak unatkozunk és rosszalkodni akarunk egy kicsit? Gonosz tippek ráérő pszichopata anyukáknak.

1. Este 10-kor álljunk neki kifúrni annak a képnek a helyét, ami már hetek óta várja, hogy felakasszák. Képzeljük el, ahogy anyuci hangosan káromkodik és találgatja, vajon melyik szomszéd veri a falat már megint.

2. Ebéd/alvásidőben csöngessünk fel kaputelefonon, mondjuk azt, hogy szórólapokat hoztunk és szeretnénk bedobni a postaládákba. Gyorsan lépjünk hátrébb a hangszóróktól, különben halláskárosultak leszünk a felbőszült anyuka hangerejétől.


3. Mondjuk meg a postásnak, hogy Kovácsék elutaztak, nem szükséges felcsöngetni, a tértivevényes ajánlott levelek értesítőit dobja csak be a ládába. Hogy teljes legyen az örömünk, bújjunk el a közelben és lessük meg, ahogy kinyitja a postaládát és szidja a postást, amiért nem vitte fel a levelet. Most majd mehet be a gyerekekkel a postára és állhat sorba egy fél órát.

4. Toljuk arrébb a tárolóban a babakocsit, hadd higgye egy pillanatra, hogy ellopták.

5. Bőgessük a motort az ablak alatt. Ha kinéznek, tárjuk szét a kezünket és sajnálkozó arccal lessünk, hogy „Hát nem értjük, mi lehet a baj a kocsival.”

6. Terjesszünk el a játszótéren valami ocsmány pletykát, például: Szabóéknál rajta kapta az asszony a férjét a bébiszitterrel vagy Kisék gyerekének tetveket találtak a hajában. Élvezzük a látványt, ahogy egyedül homokozik a kölykével, mialatt a többi anyuka vígan pletykál.

7. Bombázzuk spamekkel email fiókját és ajánljunk különféle fogyasztó- és potencianövelő szereket.

8. Szervezzünk házibulit és üvöltessünk thrash metált vagy akár Komár Lacit. A lényeg a hangerő. Ha megjelenik az ajtónkban kócos fejjel, ne habozzunk meginvitálni egy pohár házi pálinkára.

9. Ha a kiszemelt áldozat alattunk lakik, szoktassuk az erkélyünkre a környék összes galambját. A hatás nem marad el. Többé nem hallunk kintről gyereküvöltést és a ruháik sem a levegőn fognak száradni.

10. Ha nem az alsó szomszédunk a célpont, várjuk ki, amíg az ablakunk alatt sétál a préda és akkor kezdjünk el virágot locsolni. Két megoldás közül választhatunk: zúdíthatjuk hirtelen a vizet, vagy kétszer annyit öntünk, mint szoktunk, ekkor a túlcsorduló, enyhén földes víz fog ellenségünk nyakába folyni.

Ezekkel a módszerekkel garantáltan kicsináljuk a gyeses anyukákat, bár gyakran közbe se kell avatkoznunk ahhoz, hogy az otthon lévő kismamák ilyen helyzetbe kerüljenek. Arról se feledkezzünk meg, hogy az idegtépett anyák szeretnek bosszút állni. És ki szeretne éjjel kettőkor Zámbó Jimmyre vagy ütvefúró hangjára ébredni?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.10.19 15:09:10bohar

  druantia: lehet, hogy erdemes

  en nem tettem msemmit csak forrtam a meregtol magamban es gondolkoztam hova lehetne szolni, mert egyszeruen addig es addig zenel, mig fel nem ebrednek, sokaig tenyleg es minden kornyeken lako szenved(ett) toluk, (most kulfoldon vagyok) de egy masik varosban, ahol anyukam bolcsiben dolgozik es bent voltam nala, lattam egy bolcsicsoportnyi gyereket family frost szenere ebredni!!

 • 2007.10.19 15:21:55kisbalas

  Hihi... amúgy a többieknek se mindig olyan nagy öröm a kisgyerekes család... emlékszem azért pár átbulizott éjszakát követő fejfájós vasárnapra, amikor kedvem lett volna együtt üvölteni a szomszéd gyerekeivel, a hálószoba fölött játszott fogócskáról nem is beszélve ;))De hát ez van, ha az ember lakótelepen lakik, jó sok szomszéddal megáldva, legalább hamar hozzászokik majd a gyerek is a gyűrődéshez. Ja, és már előre látom a kéjes mosolyt az arcomon, amikor a gyereknek megtanítom a "kezicsókolom" és a "néni" szavakat.... :-P

 • 2007.10.19 15:35:14Pandi

  kisbalas

  Az se mindig fenékig tejfel, ha az ember kertes házban lakik:

  Húsvét hétfőn(!) egyik kedves szomszédasszonyom még kedvesebb testvérének gazt égetni támadt kedve, s a füst 99%-át az szinte orkánszerű:) széllökések éppen a mi ablakainkba fújták. No, akkor én se sokat gondolkoztam a különböző fondorlatos megtorlási lehetőségeken, hanem 8 hós hasammal átcaplattam iziben és leordítottam a hajat a fejükről miszerint vagy eloltják azonnal a tüzet, vagy kihívom rájuk a tűzoltókat, ami nem lesz olcsó mulatság számukra.:)

 • 2007.10.19 15:47:43Tekla84

  Family Frost nalunk is nyomul minden csutortokon alvasidoben. Altalaban perceket var egy haz elott aztan megy a kovetkezohoz es ott is rakezd.

  Idegbeteg tudok tole lenni.

  Aztan az agyrem tollas noci aki szinten belovi a delutani orakat pont mindig jokor ,amikor probalna aludni a kisfiam.

  " Barmilyen toll van elado, tessenek szolni vagy kezzel inteni"

  Na ennek en mar intettem kezzel,es vittem magammal ki a kapuba egy golyostollat is, biztos ami biztos alapon.

  Ami megis a szivem csucske ejszaka fel1-kor a szomszed oriasira nott nagy mamlasz kaukazusi juhasz kutyaja ugatasara ebredni.

  Utcafrontra neznek a haloszobak, Danie es a mienk is, es mikor a dog rakezd kb olyan mintha a agy vegeben ugatna a labamnal.

  Kiszolunk neki semmi, morog....

  Valamelyik nap hidegebbek voltak ,akkor kapott a pofajara egy kis vizet a slagbol.

  Utanna tudtunk aludni. :)

 • 2007.10.19 15:59:58kisbalas

  :)) Gondolom, hogy kertes házban is megvannak a szomszédboldogító aktusok! Az a szép, hogy ezeket a legtöbbször nem is bosszantásnak szánja az illető, csak nem nagyon megy a másikra való odafigyelés... Persze van akivel nem lehet megértetni kulturáltan, hogy mások is léteznek.

 • 2007.10.19 17:56:17babateve

  Én nagyon örülök, ha engem nem b@sztatnak, cserébe én sem teszek ilyet mással. A cikkben felvetettek absz. nem gyes - specifikusak, bárki bármikor bárkit ki tud akasztani. De minek?

 • 2007.10.19 18:01:52Anura

  Mert nem vagyunk egyformák, és van aki ebben leli örömét. Minket pl fel is jelentettek egy konténer miatt, amiről nem is tehettünk. A párom képes kulturáltan rém udvariasan helyretenni az embereket, de jobbak nem lesznek tőle. Én felhúzom magam a szemétkedésen, épp ezért jó volt nevetni a cikken is, így távolabbra kerül az egész. Előbb-utóbb adomák lesznek a bunkó szomszédokból :)

 • 2007.10.19 18:31:31begyszli

  Babateve! Én sem szarakszom senkivel, belátó is vagyok, meg minden, meg hát kertesházban, zsákutca végén nem nagyon járhat a szám:) DE! Anyósom panelban lakik, messze tőlünk, max. 2 havonta látogatjuk meg. Nyilván három gyerek csinál némi hangzavart, de nem hiszem, hogy ezt minden alkalommal meg kell torolnia az alatta lakóknak. Mert ez szokott lenni. Felkopognak a radiátoron, a menyezeten, sőt a múltkor fel is ment a szomszéd, mert már nem bírta elviselni a ricsajt. Nem tudom, de én ha ilyen csak ritkán fordul elő, azért tartom a pofám.

 • 2007.10.19 18:31:39Pandi

  kisbalas

  Végülis megértették, hogy létezem, mert a "néni" azt mondta, hogy "jól, van, jól van aranyom, eloltjuk, csak nyugi, meg ne szüljön itt nekem!".:)

 • 2007.10.19 18:38:55opti

  A legtöbb pontban az a szomorú, hogy ezzel leginkább a gyerekét szekírozhatjuk. Nekem éppen ezért nem is olyan vicces. Ma ilyen mindent komolyan vevős napom van, bocs.  Nekünk sikerült a falu ezermestere mellé költözni. Mindenki ide hordja a rossz motorját, a fűnyírót, mindent. Bónuszként a fia hatalmas baráti körrel rendelkezik, de a hangosan döngetem a kocsiban a zenét fajtából. Soha semmiért nem szoltunk, illetve kétszer mertem átmenni megkérni, hogy egy órácskával ha később köszörülne, mert a gyerek a teraszon alszik. Tényleg ennyi. Ennek ellenére utálnak minket. Nem köszönnek, ezt még túléljük. Tavaly a fiam első szülinapján becsöngettek, hogy menjünk át és seperjük össze a levelet, mert a szél átfújta. Hihetetlen. Gonosz vagyok, de nagy alkesz a pali, remélem nem szerelget már sokáig, de ezzel nem a halálát akarom, csak álljon le. Visszavágni, feljelenteni semmi értelme, ha sikerülne kivizsgálni és még rá is szólnának, másnapra a macskám lenne megmérgezve vagy a diófám leöntve savval. Vidéken nagyon kreatívak az emberek ha a hobbijukat védik.

 • 2007.10.19 19:03:46akárki

  Bár nekem nincs gyerekem, a szomszéd kutyája egy időben reggel 6-kor állt neki ugatni, de minden ok nélkül. Nyáron aztán szépen felvittem egy csomó nagyobb kavicsot az ablakomba, ami pont a kutyaólra nézett, és ha rákezdett, akkor arrafelé dobtam egy párat. (Nem rá, csak felé) Ez hatott. Egy idő után már elég volt csak megjelenni az ablakban, aztán már csak kiüvöltöttem fekvő helyzetből, hogy kussoljál már.

 • 2007.10.19 19:28:37Nilüfer

  Tekla, nem Józsán laksz véletlenül?? a tollas autó erre jár egy feszt:))Na, teszek rá egy lapáttal: szomszédunkban évekig vagy négy fejőstehén volt.. és disznók, lovak, stb.Nyáron a legyektől nem tudtunk az udvaron meglenni.Nem szólhattunk, ez egy falusi övezet.Már csak vagy három ló, és némi baromfi van, esetleg néhány malacka, amit le szoktak öldökölni, de hálistennek öregszuenek ők is, mármint a szomszédok, a tehénkéket eladták.A szag zavart, meg a hajnali etetés, ezek miatt nem hőzöngtem, egyszer sokalltam be, mikor az emésztőből locsoltak, és a szagra rá lehetett könyökölni, ráadásul átjött a mi veteményünkre..na akkor kicsit acsarogtam.Mellesleg van csatorna, de szerintem a mai napig nem kötöttek rá, a locsolást mellőzik a pöcéből, vagy akkor intézik, ha nem vagyunk itthon.Egyébként rendes szomszédok,még nem akarták kivágatni a hatalmas szomorúfűzünket, ami odalevelez azért a járdájukra rendesen....

  Ja, és errefele szgény ember az, akinek nincs legalább két kutyája.Nekünk is kettő van:))))))))

 • 2007.10.19 19:33:27marcangoló

  Mi nagyobb betonkeritésben gondolkodunk. Abból a fajtából, amit az autópályák mellé szoktak tenni. Nincs valakinek egy raklapnyi?!

 • 2007.10.19 19:40:26opti

  Marcangoló, mi valamilyen hangszigetelős kerítésen agyalunk :) Szintén a pályáról az ötlet. Ha megtudsz valamit, kérlek jelezd, én is figyelek :)

 • 2007.10.19 20:31:25marcangoló

  Reméltem, hogy ez hangszigetelős is...

 • 2007.10.19 20:46:55Tekla84

  Nilüfer: Debrecen, Lenc telep es sajnos itt is jar rendszeresen a tollas.

  Mondjuk azota nem lattam ,miota megmondtam neki ,hogy hova rakja a tollat es ,hogy mit csinaljon vele. :)

 • 2007.10.19 21:26:21Medellin

  Nekünk van egy borzasztó szomszédunk, akire már a rendőrséget is rá kellett hívnunk, mert más (szép szó, etc.) nem használt. De a cikk ennek ellenére nem tetszett, ugyanis és SOHA nem süllyedék le ezeknek a nőknek a szintjére. Felőlem rúgja csak félre naponta a lábtörlőmet, visszateszem a helyére. Ez róla szegénységi bizonyítvány. Engem udvariasnak és rendesnek neveltek, kimondottan rosszul érezném magam, ha nem illő (sőt, mindenféle szabályba ütköző) dolgot csinálnék. Úgyhogy én felülemelkedem ezeken, örülök a gyereknek, és vidáman szemlélem a világot, mindenki més baromsága meg le van sz**va. Én igyekszem csak (lelkileg) építő tevékenységeket folytatni. Hogy jövök ahhoz, hogy nyakonöntsek valakit vízzel??...

 • 2007.10.19 21:40:10livia

  Nálunk nem kellett a postásnak szólni, hogy ne csengessen be a tértivevényes/ajánlott vagy egyéb küldeményekkel. Egyszerűen tojnak rá, hogy fontos lehet, bedobják a postaládába az ajánlott levelet is simán. Olyan is megesett, hogy már arról kaptunk cetlit, hogy másodszro próbálta kézbesíteni a levelet. Pofátlanok nagyon.

  A szórólaposokat én el szoktam küldeni, azzal, hogy sajnálom, nem engedem be. A durvább dolgokat csak hozzágondolom. Szerencsére egyik gyermek sem ébred fel a kaputelefonra általában.  Viszont engem a galambokkal ki lehetne kergetni a világból...

 • 2007.10.20 00:20:51Matykoka

  druantia: a Family Frost tényleg igy van, nyáron minden vasárnap du.3 órakkor a ház előtt szólalt meg, bár mi még soha nem vettünk semmit.

  Soha nem lett belőle semmi, mindig csak fogadtkoztam, hogy a köv. vasárnap egy lapáttal a kezemben várom a pasit és lecsapok.

 • 2007.10.20 11:53:29Nilüfer

  Tekla:) Nem tudom, mért csinálják, sem a Lencz telepen, sem Józsán nincsenek libafarmok dögivel:)a hagyaték toll is viszonylag ritka..mindenesetre most a boci, boci tarka szól, jár a házi tejes autó.Még jó, hopgy semki nem alszik:))Hét végén ezek a zajládák akkor jönnek, mikor életem párja ebéd után szunnyadna egy kicsit, na jó, pár órát:)))A szembe szomszédban meg a Mari, kussoljál c. műsor megy..mondjuk rajtuk csak röhögök, két alkesz,megérdemlik egymást, másra nem veszélyesek.

 • 2007.10.20 13:15:14marcangoló

  Szembeszomszédos műsor az nálunk is van időnként, mondjuk én rendszeresen lemaradok róla, de a zuram kijár cigizni. Úgyhogy a minap a mindenféle otrombaságok közepette az alábbi örökbecsűt sikerült lefülelnie:

  "- Hallgassá má, *rvanyád, mert te egy bunkó vagy, én meg nem."

  Engem meggyőzött. :-D

 • 2007.10.20 13:22:21yuyu79

  :-))

 • 2007.10.20 14:30:26Moira

  :-DD

 • 2007.10.20 14:36:35Moira

  Nálunk a szomszéd házban, valamelyik kedves szomszéd(illetve valszeg a gyereke) fuvolázni tanult a nyáron. Ugye ajtó-ablak nyitva, eléggé behallatszott.Mondjuk mi inkább röhögtünk rajta, amikor a horrorfilm legizgalmasabb jeleneteinél fölhangzott pl a négy évszak. Viszont mivel még csak tanulta a dolgot, volt hogy tízszer is elismételte.Na azt már azért mi sem kedveltük.

  A fenti szomszéd viszont simán csak bunkó, és beleköt bármibe. Szerencsére sem és, sem a Párom nem idegesítjük magunkat az ilyen hülyéken. :-)

 • 2007.10.20 15:17:25Anyatünde

  Moira: a hangszertanulásnál sajna az úgy van, hogy nagyon sokszor el kell ismételni, hogy menjen. Szomszédoknak tényleg nem lehet kellemes. (De pl. a fuvolánál van sokkal kellemetlenebb hangszer is: a hegedű. 4-5 év általában, mire a kívülálló számára is élvezhető hangeffektusokat sikerül kicsalni a hangszerből, fuvolánál ez jóval hamarabb megy.)  Aktív hegedülő koromban megállapodtunk a szomszédokkal, hogy mikor gyakoroljak. Mondjuk rendesek voltak, mert reggel 8 és este 8 között szabadon tehettem bármikor...

 • 2007.10.20 15:36:08Moira

  Anyatünde: Tudom, ének-zeneibe jártam, így volt kötelező furulyálás otthon is. Én akartam tanulni hegedülni, de a szüleim nem engedték. Aztán a hugomnak meg igen. Egy évig gyakorolt(a mai napig nem felejtem el azokat a hangokat :-)), aztán elkezdett asztaliteniszezni, és az edzője eltiltotta a hegedüléstől. Éljen a sport!

 • 2007.10.20 19:09:38Anyatünde

  Moira, bocs. Nem tudtam, hogy tudod. Ahol lakom, ott sok szomszéd baromi értetlen a zenetanulás és gyakorlással kapcsolatban.  Egyelőre még kívülállóként figyelem, mivel a legutolsó hegedülésem már a hangoláson elbukott (húrszakadás). Ennek kb. 9 hónapja, azóta nem tudtam eljutni hangszerboltba új húrért.

  De lehet, hogy 1-2 év múlva már a gyerekeim is nyomják majd. Illetve a zongorát úgy autodidakta módra már most is nyüstölik

 • 2007.10.20 21:59:04Anyatünde

  Vissza az eredeti témához: (hogyan kergessük őrületbe az anyukákat?)  1. Hajnali 5-kor lődözzünk az ablakból galambokra légpisztollyal. A funkció kizárólag madár-ijesztés (illetve szomszéd-felébresztés), mivel a beste szárnyasok a fegyver lőtávolságán kívül eső fákon tanyáznak.  2. Hajigáljunk petárdát az ablakból a járdára, fényes nappal, hétköznap. A tutter, ha babakocsis anyuka mellett 2-3 méterre esik le, ugyanis ilyenkor személyi sérülés nagy valószínűséggel nem esik, csak anyuka kap frászt.  Sajna nem vicc, hanem az alsó szomszédunk volt Budafokon. :-((

  A petárdát nyilvánvalóan nem nekünk szánta egyébként, hanem szintén galamb-ijesztőnek, csak épp arra jártunk a két nagyobbal, (akkor 2 éves Nagy és a csecsemő lányom) rosszkor, rossz helyen...

 • 2007.10.21 08:26:56mazsola84

  Hát én nem vagyok egy túl toleráns emberke, de az ilyenekért sose szoktam szólni.

  Nálunk a szomszéd kamionos és szokott fagyasztott kaját szállítani. Van, hogy az előttünk parkoló kamionnak egész éjjel megy a hűtője és kurva hangos, de neki eza munkája. A family frostos, se jegyeztheti meg, hogy melyik házban melyik gyerek hánykor méltóztatik aludni. Mert neki az a munkája, hogy tülköljön. Én is utáltam, hogy a szomszéd gyerek nemcsak csecsemő korában hanem később is úgy tudott üvölteni, hogy arra nincsenek szavak, mégse szóltam, mert ugye a gyerek az üvölt. Ezért tartom bunkóságnak, ha valaki a kutyaugatásra ugrik, pont annyira idegesítő egy gyerek is csak arra ugye nem illik rászólni.

  Kiváncsi lennék, mit szólnának a kedves anyukák, ha a gyereküket éjjel pofán locsolnák a slaggal, vagy kővel dobálnák, mert egyfolytában sír. A gyerek sírással kommunikál, a kutya meg ugatással.

  Ha bármelyik szomszédot meglátom, hogy ilyet csinál a kutyámmal, az biztos, hogy akkor tette utoljára, mert csúnya vége lesz.

 • 2007.10.21 09:18:41marcangoló

  Mazsola, annyit azért a Family frostos csávó is megjegyezhet, hogy a mi utcánkban, ahol szinte minden házban van kisgyerek, egyet zenél, aztán elhúz a sunyiba. De valamiért egyszer csak nálunk át is ált erre. Lehet, hogy szólt valaki, de nem én voltam... Én csak egyszer mentem át a szomszédba, amikor nyári forróságban, nyitott ablaknál, a legnagyobb alvásidőben kezdték el a betonkeverős autójukról ütvefúróval leverni a betont. Én csak azt kérdeztem, hogy muszáj-e ezt pont most, és meddig tart. Persze eszük ágában sem volt abbahagyni...

 • 2007.10.21 09:54:34napos oldal

  Szeptember elején szerelték be/fel nálunk a fűtést, KETTŐ napi konstans fúrás-véséssel felvezetve. Végig esett az eső, végig 15-17 fok volt. Bent. Kint 9, de ez mindegy is :) Lényeg, hogy örök emlék marad, maga a hangulat.

  Legjobban az egyéves bírta az egészet, csak az elalváshoz kértem számára 10 perc szünetet.

  A szomszéd szerencsére melózott többnyire.  Kutya. Szerintem gyereket tartani erősebb jog, mint kutyát. Ha csak néha ugat, váljék egészségére, de ha úgy, mint a felsőszomszédé, hogy lelép a gazdája hazulról, az meg nyomatja órákig a vonyítást, szerintem azt nem vagyok köteles tűrni.  Ha a gyereke teszi ugyanezt (hahaha), ahhoz egy szavam nem lehet. Szavam csak ahhoz volt, amikor a gyereke este tízkor mezítláb rohangászott, mint egy elefántcsorda. Hogy hajnali 4-kor sír az istenadta, hát az csak pechem, de ez van... (Persze nevelés kérdése - az enyém már 5 hetesen aludt éjjel, nyilván mert jólnevelt :))) A fenti büdös kölke már hatéves!!)

 • 2007.10.21 10:01:17katampusz

  belvárosban lakunk, szűk kis utcára nyílnak az ablakaink.

  asszem ezen a nyáron visszafizettük minden korábbi vélt vagy valós sérelmünket. a pici 50 méter hosszú utcánkra több mint 80 ablak néz, szóval az én ordító fiam biztosan próbára tette a környék kedves lakóinak türelmét. pláne, mikor a fogai jöttek és egy hétig ordított hajnal kettő és három között rendszeresen...  az is kiderült, hogy az utcában még van egy vele egykorú üvöltő dervis, és egy pár hónappal fiatalabb baba is.  továbbá, hogy még mindig itt lakik a rozsdásodó harley tulajdonosa, és még mindig negyed nyolckor szokott munkába indulni. miután jól bejáratta a gépet.  új lakók költöztek szemben a harmadikra, nincs függönyük és szeretnek az ablakban ülve éjfélkor romantikus zenét hallgatni, borozgatni és hangosan telefonálni.  a szemben lakó srác zenei ízlése nem változott, de szerencsére mindig délután hallgatja a kellemes underground szólamokat.  Barta néni hallása sokat romlott tavaly óta, átlag 5 perccel tovább kiabálnak a családtagjai az ablak alatt, hogy mama megjöttünk engedj be.  a szomszéd ház udvarában lakó alkoholista testvérpár édesanyja elhunyt, így azok még mélyebbre süllyedve az alkoholizmus sötét és szomorú bugyraiban, a nap 24 órájának legváratlanabb pillanataiban kezdtek öldöklő családi vitába. minden másnapra jutott ordítás.  két lakásfelújítás volt a melettünk lévő épületben, de pontosan betartották a munkaidő szabályait.  augusztus végén valaki beszerzett egy kiskutyát, azt nem sikerült lokalizálnom, hogy melyik lakásban lakhat.  szóval itt ki sem kell mozdulni és mindent megtud az ember :)

 • 2007.10.21 10:08:17kovvacs

  katampusz, olyan volt olvasni a leírásodat, mintha egy olasz filmet néznék. Tetszett:) Azt nem tudom, hogy ott lakni milyen volna.

  Viszont ezzel a leírással kezdődhetne regény vagy tv sorozat is.

 • 2007.10.21 10:09:02napos oldal

  Namost. Adjatok tanácsot :)  Első problémám. A kakas. Szerintem erre csak az idő hoz megoldást, de azért leírom. A szomszédban van ez a jószág, és nyáron reggel fél 5-kor rikácsol, úgy, hogy kiesik az agyam. Az a baj, hogy jóban vagyunk a szomszéddal és szeretnénk, hogy ez így is maradjon. Már mondtuk is, hogy baromira zavar, azt mondta, majd megszokjuk. Ablakcserék folyamatban, remélem, az újak sokat szigetelnek. És füldugó. Ha sír a gyerek, meghallja a férjem, bár én is meghallottam mindig. Őt és a gyereket nem zavarja a kakas. Negyven fokban képtelenség mondjuk zárva tartani az ablakot. Napi program volt: reggel fél ötkor ablakzárás, füldugó. Állítólag 10 évig él, és még csak 4 éves...  Másik probléma. Másik szomszéd leégette a bokrunk. (Volt némi vita, amiben nincs igaza, és megmondta előre, hogy ezt fogja tenni.) A férjem tegezve küldte ... oda a bácsit, elég idős. Én nem voltam ott, de ahogy elképzelem, elsűllyedek. Nincs köszönés. Én még ilyen szitut közelről nem láttam, sose voltunk rosszba senkivel. Na mindegy. Álláspontom szerint inkább nézzük a leégett bokrot azt annyi, ilyen bosszúállásos körforgásra nincs szükségem. Mert mások azt mondják, hogy a bácsi olyan típus, hogy egyrészt gonosz, másrészt elkanászodik, ha hagyod magad. Szerintem a verbális visszatartásnál kéne maradnunk.

 • 2007.10.21 10:11:19marcangoló

  Katampusz, pontosan felidézted a paneles élményeinket. :-) Volt ott mély depressziós, alkoholista orosz hölgy, aki kb. éjfél és egy között jutott el oda, hogy feltegye a Viszockij lemezeit. Alattunk először azt gondoltuk, hogy egy népes család lakik, aminek a tagjai folyton egymást ölik, aztán hallottuk, hogy egyetlen nő osztja a többieket. Egyszer, amikor már lövödözést is hallottunk, lemerészkedtem, és kiderült, hogy a nő enyhén nagyot hall, és a tévében szurkol a szereplőknek. (De elképzelhetetlen mocsokságokat vágott az ellenség fejéhez...)

 • 2007.10.21 10:11:38napos oldal

  én mindig vágytam a belvárosban lakni :)

 • 2007.10.21 10:14:14napos oldal

  hú, erről jut eszembe a "veszekedős család", akiről kiderült, hogy két nő, anyós és meny. MINDEN NAP. ordító kurvaanyázás. MINDEN NAP. csak nyáron lehet megfigyelni, nyitott ablakoknál.

 • 2007.10.21 10:17:11katampusz

  nem kovvacs, ez a hatodik kerület közepesen frekventált része. nem mondom, hogy mindig vidámak vagyunk, sőt idén először szóltam is valakiknek, hogy lécci picikét csöndesebben, mert nem tudjuk elaltatni a porontyot, én kérek elnézést hogy élek stílusban, de felfogták nem volt gond.

  ha regényt írsz vagy telenovellát tessék vidd az ötletet, nincs levédetve :)  már tavaly nyáron várandósan is azzal nyugtattam magam ha felkaptam a vizet vmi zörömbölésen, hogy na majd jövőre jól vissza kapják majd.... hát sikerült. bár nem mondom volt néhány alkalmom, mikor 32 fokban becsuktuk az ablakokat, nehogy kihívják ránk a gyámügyet :D

 • 2007.10.21 10:19:54katampusz

  napos oldal, nem tudom mit lehetne tenni, esetleg a lefegyverző, kitüntetett kedvesség. háború nem megoldás.

 • 2007.10.21 10:37:39napos oldal

  köszi, katampusz, alapból tökjó ötlet, meglátom, hová fejlődik a szitu, hogy bevethető-e...

 • 2007.10.22 09:36:42marcangoló

  Napos oldal, néha nem lehet elkerülni a legjobb indulattal sem a konfliktust. Nálunk is a zuram vette fel a kesztyűt, én meg közben telefonáltam, úgyhogy nem hallottam a lényeget, csak el tudom képzelni. Mi sem voltunk még rosszban senkivel, nekem jó néhány álmatlan éjszakát okoz a helyzet. Nagy, magas kerítés lett a megoldás.

 • 2007.10.22 11:56:13napos oldal

  Súlyos. Öregszünk, már ezt is meg kell érnünk :(

 • 2007.10.22 14:55:48evaandrea

  Az ember miért mindig a bonyolultabbat választja az egyszerű helyett?

  Ha valakivel gondom van, megbeszélem vele, és nem magamban fortyogva próbálok minél gonoszabb bosszút forralni.Az úgyis visszaüt...

  Lehet, hogy nem evilági vagyok, de nekem még mindig sikerült emberi szóval a legelvetemültebb embergyűlölőt is megszelídíteni...

  Arról meg ne is beszéljünk, hogy szülőként milyen példát adok a gyereknek a bosszúállással???

  Bocs, de nekem ez a téma ilyenforán való felvetése rém károsnak, gázosnak tűnik...

  Igaz, tükrözi a mai magyar társadalmat, kommukáció helyett gyűlölködjünk...

  Ezen szerintem el kellene gondolkodni, mert nem jópofi az, ami mögötte van.

 • 2007.10.22 15:36:46Matyko

  Extrem gonosz...

  Nem rohogtem egyszer sem, lehet azert, mert ellenseg nelkul is ateltuk mar par pontjat a dolognak, masreszt meg ha epp szorakozol valakivel gonoszkodasbol, masik 10-20 lako is elvezi az eredmenyt..

  De nem is hiszem, hogy ezt tovabb kell magyaraznom..

  Kar volt ezt Porontyra tenni, lehuzos trash...

 • 2007.10.22 17:37:12eveln

  Az oké, hogy becsöngetés, Family Frost, dübőrgő zene,petárda, stb, de a gyerekre senki nem gondol??? Ha valami miatt felébred a picim, hát nem csak dühös vagyok, de sajnálom is, hogy nem tud jót aludni, pedig az lenne a dolga! Na, de ez a tetűs dolog... Egy kisgyereknek mennyire esik jól, ha nem játszik vele senki a homokozóban??? Lehet, hogy én vagyok hülye, de szerintem ezek nem vicces dolgok!!!

 • 2007.10.22 21:22:44marcangoló

  Evaandrea, bármilyen fura, nekem is az volt az első, hogy beszéljük meg a dolgot, de megdöbbentő módon minden egyes szavam kiforgatásra került egy órán belül. Nem hittem, hogy ilyen van. Illetve tudtam, mert hallottam már elmebetegekről... Olyannal meg elég nehéz beszélni, aki helyből lebunkóz, aztán meg nem fogadja még a köszönést sem. Akkor már inkább a kerítés.

 • 2007.10.22 21:52:46druantia

  Nekem alapból nehéz a helyzetem, mert amúgy is piszok rosszul alszom. Zavarnak a hangok :))). A kollégiumban csak füldugóval tudtam aludni, arra is képes vagyok felébredni, ha az apám a másik szobában átfordul a másik oldalára. A gyerekem szerencsére (most már) sokkal jobb alvó, mint én.  Ami engem a legjobban zavar, az a _saját_ kutyánk. Pumi-puli keverék, teljesen kezelhetetlen. Gondoltam már arra is, hogy értelmi fogyatékos lehet :). Ha éppen nem ugat, akkor vonyít, vagy bekucorodik a bejárati ajtóhoz és ütemesen püföli a farkával. Ha alszik a gyerek, akkor befekszik az ablak alá és minden járókelőt tíz percig ugat. Nem vagyok egy agresszív fajta (csak egy egészséges idő letelte után), viszont röhejesen nézhetek ki, amikor éjfélkor kimegyek "tárgyalni" az ebbel. Megkérem, hogy disztingváljon :). A következő alkalommal (fél óra múlva legkésőbb) már aztakutyamindenitezek, végül megfenyegetem, hogy hajléktalant csinálok belőle. Feleslegesen. Valaki írta fent a hideg vizes zuhanyt a szomszéd kutyájával kapcsolatban. Nos, én ki fogom próbálni, azt hiszem, a sajátunkon.  Mazsola, engem nem érdekel, hogy a frostos srácnak ez a munkája. De nehogy már az én gyerekem szívjon azért, hogy ő pénzt keressen. Meg hajnalban a kenyeres. Meg az ócskavasas. Meg a tollas. Az is épp elég zavaró, hogy szemben lakik egy autószerelő, aki a javítandó autókat az utcán parkolja. Konkrétan az úttest mindkét oldalán és többek között a mi kapubejárónkban is. Volt már, hogy át kellett szaladnom hozzá, hogy húzzon már a fenébe, mert mennék a gyerekkel az orvoshoz. Továbbá a getvás motorokat éppenhogy a mi ablakunk előtt kell túráztatni, alvásidőben persze. Ja, és az autókat ki is kell ám próbálni. Amikor a gyerekek kint játszanak az utcán, százhússzal kell indítani, hadd repüljenek mindenfelé azok a kis lábbal hajtós motorok. Na, ezt miért kellene nekem elviselnem, csak azért, hogy _neki_ legyen pénze???

 • 2007.10.22 21:53:57druantia

  Amúgy nem vagyok egy idegbeteg állat :)).

 • 2007.10.27 22:39:18nazsija

  druantia, esetleg ragaszd ki a redonyre, hogy grr! a gyerek alszik!:)

 • 2007.10.27 22:46:15druantia

  Nazsija, a múltkor olyan hülyét csináltam magamból, mint már régen :). Az autószerelő az úttest mindkét oldalára parkolt autókat, és hát elég nagyokat. Jött hazafelé az egyik pasi (ez az utca egy kis szűk zsákutca) és nem fért el közöttük. Természetesen aludt a gyerek. Természetesen az autós dudált, mint az állat. Természetesen a kutyánk vonyított. Az eső esett, én meg fogtam a partvist, hogy majd azzal elkergetem a kutyát az ablak alól (nem ütöm meg soha, de tényleg nem lehet vele máshogy "beszélni").  Naszóval ott állok szarrá ázva, kezemben egy piros partvis és visszafojtott hangon azzal fenyegetem a kutyát, hogy lesz belőle szalonna, amikor a volt pasim szalad ki elállni az egyik autóval :).  A lényeg: a gyerek nem ébredt fel. Szerintem téli álomra készül. Mostanában három-három és fél órákat alszik, és annyira mélyen, hogy ma pl. alvás közben pelenkáztam át, sőt, levettem róla egy réteg ruhát :).

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta