SZÜLŐSÉG

Anyák az izék fogságában

2007. október 18., csütörtök 12:45

Van egy olyan népi játék, amit konkrétan mi nők játszunk. Főleg azok, akiknek nem dob haza apa mocskosul sok pénzt, és átlag pénzből ügyeskedünk. Ami mondjuk pont elég arra, amire kell, esetleg egy hangyányit több, de arra kevés, hogy hatalmas gyűjtésbe fogjunk, arra meg sok, hogy havonta eltapsizzuk a kölkökre, vagy a hóbortjainkra. Ezért mindig szükséges dologra akarjuk költeni.

Így vesszük meg a gyereknek a tizedik helyes pólócskáját, a szükségszerűen kinőtt cipők helyett az aktuális darabokat, így fizetjük be a hirtelen ölünkbe hullott extra magas csekkeket és még sorolhatnám. Mi pedig minden hónapban csak nézünk, hogy megint mindenki felöltözött, megkapta a maga szükséges dolgát, csak nekünk van 3 éves csukánk, 4 éves randa kabátunk, meg ilyen nyalánkságok.Ha jobban belegondolok, ez tulajdonképpen súlyos betegség. Biztosan van ennek neve, hogy anyai létünkben egyszer csak mániásan a sor végére kerülünk, még akkor is, amikor simán magunknak vehetnénk meg még akár a legértelmetlenebb baromságokat is. Mi ilyenkor mégis megvesszük a még annál is értelmetlenebb hülyeséget, inkább a gyereknek.

A minap elgondolkodtam azon, hogy nem is lenne akkora hülyeség, ha a gyerekeket egyáltalán nem hordanám, még olyan ritkán sem, mint eddig, hülye plázákba. Persze rájövök, hogy ez nem járható út, úgyis eljutnak majd, ha nem velem, akkor a haverokkal, de ötletnek szerintem nem rossz.

Állok a mozgólépcső alján egy csilivili plázában és sanyargatom magam, miközben azon bosszankodom, hogy a francba, mennyire tud hatni rám ez mocsok reklámipar. Hogy titokban nagyfogyasztó vagyok a lelkem mélyén, csak kifelé sznob. Mert itt vagyok, nézem a szebbnél szebb cuccokat, amiket tudom, hogy nem hogy most, de valószínű, hogy soha nem fogok megvenni. Ha esetleg márkára vágyom, talán a turkálóban vagy a neten megveszem. Sőt, azt is megkockáztatom, ha egyáltalán divatra vágyom, akkor is az előbbi járható utam van.

És felsajgok, hogy néhány év és a fiatalságomnak huss, s nem jutottam hozzá azokhoz a szépekhez, amik mindig a kirakat túloldaláról figyelnek csak rám. Pedig hülye fajták vagyunk mi nők, mert észre sem vesszük, s kis tételekben jutunk egyre messzebb a saját örömeinktől. Ilyen például a legapróbb boldogságok beszerzése. No kérem, ezek viszik el állítom a legtöbb pénzt, én már kocsit vehettem volna a pár száz forintos szarokból. Tudjátok, csak ezt a gumilabdát, csak ezt a csitt-csatot, papírcsomagot, mini autót, felhúzható zenélő izét! Egyszóval, tonna számra vesszük életünk folyamán a semmire sem jó, azonnal süllyesztőbe kerülő izéket. Van akkor létjogosultságunk a saját cipőnk után sírdogálni? Amikor IZÉ fogyasztók vagyunk? S a gyereket lényegében mi tesszük azzá?

A mozgólépcső az emeletre ért. Tényleg én vagyok a hülye. A zsebemben három darab gumilabda, de legalább Villámos (nem lehetett tudni, melyiken van a főszereplő). Lábamon továbbra is egy pár szar cipő, de legalább az enyém. S tudjátok, ez az a pillanat, amikor eszembe jut, hogy másnak még ez sincs, így végül boldogan mehetek haza. Arra pedig végérvényesen rájövök, pályát tévesztettem: IZÉ gyárosnak kellene lennem.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.10.24 10:23:22Alvomacko

  marcangoló: de igen! Az most baj? Étolajos volt, nem autós. Lehet, hogy hiányos ismereteim vannak még a szelektív kukázásról? Ajjjajj. :-)

 • 2007.10.24 10:29:57Alvomacko

  kn: köszi. Utánanézek. Én a mosogatógépbe egyelőre DM-es 3 az egyben tabikat vettem. Mondjuk nem használjuk túl sűrűn, mert kicsi a gép (45cm) és nálunk hétközben csak kis kajálás van, azt a néhány tányért, meg poharat simán elmosogatom 2 perc alatt kézzel. A nagyobb cuccok mellé meg nem igazán férnek be a kisebbek. Én azt hiszem, hogy ez a mosogatógép nálunk csak afféle úri huncutság lett. A konyhafelújítás miatt vettük amúgy is. A többi konyhacucunnkal is előreszaladtunk jó 10 évet (pl. indukciós főzőlap, meg csodasütő), mert 15 évig úgysem nyúlunk a konyhához. :-)

 • 2007.10.24 10:48:41anyuska

  Sziasztok,valaki esetleg az Amway termékeit használja?Ha igen,milyen a tapasztalat?

 • 2007.10.24 10:55:58Alvomacko

  anyuska: még létezik az a cég? 15 évvel ezelőtt mi is beszálltunk az üzletbe, de akkor baromira drága volt minden és én nem is igazán éreztem, hogy a termékek annyira szuperek lettek volna. Akkor még az izzadásgátló dezodor élmény számba ment és az Amway-es az szuper volt. De alumíniumot tartalmazott és tönkre tette a ruháimat. Viszont szagtalan voltam.

  Szóval nekem nem lett katarktikus élményem a termékektől, de ma lehet, hogy már azok is mások.

 • 2007.10.24 10:57:04begyszli

  Szia Anyuska! Én próbáltam az amway mosótablettáját. Nagyon jó, én nem használtam mellé öblítőt sem, mert rendkívül jó illatú és finom, puha tapintású lett tőle a ruha. (Sajnos nincs konkrét beszerzési forrásom, ezért most nem használom.)

 • 2007.10.24 11:02:14Nilüfer

  A mosogatógép nekem nem jött be, ha nem súrolom előre a fazekat, kakit sem ér, a tányérokat is előbb le kéne öblíteni.Harminc év gyakorlattal akkor inkább elmosom, le van tudva legalább:)A kanalakat is rosszul mossa el.Amway fehérítőt használok, nagyon szép fehérek tőle a ruhák.Gazdaságos, foltot is kiszed, színesekből is.De lehet hogy nem környezetkímélő..az a baj, hogy gusztustalan a sok beszürkült atléta, a c

  klóros cuccok sárgítanak meg széteszik a ruhát, úgyhogy most ezt használom.

 • 2007.10.24 11:03:32kn

  bizony az étolajos meg ecetes meg stb. flaska nem való a pillés gyűjtőbe. nálunk pontosan ki van írva az oldalára, h csak a pillepalackot összetaposva, kupakkal a tetején. tejfölös doboz egyéb műanyag cuccos sem mehet bele. azt majd kézzel kell kiválogatniuk az újrafelhasználás előtt :(

  a mosogatógép pedig nemcsak időt spórol de vizet is. kipróbáltam, nemcsak "tudományos vizsgálatok bizonyítják", h sokkal több vizet fogyasztok a kézi mosogatásnál.

 • 2007.10.24 11:05:59anyuska

  Alvomacko,igen létezik.(www.amway.hu)Itt mindent megtalálni róla,begyszli,azt is hogyan tudsz rendelni tőlük.Anno én is használtam az izzadásgátlójukat,szuper volt,de nem tudtam hogy tartalmaz alumíniumot!Így már nem is tetszik annyira,pedig most akartam rendelni...

 • 2007.10.24 11:07:41kn

  nekem bosch mosogatógépem van, talán 2 év alatt ha háromszor kellett a beletett edényeket kicsit utánapucolnom. lehet, h gépfüggő is a dolog, nem tudom. soha semmit nem öblítettem el előtte. na akkor tényleg nem lenne semmi értelme.

 • 2007.10.24 11:11:29anyuska

  Egyébként a témához szólva,sajnos mániákus IZÉ vásárló vagyok.Minden hülyeséget megveszek,(azért mindent nem,de sokat),gyermeknek a 14-ik kombi,nagyobbiknak a 14-ik pulcsi,magamnak a 14-ik IZÉ.Most egy pár Amway terméken gondolkozom....

 • 2007.10.24 11:15:20anyuska

  Lehet,hogy akkor tényleg gépfüggő is a dolog,mert az enyém is nagyon szépen mosogat,nagyon szeretem ezt az IZÉ-mat!

 • 2007.10.24 11:18:14Alvomacko

  kn: Köszi! Nem tudtam... De akkor azokat a palackokat hová dobjam? És a tejes, meg üdítős dobozokat? Azok hová valók? Ja, és az öblítős flakonnal mit csináljak?

  Ahogy elnézem nálunk akkor nem is igazán van szelektíven gyűjthető hulladék... :-(

 • 2007.10.24 11:21:57Alvomacko

  kn: a vízfogyasztást illetőleg igazad van. A mosogatógép 13 liter vízben mosogat el, ez olyan 1 vödör víz lehet. Ha folyóvízben mosogatsz, akkor nagyon-nagyon valószínű, hogy több vizet használsz el.

  De én még nem tudtam átállni a mosogatógépre... Biztos iővel menni fog. :-)

 • 2007.10.24 11:21:58Alvomacko

  kn: a vízfogyasztást illetőleg igazad van. A mosogatógép 13 liter vízben mosogat el, ez olyan 1 vödör víz lehet. Ha folyóvízben mosogatsz, akkor nagyon-nagyon valószínű, hogy több vizet használsz el.

  De én még nem tudtam átállni a mosogatógépre... Biztos iővel menni fog. :-)

 • 2007.10.24 11:22:03Nilüfer

  kn..enyém is bosch..húsleveses fazekat tutter nem mos el rendesen.Pedig hiperszuper tablettákat pocsékolok bele...ha meg rövid a program, a kanalak maradnak dzsuvásak, a hosszúnál/ 70 fok/ meg elég rendesen pörgeti a villanyórát.Szóval..lehet hogy egyszer megszeretem, most akkor használom, ha sokan vagyunk, de mi vagy hárman vagyunk, vagy 12-en:))Na jó, néha nyolcan.vagy öten...mindegy, nem bírta magát belopni a szívembe:)) de ez az én bajom.Egyébként 12 terítékes, de akkor csak tányér, pohár fér bele, a lábasok, és egyéb cuccok nem.De nagyobb bajom sose legyen, mint hogy nem a szívem csücske a mosoagtógépem.....

 • 2007.10.24 11:24:39Alvomacko

  Nilüfer: és hová teszed a lábasokat, fazekakat? Azokat mindig alulra kell tenni, nyitott résszel lefelé. Bocsi, ha így csinálod, nem akartalak kioktatni...

  Nálunk van még mosogatógép a családban, de az is gyönyörűen mosogat. Amúgy az enyém is eddig. :-)

 • 2007.10.24 11:24:42Guruljka

  Vigyázzatok! A háziistenemről beszéltek:)))))

  A másik isten beteg, most várom a mosógépszerelőt...

 • 2007.10.24 11:31:29Leona

  Alvomacko: kn-hez csatlakozva, bár az ecetest nem tudom, miért nem (savtartalom lehet az ok?), de olajos flakont, tejfölös dobozt azért nem kéne a többi közé, mert az olajat, zsírt nem tudják belőle kimosni. Mondjuk elméletileg kézzel kiválogatják őket, de nyilván egyszerűbb/hatékonyabb a munka, ha nincs annyi szelektálni való. Ha bővebben érdekel, múlt heti Nők Lapja foglalkozott vele. (Meg Apa ebből diplomázott, szóval ha akarod, majd kifaggathatod :) )

  Mosogatógép: valóban vizet spórolunk vele. Feltéve, hogy folyóvíz alatt mosogatnánk kézzel. Sőtmitöbb valamennyi energiát is spórolunk. Merthogy kevesebb víz felmelegítéséhez kevesebb energia kell. Ha vki számolni akar, akkor azt mondom, egy gép egy mosogatáshoz sacc/kb. átlag 60 liter vizet fogyaszt. A csapból pedig egy sec. alatt 10-15 liter folyik ki. Jelentem, én kiszámoltam, egy átlagos mosogatógép (100 rugó) kb. 2 év alatt behozza az árát.

  A hatékonysága valóban függ sokmindentől, pl. hány szórófej és hol van, milyen tablettát tesz bele, milyen programon mosogatunk, és hogy mikori a gépünk (fejlesztés). Én személyszerint naponta hálát adok érte, hogy van a világon. :)

  Mosás ügyben benneteket olvasva kezdek megtérni. Igaz, Eszter már ajánlotta az ecetet öblítéshez, de Apa leszavazta, mert nem bírja a szagát. De sebaj, most úgyis itthon vagyok kényszerpályán, és stikában ki fogom próbálni. A kérdésem csak az, hogyha az én bőröm kipirosodik az illóolajtól (tehát én nem fürödhetek illatosban), akkor ha öblítőként használom, az nem fog irritálni? Plusz: ha az egyik gyerek allegriás a csonthéjasokra (dió, mogyoró) nem is kicsit, akkor mi lesz a mosódióval? Mi köze annak az igazi dióhoz? Bocs, ha nagyon nagy hülyeségeket kérdezek.

 • 2007.10.24 11:38:56Nilüfer

  :)

  alulra, fejjel lefelé,,mármint a nyitottal lefelé..nem oktattál, köszi, lehet, hogy többet kéne kísérleteznem:)mondjuk a mosógépet, mobiltelefont, netet is nehezen emeltem be, ma meg...ááá lehet mindtől függő vagyok:)) az idő nekem dolgozik, meg a mosogatógépnek:))))))

 • 2007.10.24 11:39:26Leona

  MAci: ha az üdítősből a műanyag flakonosra gondolsz, akkor mehet a pillepalackosba.

  Ha a papíros-aluminiumosra, akkor azt máshol kell gyűjteni. Sajnos nem tudom, Pesten hova kell rakni. (Nálunk utóbbiakat az oviba is lehet vinni, gondolom pénzt kaphatnak érte, mert gyűjtik.) Mifelénk az a szokás, hogy sárga zacskóba a kuka mellé kell kirakni minden újrahasznosíthatót, lehet vegyesen, és begyűjtés után válogatják. Már voltam kint a telepen, látványnak sem rosszak a különböző kupacok: papír/pillepalack, stb...

 • 2007.10.24 11:40:10Leona

  Ja és az olajossal sajnos nincs más: megy az égetőbe :(

 • 2007.10.24 11:46:52Alvomacko

  Leona: igen, a papírosra gondoltam.

  Most kicsit csalódott vagyok ezt a szelektívesdit illetőleg. Mert akkor csak a papírt, a pillét, meg a sörösdobozt tudjuk gyűjteni. :-(

 • 2007.10.24 11:57:11Leona

  Hú, fentebb hülyeséget írtam, a mosogatógép csak 15-20 litert használ, a csapból pedig egy perc alatt folyik ki annyi. Bocs.

 • 2007.10.24 12:08:16énisénis

  A tetrapack csomagolást be lehet dobni a papír gyűjtőjébe! A fkf rt honlapján elég jól össze van szedve, hoyg mit hova lehet dobni!  www.fkf.hu/szelektiv/szelektiv1024_01.htm

 • 2007.10.24 12:12:39Alvomacko

  Nnnnah. Utánanéztem.

  Műanyaggyűjtő tartály

  (sárga)

  Üdítős, ásványvizes PET-palackokat, kiöblített háztartási flakonokat és azok lecsavart kupakjait (samponos, habfürdős stb.), tejes, joghurtos poharat, margarinos dobozt (CSAK KIMOSVA), háztartásban előforduló tiszta fóliát (szatyrok, tasakok, csomagoló fóliák stb.) dobhatunk bele.  Ne dobjunk bele zsíros, olajos, háztartási vegyi anyaggal szennyezett (nem kimosott) flakont, élelmiszer-maradványt tartalmazó műanyagot, hungarocellt, CD-lemezt, magnó- és videokazettát, egyéb műanyagnak ítélt hulladékot (pl. nejlonharisnya), mert újrahasznosításuk jelenleg nem megoldott! • 2007.10.24 13:12:36Guruljka

  OFF

  Leona!!!! Végre látlak hallak:)

  Minden OK?

  ON

 • 2007.10.24 14:06:47Leona

  OFF

  Guruljka, köszi :)

  Hááát, hogy minden rendben lenne az túlzás. Főnök-gondom megoldódott, mert már nincs főnököm. Igaz, munkám sem. Csak heti 4 óra tanítás, de az nem sok. (Pénzügyileg legalábbis) :(

  Amúgy jól vagyok, múlt héten hallottam egy jó hírt, azzal még kb. egy hétig elvagyok :)

  Aztán majd jövök ide ríni...

  Mostmár nem olyan "köpködős" a hangnem, mint mikor eltávoztam, így lehet, hogy vissza is szokom :)  Ja, errefelé nem keres vki egy jó statikust? :)  ON

 • 2007.10.24 14:14:59Guruljka

  OFF

  Leona, ez tényleg nem hangzik olyan jól... Remélem tényleg visszaszoksz!!

  ON

 • 2007.10.24 15:17:47Guruljka

  OFF

  És újra műkszik a mosógépem!!! Imádom a XXI. századot!!!

  Hócipellőcském tele volt már a sok szennyessel:) Hipp hipp hurrá!

  ON

 • 2007.10.24 18:51:09opti

  Megpróbáltam ma nátrium percarbonátot szerezni. A gyógyszertárban még eddig sosem tartottak. Háztartási boltban nem igazán tudták mit akarok. Akkor most hol keressem? Vagy valakinek van még egy jó ötlete fehér mosáshoz környezetkímélő módra?  Voltam ma a dm-ben és a rossmannban. A dm-ben konkrétan azt a válasz halmot kaptam, hogy nem nekik most nincsen frosch wc tisztítójuk (észrevettem), nem tudják létezik-e itthon, és nem, nincs semmilyen mailcím amin rákérdezhetnék, hogy esetleg az országban valamelyik dm-ben van-e. Amúgy babakocsival a mi dm-ünkbe sem lehet bejutni.

  A rossmannban kicsit segítőkészebbek és kedvesebbek voltak, sajnálták hogy alulinformáltak e téren, és javasolták az osönt, ami felénk nincs.  Szóval továbbra sem tudok fehéríteni és a budit sem tudom fertőtleníteni rendesen.

 • 2007.10.24 18:56:52opti

  És lemaradt, hogy a környezetkímélős projectem pár éve a szelektív hulladékgyűjtéssel kezdődött. Mátra alján falu szélén élünk, a környéken mindenhol van csak a mi falunkban nincs. Már többször próbálkoztam a polgármesteriben, de egy szelektív kuka (pet palackos) nagyon drága ám! Jajjaj! Ezért tehetetlenségemben feltöltöttem a garázst félig (nem vicc, a férjem szerint meg pláne nem az) palackkal. Aztán találtam egy környékbeli kiábrándult környezetvédő palit aki kölcsönadta a zsugorítógépét, ami meg az áramot zabálta, és kb 50 üveg után gajra vágtam. Ám ekkor a tejes bejelentkezett apósomnál, hogy neki kellenek az üres palackok. Így megszabadultam tőlük, és ha nem is ment mind a szelektívbe (azért remélem egy részük oda jut), de legalább futnak még egy kört.

 • 2007.10.24 19:11:06kn

  opti: amit tegnap írtam a forgalmazó hunza kft-ről, az neked nem jó megoldás? az oktogon környékén van a boltjuk vagy postai rendelés.

  leona: nálam jobban senki nem utálja az ecet szagát de öblítőként használva semmilyen szag nem marad a ruhában!! pedig én a víz keménysége miatt nem is higítom az ecetet. és illóolajat sosem tettem bele.

  a mosódiónak szerintem csak a nevében van köze a mi éghajlatunk diójához, kinézetre legalábbis tuti. de szakember nem vagyok, szerintem egy próbacsomagot megérne. mondjuk úgy hirdetik, h nem allergizál.

 • 2007.10.24 19:14:02kn

  egész jó kis ökoposzt lett az "izé"sből.

  szülinapomra ma ikeás vásárlás kaptam, isteni volt. házipapucs, dvd tartó, joghurtos kanál, serpenyő, vasalható gyöngy, fantasztikus poharak nagyon olcsón. ezek már karira lesznek, majd megtöltjük őket festett kövekkel vagy gyertyával, lényeg a saját készítés (na meg az olcsóság)

  szóval fel vagyok dobva, na! :)))

 • 2007.10.24 19:24:27opti

  Kn, lehet, hogy fogyi vagyok, de nem találok semmit azon az oldalon amit javasoltál, legalábbis semmi puceválós cuccot.  Leona: az ecetet én úgy használom, hogy van egy silanos kupakom. Régen egy teli mosáshoz egy teli kupak öblítő járt. Most ezt a kupakot teli mosásnál harmadig-félig töltöm a huszas ecettel, és felöntöm még vízzel. Így nem marad büdi, de fincsi puha lesz a ruha. Amúgy illóolajat én sem használok, egyenlőre beérem a friss tiszta illattal.

 • 2007.10.24 19:30:26opti

  Kn, boldog szülinapot!

  De jó neked, egy éve készülök az ikeába:(

 • 2007.10.24 20:07:37Moira

  kn: boldog szülinapot! IKEA rulez. Múlkor már én is néztem a karácsonyi dekorcuccokat, volt egy csomó szép lila IZÉ :-)

 • 2007.10.24 20:22:05szanna

  Pár napja voltam az IKeában én is, és választottam néhány IZÉt. A karácsonyi dekor cuccok színpalettája mellbe vágott. Milyen Karácsonyfa az, amin sötétbarna, vagy fekete díszek lógnak?! Biztos maradi vagyok...

 • 2007.10.24 21:27:45kn

  köszi mindenkinek, az idén utoljára kezdődik hármassal ;)

  opti, tényleg nem egyértelmű az oldalon a navigálás, mindjárt megnézem pontosan.

 • 2007.10.24 21:29:46rnagy8

  Moira Te is lila fan vagy? Én nagyon, és még sosem találkoztam olyannal, aki igazán szeretné, pedig minden árnyalata csodaszép (szegény lányom sem véletlenül lett ám Viola :o)

 • 2007.10.24 21:34:05kn

  leírás a mosós cuccokról itt: www.hunza.hu/haj1.php

  rendelés itt: www.hunza.hu/termekhaj.php

  cím és térkép az oldal alján itt: www.hunza.hu/kapcs.php

 • 2007.10.24 21:37:32kn

  a lila gyönyörű szín, a kisfiam kedvence. de a karifán nekem a piros a nyerő!

 • 2007.10.24 22:12:31opti

  Wow, Kn! Ez az ami kell nekem! Már izzítom is a Pesti szálakat, jajdenagyonjó!

 • 2007.10.25 08:20:24Leona

  kn, opti: köszi a választ! Ma tesztelek is, legalábbis ami az ecetet illeti. Apának meg nem árulkodok, aszt kész...

  Lilások: kamaszkoromban halványzöldre festettem a szobám falát, és minden egyéb lila volt: függöny, ágytakaró, párnák, stb...

  Szerintem király volt, azóta is ez a kedvenc színösszeállításom, csak a férjem 100 éves ízlésébe nem férek bele, és vissza kell fognom magam :(

 • 2007.10.25 09:06:41Alvomacko

  Leona: én az ecethez adok egy kis öblítőt, mert imádom az illatát. Mármint az öblítőimnek. :-)

 • 2007.10.25 16:21:32Moira

  magy8: Én is nagyon szeretem a lilát, a rózsaszínt, bordót. A lányodnak pedig nagyon szép neve van.  Leona: elképzeltem a szobádat, elég vagány lehetett :-) Nálunk is azért koszolidált a lakás, csak a narancssárga függöny, meg a szobaajtón lévő két hatalmas festett mandala(sötét- és világoskék, narancs és LILA) dobja föl a hangulatot.

 • 2007.10.28 18:32:48opti

  Csináltam sütőporos fehérmosást! És tadam, fehérebbek a fehérek! Vajon szódabikarbónával is lehet? Valakinek van ezirányú tapasztalata?

 • 2007.10.28 18:44:34Moira

  opti: Mennyi sütőport tettél bele? Mivel a süténél ugyanúgy műkszik mindkettő, lehet hogy a szódabikarbóna is jó. Az nálam szagtalanításra vált be.

  Tegnap felvetettem az én kis Páromnak, hogy mivel hamarosan elfogy a mosópor, vegyünk mosódiót. Mondta, hogy részéről kipróbálhatjuk. Aztán reggel boldogan újságolta, hogy megcsinálta a nagybevásárlást, és vett mosóport is öblítővel :-))

 • 2007.10.28 19:01:22rnagy8

  Én meg kipróbáltam az ecettel öblítést. Minden nagyon fini puha lett, és az illatuk is finom, DE a párom érzi rajtuk az ecetszagot. Ez butaság, bár amekkora orra van...:o)

  Jövő héten megejtek egy sütőporost is.  Szerettem voln nagyon sötétlilára áthuzatni a kanapénkat, de ott már megálljt parancsoltak a többiek (mondjuk 16ezer volt az anyag métere), így sötétbordó lett.

 • 2007.10.28 19:45:38opti

  Moira: egy egész tasakkal tettem egy majdnem teli mosásba, ahogy Zolnaid is javasolta. Sosem csinálok teljesen teli, tömött mosást. Persze a már beszürkült régi zokni nem lett hófehér, de a szürkülésnek indult darabok újra ragyognak. És én is:) Már alig várom a mosószódát is.  Rnagy8: mennyi ecetet tettél bele? Én a 20%-t úgy szoktam, hogy a majdnem teli mosásnál egy silanos kupakba egyharmadig-félig teszek ecetet, ezt vízzel felengedem, és be az öblítős rekeszbe. Én még sokszor érzem így a mosószer illatát is, az ecetet kicsit sem, és jó orrom van.

 • 2007.10.28 19:48:23opti

  Ahh, csak ábrándozok a liláról, én nagyon szeretem, a férjem viszont ki nem állhatja. De a piros sem jöhet szóba, még a bordó elvétve belefér neki. De ez a legnagyobb hibája :)

1 | 2 | 3 | 4 | 5

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta